Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 15 augusti 2015

Boktips Jag kommer sen av Eva Wiklund

Jag kommer sen av Eva Wiklund

1998 var ett betydelsefullt år för mig. Jag hade debuterat i december 1997 med min bok Tillbaka till Pompeji. I september 1998 kom efterföljaren, Jag är ingen häxa. Jag fick uppleva min allra första bokmässa då jag hade två föreläsningar, signerade och sålde slut alla mina böcker. Jag träffade lärare som bokade mig att komma och föreläsa för skolans elever i Göteborg några veckor senare. Det var ett magiskt år fram till den 30 oktober.

1998 var ett år som skulle förändra livet för många, många människor, men på ett skrämmande sätt. Natten till den 30 oktober 1998 förändrade för alltid Göteborg. Då brann ett diskotek på Hisingen, min hemstad, min hemplats, gator och ställen jag mycket väl kände till.

Lokalen var gjord för 150 personer, över 400 befann sig där när branden startade. Många av dem blev kvar i rök och eld, många blev skadade och fick men för livet.

Den natten förlorade Ann-Britt Söderberg sin dotter Johanna. Hon är bara en av alla de föräldrar som förlorade sitt barn den natten. Men det är Johanna och Ann-Britt vi får följa genom hela boken.

Jag är själv mitt uppe i sorgarbetet efter att min älskade pappa har dött. Att läsa Jag kommer sen fick många tårar att flöda. Det var en bok som inte gick att sluta läsa. Även om jag visste hur det skulle sluta ville jag läsa mer. Och jag läste. Hela dagen, halva natten, ända tills boken var slut. Och jag grät!

Boken berättar historien kring en av Sveriges värsta katastrofer i modern tid. Den baseras på två års research och intervjuer med överlevande ungdomar, brandmän, chefsåklagare, kommunens stödpersonal, advokaten Thomas Bodström med flera. Jag kommer sen är en oerhört stark berättelse, som skildras med värme och hopp. Eva Wiklund är en mycket skicklig författare, vars språk griper tag, personskildringarna berör ända in i hjärteroten och miljöskildringarna får mig att flämta efter luft mitt i brandens hetta.

Det blev aldrig någon föreläsning i Göteborg. Det blev aldrig några klassuppsättningar av Jag är ingen häxa. Läraren ringde och sa att det var en bok de absolut inte kunde läsa under de omständigheter som var. Att läsa om häxförföljelsen, om hur de brände folk levande på bål, efter att så många ungdomar hade blivit innebrända, det var inte acceptabelt. Jag förstod, för även jag hade gripits och gråtit över diskoteksbranden.


Jag kommer sen är inte bara en bok jag rekommenderar dig att läsa, det är en bok jag tycker ALLA borde läsa. För det här får aldrig hända igen, aldrig! Läs den, läs den, läs den!




Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 14 augusti 2015

Boktips Berättelsen om Taur av Bengt Tollesson

Berättelsen om Taur av Bengt Tollesson

Det här är en bok som får mig att tro att allt är möjligt. Det finns andra varelser som vandrar omkring oss, absolut! Bengt Tollesson beskriver de osynliga människorna på ett sympatiskt sätt. Jag vill också träffa Taur, jag tycker om honom.

Boken fångade mig direkt! En riktig sträckläsningsbok, den gick inte att lägga ifrån sig. En magisk bok som dröjer kvar inom mig länge. Älskade den!

Det dröjer ett tag innan vi får träffa Taur. Först får vi möta Nina. Allting verkar gå fel för henne. Då får hon en dator och en internetuppkoppling. Detta är långt innan internet blev vanligt för alla. Via nätet får hon kontakt med Viktor som bor på Orust. Hon tjatar sig till ett foto och till slut skickar han ett. Han är ursnygg! Han skickar även ett halsband till henne. Så en dag får hon ett meddelande om att det är sista gången han kan prata med henne. Hon försöker om och om igen få kontakt med honom. Till slut svarar en polis och säger att han är död, men att han inte alls var någon tonåring, utan en hundraårig man. Hon blir ursinnig och slänger halsbandet.

Under tiden har Taur drivits från sitt hem. Han får veta att andra varelser är på jakt efter honom för att mörda honom. Han vet bara en enda person han kan vända sig till och det är Nina.

Blir alldeles varm av glädje när jag tänker på boken. Härliga personskildringar, underbara miljöskildringar och en fartfylld handling gör att det här är en perfekt bok, både för de som älskar att läsa, men även för de som har lite svårt att hitta något de gillar. Rekommenderar den varmt och hoppas få läsa mer av Bengt Tollesson i framtiden.

Ännu en underbar bok från Idus förlag :-) Tack!



Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 13 augusti 2015

Att känna glädje i skrivandet

Att känna glädje i skrivandet är namnet på den skrivarkurs jag håller under sommaren, i Färgargården, Eringsboda, Blekinge. Många av årets kursdeltagare har varit flitiga och skrivit mycket. En av dem är Jenny Holmström som har bloggat om skrivarkursen. Här kan du läsa hennes berättelser om kursen.

Färgargården, en gammal 1700-talsgård i Blekinge.
Jenny Holmströms berättelse om skrivarkursen Att känna glädje i skrivandet.
Hela min semester var en längtan efter skrivande utan att jag egentligen skrev.

Först strax före sommarens skrivarkurs skulle börja kom jag igång igen. Helt utan motstånd.

I ena stunden skrev jag inte, i nästa ögonblick skrev jag. Och sedan har jag inte kunnat sluta.

Kursen hette ”Att känna glädje i skrivandet” och det var ett mycket passande namn på en angenäm kurs.

Skrivarkursen var så inspirerande, människorna glada, trevliga, intressanta, och pratglada eller lyssnande. En fin samling människor i olika åldrar.

Det var vad som förvånade mig mest när jag kom dit, jag som tidigare varit bland de yngsta och dragit ned medelåldern i de grupper jag varit medlem i, var att jag plötsligt befann mig mitt i åldersmässigt, kanske till och med var halvgammal i sällskapet. Underligt men befriande.

Vid närmare eftertanke befann jag mig nog ganska precis mitt i, bland de tio deltagarna och ledaren och författaren Kim M. Kimselius.

Kim M. Kimselius som ledde skrivarkursen.
Skrivarkursen resulterade inte bara i trevliga nya bekantskaper och uppmuntrande kommentarer, utan i en fortsättning bestående av en gemensam antologi med given deadline (1 juni nästa år), samt en frivillig, fristående fortsättningskurs nästa sommar som jag genast anmälde mig till.

Kursen i år var uppbyggd på ett ytterst trevligt, generöst och pedagogiskt vis. Det bjöds på mat och många fikapauser, kaffe, te och frukt i mängd, samt många skrivar- och livsvisdomar.

Det mesta som Kim gick igenom kände jag redan till. Om ni har ögnat igenom eller läst mitt konstnärliga cv så har ni sett att jag både har gått Skrivarlinjen ett år, med efterföljande romankurs en sommar, samt andra kortare skrivarkurser: bland dessa en helgkurs i att skriva för barn, en helgkurs i Molkom med andra skrivintresserade, en skrivarkurs för ett par andra författare, samt skrivarcirkel både i Västerås i tre år och i Arboga i ett år. Dessutom har jag läst mängder av böcker om skrivande, utbildats i teknisk skrivande på högskolan, samt jobbat som både korrekturläsare och förlagsassistent, och en kort tid som skribent på tidning.

Med andra ord kunde jag det Kim berättade om, men det gjorde det inte mindre givande. Alla berättar och visar på olika vis, och alla människor har något eget att ge, även i sådant som man redan känner till.

Ett pedagogiskt häfte gjorde att man lätt kunde följa med i allt vad Kim sade, och i häftet fanns gott om plats att anteckna på. Snillrikt med ett häfte som man dessutom kunde ta med sig efter kursen och där man kunde ha både bakgrund och egna anteckningar samlade på ett och samma ställe.

Jag antecknade, inte för att jag inte kunde vad hon sade, utan för att jag ville hänga med och hålla mig klarvaken och följa med i allt vad Kim berättade. Jag håller lättare uppe koncentrationen om jag antecknar samtidigt.

På ett enkelt och lekfullt sätt varvades teori med praktik, längre och kortare skrivövningar. Inget tvång att läsa upp men de flesta gjorde det ändå.

Det som var annorlunda med den här kursen var att alla fick plats att med ord och högt inför de andra formulera sina problem och tankar kring sitt eget skrivande.

Det fick det att snurra ordentligt inom mig, det fick mig att reflektera och snabbmogna på ett sätt som jag inte trodde varit möjligt.

Med ens blev jag tvungen att inse: jag kan redan skriva.

Jag kan avsluta det jag påbörjar om jag bara lägger manken till.

Jag bestämmer själv och jag vet att jag klarar det här.

Jag har redan nått så mycket längre än jag insett.

Jag är författare.


Dessa tre ord, tillsammans med en visshet om att det kan vara väldigt glädjefyllt och roligt att skriva, tar jag med mig hem igen.



Tack för det härliga inlägget och de fina orden om min skrivarkurs, Jenny!

När jag läste Jennys CV blev jag imponerad över hur många skrivarkurser hon har gått. När jag läste hennes blogginlägg förstod jag varför hon ännu inte hade skrivit den bok hon längtat efter. Men nu kommer både jag och de andra kursdeltagarna att se till att Jenny skriver, för hon har talang!

Det är otroligt inspirerande att som kursledare få ta del av deltagarnas berättelser och se hur de utvecklas under kursens gång. Jag ser fram emot att få läsa någon av alla de böcker Jenny kommer att producera i framtiden. Innan dess kommer vi ut med en antologi nästa höst.

På Jennys blogg Havsdjupens sal kan du läsa hela blogginlägget.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.



Nu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet ute i handeln. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

onsdag 12 augusti 2015

Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva


"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg


Det här är första utlåtandet av min nya bok Att hitta glädje i skrivandet. Min andra skrivbok, där jag tar upp allt det jag inte fick med i min första skrivbok, Att skriva med glädje. Böckerna har samma tema: Det ska vara roligt att skriva. Något som jag också har som tema på mina skrivarkurser.

Tack Emmelie för de fina orden om min bok.


Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.



Nu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet ute i handeln. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

tisdag 11 augusti 2015

Skrivprocess Utropstecken

Vad är ett utropstecken?
Utropstecken (!) är ett så kallat stort skiljetecken som inom åtskilliga skriftspråk används som avslutning på utrop, uppmaningar, önskningar, tilltal, hälsningar och liknande interjektioner. (Wikipedia)

Utropstecken, skiljetecken ( ! ) som i många språk sätts i stället för punkt i slutet av en utropssats. I spanskan sätts det liksom frågetecknet både i början (uppochnedvänt) och i slutet av satsen. (Nationalencyklopedin)

Vad är ett utropstecken? "Utropstecken" är tecknet ( ! ) man använder för att avsluta en mening med utrop, stark önskan, uppmaning eller hälsning. (Skrivtecken i svenska språket)

Nu vet du vad ett utropstecken är.

Mitt liv med utropstecken
Mitt liv är ett enda stort utropstecken. Så långt tillbaka jag kan minnas har jag använt mig av utropstecken för att förstärka en mening. Ibland har jag till och med satt tre utropstecken efter meningen!!!

Mitt liv är kantat av utropstecken, oväntade dödsfall, sjukdomar, förluster, resor, möten etc. Det är saker som kräver att tryckas lite extra på, att berätta om, att minnas, att förvalta väl, gärna med ett utropstecken. Det här året har det varit extra många utropstecken i mitt liv.

Utan att jag vet om det använder jag mig alltför ofta av utropstecken när jag skriver. Tecknet slinker in som avslutning på helt vanliga meningar, bara för att jag vill fästa större uppmärksamhet på meningen hos läsaren. Helt fel! Ändå kan jag inte låta bli, det bara blir så, det är sådan jag är. Hela jag är ett stort utropstecken.

Jag berättar för eleverna på skrivkurser hur utropstecknet ska användas, ändå gör jag själv fel. Är det sådant som kallas för betingad reflex, något jag har lärt mig genom åren?

Ibland påpekar någon läsare att jag har många utropstecken i mina böcker, då skärper jag till mig, för ett litet tag, sedan glömmer jag det igen och är tillbaka i gamla vanor. Du vet, det är så lätt att falla tillbaka i dem.

Nu har jag satt upp en stor lapp på min dator KONTROLLERA DINA UTROPSTECKEN!!!

Ja, jag vet, jag har satt tre utropstecken efter texten, lite som en blinkning till mig själv smiley, ett skämt för att jag ska minnas och inte glömma. Nu gäller det att jag inte blir blind för lappen, sådant händer också.

Jag lär mig hela tiden och utvecklas både som författare och person. Kanske kan jag till slut få bort den fula ovanan. Sedan har jag fler fula ovanor att slipa bort, det är sådant som kallas livet, att omforma sig, att leva och utvecklas.

Nu har jag tagit för vana att vid allra sista korrekturläsningen nästan enbart fokusera på utropstecknen. De är fortfarande alltför många, även om de har blivit betydligt färre.

Tänk på dina utropstecken när du skriver. Ska de finnas där, eller gör du som jag, skriver dit dem för att få läsaren mer uppmärksam på just den raden.

Lycka till med skrivandet!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.



Nu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet ute i handeln, det är bara att fråga efter den, eller beställa den på nätet.
"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

måndag 10 augusti 2015

Att skriva med glädje av Anni Svensson

I juli höll jag två skrivarkurser, två härliga grupper av kursdeltagare som kände sprudlande skrivglädje. Vi hade otroligt roligt tillsammans, trots att jag tvingade dem att skriva och prata om skrivandet.

En av dem som blev oerhört inspirerad är Anni Svensson som fram till idag har skrivit två noveller. Tanken är nämligen att varje grupp ska ge ut en antologi hösten 2016. Det här är något av det som Anni skrev på tåget när hon var på väg hem från skrivarkursen. Fotona är också Annis.

Att skriva med glädje
Det är titeln på författaren Kim M. Kimselius första bok om skrivande. En fantastisk liten bok som gav mig insikter, många goda råd, högre fart och ledtrådar till hur jag på bästa sätt ska bli klar med mitt eget pågående bokprojekt. Eller egentligen mina flera olika bokprojekt, varav ett av dem ska vara klart som utkast för korrekturläsning till årsskiftet. Och ja man kan ha flera bokprojekt på gång samtidigt. Det kan till och med finnas fördelar. Kika här.

Skrivarboken ledde mig till Kim. En framgångsrik författare som gärna delar med sig av sina bästa tips. Kim gillar liksom jag tanken på ”Send it forward”. Har du förmånen att lyckas väl med något, hjälp någon annan att uppnå sina mål. Om du kan. Och nu sitter jag lycklig på tåget hem från hennes skrivarkurs i Eringsboda. Under två dagar har jag fått ny inspiration och ännu mer fart på mitt skrivande. Jag kan varmt rekommendera Kims skrivarkurser och hennes blogg med skrivartips. Hon är en perfekt coach som gör skrivandet ännu roligare.

Jag har förutom trevligt sällskap fått mycket energi under den här helgen. Skratt, glädje, applåder och människor som delar en passion ger kraft. Så stort tack Kim och alla kurskamrater som delat med sig öppet av både skrivartips och livshistorier. Nu ska vi ge ut en antologi tillsammans nästa år. Så roligt! Och jag vill bara skriva, skriva….
Ingenting är omöjligt. Författardrömmen lever och spirar :-)

Kim har nu gett ut en ny skrivarbok ”Att hitta glädje i skrivandet”. Den har jag med mig till hängmattan tillsammans med hennes ”Mysrys”

Anni Svensson på väg hem från skrivarkursen.
Här kan du läsa inlägget Att skriva med glädje på Anni Svenssons blogg.

Tack Anni för ett härligt inlägg!


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.



Nu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet ute i handeln. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 9 augusti 2015

Boktips: Månfolkets land av Caroline Hurtig

Månfolkets land av Caroline Hurtig

I min nya skrivbok Att hitta glädje i skrivandet, rekommenderar jag läsarna att bland annat ta en titt på Caroline Hurtigs bok Ödesgudinnans val om man vill skriva fantasy. Eftersom det är en mycket annorlunda fantasybok. Det var i och med den boken jag upptäckte författaren och den magiska värld hon har skapat.

I en dimension bredvid människornas lever och verkar de fem ödesgudinnorna. Spinner livets trådar, vakar, vägleder och styr över alla själars öden. Den vackra fristaden som utgör dimensionen är inte enbart bebodd av gudinnorna utan de delar den med många olika väsen och själar som gjort den till sitt hem. Än så länge har de levt sida vid sida i fred men avskilda och avskurna från varandra. Men allt kan inte fortsätta gå i samma invanda spår och förändringen är nära....

Gudinnan Aria har så länge hon kan minnas levt i dalen där de har sitt tempel. Hon är mild, god och älskar sina själar så mycket att hon är villig att tänja på vissa gränser för att se till att de mår bra och finner sitt öde. Men när hon i en sådan handling vill hjälpa en människosjäl så sker det otänkbara.

Hennes egen själ upptäcker hur livet skulle kunna vara utanför templets väggar, ett liv fullt av kärlek och vänskap. Det dröjer inte länge innan andra får nys om hennes svaghet och hennes liv blir hotat från flera håll på grund av detta och hon tvingas fly. Ett förgörande krig utbryter i dimensionen och hennes själar hamnar i dess mitt. Men ödet är obevekligt och det har en plan för alla... Även gudinnor. 


I Månfolkets land fortsätter berättelsen om gudinnorna, alverna och demonerna. Caroline Hurtig har byggt upp en mycket trovärdig värld. Det känns som om jag skulle kunna resa dit och besöka platserna hon beskriver.

I andra boken får vi följa tvillingarna Vilda och Vilja. De är två helt olika personligheter och Caroline Hurtig har lyckats få fram deras karaktärer på ett mycket bra sätt.

Vilda är precis som sitt namn, vild och oförutsägbar. Hon älskar naturen och har funnit en vän i ett lejon som hon ofta träffar i skogen. Hon berättar om sina innersta tankar, drömmar och fantasier för lejonet. En vän som inte har några ord, men verkar nog så förstående.

Vilja läser och vill utvecklas. Hon kämpar med känslor för en person som aldrig kan besvara dem.

De båda tvillingarna får ett uppdrag av gudinnorna. Kanske kommer de aldrig att kunna återvända hem? Men endast dem två tillsammans är tillräckligt starka för att utföra uppdraget att rädda många av landets invånare. Därför godtar de uppdraget och tar hjälp av demoner.

Armarna knottrar sig av välbehagliga rysningar, när jag tas med i en fantastisk värld där allting är möjligt. Det är bara din fantasin som sätter gränser. I Månfolkets land finns det inga gränser för fantasin, det är bara att följa med på den magiska resan och njuta! En bok jag rekommenderar varmt.

Kärlek, spänning och magi i en värld där ödet styr över alla själar.

Månfolkets land är andra boken i serien Själarnas Öden.




Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.