Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 2 juli 2016

Simma med de drunknade av Lars Mytting

 Simma med de drunknade av Lars Mytting

Det här var en bok som vi hade valt som bokklubbsbok i #boktwitt. Tyvärr hann jag inte lyssna på boken innan bokpratet. När jag väl började lyssna på boken tog det lång tid innan den var klar. Inte för att den inte var bra, för det var den. Utan för att jag var uppslukad av min egen bok, Det osynliga folket på Island, och hade den i tankarna hela tiden.

Men så en dag kom jag till det läget som händer i alla fängslande böcker, jag kunde inte sluta lyssna. Promenaderna blev längre, jag jobbade länge i trädgården, lyssnade på boken i alla lägen. När den var klar kändes det tomt.

Jag förundras över att författaren lyckades hålla mig fängslad genom den långa boken, utan att något dramatiskt egentligen hände. Fast det hade hänt och jag som läsare fick inte veta hela sanningen, och det ville jag. Det var det som drev mig att lyssna. Det var som en riktig pusseldeckare, där ledtråd efter ledtråd hittades, som i sin tur förde vidare till nästa. Mycket skickligt skriven.

Det här är en passande bok för hängmattan, att sträckläsa. Gör det! Läs boken!


Baksidestext:
Lars Mytting, författaren till succéboken Ved, har skrivit en spännande och underhållande släktkrönika om en föräldralös bondpojke som beger sig ut i världen för att finna sina rötter.
Hösten 1971 hittas ett norskt-franskt par döda i Frankrike. Deras tre år gamla son Edvard är spårlöst försvunnen men hittas fyra dagar senare på ett sjukhus tolv mil bort. Var Edvard har befunnit sig under tiden, och om det verkligen var en slump att hans föräldrar klev på en kvarglömd mina från första världskriget, förblir en gåta.

Edvard växer upp hos sin fåordige farfar på en potatisgård på norska landsbygden. Och det är när hans farfar dör i början på 90-talet, och det oväntat dyker upp en vackert snidad träkista från en släkting som Edvards tillvaro vänds upp och ner. Han beger sig ut i den stora världen för att finna svar på sitt livs frågor. Sökandet leder honom till Shetlandsöarna och tillbaka till Frankrike, där han tvingas gräva i de mörkaste hörnen av sin familjs historia. En historia som är nära sammanvävd med de stora tragedierna i Europa under 1900-talet.

Romanen fick det prestigefulla norska Bokhandlerprisen 2014.



Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM. (När jag hämtade länkarna till boken såg jag att alla som läst boken hade gett den full poäng.)

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 1 juli 2016

Att skriva om sin barndom

Att skriva om sin barndom

Det är många som skriver om sin barndom, om traumatiska upplevelser, om hemska föräldrar, eller bara berättar rakt upp och ned om sitt liv.

Jag, Kim M Kimselius, med min storasyster, Birgitta. Foton från boken Harry äventyrliga  liv. Där pappa berättar om sitt liv och vår barndom.

Hur gör man då för att skriva om sin barndom, sitt liv?
De flesta väljer att skriva i kronologisk ordning, från födsel till den dag boken skrivs. Men man måste inte skriva på det sättet. En av de bästa biografier jag har läst är Babben Larssons bok Jag vägrar dö nyfiken. Där hoppade hon hej vilt mellan åren och började mitt i livet. Det gjorde boken lättläst och mycket intressant.

Min pappa valde att dela upp sin bok i olika delar.
Han berättar om de delar i livet som var viktiga för honom. Hans barndom. Båtlivet. Andra världskriget. Kärleken. Hemvärnet. Barn och barnbarn.

Jag måste medge att det var jag som inspirerade honom att skriva på det här sättet. Mycket på grund av pappas ålder. Han var 88 år när han började skriva boken. För honom var det lättare att tänka på specifika delar av livet, än att försöka dra sig till minnes livet från början till den dag han skrev boken.

Pappa dog förra året, 92 år gammal. Boken Harrys äventyrliga liv, fick honom att leva upp, minnas mycket som han hade glömt. Han fick nya saker att berätta och framförallt fick han nya vänner. Han blev en riktig kändis i bygden där han bodde. På så sätt blev pappas år från det han debuterade som författare när han var 90, tills han dog två år senare, betydligt mer spännande för honom. Han var med i direktsänd radio och blev intervjuad av tidningen.

För oss, barn, barnbarn och barnbarnsbarn är boken en guldgruva. För mig är det många minnen som kommer fram varje gång jag bläddrar i den, eftersom jag hjälpte pappa skriva ihop texten, monterade alla bilder och satte ihop hela boken. Men det är pappas minnen, hans val av foton.


Min barndom
Om jag skulle skriva om min barndom, skulle jag antingen göra som Babben Larsson, eller som pappa, eller en kombination av de båda.

Jag har mycket att berätta, många olika bitar av mitt liv. Det skulle bli en tjock bok. Betydligt tjockare än pappas, om jag börjar skriva nu. För minnen bleknar och försvinner och blir inte lika lätta att gripa tag i om 30 år.

Kanske ska jag ha som mål att sätta mig och skriva lite om mitt liv varje dag, eller en dag i veckan?

När jag skrev förra meningen kom jag på att jag nog hade börjat göra så. Jag kikade in i skrivdatorn och jovisst, där låg den påbörjade boken om mitt liv. Det är bara att fortsätta skriva. Tror jag ska göra det, men inte idag.

Ska först skriva färdigt Det osynliga folket på Island, samt 10 misstag författare gör, som jag skriver ihop med Lennart Guldbrandsson och Kristina Svensson.

En sak är säker, jag hade en lycklig barndom. Visst det fanns tråkiga händelser i barndomen också, men jag tänker lyfta fram det positiva, det som har präglat mig att bli den positiva person jag är idag.


Din barndom
Nu ska vi prata om din barndom. Tänker du skriva en bok om ditt liv? Har du planerat hur du ska bygga upp den?

Det finns många olika vägar att gå.

Skrivböcker
Du kan köpa skrivböcker och läsa dig till hur du skriver din bok. Det finns mängder av bra skrivböcker på marknaden. Under Skrivtips hittar du några av de bästa skrivböckerna. Där hittar du även många av mina skrivtips, bland annat Hur du skriver en bok.

I min bok Att hitta glädje i skrivandet lär du dig hur du gör från idé till färdig bok.

Skrivarkurser
Du kan också gå en skrivarkurs i sommar. Det finns många olika skrivarkurser, en del är specialiserade på att skriva om sitt liv, andra lär dig skriva deckare och så vidare. På mina skrivarkurser lägger jag fokus på skrivglädje, där får du lära dig allt du behöver veta för att skriva din bok. Jag har även distansskrivarkurser. Där arbetar du på egen hand i den takt du själv vill.

Här hittar du mängder av Skrivkurser.

Skriv rakt upp och ned
Du kan också skriva rakt från hjärtat om precis det du har inom dig just då. Skriv av dig, utan tankar på i vilken ordning det ska komma i boken. Du kan skriva direkt i en dator, eller fylla anteckningsbok efter anteckningsbok med berättelsen om ditt liv.

Tänk inte på stavning och grammatik, bara skriv på och släpp loss orden. Då blir din berättelse som allra bäst.

Gräv inte ned dig i tråkiga händelser, även om du kanske måste nämna dem. Lyft fram det positiva, gör boken om ditt liv till en bok dina efterlevande blir glada av att läsa.


När du är klar
När du har skrivit klart din bok kan du antingen lämna den till en redaktör som tar betalt för att jobba med din text. Eller så kan du utnyttja dina kontakter, vänner, grannar, barn, föräldrar, som läser texten och rättar upp den.

Därefter kontaktar du ett Print-On-Demand-tryckeri, som trycker upp exakt det antal böcker du vill ha. De hjälper dig att lägga in texten och göra en tryckfärdig bok. Det kostar lite mer. Det kommer inte att bli någon storsäljare om du inte är kändis. Men du kan sätta boken i bokhyllan, plocka fram din egna bok, bläddra i den och återuppväcka minnet när det börjar svikta. Du kan dela ut böckerna till dina vänner, barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Precis som min pappa gjorde.

Glöm inte att ha med mängder av foton i din bok. De är ett bra stöd för minnet.

Lycka till!

Kramisar Kim

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

torsdag 30 juni 2016

Skrivtävling Lilla Augustpriset

Ännu en skrivtävling. Den här gången är det Lilla Augustpriset. Kanske är det något för dig om du är mellan 16 och 20 år. Du kan läsa mer om hur du gör nedan.

Lycka till med tävlingen. En dag kanske du har gett ut lika många böcker som jag har.

Anmäl bidrag
Är du mellan 16 och 20 år och gillar att skriva? Här anmäler du ditt bidrag till Lilla Augustpriset.
Du får delta från och med det år du fyller 16 till och med det år du fyller 20. Ta del av Lilla Augustprisets statuter innan du skickar in ditt bidrag via formuläret nedan.

Texten får innehålla högst 22 500 tecken INKLUSIVE blanksteg. Sista anmälningsdag är måndag den 5 september.

Lektörer sovrar bland inskickade bidrag och överlämnar de utvalda texterna till Lilla Augustprisets jury för bedömning. Juryn nominerar sex stycken texter. Vilka dessa texter är, avslöjas på en presskonferens måndag den 24 oktober. Samma dag öppnar en omröstning här på augustpriset.se, då allmänheten får rösta på sin favorit. Omröstningen är öppen till måndag den 21 november. Efter att ha viktat folkets röst mot juryns utses det vinnande bidraget. På Augustgalan måndag den 28 november belönas vinnaren med 15 000 kronor.

Genom att anmäla ditt bidrag till tävlingen om Lilla Augustpriset godkänner du att din text, om den nomineras, publiceras på Augustprisets sajt och i en bok, som bland annat delas ut under Augustgalan.

Lycka till!

För frågor om Lilla Augustpriset, vänligen kontakta info@forlaggare.se.

Här lägger du in din berättelse

Lycka till!

Kramisar Kim

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

onsdag 29 juni 2016

Skrivtävling med priser på 5000 euro

Det här är en skrivtävling jag önskar jag hade tid att skriva till för att delta i. Låter det som något för dig också? Det är Schildts och Söderström i Helsingfors som utlyser tävlingen. Du har chans att vinna 5000 euro och få din bok utgiven på finska. Några av mina böcker är översatt till finska. Läs mer om tävlingen nedan:

Tillbaka till Pompeji på finska.

Skrivtävling – Berättelsen är bäst!

De flesta av oss lever i en splittrad vardag. Barn är födda in i den snabba rytmen och vana vid den. Korta bildsekvenser avlöser de digitala spelens oändlighetslogik – det är inget problem. Men det behövs annat. Det behövs berättelser att försjunka i, tillsammans eller ensam, men i lugn och ro.

Särskilt stor är efterfrågan på finlandssvenska böcker för mellanåldern, den ålder då barn börjar läsa själva men också gärna läser tillsammans med en vuxen, den ålder då många olika behov ska mättas för att relationen till boken ska fortsätta vara stark. Den som kommer i slukaråldern måste få böcker att sluka!

Därför utlyser Schildts & Söderströms en skrivtävling med namnet Berättelsen är bäst!
Tävlingen gäller manus till kapitelböcker för barn i 7–12-årsåldern. Vi hoppas på många egensinniga bidrag och uppskattar särskilt normbrytande berättelser som ifrågasätter tingens vanligaste ordning.

Vinnaren belönas med 5000 euro, andra- och tredjepristagaren får 1000 euro var.
Vi förbehåller oss rätten att inte dela ut ett förstapris.
I så fall delas prissumman på 5000 euro mellan andra- och tredjepristagaren.
Schildts & Söderströms ger ut det vinnande bidraget och Kustantamo S&S står för utgivning på finska.

Skicka ditt manus senast den 9 augusti 2016 (poststämpel) till adressen
Schildts & Söderströms
Bulevarden 7
00120 Helsingfors
Märk försändelsen ”Berättelsen är bäst!”

Tävlingsbidragen ska vara anonyma. Skriv din signatur på manusets alla sidor och bifoga ditt namn och dina kontaktuppgifter i ett slutet kuvert. Skriv din signatur på kuvertet. Manuskripten returneras inte.

Faraos förbannelse på finska
Juryn består av:
Julia Sallmén, 9 år, skolelev
Wilhelm Sallmén, 12 år, skolelev
Philip Teir, författare och fri skribent
CG Wentzel, teaterchef för Teater Taimine, som spelar nyskrivna pjäser för 40 000 skolelever varje år.
Jonna Brander, redaktör, S&S
Anna Friman, litterär chef, S&S
”Jag tittar på världen med ett barns ögon. Om man är åtta år är vuxenvärlden lite pinsam och hotfull.”
Tävlingens beskyddare Martin Widmark, författare till bland annat de populära Lassemaja- och Nelly Rapp-böckerna (Hbl 4.10.2015).
Frågor?
Kontakta Jonna Brander, jonna.brander@sets.fi, 040-705 21 57


Lycka till!

Kramisar Kim

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

tisdag 28 juni 2016

Har du testat Crowdfunding, få pengar till att ge ut din bok?

Har du testat Crowdfunding, få pengar till att ge ut din bok?

Det kostar en hel del att ge ut en bok, att då få någon annan att betala utgivningen är perfekt, eller hur? Oftast sker det när ett förlag antar ditt manus, men om du vill bli utgiven av ett stort förlag, utan vill satsa på att ge ut din bok själv, då är kanske crowdfunding något för dig.

Jag till vänster på bilden, när jag rider på Nya Zeeland.

Jag läste en artikel om en ung kvinna som hemskt gärna ville köpa en häst. Hon skrev på Facebook om alla hennes vänner skänkte henne 25 kronor, (är osäker på summan) då skulle hon ha råd att köpa hästen hon så gärna ville ha. Pengarna strömmade in, inlägget spreds och okända personer började skicka pengar till henne. Till slut hade hon råd att köpa hästen.

25 kronor, vem kan inte undvara det, eller en hundralapp, eller? Många bäckar små, ger möjlighet att du till slut får din bok utgiven. Vad sägs om det?

Min bokhylla, med mina egna böcker. Gammalt kort, är nere på 3:e raden nu och behöver sätta dit en ny hylla snart. Tänk när din dröm blir sann. Kanske blir den det med hjälp av Crowdfunding?


Kristina Svensson är vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare. Hon har skrivit ett mycket intressant inlägg om Crowdfunding. Hon kan det där bättre än vad jag kan. Så här skriver Kristina:

Crowdfunding är inget nytt, det nya är att det är online
Crowdfunding är inte nytt. 1700-talspoeten Alexander Pope använde det för att översätta Homeros Iliaden till engelska. Pope lade först ungefär ett år på att träffa presumtiva sponsorer och tigga ihop löften om förbeställningar. Som tack skulle alla sponsorer få ett tack i boken. Listan med förbeställningar använde Pope sedan för att övertyga ett förlag om att anta böckerna och ge honom betalt under de sex år arbetet tog.

Idag finns många företag som förenklar insamlandet av medel på nätet. Du lägger upp ditt projekt på en sida på nätet och sedan sätter du upp ett eller flera ekonomiska mål. Exempelvis att ifall du når upp till en nivå blir boken tryckt i mjukband men om du når upp till ett högre mål kommer du trycka boken med hårdpärm. Det är bara om insamlingen når målet som boken blir av. I annat fall återfår alla investerarna sina satsade pengar. De riskerar alltså inte att satsa pengar i ett projekt som inte blir av. Sajten tar inget betalt av investerarna men däremot tar de procent på insamlade medel. En del tar även en uppstartsavgift.

Sponsorerna eller investerarna kan få olika typer av tack beroende på hur mycket de bidragit med. Det minsta är kanske en e-bok och din eviga tacksamhet, medan den övre gränsen inte har något stopp för kreativiteten. De kan få speciella presenter eller få namnge karaktärer. Givetvis ska de som är med och investerar få ut något av sin investering men huvudmotivet för att delta är sällan att tjäna pengar utan att man vill vara med och bidra till förverkligandet av något. Det betyder att investerarna förutom pengar bidrar med engagemang. Det kan yttra sig som att de är marknadsföringsambassadörer för boken. Och sådana är ju inte dumt att ha!

Låter det intressant? Då tycker jag du ska läsa resten av Kristina Svensson artikel om Crowdfunding. Här får du veta allt du behöver för att få ihop ett startkapital till din bok.

Om det är så att du startar en Crowdfunding och det fungerar, får du mycket gärna skriva till mig så kan jag blogga och berätta om det.


Lycka till!

Kramisar Kim

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

måndag 27 juni 2016

Sommar i Paradiset Kattungar och hundar

Sommar i Paradiset Kattungar och hundar
Nu är det sommar här i Paradiset. Det blommar överallt och doftar förföriskt gott. Det är knappt jag vill gå in, bara sitta ute och dofta på alla blommorna.

Vi har fått två nya kattungar här på gården. Här är det Troll som jagar Trulsa, vars svans du ser spetsen av under bänken. Blommorna lever farligt. De är jättekul att leka med.

Tudor pustar i värmen och ligger på en av sina favoritplatser. Här har han bra utsikt över gården, och över kattungarna.

En av mina vänner kallar det här för ogräs och var på väg att rycka upp det ur rabatterna hos mig. De har jag skickat efter och är så glad att de sprider sig runt om på gården.

Tudor älskar rundan i Björkhagen. Vår vilda del av tomten. Jag älskar den också. Härlig att promenera i när sommaren är som varmast, men rejält myggigt på kvällen. Om det inte är torrt, som nu, för då finns där inte en enda mygga.

Det är inte en lugn stund på gården sedan Trulsa och Troll kom till gården. Tudor älskar dem, men tycker inte specielt mycket om deras vassa klor.

Han vakar ständigt över dem.

Klätterpinnan som husse har satt upp i lilla valphundgården är mycket populär.

Inga problem att klättra nedför heller. Känns betryggande. Då kommer de inte att fastna i träden när de ger sig ut på längre upptäcktsfärder.

När kattungarna blir trötta drar dem sig tillbaka så högt upp dem kan. Här ligger de på taket till valphundgården, där vi har ställt undan de hjulförsedda plattorna till våra stora blomkrukor. Trulsa jagar flugor.

Kan du inte vara med mig istället för att fotografera mig, säger Troll och sträcker sig efter mig.

En prinsessa ska ha det allra bästa heller hur? Här har Trulsa lagt sig på kudden i Tudors soffa. En lugn stund från Troll, som far omkring som ett yrväder och letar efter henne. Han kom aldrig på att hon låg där.
När Trulsa var försvunnen roade Troll sig med en av Tudors leksaker.

Visst är det extra underbart att leva på sommaren, speciellt om promenaderna för oss till sådana här ljuvliga platser.


Nu tror du säkert att jag har semester och bara sitter och tittar på kattungarna hela dagarna. Men så är det inte. Jag skriver för fullt och snart är ännu en bok klart, Det osynliga folket på Island. I juli håller jag skrivarkurs under tre helger. Det finns fortfarande några platser kvar på de två sista helgerna.

Kattungarna tycker det är skönt att sova i mitt knä när jag skriver.

Kramisar Kim

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester

söndag 26 juni 2016

Den perfekta sommarboken Sommar på Strandpromenaden av Jenny Colgan

 Den perfekta sommarboken Sommar på Strandpromenaden
av Jenny Colgan

Det här precis så här en sommarbok ska vara: Avkopplande, kravlös, lagom med kärlek och bekymmer. Efterföljaren till Det lilla bageriet på strandpromenaden, Sommar på Strandpromenaden, är minst lika charmig som första boken av Jenny Colgan. Den går helt enkelt inte att lägga ifrån sig, man måste läsa vidare. När jag lägger boken ifrån mig är det med saknad. Nu måste jag förmodligen vänta ett helt år på efterföljaren, om det blir någon sådan. Jag googlar författarnamnet Jenny Colgan, och upptäcker att hon har skrivit många fler böcker. Vilken lycka!

Har du ännu inte läst något av författaren rekommenderar jag varmt hennes böcker. Se till att börja med Det lilla bageriet på strandpromenaden, där du för första gången träffar Lunefågeln Neil. Han dyker även upp i andra boken. Ett kärt återseende.

Läs, läs, läs, läs!!!
 
Sommaren har anlänt till det lilla fiskeläget i Cornwall och Polly Waterford kunde inte vara lyckligare. Men brisen som sveper genom staden verkar bära något olycksaligt med sig. Hennes vän Selina har precis blivit änka, och Polly vet något som helt kan ödelägga vännens steg mot återhämtning. Samtidigt får pojkvännen Huckle brottas med plikter han trodde att han hade lämnat bakom sig, och han är borta allt längre perioder. Polly siktar mjöl, knådar deg och bakar bröd. Men ingenting verkar hindra den storm som kommer. Är hon på väg att förlora allt det hon kommit att älska?


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.