Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 23 februari 2013

Boktips: Systrarna Jönsson och två till av Annika Bengtsson

Systrarna Jönsson och två till är tre mysiga noveller av Annika Bengtsson. Det är ett fint språk och tre härliga berättelser som för mina tankar till Karin Brunk Holmqvists älskade böcker. Det enda negativa med den här boken var att den var alldeles för kort! Rekommenderar dig varmt att läsa den!

Systrarna Jönsson, Rosa och Linnea, har alltid bott ihop. Därför blir reaktionerna kraftfulla när plötsligt bara en av systrarna dyker upp i affären. Var är den andra systern?

Silverbröllopsdagen blir inte alls som Beatrice förväntat sig. Hennes man drar iväg med henne till Ullared och där inser hon att hon är bedragen. Iskylan är total mellan dem på vägen hem.

Den galen fågelprästen på Öland larmar ut sällsynta fågelspan utan att ha täckning för det. Till slut får Johan nog och bestämmer sig för att stoppa galningen, en gång för alla. Kompisen Kjell inser att han inte alls vet vem Johan är och vad han är kapabel till.


Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här 

Jag med några av mina 23 böcker.
Foto Bertil Knoester
.

fredag 22 februari 2013

Skrivtävling med Härliga Hund! Vinn utgivning av din hundbok

 Nu kan du vinna en utgivning av din hundbok!

Skriv en bok om din egen hund eller skriv om erfarenheter som andra hundägare kan dra nytt av. Eller varför inte en barnbok med hundtema?

Så här gör du för att delta:
Skicka in utdrag ur ditt redan färdigskrivna manuskript till Härliga Hunds redaktion. Eller, om du hellre vill, skriv ett utkast till en bok. Texten ska vara 10.000 tecken och levereras utan formatering, med dubbelt radavstånd, märkt med författarens namn och kontaktuppgifter.


Det vinnande bidraget utses av Härliga Hunds redaktion. Författaren av det vinnande bidraget sänder sitt färdiga manuskript i Wordformat, samt eventuella bilder till BoD per mejl eller på databärare, USB, CD eller dylikt. BoD skapar boken enligt författarens önskemål. Hundboken trycks både på papper och publiceras som e-bok och kommer att innehålla maximalt 150 sidor, varav maixmalt 50 sidor i färg.

BoD står för individuell boksättning och omslagsutformning av vinnarens bok, ISBN-nummer, bokhandelsanslutning, konvertering till e-boksformat, samt distribution av e-boken.
Härliga hund förbehåller sig rätten att inte utse någon vinnare om bidragen håller för låg kvalitet. Endast ett bidrag per tävlande.

Sista tävlingsdag är den 1 mars 2013

Mejla ditt bidrag till: boktavling@lrfmedia.lrf.se

Nu är det bråttom, det är snart deadline, så sätt igång och skriv! Lycka till! Om du vinner tävlingen får du gärna höra av dig till mig, då berättar jag om det här på min blogg!

Kramisar Kim
 
Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

"Du har en kraft i din skrivning Kim, en kraft som gör så att jag inte läser din bok utan att jag är med i boken. Jag är Theo, jag är Ramona, jag är Pluto, JAG ÄR ALLA, när jag läser dina böcker. Jag gillade boken väldigt mycket. Detta är en av de bästa böcker jag har läs av dig "ännu"." Jenny Martinsson
 
Läs mer om Theos Pompeji.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se. Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här

torsdag 21 februari 2013

Vet att jag kanske är dum, men...

Amerikaner är inte rädda för att tala om hur bra de är, hur duktiga de har varit, hur fantastisk deras bok är. Vi svenskar däremot, vi är lite mer rädda för att våga erkänna när vi tycker att vi har åstadkommit något bra.

Därför känner jag att jag kanske är lite dum när jag berättar det här för dig:

När jag läser mina egna böcker kan jag ibland tänka: "WOW! Vad bra! Har jag verkligen skrivit det här?"

Har nyss läst om min bok På liv och död i andra världskrigets skugga. Första upplagan är slutsåld och en ny har gått iväg för tryckning. Jag läser alltid om mina böcker innan de går iväg för nytryckning, då har jag chans att rätta till eventuella stavfel etc.

Jag har fyra korrekturläsare på mina böcker, därför borde jag inte hitta några stavfel, men jag hittade ett mycket "kul" stavfel i den här boken: officierareren. Ordet skulle vara officeren. Tänk så många som har läst det här ordet och inte sett hur galet fel det har varit! Jag hade verkligen varit generös med bokstäver till ordet!

Dessutom hade jag missat några blankrader när jag bytt personer. Det är också åtgärdat nu!

Annars är boken Superbra! Om jag får säga det själv.

Eftersom det har gått ett bra tag sedan jag skrev boken kan jag läsa det från ett helt annat perspektiv än när jag arbetade med den. Jag fick verkligen stålsätta mig för att inte glömma bort att det var korrekturläsning jag höll på med, för det var så lätt att försvinna in i berättelsen.

Som du förstår är jag inte ensam om att tycka om boken, eftersom den är slutsåld. Dessutom har boken fått många, mycket fina recensioner, klicka på ordet så får du läsa en av dem.

Den närmaste tiden kommer jag att få chans att läsa om många av mina böcker eftersom det är hela sju titlar som behöver tryckas om. Kul!

Jag får varva läsningen av dem, med skrivandet av Persiens Pärla och min "hemliga bok" som jag snart avslöjar mer om. Full fart, som vanligt!

Om du har läst några av mina böcker skulle det vara roligt om du skrev till mig och berättade vad DU tyckte om boken/böckerna. Klicka här så kommer du till min mail.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här 

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

onsdag 20 februari 2013

Gör en egen bok med hjälp av Solentro

Det kom ett mail, och plötsligt hade jag upptäckt en ny spännande sida som heter Solentro. Här kan du göra din alldeles egna bok, en enda om du vill. Nedan kan du se alla böcker du kan göra.

Produkter

Fotobok - busenkelt att samla dina foton och designa din egen fotobok. Du har full kreativ frihet när du gör en egen fotobok eller ett fotoalbum!

Receptbok - samla dina recept i en vacker receptbok eller köksbok av högsta kvalitet!

Examensbok - bjud in klasskamrater att skriva en hälsning till dig och samla allt i egen studentbok/yearbook/klassbok/examensbok som blir till ett minne för livet.

Projektarbete - gör en unik bok av ditt projektarbete. Gör boken i vårt system och använd de sidmallar, design och typsnitt som finns där, eller så kan du skapa din bok i valfritt redigeringsprogram!

Minnesbok - när någon går ur tiden finns minnena kvar. Gör din egen minnesbok. Be omgivningen beskriva den bortgångne som person, samla texterna, dödsannonsen och begravningsakten och foton. Samlat i en riktigt vacker minnesbok.

Dopbok - ge bort en vacker dopbok med personliga hälsningar och bilder som berör. Skriv ner roliga händelser och minnen från barnets tidiga väg i livet – barnets egen dopbok!

ABC-bok - med lite fantasi så kan man göra sitt barns uppväxt lite roligare... det är bara din egen kreativitet som sätter gränserna – gör en egen bok du också!

Pocketbok - Vår pocketbok är av högsta kvalitet och ett utmärkt val för den som exempelvis vill ge ut sin egen bok och som vill trycka många böcker med svart/vit inlaga på obestruket papper!

Bröllopsbok - varför skriva spretiga hälsningar i en gästbok på bröllopet när du kan göra en egen och personligbröllopsbok! En uppskattad gåva på möhippan, svensexan eller bröllopsdagen - designa din egen bröllopsbok!

Bloggbok - oavsett vad du bloggar om så är det en fantastisk känsla att ha sin egen blogg tryckt som en riktig bok ståendes i bokhyllan - gör din egen bloggbok du också!

Avskedsbok - ge bort något som berör och blir till ett minne för livet - en egen avskedsbok! Vi vågar lova att en fotobok med personliga hälsningar och bilder från kollegorna är en mycket uppskattad gåva att få. Använd den emailbaserade bjud-in-tjänsten så skickas hälsningarna och fotona automatiskt rakt in i boken.

Roman/dikt - gör en egen bok av alla dina texter och skrifter! Det är busenkelt att samla dina texter och designa din bok - gör en egen bok!

Min första bok - lägg in text, ladda upp bilder, välj design och samla allt i en vacker bok av högsta kvalitet. Ett oslagbart minne för hela familjen - gör din egen "Min första bok" idag!

Födelsedagsbok - det var så det hela började, vi ville ge bort något unikt som gåva till vår far på hans födelsedag. Vi kontaktade vänner och familj, bad dem beskriva honom som person och satte samman texterna till en födelsedagsbok - gör en egen bok du också!

Kokbok - Nu kan du busenkelt göra en egen kokbok/receptbok till dig själv eller att ge bort - en fantastisk present! Gör din egen kokbok!

Att jag berättar om den här sidan är för att jag länge har funderat på att göra en bloggbok för varje år, där jag samlar mina blogginlägg. Det blir lite som minnen för mig, en dagbok. Tyckte att den här sidan såg bra ut, vad tycker du? Har du något bättre förslag att ge mig?

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här 

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

tisdag 19 februari 2013

"En bok jag sträckläste en kväll ända tills mitt i natten, jag bara inte kunde lägga den ifrån mig." Kristina Simar om Den där Dagen av Kim M Kimselius

Oj, vilken otroligt fin recension min favoritbok, Den där dagen, har fått av författarcoachen Kristina Simar. Det är så många fina meningar att jag hade svårt att välja den bästa att lägga i rubriken. Läs recensionen nedan, då förstår du vad jag menar!

 
Den där dagen av Kim M. Kimselius
I dag blir det en recension av Kim M. Kimselius. Det är den tragiska, men som vanligt när det gäller Kims böcker en mycket välskriven sådan. "Den där dagen"heter boken.


www.roslagstext.se
Bokrecension

Författare: Kim M. Kimselius
Titel: Den där dagen
Antal sidor: 138
Årtal: (2012)
Förlag: Roslagstext
ISBN: 9789186485092

I den här ungdomsboken berättar Kim M. Kimselius med stor inlevelse, gestaltning och ingående beskrivningar om den 17-åriga flickan Angelica som är med om en fruktansvärd händelse på ett fotbollsläger. Angelica berättar själv i jagform mycket känslosamt om sin upplevelse och hur hon håller det inom sig istället för att prata med någon, varken vuxen eller vän om vad som egentligen hände den där kvällen på fotbollslägret. Hon förmedlar sina känslor om hur dåligt hon mår psykiskt idag. Om hur hennes liv var innan händelsen, hur lycklig hon var med sin pojkvän, sina vänner, studier och alla framtidsplaner hon hade. Som bara över en natt slogs i spillror. En bok jag sträckläste en kväll ända tills mitt i natten, jag bara inte kunde lägga den ifrån mig.


Detta var ännu en bok av Kim M. Kimselius som jag älskade, hon gör mig aldrig besviken med sina underbara böcker. Hennes sätt att skriva gör att jag lever mig in i berättelsen, jag glömmer tid och rum och kan läsa tills ögon säger ifrån att nu måste vi få vila lite. Efter att jag läst Kims böcker måste jag bearbeta dem och händelserna sitter kvar i mitt minne. Det är så en bok ska vara, man ska minnas det man läst länge, länge. Så som vanligt var detta en helt underbar men också en mycket tragisk och gripande roman.

Betyg 5/5 (9)


Tack Kristina Simar för den otroligt fina recensionen av den bok jag tycker är den absolut bästa jag har skrivit! Tyckte extra mycket om att du gav boken 9 poäng av 5 möjliga :-)

Nå, vad tyckte du som läsare? Blev du sugen på att läsa boken, eller har du redan läst den. Om du har läst boken får du gärna skriva till mig och berätta vad du tyckte om den.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!
Läs mer om Den där dagen.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se. Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

måndag 18 februari 2013

Skrivtävling om vampyrer, varulvar, mord och mystik. Vinsten är en läsplatta och publicering!

Litteralund har en skrivtävling för ungdomar, som jag tycker låter väldigt spännande. Priset är också fint, en läsplatta. Dessutom får du din berättelse publicerad i en bok. Vad väntar du på! Sätt igång och skriv!

Skrivartävlingen 2013

För dig som är mellan 15 och 18 år

I år har skrivartävlingen ett blodigt tema. Det kan handla om världens undergång, zombier, vampyrer, varulvar, mord, mystik - skräm oss!

Formen är fri. Du kan skriva en dikt, en teaterpjäs, en novell... Du väljer själv. Ditt bidrag får vara max två A4-sidor (ca 8 000 tecken).

Du skickar det till Kristina Wåhlin senast den 8 mars. Vinnaren avslöjas den 19 april under LitteraLund Festival, då de tre bästa bidragen även dramatiseras. I juryn sitter bland andra Sydsvenskans kulturchef Rakel Chukri.

 

PriseriRiver Story HD Wifi Bibliotek - läsplatta   Första pris är en läsplatta, en iRiver Story HD Wifi Bibliotek. Dessutom får vinnaren möjlighet att ge ut en egen bok genom BoD - Books on Demand. Det funkar så här:

Genom BoD - Books on Demand får vinnaren professionellt stöd av en författarkonsult genom hela bokprojektet. Vinnaren får skriva om vad hen vill och när hen känner sig nöjd laddas boken upp på BoD:s hemsida och får ett eget ISBN-nummer. Därefter finns den tillgänglig i varje svensk bokhandel och e-bokhandel. När någon beställer boken, trycks den i det antal ex som beställaren vill ha. Med lite tur går det alltså till och med att tjäna pengar på boken! Naturligtvis får vinnaren också ett eget exemplar av den tryckta boken.

De 25 finalistbidragen publiceras i en bok som alla finalister får.
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

 Här kan du se fler Skrivtävlingar.

Lycka till!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

"Den här boken om att skriva är verkligen jättebra, både heltäckande och detaljrik. Går att läsa styckvis och ger många roliga råd och ovanliga ingångar. Jag arbetar som bibliotekarie och kommer att använda den när jag gör skrivövningar." Bibliotekarie Erika
 
Läs mer om Att skriva med glädje.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här

söndag 17 februari 2013

Letar du spökskrivare? Här hittar du många spökskrivare!

Nu har jag lagt till en helt ny sida här på min blogg, den heter Spökskrivare. Här kommer jag att lägga in nya spökskrivare, allteftersom jag hittar dem.

Anledningen till att jag startar den här sidan på min blogg, är att jag får många förfrågningar om jag vill skriva andras böcker. Tyvärr har jag inte tid att göra det, eftersom jag har fullt upp med mina egna böcker, men jag känner att jag ändå vill hjälpa till, därför finns min sida Spökskrivare. Så här ser den ut:

En spökskrivare, från engelskans ghostwriter, är en författare som anonymt skriver böcker, artiklar eller tal i någon annans namn. Till vardags används begreppet även om en författare vars samarbete med klienten är känt.
Spökskrivaren sägs skriva under allonym, namnet på en annan, existerande person. Detta skiljer sig från att skriva under pseudonym, vilket innebär att skriva under påhittat namn. (Wikipedia)

Har du en historia inom dig, men inte vet hur man gör en bok av den, har du en idé till en bok, men inte skrivandets gåva, då kanske en spökskrivare är något för dig! Här nedan har jag lagt in några spökskrivare som jag känner till. Lycka till med ditt projekt!

Spökskriva.se
Vi heter  Jenny Dahlberg och Johanna Wistrand och är spökskrivare. Det innebär att vi hjälper alla som behöver hjälp med att skriva en kortare eller längre text.Författaren Anitha Östlund
Jag har gått Manuspiloternas filmmanusförfattarkurs 2010-2011, och delat med mig av det jag vet i en filmmanusförfattarkurs på nätet som också kommer som e-bok
Jag har gett ut tre böcker och redigerar just nu romantic-crimeboken HAT och en gnutta KÄRLEK, som har flera intresserade förläggare.
En självbiografi ligger på skrivbordet som ska göras om till roman och redan har en intresserad förläggare.
Förhoppningsvis hinner jag även ge ut en e-bok med alla mina börjor som jag delat med mig av på nätet.
Jag var med i antologin I lokattens spår 2012 och i VILDSINT 2010
I år fyller jag fyrtionio år. Min hemvist är ute på landet utanför Stockholm.
Kram Kontakta mig här.
Meg Marnon

Jag har spökskrivit en hel del fackböcker och skönlitteratur genom åren. Samt ett fyrtiotal egna böcker, bland annat.

Nu söker jag nya uppdrag. 

 

Minsann förlag Margareta Börjesson
Vi kommer att ägna oss åt förlagstjänster som korrekturläsning, redigering, testläsning, spökskrivande och fungera som bollplank för den som vill ha någon sorts hjälp med sitt manus. Egenutgivning finns i planerna på lite sikt.


Jag har en bakgrund som organisationskonsult (eget företag), förlagsmedarbetare (Bonniers, Forum, Tiden), ”mamma” till Arlas mjölkförpackningstexter och marknadsförare av filprodukter, personalutvecklare och trainee-ansvarig. Studier i nordiska språk vid Stockholms universitet. Bidrog en gång till att Stieg Trenters bok ”Tolfte knappen” kom ut – eftersom jag skrev maskin och han dikterade! margaretaborjesson@telia.com.
Lycka till med ditt bokprojekt!


Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du klicka in på min hemsida www.kimselius.se

Kramisar Kim 


 Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!

Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa härJag med några av mina 23 böcker. Foto Bertil Knoester. Min skrivbok Att skriva med glädje.