Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 15 september 2011

Tips inför Bok & Biblioteksmässan i Göteborg

Om du inte vill trängas bland folk KOM TIDIGT! Häng på låset och njut av att kunna vandra runt bland nästan folktomma gångar. På lördag är det mest folk, söndag eftermiddag är det lite mindre.

Ta reda på var din favoritförfattare finns, vilka tider han/hon signerar, innan du börjar strosa runt bland utställarna. De är  många, det är lätt att fastna vid något intressant och sedan har du missat signeringstiden.

Titta igenom utställarkartan och gör dig en bild över Bokmässans lokaler. Utställningen är inte så stor som du tror, det är människohavet som förvirrar.

Ha bra skor och var inte klädd för varmt, det blir hett och trångt efter ett tag.

Ta med en shoppingväska på hjul/kabinväska på hjul. Det kanske känns löjligt när du kommer in på mässan, men du kommer att vara överlycklig när du börjar köpa på dig böcker.

Se till att ha kontanter med dig. Alla montrar tar inte emot kort!

Om du tycker det är trångt, varmt och outhärdligt, ta rulltrappan upp till andra våningen. Där uppe händer det också mycket roligt, men är inte lika mycket folk.

Tro mig, jag vet vad jag talar om. Jag har varit med på Bok & Biblioteksmässan sedan min första bokmässa 1998. Då släpptes min andra bok, Jag är ingen häxa, tillsammans med min debutbok Tillbaka till Pompeji, som jag debuterat med julen 1997.

Minns hur stor jag tyckte bokmässan var, hur jag gick vilse, hur jag kräktes innan min föreläsning eftersom jag var så nervös...

Nu har jag en egen monter, B09:20, där känns det bra, det är min lilla oas på bokmässan, även om det är  mycket folk även där. Ibland kommer jag inte upp från signeringsstolen på 3-4 timmar. Förra året fick jag så ont i min signeringshand att jag på söndagen inte kunde lyfta böckerna som jag signerat... Då förstår du säkert att jag hade fått skriva många autografer.

På bokmässan brukar jag varje dag spela in en film och lägga ut på Youtube. På så sätt kan mina läsare följa min dag på bokmässan och få känna lite "bokmässefläkt" även om de inte har möjlighet att komma personligen. Här ser du exempel på filmerna:

Från min monter:


Vy över bokmässan innan folk anländer:


Här är några fler länkar till filmer från bokmässan:
http://youtu.be/FLPnLPJJS40

http://youtu.be/M3LupHtYS6A

http://youtu.be/BUPOEeC7tiUHär intervjuar jag Chokladmästaren Jan Hedh på bokmässan: http://youtu.be/59nH-AughnU

Här provsmakar jag en fantastiskt god choklad: http://youtu.be/S7jCCR8rbzk Hoppas de finns på bokmässan även i år, så jag kan köpa på mig ett lager att ta med hem!


Här hittar du fler videoklipp: http://www.youtube.com/results?search_query=kimselius&aq=f

Hoppas du får en fin dag på bokmässan. Titta gärna in i min monter B09:20 och säg hej!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

13 kommentarer:

Anitha Östlund sa...

Tack för infon.
Jag vann precis en biljett till mässan via Hoi förlag, och kommer att vara där fredag och lördag. Då kommer jag förbi och kramar dig IRL :)

Hanna Lans sa...

Ja, vad kul! Jag kommer förbi!

Kim M. Kimselius sa...

Härligt Anitha, det ser jag fram emot!
Kram Kim

Jättekul Hanna. Vi ses nästa vecka!
Kram Kim

Marina sa...

Tyvärr så kommer jag inte att vara där, det blir lite långt att åka...men jag har kollegor som ska dit - skickar nog dom till din monter med ett litet uppdrag...!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Marina
Tråkigt att du inte kan komma själv. Ser fram emot att träffa dina kollegor och av ditt mail förstår jag vad uppdraget består i! Kul!
Kram Kim

franziengland sa...

Jag vet att ni har det fantastiskt bra på bokmässan (och slitsamt)! Min syster (den andra :) ) är bibliotikarie och har varit på bokmässan vartenda år i evigheter. Jag MÅSTE också komma dit en dag...
Montern du visar är URSNYGG!!!
Stort lycka till på mässan!!!
Kram.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Jo, det är både kul och jobbigt på bokmässan. Värst, eller bäst, är det på söndagen, då hinner vi oftast inte äta någon lunch!
När du flyttat hem till Sverige måste du absolut boka in ett besök på bokmässan i Göteborg. Tills dess kan du gå på bokmässa i London...
Tack! Är mycket nöjd med utformningen av montern!
Tack!
Kram Kim

franziengland sa...

Bokmässa i London! Det har jag inte ens tänkt på... måste ju absolut finnas. Känner du till någon? Kanske ska lägga till det på min lista...

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Javisst finns det bokmässa i London. Titta här: http://www.londonbookfair.co.uk/ Du hinner med det också om du förlänger din lista! Önskar jag kunde komma dit också, vem vet!
Kram Kim

Astrid sa...

Hej Kim!
Första gången jag är inne på din jättetrevliga blogg, det kommer inte att bli den sista. Tvärr kan jag inte komma till bokmässan, det skulle vara roligt att träffa dig där och se din fina monter. Träffade dig faktiskt i Lund innan jul då du signerade böcker och så har jag följt dina svar till Ingrid!
Lycka till på Bokmässan!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Astrid
Välkommen till min blogg, roligt att ditt första intryck av bloggen är positivt! Kanske ses vi till jul igen när jag är och signerar i Lund?
Tack för lyckönskningen!
Kram Kim

franziengland sa...

TACK för mässlänken Kim!! Kollar det och skriver upp på listan :) .
Roligt att se att Astrid hittat hit! Tror många av dina barnbarn skulle gilla Kims böcker, Astrid!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Bra! Ser fram emot att läsa din rapportering från Bokmässan i London! Vem vet, kanske även jag är där då?
Kram Kim