Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 14 juni 2014

Boktips: Tallskogens hemlighet av Åsa Öhnell

Tallskogens hemlighet av Åsa Öhnell är lika bra som den förra boken jag läste, Elefantförarens hemlighet. Båda ingår i deckarserien Klarabelladeckarna.

Något som fängslat mig med båda dessa böcker är att författaren har lyckats fånga mig med miljöskildringarna. Nu förstår jag bättre de ord läsarna brukar säga när de har läst mina böcker "Det känns som om jag var där". För precis så är det när jag läser Åsa Öhnells böcker, jag är på platserna hon beskriver och ser allt framför mig.

Det här är ingen vuxenbok, men jag hade stort nöje av den och ser fram emot att läsa fler av Åsa Öhnells böcker. Dessutom ska det bli spännande att sätta boken i händerna på barnbarnet i sommar, jag tror hon kommer att älska boken, precis som jag gjorde.

Underbar deckarserie! Rekommenderar varmt boken.

Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den att köpa på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.



Den får fem stjärnor av fem möjliga.



Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 13 juni 2014

Boktips: Ödesgudinnans val av Caroline Hurtig

Ödesgudinnans val av Caroline Hurtig, är en spännande och mycket annorlunda fantasybok, första boken i serien Själarnas öden.

Det är en fängslande bok, full av miljöskildringar i en miljö som författaren väver samman på ett trovärdigt sätt. Personerna skildras också trovärdigt, även om det är varelser vi normalt inte har att göra med. Jag känner verkligen med huvudpersonerna, de blir en del av mitt liv.

Miljöskadad som jag är av all korrekturläsning, störs läsandet av avsaknaden av kommateringar. Många meningar är långa, ibland är jag tvungen att gå tillbaka för att jag har missförstått. Jag känner igen vissa av de fel jag gjorde som debutant, men de är förlåtliga, eftersom jag vet att författaren kommer att utvecklas och inse sina brister.

Författaren Caroline Hurtig har ett härligt, beskrivande språk, jag vill verkligen läsa fler böcker av henne.

I en dimension bredvid människornas lever och verkar de fem ödesgudinnorna. Spinner livets trådar, vakar, vägleder och styr över alla själars öden. Den vackra fristaden som utgör dimensionen är inte enbart bebodd av gudinnorna utan de delar den med många olika väsen och själar som gjort den till sitt hem. Än så länge har de levt sida vid sida i fred men avskilda och avskurna från varandra. Men allt kan inte fortsätta gå i samma invanda spår och förändringen är nära....

Gudinnan Aria har så länge hon kan minnas levt i dalen där de har sitt tempel. Hon är mild, god och älskar sina själar så mycket att hon är villig att tänja på vissa gränser för att se till att de mår bra och finner sitt öde. Men när hon i en sådan handling vill hjälpa en människosjäl så sker det otänkbara.

Hennes egen själ upptäcker hur livet skulle kunna vara utanför templets väggar, ett liv fullt av kärlek och vänskap. Det dröjer inte länge innan andra får nys om hennes svaghet och hennes liv blir hotat från flera håll på grund av detta och hon tvingas fly. Ett förgörande krig utbryter i dimensionen och hennes själar hamnar i dess mitt. Men ödet är obevekligt och det har en plan för alla......även gudinnor.

Ödesgudinnans Val är Caroline Hurtigs debutroman och är första boken i serien Själarnas öden.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, du hittar den även på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga. (Hade fått fem stjärnor om den hade varit bättre korrekturläst.)


Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 12 juni 2014

Firade Bröllopsdag 35 år tillsammans på Korrö

Igår hade Jan och jag vår bröllopsdag, 35 år tillsammans. Det tyckte vi var värt att fira.
Eftersom Jan inte gärna vill vara med på bild, fotograferar han gärna mig. Han överraskade mig med att ta med mig på lunchutflykt till Korrö. Det här var en plats vi aldrig tidigare hade besökt, men hört talas om på grund av den mysiga miljön och goda maten.

Både området och restaurangen var mycket större än vad vi trodde och låg så här vackert utefter Ronnebyån.

Vi hade hört att deras Korrö-Wienerschnitzel var något utöver det vanliga, så den tog vi. Även Raggmunken luktade förförande gott när servitrisen gick förbi med tallrikarna. Wienerschnitzel var precis så god som vi hade hört att den skulle vara, men så gigantisk stor. På bilden ovan ser du den och det är en mycket stor tallrik, jag åt dubbelt så mycket som vanligt, ändå var det mer än hälften kvar av schnitzeln. Jan lyckades nästan äta upp hela.


Corra kvarn hittar man i böckerna på 1600-talet. I slutet av 1800-talet blomstrar Korrö med garveri, färgeri, såg, kvarn och handelsbod med mera. Här delar sig Ronnebyån och bildar en ö som förbinds med två gamla stenbroar. 1948 var Korrös hantverkshistoria till ända. Då lades de sista verksamheterna ner. Men i den gamla kvarnen, sågen och färgeriet kan man idag se hur arbetet bedrevs i svunna tider.


 Här ser du sågverket, som drevs av vattenkraft.

I bakgrunden ser du restaurangen där vi just intagit världens godaste bröllopsdagslunch.

 Här är vi inne i sågverket.

 Här ser du självaste sågen.

Vacker bild på vattenhjulet till sågverket.

Sedan 1950 har det funnits vandrarhem på Korrö. Idag finns det 15 byggnader, varav fem används som vandrarhem. Korrö Naturreservat bildades i början av 70-talet. Du kan ströva fritt i Korrö hantverksby - titta in i de gamla byggnaderna och koppla av i den stämningsfulla miljön.





Omgivningen är oerhört vacker.Mycket rofylld, eftersom det inte var så många fler människor här just då.

Här ser du dammluckorna.

 Det här är herrgården på området.




När jag går omkring i området känner jag inspirationen flöda inom mig och tänker att här skulle man kunna spela in en film, eller skriva en bok som utspelar sig här, och det är just vad en av mina författarkollegor håller på med. Jag förstår henne, det är en oerhört inspirerande plats.

Det är både en känsla av Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn över området.

 Här ser du kvarnen där mjölet maldes förr.

Baksidan på kvarnen och Ronnebyån. Om du tycker att det verkar mysigt här och vill besöka platsen kan jag berätta att de har kanotuthyrning och massor med annat spännande. Kika in här på Korrös aktivitetssida för att se vad som är på gång i sommar. Jag kommer definitivt att åka dit igen, om inte annat så för matens skull.

Vi åkte vidare till en stor sjö och en fin badplats, det var bara en husbil och ingen som badade, trots att det var 23 grader i sjön, ja där fanns inga människor alls, varken på stranden eller i vattnet.

Jag blev riktigt badsugen, men nöjde mig med att gå ut på bryggan för att njuta av vattnet.

När vi kom hem korkade vi upp en flaska champagne och åt en skål jordgubbar till det. Ja, det var verkligen en helt underbar bröllopsdag. Jag reflekterade över att om 35 år är jag 95 och Jan 100. "Då åker vi till Korrö igen", var Jans kommentar. Hoppas vi lever och har hälsan, då är möjligheten stor att vi åker dit, men innan dess kommer vi säkert att åka dit många gånger.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 11 juni 2014

"Trodde bara det skulle bli tre böcker" säger Margit Sandemo om Sagan om Isfolket

Margit Sandemo och Sagan om Isfolket


När Margit Sandemo började skriva Sagan om Isfolket trodde hon att det bara skulle bli totalt tre böcker. Hennes favoritkaraktär i serien är Sol, en karaktär som jag också tycker väldigt mycket om. Det blev till slut 47 böcker i serien, samtliga står i min bokhylla. Där har de stått i många år, i väntan på att jag skulle ha tid att sträckläsa dem. Till slut insåg jag att den tiden aldrig skulle komma, därför har jag nu börjat läsa böckerna och älskar dem.

Nu tycker du nog att jag är galen som köper 47 böcker i en serie utan att veta om de är bra. Men riktigt så är det inte. Första boken i serien lånade jag för 25 år sedan av en vän, läste den och blev helt uppslukad av den. Sedan flyttade jag och några år därefter började jag samla på böckerna. Ju fler jag läser, desto fler vill jag läsa.

Vem är då Margit Sandemo?

Hon är en norsk-svensk författare som blivit känd för sin bästsäljande romanserie Sagan om Isfolket. Hennes böcker är romantiska, och innehåller även ofta övernaturliga inslag. Margit Sandemo började inte skriva förrän hon var 40 år och då hade hon redan 30 böcker i huvudet. Jag vet hur det är, jag fungerar på samma sätt och är inte förvånad.

När hon skickade sin första roman till förlaget föredrog dem att publicera den som följetong i en veckotidning istället, det var Vreden.

Hon blev tillfrågad om hon kunde skriva en släktsaga och det var upprinnelsen till Sagan om Isfolket. När den serien var avslutad påbörjade hon serien Häxmästaren, därefter kom serien Legenden om Ljusets Rike. Just den serien är en blandning av de två föregående och i den serien får man möta personerna från båda de andra serierna.

En annan serie som jag har i min bokhylla är Blåljus, men det finns ännu fler serier, De svarta riddarna och Trollrunor. Har faktiskt någon bok av Trollrunor också.

Margit Sandemo har skrivit närmare tvåhundra böcker och plötsligt känns inte mitt mål om att skriva hundra böcker innan jag dör som oöverkomligt. Någon kommenterade mina böcker en gång med att säga att mitt skrivsätt påminner om Margit Sandemo, jag tackar och ler stort.

Det finns även en hel del fristående böcker som Margit har skrivit, de marknadsförs under namnet Sandemo-serien. Ler när jag tänker på att mina läsare brukar säga Kim-böckerna om mina böcker. Kanske har vi något gemensamt i alla fall.

Det skulle inte vara så dumt att sälja över 37 miljoner böcker, som Margits böcker har gjort, och då har bara Sagan om Isfolket sålts i 25 miljoner exemplar.

Jag kikade in på Margit Sandemos förlags hemsida, Boknöje, Schibsted förlag. Så här presenterar förlaget henne:

Vårt största författarnamn genom tiderna har varit Margit Sandemo och hon har hunnit 25-årsjubilera med Sagan om Isfolket. Nordens populäraste serie någonsin! Denna följdes av Häxmästaren och Legenden om ljusets rike som bildade en serietrilogi. Därefter skrev Margit De svarta riddarna och serien Trollrunor. Flera av dessa serier finns fortfarande tillgängliga, men för tillfället endast som pocketböcker. Margit Sandemo flätar samman romantik, mystik och spänning på ett sätt som bara hon kan.

I december 2011 gav vi ut hennes självbiografi Livsglädje och vi har även några fristående romaner i vårt sortiment. Sist men inte minst lanserar vi nu hennes trilogi Kiaras saga, den kan du läsa mer om bland våra nyheter!

Margit Sandemo är synsk, vilket gjorde att hon blev intagen för vård när hon var yngre. Ännu en sak som Margit och jag har gemensamt, synskheten alltså! Hon är född 24 mars 1924 och är därmed 90 år i år, 2014.

När jag läser om Margits liv inser jag hur mycket hon har hämtat från sitt eget liv till sina böcker. Till exempel blev hon våldtagen tre gånger när hon var barn, när hon var 11 år slog hon ihjäl sin våldtäktsman. Under 40 år bodde hon i de norska fjällen. Nu bor hon i Skillinge i Skåne. Margit var sex år när hon flyttade till Sverige med sin familj, de var fem barn. Margit var en pojkflicka och tyckte om att gå omkring ensam i skogen tillsammans med sin hund (stämmer in på mig också).

I den 47:e boken av Sagan om Isfolket, Är det någon där ute, har Margit Sandemo skrivit en efterskrift, bland annat skriver hon så här:

"Efter att jag skrivit tre kapitel i någon sorts trans, vill jag närmast kalla det." "Allt tydligare stod det för mig: Det var inte jag ensam som skrev det här." (Precis så kände jag det när jag skrev mina två böcker om andra världskriget, På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa, det var som om någon ville berätta sin egen berättelse.)

"Det blev en parallell där: Isfolket anade en större skugga än Tengel den onde. Så gjorde också jag, författaren, medan jag skrev. Det var precis som om någon ville ha sin historia berättad. Det var ofta mycket otäckt. De första böckerna skrev jag i en sorts vild frenesi, utan uppehåll, skrev liksom för livet."


Sagan om Isfolket
Sagan om Isfolket är en bokserie av Margit Sandemo på 47 böcker om ättlingarna till Tengel den onde av Isfolket. Serien följs på sätt och vis upp av Häxmästaren och Ljusets rike. Alla böckerna, som är på cirka 250 sidor var, gavs ut mellan 1982 och 1989, och de har kommit ut i flera utgåvor sedan dess.
Boksviten är en släktsaga som har sin början i mitten av 1500-talet och avslutas vid 1900-talets mitt. Släkten Isfolket stammar från en man som kallas Tengel den onde och enligt legenden sålde han sin själ till Djävulen. Till följd drabbas ungefär en person i varje generation av det onda arvet, vilket oftast innebär speciella krafter, ett särpräglat utseende (vissa drabbade upplevs av omgivningen som monster medan andra anses enormt vackra) och ibland även ett ont sinnelag. Handlingen kretsar till stor del runt släktens kamp mot detta arv men även kring vardagen och universella problem som läsaren kan känna igen sig i. Historiska företeelser och en hel del kända historiska personer omnämns i böckerna. (Hämtad från Wikipedia)

Häxmästarna
Häxmästaren är en bokserie av Margit Sandemo. Det är inte en officiell fortsättningsserie på Sagan om Isfolket, men några av personerna från den tidigare serien förekommer i denna serie. (Hämtad från Wikipedia)

Här hittar du samtliga böcker i serien Legenden om Ljusets Rike.

Här hittar du samtliga böcker i serien Trollrunor.

Här hittar du samtliga böcker i serien Blåljus.
 
Trots att jag har alla böckerna i serien Sagan om Isfolket i bokhyllan har jag börjat lyssna på böckerna hos Storytel, då blir det liksom av. Boken följer med mig på mina promenader, när jag städar och vid alla andra tillfällen då jag inte arbetar med mitt eget författarskap.

Youtube finns det en Sandemo-kanal, där Sandemos böcker diskuteras.

Margits serie Sagan om Isfolket är oerhört populär på Island, ytterligare något vi har gemensamt. Min fristående historiska äventyrsserie om Theo och Ramona är också mycket populär på Island. Den första boken i serien, Tillbaka till Pompeji, blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island när den kom ut där 2009.

Jag fortsätter lyssna på Sagan om Isfolket, med mål att lyssna på/läsa alla Margit Sandemos böcker. Än så länge har jag bara utkommit med 30 böcker, så det är en bit kvar till 100, men jag skriver på, kan Margit Sandemo, så kan jag, eller hur? ;-)

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 10 juni 2014

Skrivprocess: Att utvecklas i sitt skrivande

Att utvecklas i sitt skrivande
När jag kom ut med min tredje bok, Faraos förbannelse, var det en läsare som sa: "Det är så bra med dina böcker för man vet att de alltid reser i tiden i tredje kapitlet".

Det var då jag bestämde mig för att mina böcker skulle vara oförutsedda, läsarna skulle inte ha en aning om vad som skulle hända. Det gäller framförallt min historiska äventyrsserie om Theo och Ramona som reser i tiden och upplever de olika historiska händelserna.

Det är så lätt att halka in i samma spår, att använda sig av samma upplägg och bygga upp varje bok på samma sätt.

Därför utmanar jag mig själv att hela tiden förändra mitt skrivande för att överraska läsarna. När jag skrev min 19:e historiska äventyrsbok, Anastasias öde, kände jag mig stolt över att ännu en gång ha lyckats förnya mitt skrivande.

Att utvecklas i skrivandet innebär inte att du måste förändra dig språkligt, bara hitta nya vägar att berätta din historia. Det tycker jag är en av de roligast utmaningarna med att vara författare.

Håller på med min 30:e bok, Skräckresan med Titanic, fast egentligen är den siffran fel, den borde ligga på 45-50, eftersom jag har många färdiga böcker i mina lådor. Har skrivit sedan jag var åtta år och samlat på mig samtliga berättelser. Dessutom har jag cirka 45-50 påbörjade berättelser, en del är nästan klara, andra är halvfärdiga och några är bara påbörjade med slutet helt klart och stolpar för handlingen.

I alla böcker försöker jag förändra mitt skrivsätt, utan att för den skull förändra språket, som bibliotekarierna kallar för "rakt, enkelt och rikt".

Vissa författare har jag slutat att läsa, eftersom deras böcker är en upprepning av alla tidigare skrivna böcker. För mig är det ingen utmaning att läsa den typen av böcker, andra kanske tycker att det är en trygghet att veta när allt ska hända.

Jag fortsätter utmana mig själv att utvecklas som författare och jag hoppas att du som läsare fortsätter att älska mina böcker.

Kika gärna in på Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

måndag 9 juni 2014

Skrivtävling: Få en halv miljon läsare och vinn 10.000 kronor

Nu är det dags för Hemmets Veckotidnings stora novelltävling. Det här är en tävling jag tycker du ska satsa på.
 

Hemmets Veckotidnings stora novelltävling
Vill du bli bäst och mest läst? Få en halv miljon läsare och 10 000 kronor i prispengar? Skriv av hjärtats lust och delta i vår novelltävling.Vinnaren koras som vanligt på Bokmässan i Göteborg i september och de fem vinnande bidragen publiceras i Hemmets Veckotidning under hösten.

I år består juryn av Gunilla Wall, redaktör för romaner och noveller, Lennart Lundstedt, tvåfaldig vinnare, och Pia Ljungqvist, chefredaktör. Tillsammans läser vi och pratar ihop oss om vilka bidrag som hamnar på tio-i-topplistan och har vinnarchans. Du får inte skicka in bidrag som varit inskickade tidigare eller publicerade i något annat forum.

Skriv om det som engagerar dig, händelser och känslor som du vill berätta om och dela med dig av. Det kan vara kärlek, vänskap, oväntade möten eller kanske en deckarhistoria.

Välkommen med ditt bidrag senast den 1 augusti. Vi kontaktar vinnarna personligen när de är utsedda.

Tävlingsregler
● Skriv högst 15 000 tecken inklusive mellanslag. Novellen får inte ha varit publicerad tidigare.

● Vi tar inte emot handskrivna manus och du kan inte heller mejla din novell till oss. Spara en egen kopia, vi returnerar inga bidrag.

● Skriv namn, din post- och e-postadress samt telefonnummer på ett papper, lägg det i ett kuvert och klistra igen. På kuvertet skriver du titeln på din novell, den måste också stå på alla manussidor. Lägg detta kuvert och manuset i ett kuvert som du skickar till oss.Vi bryter kuverten med personuppgifter först när pristagarna är utsedda.

● Senast den 1 augusti vill vi ha ditt bidrag. Adressen är: Novelltävlingen, Hemmets Veckotidning, 209 13 Malmö.

● Vinnaren koras på Bok- och Biblioteks- mässan i Göteborg den 26 september kl 16.00. Vi bjuder vinnaren på resa, övernattning, festmåltid och självklart inträde till Bokmässan.

● Vi förbehåller oss rätten att publicera de vinnande novellerna i Hemmets Veckotidning samt att kunna införa övriga insända bidrag mot sedvanligt honorar. Juryns beslut kan inte överklagas.

Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

PS! Du få gärna skicka in flera bidrag!

Vill du ha information som PDF? Klicka här!


Lycka till!

Kika gärna in på Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 8 juni 2014

Boktips: En annorlunda pianoafton på Waldemarsudde av Laura Popa


En annorlunda Pianoafton på Waldemarsudde av Laura Popa är lika magisk som hennes bok Rekviem för en romantiker. Laura Popa har ett underbart språk som är lika vackert i den här boken som i romanen.

När klockan slår 22.00 börjar udden darra. Kastanjeträden och popplarna vid strandkanten susar. Blommorna viftar oroligt med sina knoppar och blad. Månen rycker till. Från norr blåser en kylig vind. Plötsligt hörs vattenvågorna som kluckar oroligt. De slår kraftigt mot klipporna. På himlen lyser några färgstrålar i gnistrande blått, orange och violett. Färgstrålarna bildar en virvel som växer och långsamt snurrar runt Waldemarsudde. Virveln vrider sig snabbare och snabbare. Mystiska viskningar och klingande ljud hörs i luften. De kommer närmare och närmare slottet...

Boken fångar mig och jag sträckläser den från pärm till pärm, njuter av varje ord och fängslas av historien och avslutningen tycker jag är helt perfekt!

Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Boktips: En kottes längtan av Margareta Iwald

En kottes längtan av Margareta Iwald för mig tillbaka till barndomen då jag tillverkade djur av kottar. Det är en ljuvlig liten bok, som jag önskar inte hade anfanger i början av varje textstycke, eftersom det gör texten svårläst och helt omöjlig att sätta i händerna på de yngre för att läsa själva. Tycker att boken skulle ha varit lite längre, vill veta vad som hände sedan.

En bok jag tycker många ska läsa för sina barn och barnbarn i förhoppning om att de hittar tillbaka till naturens härliga lekar.

Baksidestext:
Det finns så många små ute i naturen, kottar, stenar, blommor och andra, som längtar efter att bli sedda. De vill att något barn ska hitta dem och leka med dem. Den här berättelsen handlar om en kotte, som längtar efter att få bli kottko.

Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.