Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 27 juni 2016

Sommar i Paradiset Kattungar och hundar

Sommar i Paradiset Kattungar och hundar
Nu är det sommar här i Paradiset. Det blommar överallt och doftar förföriskt gott. Det är knappt jag vill gå in, bara sitta ute och dofta på alla blommorna.

Vi har fått två nya kattungar här på gården. Här är det Troll som jagar Trulsa, vars svans du ser spetsen av under bänken. Blommorna lever farligt. De är jättekul att leka med.

Tudor pustar i värmen och ligger på en av sina favoritplatser. Här har han bra utsikt över gården, och över kattungarna.

En av mina vänner kallar det här för ogräs och var på väg att rycka upp det ur rabatterna hos mig. De har jag skickat efter och är så glad att de sprider sig runt om på gården.

Tudor älskar rundan i Björkhagen. Vår vilda del av tomten. Jag älskar den också. Härlig att promenera i när sommaren är som varmast, men rejält myggigt på kvällen. Om det inte är torrt, som nu, för då finns där inte en enda mygga.

Det är inte en lugn stund på gården sedan Trulsa och Troll kom till gården. Tudor älskar dem, men tycker inte specielt mycket om deras vassa klor.

Han vakar ständigt över dem.

Klätterpinnan som husse har satt upp i lilla valphundgården är mycket populär.

Inga problem att klättra nedför heller. Känns betryggande. Då kommer de inte att fastna i träden när de ger sig ut på längre upptäcktsfärder.

När kattungarna blir trötta drar dem sig tillbaka så högt upp dem kan. Här ligger de på taket till valphundgården, där vi har ställt undan de hjulförsedda plattorna till våra stora blomkrukor. Trulsa jagar flugor.

Kan du inte vara med mig istället för att fotografera mig, säger Troll och sträcker sig efter mig.

En prinsessa ska ha det allra bästa heller hur? Här har Trulsa lagt sig på kudden i Tudors soffa. En lugn stund från Troll, som far omkring som ett yrväder och letar efter henne. Han kom aldrig på att hon låg där.
När Trulsa var försvunnen roade Troll sig med en av Tudors leksaker.

Visst är det extra underbart att leva på sommaren, speciellt om promenaderna för oss till sådana här ljuvliga platser.


Nu tror du säkert att jag har semester och bara sitter och tittar på kattungarna hela dagarna. Men så är det inte. Jag skriver för fullt och snart är ännu en bok klart, Det osynliga folket på Island. I juli håller jag skrivarkurs under tre helger. Det finns fortfarande några platser kvar på de två sista helgerna.

Kattungarna tycker det är skönt att sova i mitt knä när jag skriver.

Kramisar Kim

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina 40 böcker.  Foto Bertil Knoester