Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 2 juni 2012

Boktips: Mörk jord av Belinda Bauer

Behöver egentligen bara skriva ett enda ord om boken Mörk Jord av Belinda Bauer: LÄS!!!

Under våren har jag lyssnat på många mycket bra böcker, men ingen av dem slår den här när det gäller spänning. Det här är en mycket annorlunda bok, där spänningen sakta, men säkert byggs upp och blir riktigt nervpirrande. Tro nu inte att du måste vänta till långt fram i slutet förrän boken blir spännande, nejdå, direkt fångas du av handlingen och vill bara läsa/lyssna mer. Jag upprepar LÄS BOKEN!!!

Belinda Bauers debut är en häpnadsväckande stilsäker psykologisk kriminalroman. Tolvårige Steven försöker hela sin trasiga familj genom att till varje pris hitta liket efter sin morbror Billy, som arton år tidigare tros ha fallit offer för pedofilen och barnamördaren Arnold Avery. När Steven bestämmer sig för att ta kontakt med Avery tar en farlig katt-och-råtta-lek sin början.

Mörk jord [Blacklands] har sålt i över 70.000 exemplar i England och tilldelades 2010 års Golden Dagger, ett av kriminallitteraturens mest prestigefyllda priser.

»Bauers porträtt av psykopaten får blodet att isa sig. Som läsare blir man fullkomligt gripen...« The Independent

»Genuint spännande. Ett psykologiskt konststycke om hoppets grymhet och, i sista hand, oskuldens triumf« The Guardian

»En lysande debutroman, med en högst originell handling och en övertygande kall och ruggig atmosfär Belinda Bauer är ett riktigt fynd.«  The Times


Skriv gärna till mig och berätta om du läser boken och vad DU tyckte om den, eller du kanske redan har läst den?

Här kan du läsa mina tidigare boktips.

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

fredag 1 juni 2012

Månadstävlingen: Skriv och vinn en bok, ny tävling!

Med anledning av att  mitt förlag, Roslagstext, i år firar tio framgångsrika år, vill jag fira det med att varje månad skänka en bok. Samtidigt firar jag att jag i år kommer ut med min TJUGONDE bok: Mayafolkets Hemlighet.

Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna, är att skriva en recension/berätta vad du tycker om någon av mina böcker. Den sista varje månad meddelas vem som vunnit månadens bok. Du får lov att delta hur många gånger som helst och väljer själv om du vill skicka in flera recensioner en månad, eller sprida ut dem över hela året.

Här ser du maj månads vinnare.

Tävlingen pågår fram till 31 december då årets sista vinnare meddelas.För att vara med i varje månadsutlottningen ska recensionen ha kommit till oss FÖRE den sista i månaden. Vi drar vinnaren endast från de recensioner som är inskickade den månad utlottningen gäller.

Du väljer om du vill lägga ut recensionen här i kommentarer på bloggen, skicka den i ett brev, eller maila. Märk ditt bidrag med "Recension tävling". Skriv namn, adress och eventuellt mailadress om du snabbt vill få reda på om du har vunnit.

Skicka ditt bidrag till:
Roslagstext
Trullebo, Kolshult 28
370 17 Eringsboda
forlag(at)roslagstext.se (byt ut (at) mot @-tecknet)
 
Du får fritt välja vilken bok du vill ha utav dem som har kommit ut. Observera att du inte kan önska dig Mayafolkets Hemlighet förrän boken är utgiven!

NÅGON AV NEDANSTÅENDE BÖCKER KAN DU RECENSERA OCH VÄLJA
Den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona har läsare från 7 år upp till 98 år. Här får du Spänning för stunden och Lärdom för livet.

Tillbaka till Pompeji är min debutbok, som kom ut julen 1997. Den sålde i 11.000 exemplar första veckan.

Detta är första boken i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona som reser i tiden och upplever många spännande äventyr.

Ramona vet att staden kommer att utplånas i ett vulkanutbrott och att alla människor kommer att dö, även hon och Theo om de inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att ske, om hundra år, om tio år eller om tio minuter...

LÄS MER HÄR 

Vill du veta vad som fick mig att skriva Tillbaka till Pompeji och läsa om min debut kan du kika här.

 Jag är ingen häxa är andra boken i serien om Theo och Ramona.

Den här gången reser Theo och Ramona tillbaka i tiden till Häxförföljelsens tid. Plötsligt står de framför ett brinnande bål med en människa fastbunden vid en påle på bålet. Theo och Ramona lyckas rädda flickan.

När Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.

LÄS MER HÄR
Vill du veta hur jag skrev Jag är ingen häxa, kan du läsa om det här.

F
Faraos förbannelse är tredje fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

I en gravkammare i Egypten försvinner Ramona plötsligt och hamnar i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme.

Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 1323 f.Kr. och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.


Vill du veta vad som fick mig att skriva Faraos förbannelse kan du läsa om det här.


Den gömda Inkastaden  är fjärde boken om Theo och Ramona.

En spännande äventyrsbok som tar dig med till Inkariket när conquistadorerna invaderar landet och dödar inkafolket i jakt på gyllene skatter.

Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon, omöjligt uppdrag. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar dem mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?

LÄS MER HÄR 


Läs hemligheten bakom Den gömda Inkastaden och hur nära den här boken var att få mig att ge upp böckerna om Theo och Ramona.Vikingaträl är femte fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Under ett oväder förflyttas Theo och Ramona plötsligt i tiden och blir tillfångatagna av vikingar.

Theo och Ramona inser att den lugna fisketuren har bytts ut till något betydligt farligare. De har förflyttats till 900-talet och vikingatiden. Nu börjar en kamp på liv och död.


LÄS MER HÄR

Svarta Döden är den sjätte boken om Theo och Ramona. En otroligt otäck och fängslande bok som du garanterat inte lägger ifrån dig i första taget.

Det är pestens år 1348 i Florens. Pesten utplånar allt i sin väg och lämnar byar och städer öde. Theo och Ramona förflyttas i tiden och hamnar i den pestsjuka staden. De inser att de måste ta sig därifrån så fort de kan. Deras flykt gör att de till slut står öga mot öga med SVARTA DÖDEN!

LÄS MER HÄR
Snapphanar! är sjunde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. Här får du för första gången möta Ramonas kusin Robert.

I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna. Vid en olycka förlorar hon minnet. Theo och Robert lyckas följa efter Ramona, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna  i en strid på liv och död.

LÄS MER HÄR 
Giljotinen är åttonde boken om Theo och Ramona och också en av mina favoritböcker.

År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen...

Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken. 

"Vidunderligt bra! En författare som har mycket att ge dagens läsare." Bokrecensent/Bokhandlare Lars-Olof Wiksten.

LÄS MER  HÄR


Riddarsvärdet är nionde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Boken utspelar sig under riddartiden i Normandie.

Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte har kommit tillbaka till sin egen tid. Planer smids om ond, bråd död, som även inkluderar Theo och Ramona...

LÄS MER HÄR
Det glömda kriget 1808-1809 är tionde boken om Theo och Ramona och ännu en av mina favoritböcker.

Den här gången förflyttas Ramona i tiden medan Theo och Robert gör allt de kan för att resa efter henne.

Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?Snapphaneresan är 11 boken i serien om Theo och Ramona och en fristående fortsättning på boken Snapphanar!

Theo, Ramona och Robert hittar en skattkarta och färdas i tiden för att hitta Loshultsskatten.

Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

LÄS MER HÄR 

Kinesiska draken är den tolfte boken om Theo och Ramona. En av mina absoluta favoriter bland mina böcker. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga!

Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina.

LÄS MER HÄR


 Theos Pompeji är trettonde fristående boken i serien om Theo och Ramona.

Detta är en bok som utspelar sig före boken Tillbaka till Pompeji.

Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.


Älskar den här boken! Har varit så roligt att skriva den!

LÄS MER  HÄR

Boudicas strid mot Romarna är fjortonde fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona. En otroligt spännande bok som tar dig med till druider, kelter, romarna och givetvis till kelternas drottning Boudica.

Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

LÄS MER HÄRPå liv och död i andra världskrigets skugga är femtonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. En mycket efterlängtad bok.

En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden!

På flykt från andra världskrigets fasa är sextonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona, även den en mycket efterlängtad bok, eftersom den berör samma tema som den 15:e boken i serien.

Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.

LÄS MER HÄRMayafolkets hemlighet är sjuttonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Mayafolkets flera tusen år gamla kalender slutar den 21 december 2012. Det har fått många att tro att jorden kommer att gå under just denna dag. Hade mayafolket någon annan orsak till att låta kalender upphöra den här dagen, eller är det verkligen jordens undergång?LÄS MER HÄR.

Utkommer 15 augusti 2012

En helt ny serie som utspelar sig på Nya Zeeland är Kimberlie-serien om Kimberlie och Andy.

Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland, första boken om Kimberlie och Andy.

Här möts Kimberlie och Andy på ett mycket dramatiskt sätt. En bok fylld av äventyr från första till sista sidan.

Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

LÄS MER  HÄR


Kimberlie - Ett nytt liv, andra boken om Kimberlie och Andy.

En bok som fått många att ligga sömnlösa eftersom de inte har kunnat lägga ifrån sig boken.

Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

LÄS MER HÄR 
Kimberlie - Främlingar, tredje boken om Kimberlie och Andy.

Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin. De verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned, och ingenting blir sig likt, när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

LÄS MER HÄR


Vill du veta mer om böckerna, läsa recensioner eller läsa Smakprov ur böckerna, bläddra igenom flera kapitel och mycket mer. Då ska du fortsätta vidare till min hemsida www.kimselius.se där hittar du allt du behöver veta om böckerna och lite till. Du kan även titta in på Roslagstext förlags hemsida för fler upplysningar. Du kan även följa arbetet med de nya Theo- och Ramona-böckerna på deras alldeles egna hemsida.

Lycka till!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

torsdag 31 maj 2012

Vinnare i månadstävlingen: Skriv och vinn en bok

Då var det dags att dra den första vinnaren i tävlingen: Skriv och vinn en bok.

Så här skriver vinnaren om boken Giljotinen:
"Jag skulle vilja berätta om boken Giljotinen. Jag tyckte hemskt mycket om boken. Den inspirerade mig väldigt mycket. Efter att jag läst klart boken giljotinen, läste jag en bok som heter Axel von Fersen och drottning Marie-Antoinette. Boken berättar mycket om kungafamiljen.


Giljotinen är en av mina favoritböcker. Jag älskar den rätt mycket. Den är väldigt bra berättad av Kim M. Kimselius. Vid en del i boken kommer det en väldigt sorglig del. Jag var helt inne i boken när jag läste den delen när folket... (Här kan jag inte skriva ut texten eftersom den avslöjar för mycket om handlingen) ...Det är en jättebra bok. Jag älskar den. Rätt fascinerande. Att läsa dessa historiska böcker av Kim, har hjälpt mig mycket när jag har haft historielektioner."

Den som har skrivit den här recensionen och vunnit en signerad bok är Zahra Hamidi. Grattis Zahra!

Läs mer om boken Giljotinen här.

Nästa månad kanske det är din tur att vinna en bok? Imorgon startar nästa månadstävling. Missa inte det!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

onsdag 30 maj 2012

Jag måste ringa...

Inatt vaknade jag abrupt med en enda tanke i huvudet:

"Jag måste ringa min syster, det var så länge sedan vi pratade!"

Tanken var så intensiv att jag reste mig upp ur sängen för att gå och ringa henne, där och då, 4.22 på morgonen.

I nästa sekund slog insikten mig: Hon är död! Hon finns inte längre! Jag blev plötsligt lika ledsen som jag var efter hennes död. Det var som om hon nyss hade dött, eller dött igen.

Jag minns intensivt drömmen som fick mig att vakna:

Min syster och jag går utefter kajen och tittar på båtar och kommenterar dem. En man har en stor, helt vanlig soffa stående uppe på sin lilla segelbåt. Det ser så komiskt ut att vi båda börjar skratta.

Min syster går bredvid mig. Hon lyfter ansiktet mot solen och njuter ett kort ögonblick av solstrålarna och värmen. Jag ser på henne där hon går bredvid mig, i kort skinnjacka, t-shirt och jeans. Vinden leker i hennes korta, mörka hår och jag känner mig oerhört stolt över min storasyster.

Hon öppnar ögonen, ser på mig och ler, samtidigt som hon lägger armen runt mina axlar. Jag känner doften av hennes skinnjacka och njuter av hennes arm runt mig. Hon säger:

"Det här borde vi göra oftare!"

Jag instämmer.

Sedan vaknar jag och är på väg att ringa min syster, innan insikten slår mig att hon inte längre finns.

Jag kan tala med andar och inser att det är länge sedan jag talade med min syster. Kanske var detta ett sätt för henne att tala till mig?

Årsdagen av hennes död är bara några dagar bort och hon brukar vara som starkast då.

"Glöm inte mig!" brukar hon komma och säga till mig vid denna tid varje år.

Hur skulle jag kunna glömma henne, hon som var min storasyster och vän i 56 år.

Äsch, nu rinner tårarna så mycket att jag knappt ser att skriva...

Kramisar Kim

Läs även Sista dagen.
Läs även Min syster vandrar på himlens blomsteräng.
Läs även Död, sorg, smärta och Livsglädje.


 Vinn en signerad bok:

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

tisdag 29 maj 2012

Var rädd om dina bloggvänner

Om du kikar till höger här på min blogg ser du länkar till många bloggar som jag följer. Att ha många bloggvänner ger inspiration och kunskap.

Alla är vi olika, har olika åsikter, intressen och livsförhållanden.

Därför tillför varje bloggvän något unikt, något som utvecklar dig som person.

Om du tycker om en blogg, visa det genom att lägga till dig som bloggföljare. Det är lätt gjort. Klicka bara på ANSLUT DIG TILL DEN HÄR WEBBPLATSEN. Då får du upp en ruta där du har möjlighet att logga in med ett redan skapat konto. Eller så lägger du upp ett nytt konto. Följ bara instruktionerna. Var noga med att klicka på KLAR när du har lagt till dig som bloggföljare.

Ett annat sätt att visa att du läser och tycker om blogginläggen är att kommentera. Det är alltid glädjande att få respons på det man skrivit. Du behöver inte skriva långa berättelser, visa bara att du har kikat in och läst blogginlägget.

Om någon har lagt till din blogg på sin sida och du tycker bloggen är intressant kan du länka till den bloggen på din sida, så som jag har gjort här till höger under BLOGGAR JAG FÖLJER. På så sätt visar du ditt intresse för bloggen. Det lättaste sättet att lägga in länken är att ställa dig på bloggens adress, markera den och trycka på Ctrl C, gå in på UTFORMA och LAYOUT, LÄGG TILL EN GADGET, välj BLOGGLISTA och lägg in länken med Ctrl V (alltså knappen Controll, Ctrl och knappen C respektive V). Svårare är det inte!

Var rädd om dina bloggvänner genom att besvara deras kommentarer. Vem vet kanske det händer något spännande tack vare någon av dina bloggvänner. Jag fick en föreläsningsbokning i Singapore tack vare en av mina bloggvänner.

Men framförallt har jag fått vänner över hela världen. Vänner som tillför mitt liv väldigt mycket, de tar mig med till främmande, exotiska platser, eller hem till deras vardagsrum, skolor, arbetsplatser. Ja mina bloggvänner ger mig väldigt mycket inspiration och kunskap och jag hoppas att jag lyckas förmedla samma sak till dem i gengäld.

Ibland lottar jag ut böcker till mina bloggföljare, så har du inte redan lagt till dig som bloggföljare kanske det är dags nu, för snart är det ny utlottning av böcker!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok!
Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

måndag 28 maj 2012

Nu kan du lätt köpa mina böcker På liv och död i andra världskrigets skugga och Theos Pompeji som E-böcker på Widgetshoppen

Till höger här på min blogg kan du med en lätt knapptryckning köpa mina böcker som e-böcker. Genom att klicka på bilderna under rubriken Widgetshop kan du köpa e-böckerna. (OBS denna bild är inte klickbar, utan du måste gå ut till höger sida här på min blogg!)

Det här är de böcker som hittills har kommit ut som e-böcker i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona som upplever olika historiska händelser.

På liv och död i andra världskrigets skugga, 15:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.
En fängslande bok som skildrar andra världskriget från olika sidor: en tysk familj, gömda personer, samt judar i koncentrationsläger. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser

En ohyggligt spännande historisk äventyrsbok om andra världskriget, som avslutas med en gedigen faktadel.

En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter, som bara har en enda utväg: Döden!

Läs mer om boken här.


Theos Pompeji, 13:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona
Tycker du om vulkaner, vulkanutbrott eller att läsa om slavar, är detta boken för dig! Här kan du lära dig mer om Theos liv i staden Pompeji och Herculaneum innan städerna utplånas av vulkanen Vesuvius utbrott. Du möter även de historiska personerna Plinius den yngre och Plinius den äldre och får ta del av romartidens vardag. En bok som får dig att längta efter att besöka de båda ruinstäderna!

En augustimorgon år 79, i staden Pompeji vid vulkanen Vesuvius, blir Theo vittne till något som förändrar hans liv för all framtid. Upplevelsen för honom till en sierska som uttalar en spådom, som gör att Theo kastar sig handlöst in i nya skrämmande händelser. Allt för att undvika det katastrofala öde som väntar.

En fascinerande bok om Theos liv i Pompeji, som vävs ihop med romartidens historia. Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji!

 Läs mer om boken här.

Hoppas du tycker det ska bli roligt att kunna läsa mina böcker även på datorn, i mobilen eller på läsplattan!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst.
Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.
Här kan du köpa mina böcker.

söndag 27 maj 2012

Äntligen vann rätt låt Eurovisionsschlagerfinalen: Loreen med Euphoria

Det var en helt fantastisk schlagerkväll igår. När Loreen framförde sitt bidrag Euphoria gick det rysningar genom mig, för det var det bästa framförande jag har sett på länge.

När sedan omröstningen började bekräftades min känsla genom att Loreen fick poäng från samtliga länder, förutom Italien. Helt otroligt! Inte ens de underbara ryska gamla gummorna kunde slå henne. Det var jämnt i början men Loreen drog iväg och vann med överlägsen seger.

De länder som gav henne tolv poäng var Österrike, Belgien, Frankrike, Storbritannien, Slovakien, Nederländerna, Island, Norge, Estland, Danmark, Lettland, Spanien, Finland, Tyskland, Ryssland, Ungern, Israel och Irland. Hela 18 12-poängare, inte dåligt!

Det var nära att hon slog Alexander Rybaks rekord på 387. Lorrens poäng blev 372!

Hela publiken i Baku ropade Loreen, Loreen och jag måste medge att jag fick tårar av stolthet. Tänk det här var femte gången som Sverige tog hem segern i Melodifestivalen!

Har du missat låten? Här kan du lyssna på den!Loreen tackade publiken med orden: "Jag hade aldrig kunnat göra det här utan er. Tack för att ni trodde på mig. Jag älskar er på riktigt."


Loreen är hennes artistnamn, hennes riktiga namn är Lorine Zineb Noka Talhaoui. Hon är född den 16 oktober 1983 i Stockholm. Hennes familj flyttade till Västerås där Loreen är uppväxt. Hon har marockanskt-berbiskt påbrå genom sina föräldrar som kommer från Marocko.

Första gången vi lärde känna Loreen var när hon medverkade i Idol 2004. Där använde hon sig av artistnamnet Lorén. Även här gjorde hon bra ifrån sig och hamnade på fjärde plats. På Idolalbumet från 2004 sjunger hon Freestylelåten Vill ha dig.

Nästa år kan vi alltså se Eurovisionschlagerfestivalen på hemmaplan, för i och med Loreens seger får Sverige och SVT arrangera tävlingen 2013. SVT var så segervissa att den hade planerat för den möjligheten redan innan Loreen åkte till Baku. Med andra ord är de redan väl förberedda.


Så här sa Loreen efter segern:


Ja, nu vet vi alla vad vi ska göra i maj nästa år, eller hur?

Kramisar Kim 


Vinn en signerad bok.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.