Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 15 augusti 2015

Boktips Jag kommer sen av Eva Wiklund

Jag kommer sen av Eva Wiklund

1998 var ett betydelsefullt år för mig. Jag hade debuterat i december 1997 med min bok Tillbaka till Pompeji. I september 1998 kom efterföljaren, Jag är ingen häxa. Jag fick uppleva min allra första bokmässa då jag hade två föreläsningar, signerade och sålde slut alla mina böcker. Jag träffade lärare som bokade mig att komma och föreläsa för skolans elever i Göteborg några veckor senare. Det var ett magiskt år fram till den 30 oktober.

1998 var ett år som skulle förändra livet för många, många människor, men på ett skrämmande sätt. Natten till den 30 oktober 1998 förändrade för alltid Göteborg. Då brann ett diskotek på Hisingen, min hemstad, min hemplats, gator och ställen jag mycket väl kände till.

Lokalen var gjord för 150 personer, över 400 befann sig där när branden startade. Många av dem blev kvar i rök och eld, många blev skadade och fick men för livet.

Den natten förlorade Ann-Britt Söderberg sin dotter Johanna. Hon är bara en av alla de föräldrar som förlorade sitt barn den natten. Men det är Johanna och Ann-Britt vi får följa genom hela boken.

Jag är själv mitt uppe i sorgarbetet efter att min älskade pappa har dött. Att läsa Jag kommer sen fick många tårar att flöda. Det var en bok som inte gick att sluta läsa. Även om jag visste hur det skulle sluta ville jag läsa mer. Och jag läste. Hela dagen, halva natten, ända tills boken var slut. Och jag grät!

Boken berättar historien kring en av Sveriges värsta katastrofer i modern tid. Den baseras på två års research och intervjuer med överlevande ungdomar, brandmän, chefsåklagare, kommunens stödpersonal, advokaten Thomas Bodström med flera. Jag kommer sen är en oerhört stark berättelse, som skildras med värme och hopp. Eva Wiklund är en mycket skicklig författare, vars språk griper tag, personskildringarna berör ända in i hjärteroten och miljöskildringarna får mig att flämta efter luft mitt i brandens hetta.

Det blev aldrig någon föreläsning i Göteborg. Det blev aldrig några klassuppsättningar av Jag är ingen häxa. Läraren ringde och sa att det var en bok de absolut inte kunde läsa under de omständigheter som var. Att läsa om häxförföljelsen, om hur de brände folk levande på bål, efter att så många ungdomar hade blivit innebrända, det var inte acceptabelt. Jag förstod, för även jag hade gripits och gråtit över diskoteksbranden.


Jag kommer sen är inte bara en bok jag rekommenderar dig att läsa, det är en bok jag tycker ALLA borde läsa. För det här får aldrig hända igen, aldrig! Läs den, läs den, läs den!
Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

 1. Hej fina Kim!
  Har varit inne o surfat lite på din blogg o den är ju lika fin som du. Tack snälla för tipset på boken "Jag kommer sen", ska genast köpa den.
  Lite tips om att skriva en bok har jag oxå fått. Har inte slagit bort tanken helt.
  Må så gott vännen o Var rädd om dig! Kram Ewachriz.

  Ps Syns o hörs på twitter

  SvaraRadera
 2. Hej Ewa

  Tack för de fina orden <3

  Ska bli spännande att höra vad du tycker om "Jag kommer sen". Jag ryser bara jag skriver titeln. Den har verkligen satt sina spår i mig.

  Åh, ska du gå skrivarkurs för mig nästa sommar Ewa, det hade varit jättekul! I år hade jag kursdeltagare från många olika platser i Sverige. Kika in på http://kimselius.se/hem/forfattartips/Skrivarkurs%20med%20Kim.html och läs mer.

  Kanske vi se.

  Många kramar från Kim <3 :-D

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!