Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 9 februari 2012

Huskurer mot förkylning

Eftersom jag ofta var förkyld förr har jag lärt mig några knep för att försöka hålla förkylningarna borta, men även för att snabbt bli av med dem när de väl slår till.

Antiseptiska servetter är superbra att ha i fickan. Tvätta händerna innan du äter din lunch, efter att du har tagit i pengar, kört kundvagnar etc. Eller ha en flaska antiseptisk handtvätt i väskan. Den här vanan lärde jag mig när jag var i Kina och den har fungerat bra.

När jag känner att förkylningen är på gång och jag snabbt vill bli frisk, då tar jag till den dunderkur som min engelska väninna Pat lärde mig:

1/3 del pressad citron
1/3 whiskhy/cognac/rom (alltså något av det)
1/3 hett vatten (så varmt du bara klarar av att dricka)
1 stor klick honung

Intages sängliggande! För det slår garanterat till direkt. De gånger jag har druckit det har jag slocknat omedelbart och vaknat frisk nästa morgon! Det är nästan magiskt!

När förkylningen redan slagit till har jag ett bra knep för att jaga bort den så fort som möjligt:

Färskriven Ingefära, honung och hett vatten. Te-påse i är okej, men behövs inte. Ju mer effekt du vill ha desto mer ingefära, men då blir även teet starkare och kanske mer svårdrucket. Du ska dricka upp den rivna ingefära och inte låta den ligga kvar på botten av koppen!

Vid halsont är det bra att stoppa kärnfria vindruvor i frysen. Plocka upp och ät som vingummi, lindrar halsontet bättre än alla halstabletter och glass.

För att hålla dig så frisk som möjligt gäller det att äta en allsidig kost, med mycket frukt och grönt, helst ekologiskt. Ät så hälsosamt du bara kan så får din kropp större motståndskraft mot förkylning. Fast det där visste du säkert redan innan!

Hoppas att mina huskurer kan vara till någon hjälp för dig! Krya på dig om du just nu är sjuk! Se till att hålla dig frisk om du ännu inte drabbat av förkylning.

När jag var barn fick jag lära mig att man skulle vara varm om fötter och huvud, för om man hade förkylningsbaciller i kroppen bröt förkylningen ut när man blev kall. Inte vet jag om det är sant, men det kan vara ytterligare en sak att tänka på!

Här hittar du ännu mer tips om hur du ska bota/undvika förkylning.

Ha det så bra!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem härJag med några av mina 26 böcker. Foto Bertil Knoester.