Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 14 januari 2017

Var det inte värre än så här av Eva Ludvigsen

Var det inte värre än så här av Eva Ludvigsen


Ännu en härlig relationsbok av Eva Ludvigsen. Även om boken Här och nu fortfarande är min favoritbok, blev jag inte besviken på Var det inte värre än så här.

Författaren är duktig på att skildra personer. Här får jag ta del av flera livsöden, som alla möts under pluggandet i Uppsala. Från att ha varit enskilda personer, vävs deras liv ihop. Lite väl mycket prat ibland, annars är det en lättläst och fängslande bok.

Härligt att få ta del av hur livet är när man studerar och har svårt att få tag på lägenhet. Umgänget med andra, hur det är att leva i en studentkorridor. Allt det tycker jag författaren skildras så att det känns som om jag är en del av allt.

Berättelsen tar upp den delen av livet som egentligen är den svåraste biten. Att bli vuxen. Att fortfarande ha kvar barnet inom sig, men ha nått mogen ålder och vara på väg att kliva in i vuxenlivet. Man vill så mycket, men ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Precis så är det i den här boken. Jag rekommenderar den varmt!


Nittonåriga Cassandra har packat hästsläpet med säng, böcker och en längtan efter nya vänner. Siktet är inställt på Uppsala universitets läkarprogram och på att rädda världen. Redan första dagen träffar hon det omaka paret Mitra och Lukas, hennes blivande vapendragare i jakten på bostad, tentor och det berömda Flogstavrålet.

Fredrik har varit Uppsala trogen i hela sitt liv. Nästan. Han drömmer om att bli musikproducent men studerar juridik. Han faller för Cassandras skratt och uppnäsa medan hon endast kan tänka på doktoranden Adamo och de heta träffarna i undervisningslokaler.

Tillsammans samtalar Fredrik och Cassandra om lösgodis, höstbaler och antal utdelade vuxenpoäng.

Var det inte värre än så här? är en roman om att stå på tröskeln till vuxenlivet och om att våga vara trogen sig själv och sina drömmar. Oavsett vad familjen har planerat.Den får fyra stjärnor av fem möjliga


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

fredag 13 januari 2017

Tjugo år som författare

Tjugo år som författare

Det här är den äldsta bild jag har hittat. Den är från 2004. Då har jag börjat ge ut böcker på eget förlag sedan två år tillbaka. Här står jag på Lilla Torg i Malmö. Det är massor av bokbord runt mig.

Tänk vad tiden går fort. Nu har jag varit etablerad författare i tjugo år. Även om det tog några år för mig att inse att jag faktiskt var en "riktig" författare. Något jag drömt om sedan jag var åtta år.

Jag minns fortfarande hur benen skakade när jag gick uppför trapporna till Wahlströms förlag. Hur liten jag kände mig när jag satt vid det långa bordet, omgiven av förlagsmänniskorna. De berättade om planerna för boken, marknadsföringen och jag fick skriva kontrakt.

Det var en obeskrivbar känsla. Både som att sitta i ett töcken, se sig själv utifrån och vara mitt i alltihop. Det kändes som en dröm.

Att bli hyllad på hotellet av mina före detta arbetskamrater kändes också stort. Att få en svit, istället för ett enkelrum, att få en stor fruktkorg och få äta frukost med hotellchefen. Ja, de såg verkligen till att min resa upp till Stockholm, för att skriva kontrakt, blev oförglömlig.

När boken, Tillbaka till Pompeji, väl kom ut fick jag sitta i matsalen på Althin Medical, där jag arbetade, och signera min debutbok. Det kändes som ALLA köpte boken och jag var helt lyrisk.

Så här såg Tillbaka till Pompeji ut när den kom ut på B. Wahlströms förlag.

Här är omslaget boken har nu, sedan jag har gett ut den på eget förlag. Det är en populär bok som nått ut till många läsare. På mina signeringar möter jag minst en person som har läst boken när de var barn.

Här kan du läsa mer om min debut och vad som fick mig att skriva Tillbaka till Pompeji.

Att berätta om allt som hänt under mina tjugo år som författare skulle bli ett alltför långt blogginlägg. Materialet skulle räcka till en hel bok. Kanske det är dags att skriva den där boken?

Sedan debuten har jag utvecklats som författare. Även om Tillbaka till Pompeji blev hyllad, och fortfarande blir det, tycker jag nog att de senaste böckerna är bättre. Har du läst mina böcker? Håller du med?

Nu har jag skrivit fyrtio böcker. Nej, jag har skrivit betydligt fler, men det är fyrtio böcker som är tryckta och utgivna. Många fler berättelser ligger i högar och i datorn.
Här ser du mig med några av mina fyrtio böcker.
Min första föreläsning var hemsk. Den var bokad av Wahlström och hölls i Norrköping. På tåget dit åt jag en smörgås med skaldjurssallad. När det var dags för föreläsningen var jag så sjuk. Vi var ett par stycken författare och illustratörer som föreläste. Jag fick springa på toaletten hela tiden och missade mycket av vad de andra sa. När jag klev upp på scen var jag livrädd att jag skulle kräkas eller göra på mig. Jag lyckades hålla mitt framförande. Trots skälvande ben. När jag klev ner från scenen gick jag direkt till toaletten. Min lärdom från den föreläsningen är att aldrig äta smörgåsar på tåget...
Signering på Akademibokhandeln Gleerups i Lund 2009.
Min allra första signering var däremot helt ljuvlig. Du vet en sådan där som man drömmer om. Min svärfar hade nyligen dött och jag hade köpt en ny kappa. Den gick ned till vaderna, svart och figursydd, med stor kapuschong med pälskant. Jag kände mig som en prinsessa.

Tänk att det stod folk i kö när det var min tur att signera. De väntade på att jag skulle komma. När jag föreläste trängdes folk i dörröppningen för att komma in och salen var proppfull.
Föreläsning Finland 2009.

Böckerna sålde slut redan på fredagseftermiddagen, förutom de tjugo som förlaget lade undan för att ha vid lördagens och söndagens signeringar, tio vid vardera tillfälle.

Efter ett par böcker bröt jag med förlaget. Det har jag berättat om i inlägget om Den gömda Inkastaden. Efter ett tag startade jag eget förlag.

I början hade vi alla böckerna hemma och skickade hemifrån. Till slut blev det övermäktigt och vi lade alla böckerna hos Selo lagerhotell. Men även det blev ohållbart. Nu ligger böckerna hos Förlagssystem och de sköter allt åt oss. En stor lättnad.
Signering Bokia Nordstan Göteborg 2011

I början var min ambition att ge ut en bok om året. Förra året blev det sex stycken. I år är målet fyra. Vi får se hur det blir med den saken.
Här är tre av 2016 års sex utgivna böcker.

Något som jag har lärt mig av de här tjugo åren är att dela med mig. Här på bloggen hittar du massor av skrivtips och andra saker som du behöver veta för att lyckas som författare.

Sedan några år tillbaka håller jag skrivarkurser på somrarna. De är populära och redan nu är de fyra helgerna 2017 fullbokade. Dessutom har jag skrivarkurs på distans. Jag tycker om att föra vidare all min erfarenhet till andra som drömmer om att nå sina drömmars mål om att bli författare.

Jag har föreläst i Singapore, Finland, Island. Jag har blivit hyllad som en stor författare, fått åka limousin och dricka champagne. Jag har blivit tillfrågad av Min Stora dag om jag ville möta ett sjukt barn. Jag har rest världen runt och föreläst och gjort research. Jag har föreläst på de mest konstiga ställen, men även framför stor publik på 500-700. Jag har stått framför en publik på 3.000 personer och tilldelats kulturpris. Mina böcker har blivit översatta till många språk och blivit omtalade i vissa av de länderna.
Föreläsning i Singapore 2012. Jag har på mig en klänning jag köpt i Mexiko några månader tidigare när jag var där på researchresa inför Mayafolkets Hemlighet.
När jag ser tillbaka på mina 20 år som författare känns det ofattbart att allt detta har hänt mig. Men vet du, trots att allt har varit jättekul och spännande, är det bästa med att vara författare att jag får arbeta med det jag vill. Dygnets 24 timmar. Att folk dessutom tycker om det jag skriver, det är helt underbart.

Jag älskar att vara författare.
Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem härtorsdag 12 januari 2017

Här går det undan Färgskiss på Äventyr i Uddevalla

Här går det undan Färgskiss på Äventyr i Uddevalla

Häromdagen visade jag dig den svartvita skissen på boken Äventyr i Uddevalla, den 22:a historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Redan nu kan jag visa dig färgskissen. Jag tycker om de mjuka färgerna, mycket annorlunda mot de tidigare böckerna.

Idag har jag även lagt in boken på min hemsida kimselius.se

Undrar hur många böcker jag kommer att ge ut i år? Förra året blev det sex stycken. I år är fyra planerade, men... Ja, vi får se vid årets slut vad som har hänt. Hur många böcker tror du att jag kommer att ge ut i år?Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

onsdag 11 januari 2017

Lämna författarögonen och ta på lektörsögonen

Lämna författarögonen och ta på lektörsögonen

Just nu läser jag min berättelse Mysteriet med Guldgubbarna.

Det är första gången jag läser berättelsen i sin helhet. Kapitlen är skrivna huller om buller, inte i den ordning de nu ligger i berättelsen. Därför är det extra spännande att läsa. Håller berättelsen, hänger den ihop?

Då gäller det att ta av författarögonen och ta på lektörsögonen. Att se texten med någon annans ögon, även om det är min egen text. Jag måste vara tuffare i bedömningen av texten, peta och ta bort, lägga till och göra bättre.

Det hade jag aldrig klarat som nybörjare, men efter 40 utgivna böcker tycker jag det blir allt lättare för varje bok. Jag blir min egen kritiker, den första i en oändlig rad av läsare.

Det är en svår balansgång mellan författarögonen och lektörsögonen, men det fungerar.

Idag fick jag känslan som jag älskar: "Har jag skrivit det här, det är ju jättebra!" Tänk att jag alltid blir lika förvånad varje gång jag blir nöjd med det jag har skrivit.

Man är sin egen hårdaste kritiker. När man blir nöjd, då känns det bra. Jag har haft en bra dag. Hade svårt att sluta läsa. Det säger väl allt efter en 12-timmarsdag. Längtar redan till morgondagen då jag får fortsätta läsa och "se hur det går"...

Hur jobbar du med din text. Läser du den om och om igen, så att du blir oändligt trött på den innan du ens har skrivit färdigt boken? Försök då att göra som jag gör, läs ingenting förrän du har skrivit färdigt allt. Låt berättelsen flöda och leva med dig dygnet om. Det är då den blir som bäst.

Lycka till!


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

tisdag 10 januari 2017

Ny historisk äventyrsbok Äventyr i Uddevalla

Ny historisk äventyrsbok Äventyr i Uddevalla

Nu är det dags att avslöja var nästa historiska äventyrsbok om Theo och Ramona utspelar sig.

I Uddevalla.

Ovan ser du första svartvita skissen på omslaget. Ser det spännande ut?

I april förra året när jag var och föreläste i Uddevalla fick jag förfrågan om jag ville skriva en bok om de historiska platserna i kommunen. Jag nappade direkt. Det är nämligen så att jag brukar skriva blogginlägg om de historiska platserna i Uddevalla när jag är där och föreläser. Att få utforska ännu fler platser och lära känna Uddevalla bättre gjorde mig bara glad.

Här kan du läsa några av mina blogginlägg, till exempel om Skansberget som du ser på skissen ovan.

Det här är andra beställningsjobbet under samma år. För jag fick även förfrågan om att skriva om guldgubbarna som har hittats i Blekinge. Den boken är färdigskriven. Nu håller jag på att bearbeta den. Som du vet blev titeln till den boken Mysteriet med Guldgubbarna och färgskissen lade jag ut förra veckan.

Nu har jag totalt fått fyra beställningsjobb på att skriva böcker, de tidigare var Snapphaneresan och Det glömda kriget 1808-1809. Dessutom har jag skrivit upplevelseberättelsen Slottsmusen Petit för Kalmar Slott.

Jag tycker det är roligt att få beställningsjobb på böcker. Samtidigt är det lite jobbigt att de alltid kommer i klump. Så var det nämligen med snapphaneboken och 1808-1809, där fick jag också förfrågningarna ungefär samtidigt. Men det är bara att tacka ja och jobba på.

Nu ska jag fortsätta läsa igenom Mysteriet med Guldgubbarna. Preliminär boksläpp 17 juni på Kulturcentrum i Ronneby. Hoppas vi ses då!Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem härmåndag 9 januari 2017

Resa utan slut

Resa utan slut

Som avkoppling skriver jag berättelser på Wattpad. Just nu håller jag på med Resa utan slut.

Vill du läsa mina andra berättelser hittar du dem på https://www.wattpad.com/ Sök på Kimselius så kommer alla mina berättelser upp.

Det är befriande att skriva helt fritt, utan tanke på historisk korrekthet, att skriva just det jag vill, på mitt sätt, att bara släppa loss. Det är vad jag gör på Wattpad. Att sedan läsa alla kommentarer om mina berättelser inspirerar mig att skriva ännu mer. Inte bara på berättelsen på Wattpad, utan även på mina historiska äventyrsböcker.

Jag är glad att jag upptäckte Wattpad för det har utvecklat mig som författare.

Den tänkta baksidestexten till Resa utan slut lyder så här:
Tänk att befinna dig på ett flygplan på 10.000 meters höjd, gå på toaletten och hitta en bomb där sekunderna tickar iväg. Din värsta mardröm. Är du hjälten som lyckas dra rätt kabel och genom det förhindra katastrofen? Det är något Mischa funderar över när hon ställs inför sin värsta mardröm.

Den första bok jag skrev på Wattpad var Mördande foto.

Här är några av de kommentarer jag har fått om Mördande foto:
Jättebra! Blev helt förälskad redan efter första kapitlet!
Ännu en jättebra bok skriven utav dej! Jättekul att du finns här på Wattpad.
OMG den är perfekt!!! Jag älskar den! Den här boken är verkligen bäst!
Kim M. Kimselius, ja jag vet inte vad jag ska säga... Varje gång när jag läser något som Du har skrivit så blir jag mållös, allvarligt! Du är min idol.

Nu kanske du förstår varför jag blir så inspirerad när jag skriver på Wattpad. Där får jag genast respons från läsarna.

Vill du läsa någon av berättelserna på Wattpad? Gå då in på Wattpad och sök på respektive berättelse: Resa utan slut och Mördande foto eller klicka helt enkelt på namnen.

Du kanske vill skriva själv på Wattpad. Det är lätt, bara att sätta igång. Lycka till!


Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius 
Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2017 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!Här ser du några av årets nya böcker:
Döden på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Boken är spännande hela vägen från början till slut. Något som bidrar till spänningen är att Kim Kimselius är en mästare på cliffhangers. Nästan varje kapitel avslutas med en, och det går inte att låta bli att läsa nästa kapitel." Jenny Forsberg
Det osynliga folket på Island. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Har just läst klart Döden på Island och Det osynliga folket på Island, och tycker att de är två av de bästa böckerna i serien så här långt (och det kommer från någon som älskar alla böckerna i Theo och Ramona-serien)! Fast det är förstås svårt att slå Tillbaka till Pompeji." Wattpad/Fish-out-of-Water-5

Mördande foto. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Gud vilken rysare!" Wattpad/alejon03
"En av världens mest spännande och bästa böcker tycker jag!" Wattpad/arongustavsson
Staden på andra sidan Fjäderpennan. Fråga efter den hos din bokhandlare eller beställ den på nätet.
"Fantasyserien, Staden på andra sidan, utgör en härlig kontrast mot den historiska Theo och Ramonaserien. Kims fantasi är levande och man vet aldrig hur historien ska utveckla sig, eller vilka äventyr som väntar på nästa blad." Ingela Svensson
Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

söndag 8 januari 2017

Skrivretreat på Södertuna slott utanför Gnesta


Skrivretreat

Anna Hellqvist skrivretreater brukar vara populära.

Nu är det dags för ännu ett. Den här gången hålls det på ett riktigt slott. Läs nedan vad Anna skriver. Ta chansen att träffa likasinnade som älskar att skriva och prata ord. Blev faktiskt rätt sugen på att åka dit själv...

Temat för vårens två planerade Skrivspa är ”Exklusivt”
Så vad sägs om att följa med mig till slottet? Exklusivt kan vara på flera olika sätt skulle jag säga och dessa två olika tillfällen kommer att vara varandras motsatser skulle jag nog vilja påstå. Idag vill jag presentera det första tillfället som kommer att äga rum den 24 – 26 februari.
Den här gången på ett slott
Jodå, du läste helt rätt. Den här gången har jag lyckats hitta ett slott med en underbart inspirerande miljö. Rättare sagt Södertuna slott som ligger strax utanför Gnesta. För det är lite det som är mitt syfte när jag letar plats för dessa skrivhelger, att det ska vara en miljö som inspirerar dig i ditt skrivande.
Det andra som jag tycker är viktigt är förstås allt det där runtomkring. Det ska vara en helg då man kan sitta och ägna sig helt åt sitt eget skrivande och få sällskap av andra skrivande till måltiderna. Bara det där att inte behöva tänka på vad man ska äta tycker jag är guld värt.
Det här ingår i helgens Skrivspa:
 • Tvårätters middag på fredag kväll
 • Frukost lördag + söndag
 • Kickstart på dagen med en skrivövning
 • Egen tid för ditt skrivande
 • Inspirerande miljö
 • Fika: båda dagarna
 • Tvårätters middag lördagen
 • Lunch på söndagen
 • Boende i eget rum
 • Tillgång till Spa
 • Samkväm (eller skrivtid) på kvällarna för den som vill
Anmäl och boka din plats
Anmälan gör du här. När din anmälan kommit in skickas en faktura till din mejladress. Priset är 3.600kr. Din plats är garanterad först efter betalning. Max 10 deltagare så det är först till kvarn som gäller. Senast anmälan den 20 januari och senast betalning den 22 januari.

Vad är ett Skrivspa?
Vill du ha lite mer information om vad årets första Skrivspa är och innebär kan du läsa om det här.

Ta chansen att skriva i en äkta slottsmiljö!
Välkomna till en slottsweekend i Sörmland på Södertuna Slott. Här kopplar du av i slottsmiljö, äter i vackra salonger, njuter av god mat och service och sover gott i moderna rum. Utanför finns vacker natur och en slottspark där du kan strosa runt på egen hand om du vill.Jag med några av
mina drygt 40 böcker.
Foto Bertil Knoester

 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Läs även Författarbloggen Kim M Kimselius.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Vad roligt att du läser min blogg. Blev du inspirerad av det här inlägget? Lämna gärna en kommentar och berätta längre ned i det här inlägget. Klicka på Skicka en kommentar eller Inga kommentarer, för att skriva och berätta vad du tyckte. Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Här ser du mina handböcker i skrivandet:

10 misstag författare gör Boken finns som e-bok och som vanlig bok. Medförfattare Kristina Svensson och Lennart Guldbrandsson

"I lättsam förpackning och avskräckande syfte, redovisar de sina och andras felsteg i branschen. Det är ett roligt grepp och nog blir man nyfiken när "Deltar i en novelltävling" och "Skriver det du tror förlag vill ha" presenteras som misstag författare bör undvika. Bokens styrka är dess aktualitet, den självklara hemvisten i 2010-talets kultur- och medieklimat. Här finns inspiration och vägledning att hämta för den som vill börja skriva, bli klar med sitt bokprojekt, publicera sig på rimliga villkor och nå sin målgrupp."
BTJ-häftet nr 24, 2016. Lektör Maria Nyman


 
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton 

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här