Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 14 mars 2017

Nya böcker på gång

Nya böcker på gång
Mitt mål 100 böcker innan jag dör känns inte ouppnåeligt längre. Just nu har jag kommit ut med 40 böcker och fler är på gång.

Den som kommer härnäst är Mysteriet med Guldgubbarna, som släpps på Kulturcentrum i Ronneby den 17 juni. Du är hjärtligt välkommen på boksläpp.

Berättelsen tar dig med på en resa genom Blekinge och levandegör de historiska platserna, samt byn Vång under järnåldern. Här får du ta del av vardagen och det händelserika liv folk levde på den tiden. Hit färdas Theo och Ramona genom tiden, efter en oväntad gåva i form av en guldgubbe, som för dem till platsen där den blivit tillverkad. Guldgubben har många överraskningar i beredskap åt de båda vännerna. Det är en kraftfull figur. När omgivningen inser det vill många ha dyrgripen. Mordplaner vävs. Till slut knyts trådarna samman och döden hänger som en skugga över Theo och Ramona. Då händer det som inte får hända...

Det är den femte boken i Theo-och Ramonaäventyr, serien där läsarna bestämmer vad jag ska skriva om. Den här boken blev till efter uppmaningar från museichefen på Blekinge Museum, Marcus Sandekjer och Ronneby kommun Ebon Kaisajuntii, som båda tyckte det skulle vara roligt om jag ville skriva om guldgubbarna.  

De 29 guldgubbarna som hittades i Vång utanför Ronneby i Blekinge, är det hittills tredje största fyndet i Sverige. I verkligheten är de inte större än en tumnagel och är tillverkade i lövtunn guldfolie. De dateras till 500–700-talen efter Kristus. Boken ger en målande beskrivning av ett samhälle under järnåldern.

Nästa bok ut blir 10 tips för att leva på din kreativitet. Den har jag skrivit tillsammans med Lennart Guldbrandsson och Kristina Svensson. Den blev till efter att vår första gemensamma bok, 10 misstag författare gör, fick ett bra mottagande. Dessutom har vi hittat ett perfekt sätt att samarbeta. Bättre författarkollegor får man leta efter.

Drömmer du om att förvandla din kreativa hobby till ditt yrke? Eller undrar du om det överhuvudtaget går, trots vad folk i din omgivning säger?

I den här boken får du handfasta råd av tre proffs, med sammanlagt 37 års erfarenhet av bokbranschen. Författaren Kim M. Kimselius, lektören Lennart Guldbrandsson och bokutgivningscoachen Kristina Svensson avslöjar de hemliga knepen för att kunna arbeta med det de älskar att göra. Hur får man en stadig inkomst? Vad är den viktigaste förutsättningen för att bli riktigt produktiv?

Detta är andra boken i Tre hattar-serien. Men det är definitivt inte den sista. Tanken var att boken skulle komma ut i september, men boken är i stort sett klar, bara de sista korrekturläsningarna återstår, sedan går den till tryck.


Tillsammans med de två ovanstående böckerna kommer Morden på Färgargården att skickas iväg för tryckning.

Den här boken är unik. Här finns samlade noveller av de skrivkursdeltagare som bott på Färgargården. Gården som byggdes på 1700-talet, där det bakom varje buske, och under varje sten, finns bevis på en otrolig historia. Det gamla huset har varit tyst vittne till alla händelser. Bara skarpa ögon, flexibel hjärna och flitiga pennor hos dessa utvalda skribenter, lyckades gräva fram berättelserna. Varje händelse i sig en juvel. Nu är de litterära dyrbarheterna samlade i skattkistan med namnet Morden på Färgargården.

Boken som mitt i arbetsprocessen ändrade namn från Döden på Färgargården till Morden på Färgargården. Hur det gick till vet jag inte riktigt, men när jag frågade mina läsare vilken titel de föredrog svarade alla att Mord lät betydligt mer spännande än Död. De talade om Morden i Midsomer och Morden i Sandhamn, som många av dem tyckte var spännande serier. Boken fick behålla namnet Morden på Färgargården.

Ovanstående tre böcker är i stort sett klara att gå i tryck och kommer alla tre ut i juni 2017.

Men det är inte alla böcker för i år.

Äventyr i Uddevalla, den 22:a boken i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona kommer ut i september. Det är den bok jag arbetar med just nu och vilket spännande äventyr det är. Har drömt ihop massor av händelser inatt. Att läsa research är inspirerande. Den här boken kom till efter att jag vid min årliga föreläsningsresa till Uddevalla, blev tillfrågad av Uddevalla kommun om jag ville skriva om stadens historia. Aldrig hade jag kunnat anat vilken spännande historia Uddevalla döljer. Lyssnar just nu på Margit Sandemos bokserie Legenden om ljusets rike. Där talas det om Uddevallas rika historia. Något jag inte hade tänkt på om det inte var för att jag själv hade blivit betagen i stadens historia.

Det var något speciellt med den gamla, knotiga vandringsstaven. Ramona kunde inte slita blicken från den. När hon böjde sig fram för att studera den närmare såg hon att den var full med siffror och tecken. Hon sträckte ut handen mot staven. Då hände något förunderligt, den översta raden började glöda med eldskrift. Lågor dansade mot henne och växte. Hon grep hårdare tag om Theos hand, sedan fattade hon tag om staven, rakt över eldskriften. Ett eldklot omslöt dem i nästa ögonblick. I samma stund hörde hon en man ropa: "STOPP! Den är min!" Sedan försvann rösten och omgivningen, en ny tidsresa hade börjat.

Följ med på ett äventyr genom Uddevallas historia...

Det var fyra böcker. Men det kommer minst en till.

Som du säkert vet firar jag i år, 2017, tjugo år som författare. Det firar jag med en alldeles speciell bok. Än så länge är den hemlig, bilden ovan får symbolisera omslaget till den boken. Bilden är tagen i april 2016. Sedan dess har det kommit ut sex nya titlar och bokraderna har nu blivit tre. Sedan är hyllorna slut. Jag får be maken tillverka ännu en hylla, eller varför inte två, eller tre, när han ändå är igång. Min fantasi verkar outsinlig och jag skriver på för fullt.

Den hemliga boken kommer ut i september. Lagom till bokmässan i Göteborg 28 september till 1 oktober. Då hittar du mig som vanligt i monter B09:20. Där kommer jag att fira mina 20 år som författare. Hoppas du kommer för att hjälpa mig fira.

Det var fem böcker... En mindre än förra året. Men... Jag har faktiskt en bok till. Om tiden räcker till kommer den att komma ut i år, annars får den vänta till nästa år. Då väntar många nya spännande böcker, ännu en bok i Tre hattar-serien, en ny bok i Färgargårdsserien, en bok i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona, samt en bok i Theo- och Ramonaäventyr, och några andra böcker som pockar på att få komma i tryck.

Du kommer alltid att hitta något intressant bland de böcker jag skriver, något som passar alla. Hmmm. Nu kom jag på ännu en bok jag ska ge ut i år. Om jag hinner...


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av de senast utkomna böckerna:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem härInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!