Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 16 september 2011

Awardrosen tar jag tacksamt emot och sänder vidare

Den här fina awarden/bloggutmärkelsen har jag fått av Annelie på Trying to follow my Dreams. En blogg som jag följer med stort nöje och gärna hade skänkt den här utmärkelsen till, om det inte var för att jag hade fått den av henne.

Annelies  motivering till att ge mig utmärkelsen är: Fina Kim som alltid så generöst delar med sig av skrivtips och skrivtankar. Intressanta inlägg låter oss ofta följa med henne runt jorden och i Sverige. Uppmuntrar och ger tips och råd. Härligt!

Tack Annelie för de fina orden! Nu till frågorna:

Varför började du blogga?
För att jag var på en kurs i Sociala Medier på bokmässan 2009. Joakim Jardenberg höll i kursen och sa: "Om min mamma kan börja blogga, då kan ni det med!" Den kvällen startade jag min blogg och eftersom jag inte hade en aning om vad jag skulle kalla den så blev det: "Kim M Kimselius är här nu!"

Vilka bloggar följer du?
Alldeles för många kan det tyckas, men alla bloggar tillför mig något eftersom de är så olika varandra. Kika in till höger här på min blogg så ser du alla de bloggar jag följer.

Vilka favoritfärger har du?
Starka färger: Rött, Lila, Blått.

Vilka är dina favoritfilmer?
Morden i midsommar, definitivt! Dessutom tycker jag bäst om brittiska filmer överhuvud taget.

Vilka länder drömmer du om att besöka?
Jag drömmer inte om det, jag ser till att besöka dem genom att bestämma mig för att skriva om en händelse som har skett i det landet. Det ger mig möjlighet att åka på researchresa dit! Ett land jag skulle vilja resa tillbaka till är Kina, dit jag reste inför min bok Kinesiska Draken. Det blev en oförglömlig resa!

Ja, det var frågorna. Nu till de personer som jag vill dela ut den här awardrosen till:

Franz i England, som alltid har inspirerande, medryckande blogginlägg som får mig att känna det som om jag varit där, just på den plats Ingrid beskriver.

Debutantbloggen som delas av flera olika personer, men ändå har en tydlig röd tråd med många bra inlägg.

Skrivarvisioner för hennes underbara texter som skänker mig glädje.

Eva Swedenmark vars blogginlägg alltid genomsyras av värme och livsglädje och gör mig glad.

Tredje gången gillt, som så öppenhjärtigt delar med sig av sin svåra tid och som behöver allt positiv uppmärksamhet hon kan få just nu.

Aldrig trodde jag när jag började blogga att det skulle vara så roligt, att det skulle ge mig så många vänner över hela världen. Att bloggandet även skulle ge mig en resa genom tid och rum, världsdel efter världsdel. Tack alla ni som läser min blogg och skriver en liten positiv kommentar som gör dagen ljusare och lättare. Jag bloggar för att få dela med mig av skrivarglädje, livsglädje och kunskap, och få möjlighet att berika livet även för de som läser min blogg.

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se