Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 22 november 2014

Boktips: Parsifal Direktivet av Kaj Karlsson

Parsifal Direktivet av Kaj Karlsson får mig att tänka på Jan Guillous böcker om Hamilton. Det är samma driv, samma tuffingar, samma tankar om vad som skulle hända om... En spännande, fartfylld bok. Ja, Kaj Karlsson är en värdig efterträdare till Jan Guillou.

Kaj Karlsson bok Parsifal Direktivet vann första pris i Indie Book Award som delades ut på bokmässan 2014. Där jag satt i juryn. Tyvärr fick vi jurymedlemmar inte läsa böckerna från pärm till pärm, utan bara ett utdrag ur varje bok, det var ju rätt många böcker inskickade. Därför blev jag extra glad när jag fick ett ex av de tre pristagarna.

Hoppas verkligen jag får sitta med i juryn nästa år också, för det var oerhört givande att se alla dessa egenutgivna böcker.
Boken handlar om Red Team, som är en hemlig grupp av specialister. De arbetar på uppdrag av den svenska militära säkerhetstjänsten. När de gör en säkerhetstest av Ringhals kärnkraftverk upptäcker de att någon förbereder sabotage av anläggningen, det dröjer inte länge förrän även deras grupp blir utsatta.

Runt om i Europa börjar det uppstå problem med el- och vattenförsörjning, kanske har det något samband med Ringhalssabotaget.

Kustjägarofficeren Gustav Sterner är ledare för Red Team och har en känsla för när något inte stämmer.

Jag tycker om slutet på boken, det får mig att längta till nästa bok. :-)

Tycker du om Jan Guillous böcker ska du definitivt läsa Parsifal Direktivet och även Kaj Karlssons debutbok Operation Nordvind .
Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 21 november 2014

"Det krävs tusen vackra ord" är en bok du måste läsa

 Det krävs tusen vackra ord av Rose Marie Bouw

 
Rose Marie Bouw har skrivit en otroligt bra bok, unik, fängslande, med ett alldeles eget språk. Författaren går under skinnet med sina ord, de fängslar, får ögonen att tåras, de  sliter itu och blottar huvudpersonen. Önskar verkligen att du vill läsa den! Omslaget är otroligt vackert och skildrar innehållet mycket bra. Lövet på rutan får mina ögon att rinna igen, vid minnet av vad det symboliserar.

Boken handlar om Ulrika/Ullis, som är mamma till 3 små pojkar och en vuxen karl. Maken lämnar allt ansvar på henne, gör ingenting, kräver desto mer. Ungarna är odrägliga, makens skjortor börjar få läppstiftsmärken och Ulrika äter till tröst. En morgon visar vågen 143 kilo och då rinner allt över.

Ulrika reser sig upp och lämnar sina tre bråkiga pojkar, går till närmaste bankomat, tömmer kontot på alla pengar och reser till ett avlägset pensionat vid havet där hon stänger in sig på sitt rum och tröstäter. Gästerna äcklas av hennes vikt, alla tittar på henne och hon vill inget hellre än att bara dö. Hon försöker skriva ett brev till sina barn för att förklara varför hon lämnat dem.

Medan hon funderar på orden börjar hon promenera, inga långa sträckor, för låren gnider mot varandra och ger brännmärken på insidan och smärtande blåsor, händer och fötter svullnar och hjärtat verkar vilja stanna vilken sekund som helst. Men det är just det hon vill: Dö. Så hon fortsätter plåga kroppen.

En dag kommer Molly, sju år, fram och tilltalar Ulrika. Något händer inom henne. Molly har förlorat sin mor till cancern, båda är svikna, har fått sina hjärtan krossade och känner sig oändligt ensamma mitt bland alla människor.

Det krävs tusen vackra ord för att ta bort självföraktet, hatet, besvikelsen och dödslängtan inom Ulrika. 

Det krävs tusen vackra ord är en bok som det kommer att talas om, som borde stå etta på försäljningslistorna och hyllas med utmärkelser. Det är en bok som stannar kvar inom mig efter att jag har lagt undan boken och jag vet att den här boken för alltid är inristad i mitt hjärta. Läs den!!!


Det krävs tusen vackra ord av Rose Marie Bouw
Ordberoende förlag
270 sidorDen får fem stjärnor av fem möjliga. (Men egentligen vill jag ge boken 10 stjärnor)


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 20 november 2014

Nu börjar julsigneringarna, först ut är Landskrona 22 november


Nu på lördag, 22 november 11.00-14.00 signerar jag hos Akademibokhandeln i Landskrona.

Att vara ute och signera tar lång tid, många förberedelser och mycket energi. Men åh, så roligt det är. Det är väl bara den här bilden ett bevis på. Alla dessa ljuvliga, underbara läsare som är så entusiastiska.

Det som är kul med mina böcker är att de har läsare i alla åldrar, här har du ännu ett stort fan. Det här fotot togs förra året hos Akademibokhandeln i Landskrona.

Kom och träffa mig i Landskrona och följ med mig ut och fika direkt efter signeringen, om det finns något fik i närheten, som fortfarande har öppet då...

Årets nya böcker är:
Skräckresan med Titanic.
Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april 1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten.

Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberget som gled förbi. Det var så nära att de kunde sträcka ut handen och vidröra det. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes.

Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet.

"Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!" Theo pekade ut över havet, där endast den mörkare ytan gav en antydan om isberget.

"Det här fartyget är osänkbart. Ni kan lugnt krypa till kojs", sa en besättningsman.

De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget.

Anastasias öde:
Året är 1917. Anastasia är rädd, räddare än vad hon någonsin varit i hela sitt liv. Hon ber till högre makter om hjälp och plötsligt dyker en främmande person upp ur tomma intet framför henne.

2014 ser Ramona förvånat hur Theo upplöses och försvinner från auktionen av tsarfamiljens möbler. Han har rest i tiden, men vart? En gammal dam faller livlös ihop, ur hennes hand glider ett brev där det står: Till Theo Aurelius. Ramona förstår att lösningen till vart Theo har tagit vägen finns där.

Medan Theo hamnar mitt i ryska revolutionen försöker Ramona ta sig till honom. När de båda vännerna till slut möts blir återseendet inte alls som de har förväntat sig.

En resa i tiden till tsar Nikolaj II, tsaritsan Alexandra och deras fem barn, med Anastasia som huvudperson i berättelsen. Vad hände egentligen tsarfamiljen, blev de mördade, eller överlevde någon av dem? Ett fängslande historiskt äventyr.

Rädda min lillebror!
Gabriella blir inte glad över att ta hand om sin femåriga lillebror, Dennis, hela sommaren. Det enda hon vill är att få tälta med sina vänner.

Det får henne att hata sin lillebror. När de är på picknick häller Dennis myror innanför hennes tröja. Gabriella blir mycket arg. Hon binder Dennis vid ett träd och lämnar honom ensam i skogen.

Till slut får hon dåligt samvete och återvänder. Då är han borta! Gabriella får panik. Hon har läst i tidningen att kidnappare härjar i trakten. Är det dem som har tagit hennes lillebror?

Ute i skogen möter hon Lisa, som hjälper till i sökandet efter lillebror. Till slut råkar de själva riktigt illa ut när de tar upp jakten på kidnapparna.

Om du redan har köpt alla mina böcker, men inte fått dem signerade, är du välkommen att ta med dem så signerar jag dem för dig. Kanske kan du passa på att köpa en signerad bok i julklapp till någon du vill ska upptäcka mina böcker?

Ser verkligen fram emot första julsigneringen. Nu är jag igång, full av energi och livsglädje. Kom och gör mina signeringar till roliga upplevelser.

Välkommen!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 19 november 2014

Novelltävling Framtidsvision

Här är en novelltävling som låter spännande. Här ska du skildra en mörk framtid. Något som känns perfekt idag när regnet piskar mot rutan och vinden skakar om huset. En perfekt skrivardag! Läs mer om novelltävlingen nedan:

Postapokalyptisk novelltävling hos Epoks förlag

963x350+apokalyps_2
Det händer något med perspektiven när man placerar en mörk framtidsvision i Sverige. De australiensiska öknarna saknas här hos oss, liksom städer med miljonbefolkning. Här i Sverige skulle troligen både Mad Max och Judge Dredd kännas ganska malplacerade. I Sverige finns det andra sorters hjältar…

Det finns något spännande och tilltalande i att fundera på hur Sverige skulle se ut efter det att polarisarna smält eller i att fundera på hur Sverige ser ut efter det utvecklingen gått så pass mycket framåt att vissa idag etablerade yrken slås ut och tas över av andra eller bara försvinner. Kontrasterna efter en katastrof blir så mycket större i ett land där trygghet är ett ledord.

Därför vill vi på Epok förlag nu bjuda in dig som  vill skriva på det här temat till en antologitävling. Två vinnare kommer få medverka i den kommande e-antologin.

Tema
Vi vill att din novell är skriven utifrån ett scenario där polarisarna år 2123 smält och lagt större delen av jordens landmassor under vatten. De människor som lever i storstäder bor på högt belägna platser såsom de högre våningarna i skyskrapor eller på de övre planen i större parkeringshus. De människor som lever utanför storstäderna lever ofta som nomader och har i bästa fall tillgång till primitiva svävare byggda av skrot från bilar som inte längre behövs. Byteshandel är det vanligaste sättet att bedriva handel. Med till exempel bränsle som passar svävarnas motorer kan man köpa det mesta: mat, arbetskraft, tjänster och/eller vapen. En sjögurka kan bytas mot ett hyfsat armborst. I en värld där fast mark under fötterna är en ynnest tvingas mänskligheten att tänka nytt och annorlunda.

Reglerna är enkla:
  • Novellen ska utspela sig i Sverige.
  • Novellen ska utspela sig i framtiden.
  • Novellen ska utspela sig i ett Sverige som följer ovan nämnda världsbeskrivning.
  • Maxlängd: 50 000 tecken inkl mellanslag.
  • Format: PDF
  • Sista inlämningsdatum: 31 januari 2015.
  • Ersättning: Del av vinsten.
  • Publiceringsdatum: Augusti 2015 som e-antologi.
  • Mejla ditt bidrag till erik(@)epokforlag.se och märk ditt mejl ”Postapokalyps”.
  • Det är tillåtet att skicka flera bidrag.
Vid frågor mejla Erik Horned på erik(@)epokforlag.se 

Vinnarna meddelas via mejl samt presenteras på Epoks hemsida den 30 april 2015. Med en förhoppning om en kommande mörk och inspirerande skrivhöst! /Erik Horned, redaktör för antologin

Lycka till!

Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

tisdag 18 november 2014

"Ett fantastiskt äventyr" Recension av Skräckresan med Titanic

Bokhandlare Ulrika Larsson på Akademibokhandeln i Halmstad har i programmet Carlsson & Co på Radio P4 Halland recenserat boken Skräckresan med Titanic. Programledare är Patrik Ljunggren. Nedan kan du läsa hennes recension och även lyssna på sändningen i radio. Recensionen börjar cirka 13 minuter in i programmet.


"Jag tittar på din bok och tror att du är rätt ute. Jag har en åttaåring hemma. När jag kom hem en dag, frågade han så här: Vet du hur många tallrikar de hade på Titanic? Nej, sa jag, ingen aning. Och så berättade han för mig hur många det var. Och sedan, vet du hur många spikar? Och jag, nej det vet jag inte, och så berättade han det också. Och vad jag förstår, är det många i den åldern som är fullständigt tokiga i Titanic. Känner du igen det i ditt möte med människor som är intresserade av böcker?" Patrik Ljunggren.

"Absolut!" Ulrika Larsson (UL).

"Att det är en viss ålder?" Patrik Ljunggren (PL).

"Det finns en magi."  (UL)

"Och du har med dig en Titanicbok." (PL)

"Ja, jag har ju detta. Det här är en ungdomsbok. Bokslukarna eller högläsning fungerar alldeles utmärkt. Författarinnan heter Kim M Kimselius och har skrivit om olika historiska händelser, det är hennes grej. Hon har gjort ett trettiotal böcker." (UL)

"Oj!" (PL)

"Jajamensan, så alla som gillar historia kan liksom välja ett historiskt avsnitt, för hon gör ju research och så vidare, för att det ska vara så riktigt som möjligt, att det är något som har hänt under den tidsålder hon skriver om. Hennes huvudrollsinnehavare heter Theo och Ramona. Och Ramona har ju en alldeles speciell förmåga, hon kan nämligen förflytta sig i tiden och hon har då fått med sig Theo i de här resorna. Och det är på så sätt vi hamnar i de här äventyren. Och nu är det som så att de har kommit över en alldeles speciell sten och Ramona har bestämt sig att det finns en händelse i världshistorian, ett händelseförlopp som hon skulle vilja ändra på. Tänk så många människor som skulle kunna blivit räddade, om det hade funnits någon som hade sagt rätt saker vid rätt tillfälle. Och nu frågar hon Theo 'Vill du följa med.' 'Ja, om du tror att det här går att fixa, så visst då följer jag med, i vått och torrt', sa han. Så hon tar stenen och de håller varandra i handen och så tänker hon på den här händelsen och så rycker det till i kroppen och när de öppnar ögonen igen, så befinner de sig i Southampton i England. Det är den 10 april 1912 och de står uppe på det här skeppet och ser alla människorna som är på väg på. De vet vad de har i uppgift, de vet att de om några dagar måste kliva upp till kaptenen och säga vad som är på gång att hända. Det som händer... Det vi gör nu, det är att vi följer med från den 10:e april och den 14 april, tjugo i tolv, då går ju Titanic på det stora isberget. Och vi kommer att följa med ända fram till den femtonde april för att se om Theo och Ramona lyckades med sin uppgift." (UL)

"Åh, vad spännande!" (PL)

"Det är ju som så ibland, att det finns ju en ödes nyck, så frågan är om de kommer att vara helskinnade hela vägen igenom. Det här är ett äventyr av Kim Kimselius som tar med oss på ett FANTASTISKT äventyr. Och när jag satt och läste det här i morse, då var det så att håret reste sig på armarna. Jag fick också gå och ta på mig min tjocka jacka, för det är kallt ute på ishavet i april." (UL)

"Ja, det låter ju otroligt spännande ju." (PL)

"Den här boken heter Skräckresan med Titanic, skriven av Kim M Kimselius." (UL)

"Och du menar att det finns trettio olika berättelser skrivna på det här sättet då? Är det samma huvudpersoner som är med i den här?" (PL)

"Det är Theo och Ramona som tar oss med på de här olika och vi har varit hos Mayafolket och vi har varit i Riddartiden och vi har varit i Digerdöden och så vidare." (UL)

"Kim M Kimselius, Skräckresan med Titanic." (PL)

Här kan du lyssna på recension av Skräckresan med Titanic i Radio P4 Halland.Så härligt att höra Ulrika Larsson tala så entusiastiskt om min bok Skräckresan med Titanic. Tack snälla Ulrika!


Baksidestext till Skräckresan med Titanic:
Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april 1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten.

Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberget som gled förbi. Det var så nära att de kunde sträcka ut handen och vidröra det. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes.

Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet.

"Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!" Theo pekade ut över havet, där endast den mörkare ytan gav en antydan om isberget.

"Det här fartyget är osänkbart. Ni kan lugnt krypa till kojs", sa en besättningsman.

De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris  och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 17 november 2014

Besök i en gammal lanthandel

Tänk vad lite man vet om sin närmaste omgivning. Här har jag bott i snart 19 år och inte besökt den gamla lanthandeln i byn. Men nu var det dags. På en promenad med Tudor blev jag stoppad av den 90-årige George som undrade om jag hade en stund över, för då skulle han visa lanthandeln.

Kim M Kimselius med ettårige Tudor. Foto Kim M Kimselius
Visst hade jag en stund över, det har jag alltid när någon äldre vill ha sällskap. Tänker på min 91-årige far...

Det första George visade mig var den gamla kaffekvarnen. Foto Kim M Kimselius

En del av den antika lanthandeln. Foto Kim M Kimselius
Den gamla kassaapparaten. Kim M Kimselius

I taket hängde mängder av olika fotogenlampor. Foto Kim M Kimselius

En del av butiken. Foto Kim M Kimselius

George bakom kassamaskinen. Foto Kim M Kimselius

En gammal räknemaskin. Foto Kim M Kimselius

Ännu en räknemaskin och en gammaldags våg. Foto Kim M Kimselius

En del av den gamla lanthandeln. Kim M Kimselius

Min tyska granne, Ute, fick hålla Tudor medan jag fotograferade den gamla lanthandeln. Foto Kim M Kimselius

George visar på behållarna för de olika kaffesorterna. Foto Kim M Kimselius

Närbild på fotogenlamporna i taket. Foto Kim M Kimselius

Gamla tändsticksaskar etc, ser man inte varje dag. Foto Kim M Kimselius

George visar tygprovsboken. Här kunde folk beställa tyger till sina kläder. Foto Kim M Kimselius

Här fanns även en katalog över kläder och olika saker som folk kunde tänkas behöva. Bara att beställa och hämta i lanthandeln. Foto Kim M Kimselius

Man kunde till exempel beställa olika husgeråd. Foto Kim M Kimselius

Den här apparaten användes till att rosta kaffe över vedspisen. Foto Kim M Kimselius

Här fanns även en sockertopp intakt. Foto Kim M Kimselius
Ja, det var verkligen en annorlunda upplevelse vid en helt vanlig hundpromenad. George lovade att bjuda på blåbärspaj och kaffe nästa gång jag tittade förbi: "Bara att knacka på dörren", sa han. Jag tror jag gör det nästa gång, även om jag gärna hoppar över kaffet.

Hoppas du tyckte det var kul att kika in i den gamla lanthandeln.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

söndag 16 november 2014

Boktips: En av de bästa äventyrsböcker jag har läst på länge!

Mysteriet på High Chaparral av Lisa Kiddo är en bok som tog mig med storm.

Redan från första raden kände jag att det var en bok jag skulle komma att tycka om. Språket är rakt, enkelt och innehållsrikt, lite som mina böcker.

Lisa Kiddo har använt ett helt nytt sätt att lägga upp en bok, vilket gör boken mycket spännande. Hon låter varje huvudperson få en ny del i boken, och skriver i jagform utifrån varje huvudperson. Ett härligt nytänkande som verkligen förhöjer läsandet.
Varje kapitel slutar spännande och läsaren drivs att fortsätta läsa.

Det här är en bok som är utgiven på eget förlag och jag slutar aldrig förvånas över hur oerhört många begåvade författare det finns som ger ut böcker på eget förlag, men trots det ratas av de stora bokhandelskedjorna, eller ska jag säga DEN stora bokhandelskedjan, eftersom Bokia och Akademibokhandeln nu är en gigantisk kedja som är hårt centralstyrd och inte verkar släpper in något annat än de stora förlagens böcker. Det här är en bok som förtjänar att stå ute i butikerna för att nå flera läsare.

Boken handlar om Maja, Simon, Klara och Örjan. Det är en hästbok, en riktig rysare och en av de bästa äventyrsböcker jag har läst på länge. Boken är lite som en Enid Blytonbok, även hunden finns med, även om det inte är någon av de fyra ungdomarna som äger den. Men ätandet finns med och det står Klara för som alltid verkar vara hungrig.

Ungdomarna är på en stor hästtävling vid High Chaparall. de är där tidigt och passar på att utforska området. De träffar en sympatisk gammal man, vid namn Gus. Han berättar om hemskheter som sker i området, att folk försvinner, skelett hittas och det är inte tryggt att vistas i området efter mörkrets inbrott.

Självklart triggar det igång ungdomarna som ger sig ut i mörkret för att se om det bara är en läskig spökhistoria, eller om det ligger någon sanning i berättelsen. Då råkar de ut för något mycket otäckt...

Som du säkert förstår är det här en bok jag varmt rekommenderar dig att läsa själv, ge bort till barn och ungdomar. Det står 12-15 år som rekommendation på boken, men jag tycker att boken även kan läsas från 9 och uppåt till 100 ;-)
Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.