Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 18 november 2014

"Ett fantastiskt äventyr" Recension av Skräckresan med Titanic

Bokhandlare Ulrika Larsson på Akademibokhandeln i Halmstad har i programmet Carlsson & Co på Radio P4 Halland recenserat boken Skräckresan med Titanic. Programledare är Patrik Ljunggren. Nedan kan du läsa hennes recension och även lyssna på sändningen i radio. Recensionen börjar cirka 13 minuter in i programmet.


"Jag tittar på din bok och tror att du är rätt ute. Jag har en åttaåring hemma. När jag kom hem en dag, frågade han så här: Vet du hur många tallrikar de hade på Titanic? Nej, sa jag, ingen aning. Och så berättade han för mig hur många det var. Och sedan, vet du hur många spikar? Och jag, nej det vet jag inte, och så berättade han det också. Och vad jag förstår, är det många i den åldern som är fullständigt tokiga i Titanic. Känner du igen det i ditt möte med människor som är intresserade av böcker?" Patrik Ljunggren.

"Absolut!" Ulrika Larsson (UL).

"Att det är en viss ålder?" Patrik Ljunggren (PL).

"Det finns en magi."  (UL)

"Och du har med dig en Titanicbok." (PL)

"Ja, jag har ju detta. Det här är en ungdomsbok. Bokslukarna eller högläsning fungerar alldeles utmärkt. Författarinnan heter Kim M Kimselius och har skrivit om olika historiska händelser, det är hennes grej. Hon har gjort ett trettiotal böcker." (UL)

"Oj!" (PL)

"Jajamensan, så alla som gillar historia kan liksom välja ett historiskt avsnitt, för hon gör ju research och så vidare, för att det ska vara så riktigt som möjligt, att det är något som har hänt under den tidsålder hon skriver om. Hennes huvudrollsinnehavare heter Theo och Ramona. Och Ramona har ju en alldeles speciell förmåga, hon kan nämligen förflytta sig i tiden och hon har då fått med sig Theo i de här resorna. Och det är på så sätt vi hamnar i de här äventyren. Och nu är det som så att de har kommit över en alldeles speciell sten och Ramona har bestämt sig att det finns en händelse i världshistorian, ett händelseförlopp som hon skulle vilja ändra på. Tänk så många människor som skulle kunna blivit räddade, om det hade funnits någon som hade sagt rätt saker vid rätt tillfälle. Och nu frågar hon Theo 'Vill du följa med.' 'Ja, om du tror att det här går att fixa, så visst då följer jag med, i vått och torrt', sa han. Så hon tar stenen och de håller varandra i handen och så tänker hon på den här händelsen och så rycker det till i kroppen och när de öppnar ögonen igen, så befinner de sig i Southampton i England. Det är den 10 april 1912 och de står uppe på det här skeppet och ser alla människorna som är på väg på. De vet vad de har i uppgift, de vet att de om några dagar måste kliva upp till kaptenen och säga vad som är på gång att hända. Det som händer... Det vi gör nu, det är att vi följer med från den 10:e april och den 14 april, tjugo i tolv, då går ju Titanic på det stora isberget. Och vi kommer att följa med ända fram till den femtonde april för att se om Theo och Ramona lyckades med sin uppgift." (UL)

"Åh, vad spännande!" (PL)

"Det är ju som så ibland, att det finns ju en ödes nyck, så frågan är om de kommer att vara helskinnade hela vägen igenom. Det här är ett äventyr av Kim Kimselius som tar med oss på ett FANTASTISKT äventyr. Och när jag satt och läste det här i morse, då var det så att håret reste sig på armarna. Jag fick också gå och ta på mig min tjocka jacka, för det är kallt ute på ishavet i april." (UL)

"Ja, det låter ju otroligt spännande ju." (PL)

"Den här boken heter Skräckresan med Titanic, skriven av Kim M Kimselius." (UL)

"Och du menar att det finns trettio olika berättelser skrivna på det här sättet då? Är det samma huvudpersoner som är med i den här?" (PL)

"Det är Theo och Ramona som tar oss med på de här olika och vi har varit hos Mayafolket och vi har varit i Riddartiden och vi har varit i Digerdöden och så vidare." (UL)

"Kim M Kimselius, Skräckresan med Titanic." (PL)

Här kan du lyssna på recension av Skräckresan med Titanic i Radio P4 Halland.Så härligt att höra Ulrika Larsson tala så entusiastiskt om min bok Skräckresan med Titanic. Tack snälla Ulrika!


Baksidestext till Skräckresan med Titanic:
Titanic går på ett isberg 23.40 söndagen den 14 april 1912, endast fyra dagar och sjutton timmar efter jungfruresans början. Två timmar och fyrtio minuter senare försvinner fartyget från havets yta. Det finns endast livbåtar till en bråkdel av passagerarna, resten hamnar i det iskalla, nollgradiga vattnet i Nordatlanten.

Theo och Ramona stirrade fascinerat på det gigantiska isberget som gled förbi. Det var så nära att de kunde sträcka ut handen och vidröra det. Plötsligt skälvde däcket till under deras fötter, ett svagt skärande gnissel hördes.

Flera personer dök upp på däck, väckta av stöten och det ovanliga ljudet.

"Vi gick på ett isberg, där försvinner det bort i mörkret!" Theo pekade ut över havet, där endast den mörkare ytan gav en antydan om isberget.

"Det här fartyget är osänkbart. Ni kan lugnt krypa till kojs", sa en besättningsman.

De flesta trodde på mannen, även Theo och Ramona, som gick tillbaka till sin hytt, medan klockan tickade vidare mot det ödesdigra klockslaget.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris  och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!