Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 8 oktober 2020

Kimselius skrivkurs för Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona

Kimselius skrivkurs för Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona

Den 3 oktober 2020 höll jag ännu en kurs på Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona.

Om du missade det tillfället har du chans igen den 17 oktober.

Många av skrivkursdeltagarna var försenade på grund av problem med att hitta parkering. Jag var glad att Jan hade kört mig in så jag slapp de problemen. Blev avsläppt utanför porten, bara att gå in för att förbereda kursen.

Jag slutar aldrig förundras över hur otroligt begåvade människor det finns. Vilka författare jag fick träffa på den här skrivkursen. 

Orden flödade och fantasin var det verkligen inget fel på.

När de skulle skriva en berättelse som utspelade sig i just den här lokalen blev det riktigt skrämmande och lite läskigt. De lyckades verkligen gripa tag i oss som lyssnade.

Visst blir det lite korvstoppning när jag på en dag ska lära kursdeltagarna så mycket jag bara kan. Men de var duktiga och tog till sig. Jag tror de var lika trötta i huvudet som jag var. En av kursdeltagarna hade rest ända från Åmål för att medverka på kursen. Jättekul!

Nu ser jag fram emot att få deras första publicerade verk, för skriva kunde de, mina kursdeltagare!

Här kan du läsa deras omdömen om kursen:
...

Blev oerhört glad för alla fina omdömen. Hoppas innerligt att jag får se samtliga deltagare igen, då som debuterade författare.

Vill du också gå en skrivarkurs för mig hos Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona har du chans den 17 oktober. Dessutom kommer det nya kurser till våren. Har du ingen möjlighet att komma nu, finns det distanskurser du kan gå.
 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv, eller fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

onsdag 7 oktober 2020

Kimselius bok om silverskatten finns nu på Johannishus slotts Gårdsbutik

Kimselius bok om silverskatten finns nu på Johannishus slotts Gårdsbutik

Nu finns min nya bok Silverskatten vid Johannishus slott i Gårdsbutiken på slottet.

Här kommer jag att sitta och signera boken den 28 november 10.00 och framåt. Det är första adventshelgen.

Det var roligt att få se gårdsbutiken med allt viltkött, honung, och andra saker. Nu även mina böcker. Inte bara Silverskatten vid Johannishus slott, utan även Mysteriet med Guldgubbarna. Båda böckerna utspelar sig i närheten av slottet.

Det är vackert vid Johannishus slott. Blev sugen på att ta en promenad med hundarna i omgivningarna. Det här fotot är taget från trappan till Gårdsbutiken.

Baksidestext:

Ett silverarmband är det enda som finns kvar på Johannishus av den stora silverskatt som hittades i slottets närhet 1865. Vid ett besök på slottet förhäxas Ramona av armbandet, och gör allt för att få röra vid det, till slut lyckas hon. Det för henne och Theo tillbaka i tiden till 1165. De anländer till en grym värld. De får kämpa för överlevnad efter att ha förlorat smycket vid ankomsten till det förflutna. Hur ska de ta sig tillbaka till sin egen tid?

1865 blir Agathe Wachtmweister lika trollbunden av silverarmbandet och gör allt för att få det tillbaka till slottet, efter att silverskatten har lämnats till staten.

Parallellt med varandra utkämpas strider under olika århundraden, där silverarmbandet har den centrala rollen i kampen.

Kim M. Kimselius har under drygt 23 år fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Med boken Tillbaka till Pompeji gjorde Kimselius en bejublad debut. Boken har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009. Kims böcker har läsare i alla åldrar, från 7 år upp till 98 år.

Recensioner av Silverskatten på Johannishus slott:

"Kim har en väldigt lättflytande och lättillgänglig författarstil." Greve Hans Wachtmeister

"Vilken fantastisk bok! Tyckte så mycket om den, som vanligt svårt att sluta läsa när man börjat." Jessica Bengtsson

"Här får vi ta del av ännu en bit av Blekinges och Sveriges historia. Med hjälp av Kims berättelse och en smula egen fantasi lyfts silverskattens väg genom tiderna fram." Ingela Rodehüser

Hoppas vi ses den första adventshelgen! 

Hjärtligt välkommen!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv, eller fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

tisdag 6 oktober 2020

Äntligen en ny skrivtävling

Äntligen en ny skrivtävling

Dags att sätta fart på datorn och låta robotarna bestämma om din berättelse är bäst eller inte. Här är en spännande tävling som utmanar ditt skrivande. Lycka till!
 

Romantik möter crime i ny novelltävling där robot sitter med i juryn

I ett samarbete mellan Betareader och A Nice Noise lanseras novelltävlingen Valentine Crime 2021, där läsarna (och en robot) har ett finger med i spelet.

BetaReader.io är en webb- och mobilbaserad plattform för manusutveckling och läsarresponsinsamling. Plattformen används av tusentals författare världen om för att förbättra romaner, noveller och filmmanus innan publicering. Nu lanserar Betareader tillsammans med A Nice Noise en novelltävling där plattformen används för att gallra fram en shortlist innan en fysisk jury tar över. Vinnaren får, utöver prissumman, sitt bidrag professionellt redigerat, producerat och publicerat på bland annat Storytel, Bookbeat och Nextory.

-Vi vill med novelltävlingen nå ut till fler författare säger Jonas Frid, grundare och VD på Betareader. Samtidigt vill vi visa att vi med teknikens och läsarnas hjälp kan bidra både till att hjälpa författare att förbättra pågående verk, och att hitta guldkornen i den stora mängden prosa som produceras varje år.

Tävlingen öppnar slussarna för novellbidrag den 1 oktober och stänger den 31 december 2020. Plattformen tar med hjälp av läs- och bedömningsdata fram de fem bästa bidragen som juryn skall bedöma. Bidragen anonymiseras innan de presenteras för juryn. Plattformen analyserar läsarnas läsmönster och avgör hur stor del av verken som har lästs och bedömts för att identifiera seriösa läsare och minimera risken för att författaren med flest kompisar vinner. Vinnarna tillkännages och publiceras den 14 februari 2021.

-Vid en analys av aktiviteten i Betareader såg vi att spänning är det mest populära att skriva om och romantik det mest populära att läsa. När vi tidsplanerade tävlingen hamnade finaldatum av en slump den 14 februari. Anna skrattade spontant till och sa ”då måste ju temat bli Valentine Crime” säger Jonas och vi hoppas att det kan trigga aktivitet och inspiration bland både författare och läsare.

-När Jonas kontaktade mig för att ha en ljudbok som förstapris i en tänkt skrivartävling på Betareader.io blev jag jättetänd på konceptet och ville hellre samarbeta än att “bara” sälja en ljudbok. Det är ju en fantastisk tjänst där manus kan testas, författare och läsare möts i arbetet med texten som förhoppningsvis leder till färdig bok. En originalbok kan ju numera vara en ljudbok. Jag har länge sökt bredda A Nice Noise och det här samarbetet kom som en stjärna sänd från himlen.

-Jag tycker det är jättekul att få vara med i juryn till denna tävling, säger Kris Kite Stenmark från Under the Kite Publishing och Lektörhead. Jag älskar kärleksberättelser. Min bok Sister Suicide är en kärleksroman med mycket hjärta, smärta och svärta. Jag slukar dessutom crime. Valentine Crime, vilken härlig kombination!

Jury

I tävlingsjuryn sitter:

  • Jonas Frid, Grundare och VD, Betareader.io
  • Anna von Schéele, Grundare, VD och förläggare A Nice Noise
  • Kris Kite Stenmark, Redaktör och förläggare på Under the Kite Publishing, samt diplomerad lektör på Lektörhead
  • Marita Brännwall, Diplomerad lektör och författarcoach
  • Mikaela Skantz, Diplomerad lektör och författarcoach

Priser

Vinnaren av novelltävlingen får, utöver en prissumma på 4000 kr, sitt bidrag professionellt redigerat, producerat och utgivet som ljud- och e-boksnovell via A Nice Noise förlag.

Vinnarna av delat andrapris får välja mellan feedback med tillhörande författarsamtal med författarcoach på antingen sitt tävlingsbidrag eller en valfri annan novell- eller romantext på upp till 3500 ord.

Två läsare, de som bidragit mest till tävlingen genom att läsa och bedöma tävlingsbidrag, kommer att belönas med 500 kr vardera.

Mer information

Tävlingsregler och anmälning sker via betareader.io/novelltavling

Kontakt

Betareader.io

Betareader grundades i maj 2018 av Jonas och Axel Frid för att förenkla insamling av feedback på bokmanus. Plattformen har sedan dess utvecklats till att hjälpa tusentals författare världen över att förbättra fler än 2000 novell-, roman- och filmmanus med hjälp av läsarrespons och läsdata.

E-post: hello@betareader.io telefon: 0736 17 18 69

A Nice Noise

A Nice Noise grundades i juli 2010 av Anna von Schéele. A Nice Noise har sedan starten givit ut över 200 ljudbokstitlar under eget varumärke och även gjort ljudreklam och producerat böcker på uppdrag av andra förlag och författare.

E-post: anna.vonscheele@anicenoise.com telefon: 0709 41 41 64

 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv, eller fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

måndag 5 oktober 2020

Kimselius liv i böckernas värld

Kimselius liv i böckernas värld

Hela
mitt liv har jag inspirerats av böcker. Jag slukar böcker, jag skriver böcker, jag läser och lyssnar på böcker.

Mina tankar rör sig alltid runt böcker, sådana jag har läst eller de jag håller på och skriver. Jag drömmer om böcker...

Ibland känns det som om jag lever mitt liv i en bok... 
 
Jag älskar verkligen att läsa och skriva. Genom ljudböckernas värld slukar jag ännu fler böcker än vad jag har gjort tidigare.

Sedan Storytel började med att man kunde öka hastigheten på lyssningen går det med en rasande fart att ta sig igenom en bok. Ändå får jag lika stor behållning av boken. Det finns även möjlighet att sänka hastigheten på böckerna, vilket är jättebra när någon inläsare läser alldeles för fort och snubblar på orden.
 
Alltsedan jag läste böckerna om Linux som drömmer om att bli rymdpilot och får möjlighet att studera i Kristallstaden uppe i rymden, börjar mina drömmar i stort sett med att jag sitter tillsammans med Linux i kaféet och ser ut på stjärnorna. Tänk att en bok kan påverka så mycket.

Samma sak med Ett hål om dagen. Där barnen tillbringar dagarna med att gräva hål ute i öknen. Långt efter att jag läst klart den boken drömde jag mig tillbaka och genomled alla strapatserna igen.

Efter att ha läst Flickan med gåvorna och Pojken på bron, tillbringade jag många drömmar att undfly världens undergång genom att ta mig upp till bergens högsta topp. Där kunde jag inte nås av den pandemi som spreds över världen. Där hittade jag grottor, gömda dalar, och hemliga gångar.

I böckernas värld kan jag uppleva allt det jag inte har möjlighet att göra i verkligheten.

Detsamma gäller när jag skriver. 

De flesta av mina böcker handlar om tidsresor. Att förändra händelser. Mycket av det beror på att jag själv önskar att jag kunde resa tillbaka i tiden för att förhindra vissa saker, göra annorlunda, ändra på det som skett. Men det är bara möjligt i fantasins värld och jag njuter av att ha möjlighet att göra det den vägen.
 
Häromdagen var jag och levererade Silverskatten vid Johannishus slott till Maria Wachtmeister och gårdsbutiken på Johannishus slott.
 
Hon berättade att hon hade älskat boken, speciellt de kapitel som handlade om Agathe Wachtmeister, som hon tyckte jag hade skildrat så levande. Däremot hade hennes dotter tyckt bäst om kapitlen som utspelade sig på 1100-talet och ständigt undrat om det inte kom ett nytt kapitel om den tiden när de läste om Agathe. 

I min självbiografi/handbok om skrivandet, Författare Från dröm till verklighet, berättar jag om hur mycket läsandet har betytt för mig. Men jag tar även läsaren med på en tur från dröm till verklighet, med andra ord hur jag kom att bli författare. Vad det innebär att vara författare? Och jag lämnar massor av tips för att du inte ska göra samma misstag som jag gjort, eller för att du ska uppnå samma dröm som jag har gjort.

Ibland känns det som om hela mitt liv är en dröm. Kanske är jag en karaktär i någon av mina böcker, eller i någon av alla de böcker jag har läst? Hittills i år har jag läst 184 böcker. Rekordet är 269 böcker på ett år. Du kanske förstår hur mycket jag läser...

Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns de på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv, eller fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!