Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 28 september 2021

Kimselius håller fysisk skrivarkurs Skriv om ditt liv för Studieförbundet Vuxenskolan

Kimselius håller fysisk skrivarkurs Skriv om ditt liv för Studieförbundet Vuxenskolan

Lördag 2 oktober håller jag fysisk skrivarkurs hos Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona.

Så här skriver de på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida om kursen:

Kim är en flitigt anlitad föreläsare och håller många skrivarkurser runt om i landet. Nu har du chans att gå en endags skrivkurs för Kim i Karlskrona.

I ”Skriv om ditt liv” berättar Kim om hur du kommer igång med att bygga upp boken, från idé till färdig produkt.
I kursen får du lära dig hur du metodiskt plockar fram det viktiga i ditt liv, hur du gör boken intressant för andra än dig själv och mycket mer. Alla har en historia att berätta, även du. En glädjefylld kurs för alla som vill skriva om sitt liv.

Kim har ca 25 års erfarenhet som författare och delar med sig av sina kunskaper, på ett sätt som får dig att komma igång att skriva din bok.

Flera personer som har gått Kims helgkurser på Färgargården i Eringsboda, har fått bokkontrakt, noveller antagna i tidningar och litteraturpris. http://kimselius.se/hem/forfattartips/Skrivarkurs%20med%20Kim.html

Så här skriver författaren Mariette Lindstein som gjort succé med boken Sekten på Dimön: “Kim M. Kimselius du är en legend! Du är en av anledningarna till att jag bestämde mig för att satsa allt på mitt skrivande och hittade så mycket glädje.”

I kursen ingår Kim M. Kimselius handbok om att skriva memoarer, "Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien" fika och lätt lunch. Är du allergiker meddela det vid anmälan.

Om Kim:
Debutboken Tillbaka till Pompeji gjorde dundersuccé och sålde i 11.000 exemplar första veckan. Boken är översatt till sex språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island. Kim har nu gett ut närmare 60 böcker.

Kim har föreläst i Singapore, Finland, Island och Sverige.

Skrivböckerna Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet, har fått högsta betyg av samtliga som har recenserat böckerna. Många författarcoacher använder böckerna som uppslagsverk och kallar dem för “sin bibel”. 

Kims självbiografi Författare Från dröm till verklighet har fått många fina omdömen, bland annat skriver författaren Kristina Svensson: “Wow vad mycket hon hinner dela med sig! Kim är fantastisk. Hon är å ena sidan så vanlig, jordnära och äkta. Fast samtidigt så ovanligt generös. Det finns ingen som kan förmedla samma "kan jag så kan du, det är bara att sätta igång”.”

Hjärtligt välkommen på skrivarkurs för Kim M. Kimselius 

 

Vet att det finns några fåtal platser kvar. Hoppas vi ses på lördag!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

måndag 27 september 2021

10 % på Kimselius skrivkurser på distans

 10 % på Kimselius skrivkurser på distans

Hösten närmar sig med stormsteg och det innebär kursverksamhet.

Därför tänkte jag ge dig 10% rabatt resten av september på samtliga  distanskurser som jag håller i egen regi.

 

Hitta glädje i skrivandet, distanskurs

Detta är en självstudiekurs som genom 17 kursbrev ger dig möjlighet att hitta skrivglädje. Kursen avslutas med att du får respons på en berättelse på max 5 A-4sidor. I kursbreven finns både skriv-, läs- och inspirationsövningar med fokus på skrivglädje. Du får även tillgång till en sluten facebookgrupp för kursdeltagarna där ni kan ge respons till varandra på kortare uppgifter. I kursen ingår bland annat följande ämnen: Att känna glädje i skrivandet, Hitta din författarröst, Gestalta, Fånga läsaren, Att komma ur skrivkramp, Skicka till förlag och många, många fler saker.

"Du har byggt upp den här kursen på ett sådant sätt att alla stegen blir mycket utvecklande och framförallt naturliga steg framåt. Jag är mycket glad för din kurs och känner att jag är på väg med sjumilasteg." Marie Höglind-Miles

 

Fortsättning skrivglädje, distanskurs

Den här kursen passar dig som har gått min Grundkurs på Färgargården, eller Distanskursen Hitta glädje i skrivandet. Kursen utmanar dig lite extra. Detta är en självstudiekurs som genom 10 kursbrev ger dig möjlighet att jobba med skrivglädje, disciplin och att få orden ur dig.Varje vecka kommer ett nytt kursbrev i din inkorg. Du bestämmer själv när du vill göra uppgifterna. Det är viktigt att du gör kursen i din egen takt, utan någon stress.

"Tack för en bra kurs. Det var veckans höjdpunkt när veckobrevet kom, det såg jag alltid fram emot. Jag har haft stor nytta av den kunskap du har delat med dig av varje vecka, framförallt i arbetet med min egen feelgood-roman. Som alltid gör du mig motiverad och inspirerad att skriva mer och bättre. --- Jag har hittat mitt sätt att skriva, mycket på grund av dina kurser och din feedback. Jag glömmer aldrig när jag fick det första mejlet från dig efter att du hade läst mina fem inskickade sidor. Jag skrek rakt ut av glädje över din recension. (Mina kollegor i samma rum tittade konstigt på mig.) Du har gett mig självförtroende när det gäller mitt skrivande. Jag är så glad att ha dig som mentor. Hoppas på fler inspirerande kurser för dig i framtiden." Författare Jenny Grand


Skriv om ditt liv, distanskurs

Vill du skriva om ditt liv, en självbiografi, och göra avtryck i historien? Då är denna kurs för dig. Det här är en kurs för dig som drömmer om att skriva om ditt liv. Den erfarna författaren Kim M Kimselius ger dig tips om hur du kommer igång med din egna berättelse, samt information som gör att du hittar glädje i skrivandet. Detta är en självstudiekurs som genom 20 kursbrev ger dig möjlighet att hitta skrivglädje. Kursen avslutas med att du får respons på 5 A-4-sidor av din berättelse. Du får också hjälp under kursens gång om du skickar in några av dina övningar. I kursbreven finns både skriv-, läs- och inspirationsövningar med fokus på skrivglädje och din självbiografi. 

"En riktigt bra kurs för alla som vill kasta sig över det knepiga projektet att skriva om sig själv." Jörgen Högberg

 

Anmälan till kurserna

Du anmäler dig genom att mejla Kim M. Kimselius med rubriken DISTANSKURS HITTA GLÄDJE I SKRIVANDET eller DISTANSKURS FORTSÄTTNING SKRIVGLÄDJE eller DISTANSKURS SKRIV OM DITT LIV (Det är viktigt att du berättar vilken distanskurs du anmäler dig till!). Berätta om dig själv och vad du vill uppnå med ditt skrivande.

Varje kurs kostar 995:- minus 10% = 895:- fram till och med den 30 september 2021.

Hjärtligt välkommen! 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!