Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 27 maj 2012

Äntligen vann rätt låt Eurovisionsschlagerfinalen: Loreen med Euphoria

Det var en helt fantastisk schlagerkväll igår. När Loreen framförde sitt bidrag Euphoria gick det rysningar genom mig, för det var det bästa framförande jag har sett på länge.

När sedan omröstningen började bekräftades min känsla genom att Loreen fick poäng från samtliga länder, förutom Italien. Helt otroligt! Inte ens de underbara ryska gamla gummorna kunde slå henne. Det var jämnt i början men Loreen drog iväg och vann med överlägsen seger.

De länder som gav henne tolv poäng var Österrike, Belgien, Frankrike, Storbritannien, Slovakien, Nederländerna, Island, Norge, Estland, Danmark, Lettland, Spanien, Finland, Tyskland, Ryssland, Ungern, Israel och Irland. Hela 18 12-poängare, inte dåligt!

Det var nära att hon slog Alexander Rybaks rekord på 387. Lorrens poäng blev 372!

Hela publiken i Baku ropade Loreen, Loreen och jag måste medge att jag fick tårar av stolthet. Tänk det här var femte gången som Sverige tog hem segern i Melodifestivalen!

Har du missat låten? Här kan du lyssna på den!Loreen tackade publiken med orden: "Jag hade aldrig kunnat göra det här utan er. Tack för att ni trodde på mig. Jag älskar er på riktigt."


Loreen är hennes artistnamn, hennes riktiga namn är Lorine Zineb Noka Talhaoui. Hon är född den 16 oktober 1983 i Stockholm. Hennes familj flyttade till Västerås där Loreen är uppväxt. Hon har marockanskt-berbiskt påbrå genom sina föräldrar som kommer från Marocko.

Första gången vi lärde känna Loreen var när hon medverkade i Idol 2004. Där använde hon sig av artistnamnet Lorén. Även här gjorde hon bra ifrån sig och hamnade på fjärde plats. På Idolalbumet från 2004 sjunger hon Freestylelåten Vill ha dig.

Nästa år kan vi alltså se Eurovisionschlagerfestivalen på hemmaplan, för i och med Loreens seger får Sverige och SVT arrangera tävlingen 2013. SVT var så segervissa att den hade planerat för den möjligheten redan innan Loreen åkte till Baku. Med andra ord är de redan väl förberedda.


Så här sa Loreen efter segern:


Ja, nu vet vi alla vad vi ska göra i maj nästa år, eller hur?

Kramisar Kim 


Vinn en signerad bok.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

6 kommentarer:

 1. Visst var den bra? :D Jag fullkomligt älskar Christer Björkmans min när det står klart att Sverige kommer att vinna oavsett vad...

  SvaraRadera
 2. Äe så glad att Loreen vann. Hon hade den bästa låten :)

  SvaraRadera
 3. Christer Björkman: "Jag ska bli statsminister"

  http://bit.ly/KfBgND

  SvaraRadera
 4. Det var helt fantastiskt att få se henne vinna. Jag tycker att hennes låt och hennes framträdande var överlägset bäst och är glad att andra tyckte detsamma.
  Det blir spännande att se hur det kommer att se ut här i Sverige i maj nästa år.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej Iktoro
  Ja, den var suveränt bra! Håller med dig!
  Kram Kim

  Hej Författardrömmar
  Absolut! Härligt att vinna med sådan klar marginal!
  Kram Kim

  Hej 2000aldrig
  Oj, sa han verkligen det! Ska kika in på länken!
  Kram Kim

  Hej Annelie
  Instämmer. Jag fick rysningar över hela kroppen när hon sjöng. Klart bäst av alla, hade tyckt likadant även om hon inte hade tävlat för Sverige.
  Ja, det håller jag med dig om!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 6. Det var verkligen en fantastiskt rolig kväll!!!! Tänk att hon var så överlägsen. BRA gjort av Loreen och jättekul för Christer Björkman!

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!