Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 18 mars 2017

Letar du efter en bra bok att läsa? Här hittar du många bra böcker, mina bästa boktips

Letar du efter en bra bok att läsa? Här hittar du många bra böcker, mina bästa boktips.

Under etiketten BÄSTA BOKTIPS, hittar du de böcker som verkligen griper tag. Det är böcker jag brinner för att berätta om. Om du klickar på den gröna länken hittar du böckerna, glöm inte klicka vidare till ÄLDRE INLÄGG för att läsa om fler bra böcker.


Änglarna dansar i gryningen Camilla Davidsson


Den här boken är definitivt lika bra som första boken, som jag älskade. Ja, jag tror nästan att det är här den bästa bok Camilla Davidsson har skrivit. Läs den!!!


Min fantastiska väninna av Elena Ferrante


När jag lade ifrån mig boken kände jag saknad. Därför blev jag oändligt glad när jag upptäckte att det finns tre böcker till, där berättelsen om Elena och Lila fortsätter. Läs den!

Tårar i havet av Ruta Sepetys


Det är en bok som griper tag och skildrar människoliv så det känns som om du är varje person du läser om. Det här är inte bara en bok jag rekommenderar, det är en bok jag uppmanar dig att läsa. Både för att den är välskriven, skildrar andra världskriget på ett annorlunda sätt, men också för att hedra minnet av alla de som miste livet. Jag lovar dig, du kommer inte att bli besviken. Det är en riktig sträckläsningsbok. Går inte att lägga ifrån sig. Läs den!

Washingtondekretet av Jussi Adler-Olsen


Det här är en skrämmande bok, eftersom vi tangerar en verklighet som inte ligger långt ifrån den fiktiva berättelsen. Över 23 timmar att lyssna på, ändå kändes den för kort. Redan i de första minuterna undrar jag om Jussi Adler-Olsen är synsk, för det känns som om han berättar Trumphs historia. En bok ALLA borde läsa, för att inse vilken skrämmande framtid som inte ligger långt bort, när fel personer får makten i ett land så stort som USA. LÄS DEN!!!

Väck mig när det är över av Anne-Lie Högberg

Boken var SÅ bra! Sträckläste den, läste halva natten. Det gick bara inte att sluta. Ville ju veta hur systrarna skulle lösa sina problem. Rekommenderar varmt den här boken till dig.

 Vargskräck av Jeanette Bergenstav

Vargskräck är en av de bästa böcker jag har läst på länge. Jag älskar hundar. Jag har arbetat som instruktör i brukshundsklubben i många år. Jag har tävlat och tränat och fött upp hundar. Att läsa en bok som handlar om hundar, där författaren vet vad hon pratar om, det är sann glädje. Vargskräck är den första boken om Flingan & flocken. En hunddeckare för alla som älskar mysterier och fartfyllda äventyr. Och hundar förstås! Jag kommer definitivt att läsa nästa bok också, och nästa, och nästa. Mitt bästa boktips!

Kemisten av Stephanie Meyer


Kemisten är en mycket välskriven, väl bearbetad och fängslande berättelse. Meyer går i detalj in på den kvinnliga agentens specialkunskaper i början av boken, utan att berätta att kvinnan har varit agent. Direkt väcks nyfikenheten varför en ung kvinna klär sig med alla dessa dödliga redskap. Historien tar fart och förs framåt i ett rasande tempo, som ändå chans till återhämtningspauser. När  hundar kommer in i berättelsen känns det trovärdigt och fascinerande. Hoppas detta inte är enda boken om Kemisten, för jag vill läsa mer och få veta hur det gick sedan. Läs den!!!

Arvsblod av Albin Hedström


En av de bästa fantasyböcker jag har läst på länge. Oväntade händelser och starka personer, gör det här till en mäktig berättelse som kommer att lämna spår efter sig in i framtiden. Läs den!Pluto och Stjärnorna av Mia-Maria Lindberg


En helt underbar bok som alla borde läsa. Älskade att jag fick lära mig teckenspråk i slutet.


Morden på Mangle Street en av de bästa böcker jag läst på länge

En av de bästa böcker jag har läst på länge. När boken är slut känner jag en saknad inom mig som jag inte har känt på evighet. Endast en riktigt, riktigt bra bok kan ge mig den här känslan. Jag vill genast läsa om boken, eller allra helst läsa ännu en bok av författaren, men upptäcker till min besvikelse att det här är debutboken. Det finns inga fler böcker. Jag väntar ivrigt på fortsättningen.

Arton grader minus av Stefan Ahnhem

Oj, vilken bok. Det gick inte att sluta lyssna. Otroligt spännande. Jag är glad att jag har upptäckt Stefan Ahnhem. Jag längtar efter nästa bok. Om du aldrig har läst någon av hans böcker rekommenderar jag dig att läsa bok nummer två först Den nionde graven, sedan ettan, Offer utan ansikte, och därefter den här, tredje boken.


Sista vakten av Stephen King

Stephen King är en oerhört skicklig författare. Han kan få mig att tro på precis allt, allt han skriver känns som om det är fullt möjligt att hända. Alltsedan den första boken jag läste av Stephen King har jag varit fast. Jag läser precis allt han skriver. Eller lyssnar på böckerna, vilket gör att jag kan beta av dem snabbare, för hans böcker är tjocka, ändå känns de inte tillräckligt tjocka. Hans personporträtt är så starka att jag känner smärtan personerna upplever och jag mår nästan illa. Läs den! Men se till att du har gott om tid på dig, för du kommer inte att vilja lägga ifrån dig boken.


Hjärnstark av Anders HansenOj, vilken bra bok! Vikten av att röra på sig har aldrig varit viktigare än nu, efter att jag har läst den här boken. Läs boken och upptäck hur lätt du kan förbättra ditt liv. Rekommenderas varmt!


The Desert Spear av Peter V. Brett

Det här var en riktig sträckläsningsbok, eller hur man säger när man lyssnar på boken. Peter V. Brett är en mästare på personporträtt och jag känner sympati för alla de personer jag möter. Även de som jag i första boken kände avsky för, får nu en förklaring till sina grymma handlingarna. Ett mästerligt sätt att skriva en bok!

Kvinnan med silverhåret av Astrid Ahlberg

Har du ännu inte läst någon bok av Astrid Ahlberg uppmanar jag dig att göra det. Hennes böcker är magiska. De griper tag. Det går inte att lägga ifrån sig boken förrän den är klar. Personerna framträder så tydligt att det känns som om de står framför mig. Miljöerna skildras så att jag befinner mig på plats, känner kylan, värmen, dofterna. En bok att uppslukas och försvinna in i, att älska och bära inom sig långt efter att den är slut. Läs den!

Fågelskådaren av Olséni och Hansen
Har du tröttnat på alla blodiga deckare, men ändå vill läsa deckare, är den här boken perfekt. Charmig, lättläst och avkopplande.


Simma med de drunknade av Lars Mytting.
Det här är en passande bok att sträckläsa. Gör det! Läs boken!


Sommar på strandpromenaden av Jenny Colgan
Det här precis så här en bok ska vara: Avkopplande, kravlös, lagom med kärlek och bekymmer.


Alla dessa hemligheter av Annika Estassy
Läs den och må bra!


Blixtsken av Dean Koontz
Det här är en av de bästa böcker Dean Koontz har skrivit.Den som finner av Stephen King
Bästa boktips. Läs den!!!


Jag är pilgrimen av Terry Hayes
Det här är en bok som har allt och framförallt en rysligt spännande berättelse. Läs den!Etthundra mil av Jojo Moyes

Det här var en underbar bok, precis som de tidigare jag har läst av Jojo Moyes.Ready Player one av Ernest Kline
 Det här är en av de bästa fantasyböcker jag har läst.Den magiska kappan av Katarina Genar
Läs boken och sätt den i händerna på alla barn du känner!
 
Offer utan ansikte av Stefan Ahnhem
Att gripa tag i läsaren direkt är få författare som lyckas, men Stefan Ahnhem lyckas både med det och att hålla läsaren fångad ända till sista ordet.

Kika in här för fler boktips.

Idag är det snöblandat regn här i Blekinge, en passande dag att låta sig uppslukas av en bok, eller att skriva en bok själv. Jag tänker göra det sistnämnda. Låt dig också uppslukas av orden.Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem härfredag 17 mars 2017

De här orden gjorde mig extra glad sedan kom ett tråkigt besked

De här orden gjorde mig extra glad sedan kom ett tråkigt besked
Det är underbart att ha 20 års erfarenhet som författare, något som gett mig möjlighet att inspirera oändligt många genom mitt författarskap och mina böcker.

Medan jag läste nedanstående intervju pingade det till i min dator och meddelandet kom om att Torgny Lindgren hade dött. Världen kändes med ens lite tommare. Hummelhonung är min favorit bland hans böcker. Har du inte läst den rekommenderar jag den varmt.

Nu vidare till orden som gjorde mig glad. Det är en intervju jag gav till Teen Authors Journal. Med andra ord är den på engelska. Det är inte mina svar som gör mig glad, utan texten som inleder hela intervjun. Orden berör mitt hjärta och jag är stolt över att ha fått lära känna Irma Kjellström. Lägg hennes namn på minnet, för du lär få höra talas om hennes böcker i framtiden.

Interview with Kim M Kimselius – Author of more than 40 books


Kim M Kimselius is my biggest inspiration in writing. She was the one who (three years ago) made me believe in that I – as a teen – could write. I’m very happy to be able to share this interview with you all. Kim is still my big inspiration, and now a friend of mine, since I was at one of her amazing writing courses.

Kim is a Swedish author who has published over 40 books (mostly historical adventure books) since she published her first book, Back to Pompeii. Her books have been read and loved by people in all ages. She holds writing courses, and visits schools to inspire young people to read.
Now, to the interview
Hi Kim! How old were you when you first started writing, and what was it that made you start?
I wrote my first book when I was eight years old, and that was when I decided that I wanted to be an author. I had an older sister, Birgitta, who was four years older than me and liked to have a school for me.
You’ve written over 40 books, how do you get all the ideas?
To the historical adventure books I often get the ideas when I long to learn something about a special subject, or a special place.
The readers often give me tips on what to write about.
How do you have time to write so many books?
To be able to write as many books as I do, discipline is a must. You can’t just sit and wait for inspiration, you just have to sit down and write.
How can one handle self doubt in writing?
If you only write on and don’t read what you’ve read until the whole story is completed, you often get impressed of how good the text sounds. Much better than if you read it right after you’ve written it.
What do you say about writer’s block? Is it a real thing, and how do you cure it?
I have a lot of tips on how to cure writer’s block in my book “Att hitta glädje I skrivandet”. I want to share one tip here: Don’t feel sorry for yourself because you have writer’s block, sit down and write instead, and the writer’s block will pass.
Lastly, what tip would you like to give all the young writers at TAJ?
Write from your heart, about what you’re passionate about. Don’t think about that someone else will read what you’ve written, write to yourself, and your story will be the best possible. Good luck!Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

torsdag 16 mars 2017

Stormig men härlig dag vid Öresund

Stormig men härlig dag vid Öresund

Igår var jag och föreläste på Sundsbroskolan i närheten av Öresundsbron. Det stormade och en klass 1-varning var utfärdad. Men solen sken och det kändes trots allt skönt, så länge man höll sig inne...

Och inne var jag hela dagen. Fyra föreläsningar på skolan, där jag blev väl emottagen av helt underbara elever. Älskar den här bilden. Den säger mycket om eleverna på skolan.

 Där fanns många fina teckningar på väggarna.
Eleverna inspirerade mig och kom med idéer till nya böcker. När de fyra föreläsningar var klara frågade jag var havet fanns. Eleverna såg undrande på mig. Vad ska du göra där? Hur kan du inte veta det? Var de frågor de säkert hade, men de sa ingenting, pekade bara ut riktningen. Jag förstod deras oförstående miner, för havet låg bara ett stenkast från skolan.

Jag hade tänkt mig se stormande hav på grund av den hårda blåsten, men det var långt till vattnet, och långgrunt så några vågor såg jag inte. Däremot såg fick jag en fin bild på Öresundsbron och vindmöllorna i sundet. På översta bilden i det här inlägget är ett försök till en selfie, inte så lätt när håret blåser i ansiktet hela tiden.

Tillbaka i skrivarstugan tog jag en promenad innan jag besvarade mejl angående de kommande föreläsningarna. Nu är det nämligen fullt upp ända fram till... Ja, faktiskt ända fram till jul. Men några små andningshål har jag däremellan.

Solnedgången var magnifik. När jag skriver det här har mörkret lagt sig utanför stugan och det är snart dags att krypa i säng för att ladda inför morgondagens fyra timmars skrivarkurs i en ny skola.

Tänk vilket varierande arbete jag har. Igår satt jag och läste korrektur på 10 tips för att leva på din kreativitet, idag har jag inspirerat elever att läsa och möts av underbar natur, samt för mig nya bostadsområden utanför Malmö, imorgon är det skrivarkurs... Det finns alltid något roligt att glädja sig åt.

Hoppas att du hade en fin dag och att du får ännu en fin dag, ja att hela veckan blir härlig för dig. Det kommer min att vara.

Ha det så gott!
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här