Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 19 september 2015

Boktips Glashjärtat av Anna Helgesson och Jennifer Andersson

Glashjärtat Vänner eller fiender av Anna Helgesson och Jennifer Andersson

En hjärtevarm bok om vänskap som spirar på de mest oväntade ställen.

Längtar redan efter nästa bok och vill väldigt gärna läsa första boken om Freja, Rami och Edvin.

En bok som får mig att le långt efter att jag har slutat läsa.

Freja har ett magiskt halsband, hennes bästa vän är Rami och tillsammans har de upplevt en spännande resa genom halsbandet. Klasskamraten Edvin mobbar Rami. Därför blir Rami förvånad när Edvin bjuder honom på godis och slår sällskap med honom en eftermiddag. Men allt Edvin pratar om är Frejas magiska halsband. En dag försvinner Frejas halsband och hon blir förtvivlad, eftersom hon har fått det av sin morfar och det betyder mycket för henne. Vem är det som har stulit halsbandet?

Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 18 september 2015

Att hitta tid för skrivandet

Många måsten sätter krokben för skrivandet
Under mina skrivarkurser på Färgargården i Eringsboda pratar jag om att man måste hitta tid för skrivandet. Det är så lätt att halka in i ett mönster där skrivandet skjuts undan och kommer långt ned på prioriteringslistan.

Just nu gör jag själv precis samma fel, jag skjuter undan skrivandet och prioriterar andra saker. Förra veckan pluggade jag in föreläsningen jag höll på Egenutgivardagen i Stockholm. Den här veckan förbereder jag bokmässan i Göteborg nästa vecka, där jag håller seminarium på lördagen, 10.00 i lokal E1. Hela veckan ska jag vara och signera och möta läsare i monter B09:20. Mycket att förberedas.

Under tiden jag förbereder allting längtar jag grymt mycket efter att skriva. Jag säger till mig själv att jag ska sätta mig och skriva det första jag gör när jag vaknar, men då kommer hundarna och pockar på uppmärksamhet, mat, rastning, långpromenad. Så fort jag öppnar datorn väller mejlen in. En bra dag är det "bara" 178 meddelanden. Det är inte bara att slänga dem i papperskorgen, eftersom det inte hamnar några skräpmejl här, har en bra skräpposthanterare. Alla mejl ska gås igenom och många av dem kräver en hel del tid att besvara.

Har insett att arbetstiden just nu inte består i skrivandet, jag är tvungen att göra precis som alla andra som inte har författarskapet som yrke, jag får skriva på min "fritid".

Leva som jag lär, hitta tid för skrivandet
Jag måste ju leva som jag lär = Att hitta tid för skrivandet.

Att ta sig tid att skriva innebär att man inte behöver sätta upp en hel dag, förmiddag, eftermiddag, flera timmar, till skrivandet. Det kanske räcker med att du skriver en halvtimma för att du ska må bra. Jag lovar dig, när du kommer in i den här processen hinner du mycket på en halvtimma. Tar du dig en halvtimma varje dag har du ständigt din berättelse i huvudet.

Ett bra tips för att snabbt komma igång att skriva är att inte skriva färdigt sista meningen när du slutar för dagen. Då är du genast igång när du öppnar dokumentet.

Gör gärna en "Innehållsförteckning" där du kortfattat berättar vad varje kapitel innehåller och hur kapitlet slutade. Då behöver du bara skumma igenom din innehållsförteckning för att ta dig vidare i skrivandet.

Hitta din inspirationskälla
Med andra ord, det går att hitta tid för skrivandet, hur lite tid man än har. Jag följer Paolo Roberto på Instagram. Han är en sann inspirationskälla när det gäller att hitta tid för träningen. Hans ord får även den tröttaste att släpa sig ut i löpspåret eller till träningen. Jag hoppas att du får samma inspiration av mina blogginlägg om skrivandet.

Något som inspirerar mig väldigt mycket just nu är hur aktiva mina skrivkursdeltagare är. De ska skriva flera noveller till vår gemensamma novellsamling som utkommer till hösten. Ett resultat av, och lite av ett slutprov på, skrivarkursen. Att se hur flitiga de är, hur de inspirerar varandra, läser varandras berättelser, kommenterar och bygger ett nätverk, DET inspirerar mig oerhört mycket.

Att de sedan säger att det är jag som har gett dem nyckeln som släppt loss deras skrivande, inspirerar mig ännu mer.

Wattpad ett sätt att hitta inspiration

Efter att ha skrivit det här inlägget är jag oerhört inspirerad. Ska ta med mig datorn och sätta mig bland mina prunkande växter i glasgången och skriva på min berättelse Mördande Foto. En berättelse jag började skriva på Wattpad, som jag nu har skrivit så många kapitel på att jag har bestämt att den ska komma ut som bok nästa år. Kanske är dWattpad et ett sätt för dig att komma igång med skrivandet?

Skriv på!

Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena MiltonNu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet ute i handeln. Fråga efter den hos din bokhandlare, bibliotek, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

torsdag 17 september 2015

Kim M. Kimselius har lyckats igen Att hitta glädje i skrivandet

Omdömena om min nya skrivbok, Att hitta glädje i skrivandet, fortsätter att strömma in. Alla är positiva till boken och berömmer den. Det är nästan så jag rodnar när jag läser allt beröm. Jag tackar och tar emot och låter mig inspireras att skriva fler böcker. Den som står för recensionen den här gången är Fanny Serafine Danielle, på Fanny Blombäcks författarsida. Nedan kan du läsa vad Fanny tycker om boken."Idag recenserar jag Kim M Kimselius nya bok ”Att hitta glädje i skrivandet”.

När du läser stycke för stycke, kapitel för kapitel är det svårt att motstå att ta fram sitt skrivprojekt. Att boken gör detta med oss måste alltså betyda att Kim M. Kimselius har lyckats igen. Efter Att skriva medglädje (2012) fortsätter hon att engagera människor på ett varmt och personligt men samtidigt professionellt sätt. 

Kim M. Kimselius levererar böcker av hög innehållsmässig kvalité. 

Att hitta glädje i skrivandet ger stegvis instruktioner om hur du bygger upp ditt projekt och går vidare med det. Den har den goda egenskapen att möta läsaren på en nivå där hen känner igen sig. 

Jag har stött på många artiklar ute på författarbloggar som i princip avhyser sina läsare från att skriva och sågar drömmar. Kim M. Kimselius är en eminent kontrast till detta mörker. 

Att skriva med glädje är uppiggande och sprider lycka över de som har ett projekt lagrat någonstans, om det så är i en byrålåda eller i tankarna.

Mina varmaste rekommendationer!"
 

Fanny Serafine Danielle

Tack så mycket för dina fina ord om min bok, Fanny 


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.Nu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet ute i handeln. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric AhlgrenVad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

onsdag 16 september 2015

Vinnare av bokmässebiljetter till Bokmässan i Göteborg 2015

Nu är vinnarna av bokmässe- och seminariebiljett till Bokmässan i Göteborg dragna. Är du en av de lyckliga vinnarna?

Vinnare av entrébiljetter, värde 240:-/st:
Agneta Vorberg, Landvetter
Nathalie Sjögren, Frillesås
Jessica Bengtsson, Hindås
Christina Schiller, Fristad
Victoria Drakevingar, Borås
Titti Nilsson, Töreboda
Gitte Olofsson, Haninge
Emeli Backström, Stockholm
Charlotta Sandh, Kullavik

Vinnare av seminariebiljetter, värde 675:-/st:
Bibbi Fransson, Västra Frölunda
Maria Henrikson, Filipstad
Jeanette Stålberg, Varekil

Grattis till er alla. Biljetterna kommer på posten. Kika gärna in och hälsa på mig i min monter B09:20 så jag får ett ansikte till biljetterna.
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 15 september 2015

Skrivarinspiration med värme från Kim M Kimselius

En underbar recension av Att hitta glädje i skrivandet kommer från Agneta M Lindh på Skrivarbloggen. Orden fick mina fötter att lyfta från golvet och huvudet fick glädjefnatt. Jag kunde inte koncentrera mig. Bara tänka på alla fina ord som skrivits om min nya skrivbok.

 
Att hitta glädje i skrivandet -  skrivarinspiration med värme från Kim M. Kimselius

Kim M. Kimselius ger ut sin andra bok i skrivarinspiration, Att hitta glädje i skrivandet, på egna förlaget Roslagstext. Kim har 40 böcker bakom sig; hon startade sin författarbana 1997 och hennes kännetecken är historiska äventyrsböcker för barn och unga. Kim M. Kimselius håller även skrivarkurser samt förläser i bokutgivning.

Kim M. Kimselius. Pressbild: Jan-Erik Ejenstam.

Från ord till meningar till stycken till bok
Boken har 114 kapitel på 416 sidor. Det betyder att kapitlen är korta. Det är en fördel för dig som läser på väg någonstans eller när du får en stund över och det är lätt att hitta den information du söker i registret. Bokens index speglar Kims filosofi att skriva varje liten stund du kan. Ord blir till meningar som blir till stycken, och plötsligt en hel bok.


Att hitta glädje i skrivandet är uppdelad i fyra delar:
Skrivkursmaterial med övningsuppgifter
Steg-för-steg hur du skriver din bok
Skrivregler och bra-att-veta information
En kortare avslutande del om Kim och hennes böcker.
Viss information återkommer från del till del; ta det som en repetition, och se till att märka dina favoritsidor för att hitta tillbaka.

Bilden av ett författarskap.Att hitta glädje i skrivandet är ett flöde av ord, fakta, tips, bra-att-veta-saker, personliga erfarenheter, skratt å gråt; allt på en gång, och du kommer författaren nära. Kim skriver på sin webbsida att det här är ingen biografi, det handlar om hennes kärlek till orden - Sagans kraft och Ordens makt. Jag vill trots det säga, det handlar om ett författarskap. Den som skrivit fyrtio böcker och fortfarande har Kims skrivglädje, är värd respekt.


Glädje genomsyrar varje ord.
Jag rekommenderar Att hitta glädje i skrivandet därför att Kims skrivarglädje genomsyrar hela boken, och läsare med författardrömmar kan använda den som både uppslagsbok och inspiration. Boken är personlig, associativ och rik på exempel från det egna skrivandet i både med- och motgång. När jag läser vill jag veta hur det ska gå för Kim. Det är en bra saga för att inte vara en saga.

Recension 2015-08-25 Agneta M Lindh - SKRIVARBLOGGEN

Tack, snälla Agneta för alla fina ord om min nya skrivbok.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 14 september 2015

23 marknadsföringstips

I lördags höll jag föreläsning på Egenutgivardagen, anordnad av BoD.Där berättade jag om marknadsföring på nätet. Här delar jag med mig av mina 23 marknadsföringstips.

23 Marknadsföringstips
 1. Se helheten i din marknadsföring, länka dina sociala medier till varandra.
 2. Skrik inte KÖP MIN BOK. Berätta om den med kärlek.
 3. Gör en Hemsida. Uppdatera den ofta. Håll den ren och snygg.
 4. Skaffa en blogg, eller två, men se till att vara aktiv på din blogg/dina bloggar.
 5. Ha ett Facebookkonto för dig och ett för dina böcker. Länka dina inlägg till och från Facebook till och från andra sociala medier.
 6. Var aktiv på Twitter. Länka dina inlägg till och från Twitter till och från andra sociala medier.
 7. Skaffa Instagram och lägg ut bilder på dig, dina böcker, din vardag, dina blogginlägg och skaffa följare genom att lägga många hastaggar till varje foto.
 8. Skaffa Pinterest och lägg därefter in Pinterest i din dator så att delningsknappen till Pinterest dyker upp på alla bilder du lägger ut.
 9. Gå med i LinkedIn och utforska allt du kan göra där, bli aktiv i grupper, se till att skriva en ordentlig biografi. Glöm inte nämna dina böcker.
 10.  Google+ Lite som Facebook, ändå ett annat forum, andra människor, andra intressen och kanske hittar du någon som blir nyfiken på din bok.
 11. Det är dig som författare och person du ska marknadsföra inte dina böcker.
 12. Var dig själv, låtsas inte vara någon annan.
 13. Marknadsföring är att synas på så många sociala media som möjligt, utan att direkt prata om din bok.
 14. Bokbloggare är viktiga
 15. Allt som skrivs om din bok är bra reklam, även de dåliga recensionerna. Det viktiga är att boken nämns.
 16. Lotta ut dina böcker på din blogg, eller hemsida.
 17. Skänk böcker till bokklubbar.
 18. Marknadsför din bok långt innan den kommit ut, gärna ett år innan.
 19. Låt läsarna av dina sociala medier följa arbetet med din bok.
 20. Bygg upp kontaktnät, använd dig av de som redan finns på de sociala medierna.
 21. Se till att ha visitkort och reklammaterial var du än befinner dig. Även elektroniska sådana.
 22. Tänk på ringarna på vattnet.
 23. Lägg till mig på dina sociala medier, så lägger jag till dig. Tillsammans kan vi uträtta underverk!
Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena MiltonNu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet ute i handeln. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric AhlgrenVad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.