Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 13 juni 2014

Boktips: Ödesgudinnans val av Caroline Hurtig

Ödesgudinnans val av Caroline Hurtig, är en spännande och mycket annorlunda fantasybok, första boken i serien Själarnas öden.

Det är en fängslande bok, full av miljöskildringar i en miljö som författaren väver samman på ett trovärdigt sätt. Personerna skildras också trovärdigt, även om det är varelser vi normalt inte har att göra med. Jag känner verkligen med huvudpersonerna, de blir en del av mitt liv.

Miljöskadad som jag är av all korrekturläsning, störs läsandet av avsaknaden av kommateringar. Många meningar är långa, ibland är jag tvungen att gå tillbaka för att jag har missförstått. Jag känner igen vissa av de fel jag gjorde som debutant, men de är förlåtliga, eftersom jag vet att författaren kommer att utvecklas och inse sina brister.

Författaren Caroline Hurtig har ett härligt, beskrivande språk, jag vill verkligen läsa fler böcker av henne.

I en dimension bredvid människornas lever och verkar de fem ödesgudinnorna. Spinner livets trådar, vakar, vägleder och styr över alla själars öden. Den vackra fristaden som utgör dimensionen är inte enbart bebodd av gudinnorna utan de delar den med många olika väsen och själar som gjort den till sitt hem. Än så länge har de levt sida vid sida i fred men avskilda och avskurna från varandra. Men allt kan inte fortsätta gå i samma invanda spår och förändringen är nära....

Gudinnan Aria har så länge hon kan minnas levt i dalen där de har sitt tempel. Hon är mild, god och älskar sina själar så mycket att hon är villig att tänja på vissa gränser för att se till att de mår bra och finner sitt öde. Men när hon i en sådan handling vill hjälpa en människosjäl så sker det otänkbara.

Hennes egen själ upptäcker hur livet skulle kunna vara utanför templets väggar, ett liv fullt av kärlek och vänskap. Det dröjer inte länge innan andra får nys om hennes svaghet och hennes liv blir hotat från flera håll på grund av detta och hon tvingas fly. Ett förgörande krig utbryter i dimensionen och hennes själar hamnar i dess mitt. Men ödet är obevekligt och det har en plan för alla......även gudinnor.

Ödesgudinnans Val är Caroline Hurtigs debutroman och är första boken i serien Själarnas öden.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, du hittar den även på nätet, till exempel hos Adlibris och Bokus.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga. (Hade fått fem stjärnor om den hade varit bättre korrekturläst.)


Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!