Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 26 juni 2016

Den perfekta sommarboken Sommar på Strandpromenaden av Jenny Colgan

 Den perfekta sommarboken Sommar på Strandpromenaden
av Jenny Colgan

Det här precis så här en sommarbok ska vara: Avkopplande, kravlös, lagom med kärlek och bekymmer. Efterföljaren till Det lilla bageriet på strandpromenaden, Sommar på Strandpromenaden, är minst lika charmig som första boken av Jenny Colgan. Den går helt enkelt inte att lägga ifrån sig, man måste läsa vidare. När jag lägger boken ifrån mig är det med saknad. Nu måste jag förmodligen vänta ett helt år på efterföljaren, om det blir någon sådan. Jag googlar författarnamnet Jenny Colgan, och upptäcker att hon har skrivit många fler böcker. Vilken lycka!

Har du ännu inte läst något av författaren rekommenderar jag varmt hennes böcker. Se till att börja med Det lilla bageriet på strandpromenaden, där du för första gången träffar Lunefågeln Neil. Han dyker även upp i andra boken. Ett kärt återseende.

Läs, läs, läs, läs!!!
 
Sommaren har anlänt till det lilla fiskeläget i Cornwall och Polly Waterford kunde inte vara lyckligare. Men brisen som sveper genom staden verkar bära något olycksaligt med sig. Hennes vän Selina har precis blivit änka, och Polly vet något som helt kan ödelägga vännens steg mot återhämtning. Samtidigt får pojkvännen Huckle brottas med plikter han trodde att han hade lämnat bakom sig, och han är borta allt längre perioder. Polly siktar mjöl, knådar deg och bakar bröd. Men ingenting verkar hindra den storm som kommer. Är hon på väg att förlora allt det hon kommit att älska?


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. 

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!