Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 19 februari 2013

"En bok jag sträckläste en kväll ända tills mitt i natten, jag bara inte kunde lägga den ifrån mig." Kristina Simar om Den där Dagen av Kim M Kimselius

Oj, vilken otroligt fin recension min favoritbok, Den där dagen, har fått av författarcoachen Kristina Simar. Det är så många fina meningar att jag hade svårt att välja den bästa att lägga i rubriken. Läs recensionen nedan, då förstår du vad jag menar!

 
Den där dagen av Kim M. Kimselius
I dag blir det en recension av Kim M. Kimselius. Det är den tragiska, men som vanligt när det gäller Kims böcker en mycket välskriven sådan. "Den där dagen"heter boken.


www.roslagstext.se
Bokrecension

Författare: Kim M. Kimselius
Titel: Den där dagen
Antal sidor: 138
Årtal: (2012)
Förlag: Roslagstext
ISBN: 9789186485092

I den här ungdomsboken berättar Kim M. Kimselius med stor inlevelse, gestaltning och ingående beskrivningar om den 17-åriga flickan Angelica som är med om en fruktansvärd händelse på ett fotbollsläger. Angelica berättar själv i jagform mycket känslosamt om sin upplevelse och hur hon håller det inom sig istället för att prata med någon, varken vuxen eller vän om vad som egentligen hände den där kvällen på fotbollslägret. Hon förmedlar sina känslor om hur dåligt hon mår psykiskt idag. Om hur hennes liv var innan händelsen, hur lycklig hon var med sin pojkvän, sina vänner, studier och alla framtidsplaner hon hade. Som bara över en natt slogs i spillror. En bok jag sträckläste en kväll ända tills mitt i natten, jag bara inte kunde lägga den ifrån mig.


Detta var ännu en bok av Kim M. Kimselius som jag älskade, hon gör mig aldrig besviken med sina underbara böcker. Hennes sätt att skriva gör att jag lever mig in i berättelsen, jag glömmer tid och rum och kan läsa tills ögon säger ifrån att nu måste vi få vila lite. Efter att jag läst Kims böcker måste jag bearbeta dem och händelserna sitter kvar i mitt minne. Det är så en bok ska vara, man ska minnas det man läst länge, länge. Så som vanligt var detta en helt underbar men också en mycket tragisk och gripande roman.

Betyg 5/5 (9)


Tack Kristina Simar för den otroligt fina recensionen av den bok jag tycker är den absolut bästa jag har skrivit! Tyckte extra mycket om att du gav boken 9 poäng av 5 möjliga :-)

Nå, vad tyckte du som läsare? Blev du sugen på att läsa boken, eller har du redan läst den. Om du har läst boken får du gärna skriva till mig och berätta vad du tyckte om den.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Välkommen tillbaka!
Läs mer om Den där dagen.

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se. Är du nyfiken på mina böcker finns de att köpa här

Jag med några av mina 23 böcker. 
Foto Bertil Knoester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!