Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 29 april 2021

Digital föreläsning med författaren Kim M Kimselius

Digital föreläsning med författaren Kim M Kimselius

Våren har varit fylld av digitala föreläsningar. Försök att hålla dem på Teams och Skype misslyckades. Google Meet och Zoom har däremot varit framgångsrikt och inte stött på några som helst problem.

Zoom har 40 minuter i sin gratisversion, som jag använder. Men om man bara är två som deltar i mötet, vilket oftast är det som gäller när man föreläser för en skolklass, är tiden oändlig.

Vid Google Meetföreläsningar har skolan bjudit in mig. När det har varit Zoom är det jag som har lagt upp alla länkar och skickat inbjudningar till varje klass. Visst har det tagit tid, men väl värt det, eftersom jag vet att det fungerar.

Jag har i ett tidigare blogginlägg berättat hur jag har byggt upp min skrivarlya så att det ska se ut som om jag föreläser från ett klassrum. Därför har jag införskaffat en whiteboard. Den fungerar bra att skriva upp saker som klassen frågar om.

Efter att i flera veckor ha stått upp och föreläst var jag så trött i benen att jag den sista veckan satt ner när jag föreläste. Det fungerade också, även om stolsryggen skymtar i bild som du ser.

 

Möllegårdens skola i Karlshamn

Att hålla digitala skrivarkurser var något jag var lite skeptisk till när jag fick förfrågan, men jag kastade mig handlöst ut i det och försöket slog väl ut. Eftersom jag inte kunde gå runt och läsa över elevernas axlar, något jag normalt gör under mina skrivarkurser i skolorna, valde klasserna att skicka in sina berättelser och teckningar. Något som gjorde mig jätteglad när kuvertet kom.

För att vara säker på att allting fungerade har jag haft förmöten med den som har varit ansvarig för alla föreläsningarna.

Här är det Linda Persson på Möllegårdens skola, där jag höll digitala skrivarkurser.
Skolan hade gått ett steg längre och hade rastkul utifrån mina böcker om slottsmusen Petit och spökkatten Rödben. En av lärarna hade klätt ut sig till Petit.

De hade också tillverkat en alldeles egen liten Petit.
Här ser du flera av lärarna som är utklädda för att spela upp händelsen om Petit, Rödben och Riddaren på rasterna.

De hade även en skattkista som barnen fick leta upp.

Inte konstigt att de var engagerade och skrev så många fina berättelser efter min föreläsning.

Här sitter de och lyssnar medan jag berättar om mitt författarskap och om hur jag skriver mina böcker.

Flitiga elever som genast tog sig an uppgiften att ta vid i berättelsen där jag hade slutat läsa. Det blev jättefina berättelser.

Om det inte hade varit för pandemin hade jag aldrig börjat med digitala föreläsningar. Visst önskar jag att pandemin aldrig hade varit, samtidigt har den gett alla en ökad möjlighet att nå ut på ett helt nytt sätt.

Nu är det inte längre några hinder att föreläsa för att det är för långa resor. Det blir billigare för skolorna, eftersom de slipper betala för resor och uppehälle. Jag slipper resa och bo på hotell. Något som många författarkollegor saknar, men jag har bott så mycket på hotell sedan min debut 1997 att jag faktiskt har tröttnat på det.

Har ytterligare två digitala föreläsningar innan den här terminen är slut. Jag hoppas att hösten för med sig fler digitala föreläsningar även om pandemin förhoppningsvis då är över.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!