Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 23 oktober 2009

Kimselius är fascinerad av Facebooks möjligheter

Tänk att kunna sitta mitt ute i skogen och ändå känna sig som om man är överallt i hela världen.

För så känns det när Facebook sidan är uppe och många av mina vänner gör inlägg och berättar om var de är och vad de gör. Eftersom jag har otroligt mycket fantasi, ser jag platserna framför mig och på så sätt "reser jag" varje dag över hela världen tillsammans med mina vänner.

Du ska veta att mina vänner hade ett hårt arbete innan de lyckades övertala mig att gå med i Facebook. Och när jag väl var där rasslade det bara till och nu är jag fast. Tycker det är jättekul att ha kontakt med så många människor på en gång, utan att egentligen behöva lägga alldeles för mycket tid på det. För tid är något jag aldrig tycks få tillräckligt av, och skulle det råka bli någon tid över, då skriver jag. Jag älskar att låta fingrarna dansa fram över tangentbordet för att forma ord och meningar som i slutändan blir berättelser som fansen älskar.

Facebook är ett bra sätt att hålla kontakt med fansen också. Speciellt roligt är det att det finns en fanklubb på Facebook. Den hade jag inte upptäckt om jag inte gått med i Facebook.

Som ni vet nöjde jag mig inte bara med att gå med i Facebook. Jag upptäckte även Twitter, tack vare mina vänners övertalningsförmåga. Ett perfekt sätt att hålla mina vänner uppdaterade om vad jag gör, trots att jag inte har tillgång till någon dator för tillfället.

Därefter kom bloggen som något helt naturligt, ett sätt att berätta mer än det jag kan göra på Facebook och Twitter. Om du inte har upptäckt dessa medier ännu, gå in och testa. Du kommer inte att ångra dig. Kanske även du kommer att känna dig som om du har gjort en resa runt världen, när du stänger ned datorn för kvällen. Dina drömmar kanske tar dig med till både Nya Zeeland, Kina och Japan, vem vet?

Var tvungen att göra ett avbrott i packandet. Jag avskyr att packa. Oftast lägger jag fram det jag vill ha och så packar Jan. Men det innebär att jag aldrig hittar mina saker när jag kommer fram, så det är bäst jag packar själv den här gången.Jag har börjat i god tid för en gångs skull, normalt brukar jag packa en timma innan jag ska iväg och då kommer inte alltid det med som jag behöver. Kanske kommer det för mycket med den här gången när jag har så gott om tid. Bäst att återgå till packningen så det blir en väl genomtänkt garderob som passar för alla tillfällen på Island.

På bilden ovan ser ni mig föreläsa och berätta om min bok "Faraos förbannelse".

Kramisar från Kim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!