Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 8 november 2014

Boktips:Livets och Dödens villkor av Belinda Bauer en psykologisk thriller

Livets och Dödens villkor av Belinda Bauer är ännu en riktigt ruskig rysare av författaren som med sina tidigare böcker har trollbundet mig från första till sista sidan. Denna bok var inget undantag, utan är minst lika fängslande som de tidigare.

Belinda Bauer är mästerlig på personskildringar och lyckats få läsaren att se det goda även hos en mördare, för allting är inte svart och vitt, författaren leker med gråzonerna och bygger upp en olidlig spänning.

Unga, vackra kvinnor tillfångatas av en maskerad man som uppmanar dem att klä av sig, sedan ber han dem ringa sin mor med videosamtal och berätta att han tänker mörda den unga kvinnan.

Tioåriga Ruby Trick ser upp till sin far, John, och vill precis som han bli en riktig cowboy, en sheriff som skyddar andra. Därför blir hon överlycklig när hon tillsammans med sin far får åka runt i nattens mörker för att beskydda unga kvinnor. Ofta stannar de till och skjutsar någon kvinna hem. Först tvekar kvinnorna att stiga in i bilen, men när de ser barnet åker de med.

En psykologisk thriller när den är som bäst! Läs den!

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman, Mörk jord, belönades med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The CWA Gold Dagger, som delas ut av brittiska Crime Writers Association för årets bästa kriminalroman. I Sverige nominerades samtliga Belinda Bauers tre första romaner till priset för »Årets bästa översatta kriminalroman« av Svenska Deckarakademin. Livets och dödens villkor är hennes femte roman.Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 7 november 2014

Boktips: Skymningslandet av Marie Hermanson

Skymningslandet av Marie Hermanson  är ännu en härlig bok av författaren.

Marie Hermanson har en unik förmåga fånga läsaren, samt bygga upp spänning och förväntan med små detaljer, inga blodiga beskrivningar, inte en massa mord som staplas på hög, inga ledtrådar för att hitta mördaren. Författaren beskriver en vardag som är nog så skrämmande som den värsta thriller. Jag rekommenderar dig varmt att läsa både den här boken och övriga böcker som författaren har skrivit.

Berättelsen börjar med Martina som är trött på att vara timanställd, att vara ung och inte ha någon förutsättning till att få ett bättre liv. När hon blir av med sitt andrahandskontrakt beger hon sig hem till föräldrarna för att bo i sitt gamla flickrum. Men det finns inte längre, föräldrarna har byggt om, slagit ut väggen och gjort ett enda stort rum av allt. Uppgiven beger sig Martina iväg och stöter då på sin gamla barndomsvän Tessan, som tar med henne till sitt arbete.

Tessan arbetar åt en gammal dam som är fast i det förflutna och tror att det är krigsåren. Därför måste de båda ungdomarna byta om till 40-talskläder innan de går in till damen. Tessan är husa hos den gamla damen, som snabbt anställer Martina som sin sekreterare.

Allt är frid och fröjd tills en bil kraschar i närheten och Martina och Tessan tar in den skadade unga kvinnan i huset...Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Dagens rubrik på Kim M Kimselius Författarblogg är "Roligt hur ålderstänket förändras".

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 6 november 2014

Skrivtävling med tema Storm

Här kommer tips om en ny skrivtävling. Det är tidningen Skriva som har tävlingen. Läs nedan vad som gäller:

Skrivas novelltävling tema Storm
Missa inte nästa omgång av Skrivas novelltävling på temat ”Storm”. Deadline 17 november. Bidragen ska vara på max 4 000 tecken inklusive mellanslag. Eventuella frågor rörande tävlingen hänvisas till redaktionen@tidningenskriva.se.

Priser
1:a-pris: Presentkort på 700 kronor hos Adlibris.com
2:a-pris: Presentkort på 300 kr hos Adlibris.com
3:e-pris: Presentkort på 200 kr hos Adlibris.com

Skicka in ditt bidrag till novelltävlingen här.

Lycka till!

Kika gärna in på SKRIVTÄVLING för att hitta fler tävling, samt Kimselius skrivtips eller Författartips för fler skrivtips.

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker.  Foto Bertil Knoester.

onsdag 5 november 2014

FaceTime ett underbart sätt att umgås

Jag talar med barnbarnet Frida på Face-Time
Tack och lov för barnbarn som hela tiden håller mig ajour med den nya tekniken. Nu är det Frida som har lärt mig använda FaceTime. Här ser du när vi två pratar med varandra på våra Ipads.

Facetime, av företaget skrivet FaceTime, är ett videosamtals- och IP-telefoni-program utvecklat av Apple för Iphone (version Iphone 4 och nyare), fjärde generationens Ipod Touch, datorer med operativsystemet Mac OS X 10.6.4 eller senare, samt Ipad 2 och nyare.[1] Dagens inbyggda webbkameror som inkluderas i Apples datorer kallas Facetime HD. (Källa Wikipedia)

Hur man använder FaceTime
Med hjälp av FaceTime kan du ringa videosamtal och ljudsamtal till andra FaceTime-användare. Du kan ansluta via Wi-Fi eller också använda FaceTime utan Wi-Fi om du har ett mobildataabonnemang*. Läs mer om hur du kommer i kontakt med andra FaceTime-användare.


Dessa Appleprodukter stöder Face-Time
Du behöver ha någon av följande Apple-produkter när du vill använda FaceTime:
 • iPhone 4 eller senare
 • iPad 2 eller senare
 • iPad mini
 • iPod touch (4:e generationen) eller senare
FaceTime-ljudsamtal är inte tillgängligt med iPod touch (4:e generationen).
*FaceTime via mobildata är inte tillgängligt på iPhone 4 eller iPad 2.

Aktivera FaceTime
Du kan aktivera FaceTime på flera sätt, beroende på enhet:
iPhone:
 • Aktivera FaceTime i Inställningar > FaceTime. FaceTime registreras för ditt operatörsassocierade mobiltelefonnummer. Logga in med ditt Apple-ID om du även vill använda FaceTime för din e-post.
 • Öppna FaceTime-appen från hemskärmen. Logga in med ditt Apple-ID.
iPad och iPod touch:
 • Navigera till Inställningar > FaceTime. Aktivera FaceTime om det behövs. Logga in med ditt Apple-ID.
 • Öppna FaceTime-appen från hemskärmen. Logga in med ditt Apple-ID.
Vad som behövs för att ringa någon med FaceTime
När du vill ringa personer som använder FaceTime behöver du deras telefonnummer eller e-postadress. Vilket som du ska använda beror på enheten som du ringer till:
 • När du ringer någon som använder en iPhone: Prova först med telefonnumret till den som du ringer. Om personen i fråga har registrerat en e-postadress med FaceTime kan du använda den också.
 • När du ringer någon som använder en iPad eller iPod touch: Använd e-postadressen för FaceTime till personen som du ringer.
På iPad och iPod touch måste du lägga till en person som en kontakt med någon av apparna FaceTime eller Kontakter innan du kan ringa upp dem.

Så här ringer du ett FaceTime-samtal
Du kan ringa ett FaceTime-videosamtal på flera sätt från en iOS-enhet.
 • Telefon: Du kan trycka på FaceTime-symbolen under ett telefonsamtal när du vill bjuda in andra personer till FaceTime-videosamtalet.
 • FaceTime: Du kan ringa ett FaceTime-videosamtal från kontaktlistan genom att trycka på videosymbolen.
 • Kontakter: Tryck på videosymbolen i FaceTime när du vill ringa ett FaceTime-videosamtal till kontakten som du visar.
Med Face-Time kan du vara på två ställen samtidigt
Umgås med vänner på ett ställe och besök familjen någon annanstans. Sitt med i mötet och gå på matchen på samma gång. Med en tryckning kan du ringa videosamtal via Wi-Fi från din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac till någon annans enhet. Du kan även ringa FaceTime-samtal via mobilnätet på iPhone eller iPad.* Och vara där även när du inte är det.

Face-Time fungerar direkt!
FaceTime fungerar direkt – du behöver inte registrera ett särskilt konto eller användarnamn. Det är dessutom otroligt enkelt att använda FaceTime. Säg att du vill ringa ett videosamtal till din mamma. Sök upp henne bland dina kontakter och tryck på FaceTime-knappen. Eller så kanske du redan pratar med henne och vill växla till video. Tryck helt enkelt på FaceTime-knappen på skärmen. Hur du än gör kommer en inbjudan att visas på hennes skärm som frågar om hon vill svara på videosamtalet. När hon tackar ja börjar videosamtalet. Det fungerar otroligt smidigt. Det fungerar i både liggande och stående läge.

Två kameror, som gjorda för videosamtal
iPhone, iPad och iPod touch har alla två inbyggda kameror – en ovanför skärmen på framsidan och en på baksidan. Kameran på framsidan har optimerats för FaceTime. Den har precis rätt bildvinkel och brännvidd för att fokusera på ditt ansikte på armlängds avstånd. Vilket betyder att du alltid visas på bästa möjliga sätt.

Visa vad du ser med kameran på baksidan
Tänk dig att din syster pluggar i en annan stad och inte kan komma på din sons födelsedagskalas. Därför ringer du henne med FaceTime. När tårtan tas fram blir din son alldeles till sig och du bara måste dela med dig av ögonblicket. Tryck på en knapp och innan du hinner säga ”Blås ut ljusen” har iPhone växlat till kameran på baksidan som visar födelsedagsbarnets stora ögonblick. Ännu ett tryck växlar tillbaka till kameran på framsidan och dig. Enkelt, snabbt och roligt.

Ställ in Face-Time Har du testat Face-Time? Vad tyckte du isåfall om det?

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 4 november 2014

"Det kändes som om man var med om det verkliga Titanic" Recension av Skräckresan med Titanic

 "Det här är en bok som jag kan rekommendera till alla."


Jag fick en kommentar här på min blogg med en länk till recensionen av Skräckresan med Titanic. Bloggen heter Miniscorner. Nedan kan du läsa recensionen.

 
Titel: Skräckresan med Titanic
Författare: Kim M Kimselius
Antar sidor: 196
Betyg: 4/5
 
 
Handling: Theo och Ramona reser tillbaka i tiden, precis innan Titanic åker på sin jungfruresa från England till Amerika.
De vill varna alla människor som är på fartyget innan det hemska kommer inträffa, men väl på plats förlorar de sina minnen. Det är som att de föddes på Titanic. De är fascinerade av allting de ser, och vill se vartenda del av det stora osänkbara fartyget. Frågorna är, kommer de minnas vilka de är och vad deras riktiga skäl till varför de är på Titanic? Kan de hitta hem igen?
 
Åsikt: När jag såg den här boken var jag tvungen att läsa den. Speciellt då jag är intresserad av både tidsresor och historien om Titanic. Jag sträckläste boken och när den tog slut blev jag överraskad, för att den tog slut så snabbt. 
 
Jag gillade tanken att den inte liknade filmen Titanic, det kändes då som om man var med om det verkliga Titanic. Sedan gillade jag att läsa om miljöbeskrivningarna och karaktärerna som nämndes i boken, de kändes verkliga. 
 
Jag trodde först att de var påhittade karaktärer, men efteråt såg jag att de var på Titanic. Det kändes som att man lärde känna de på riktigt.
 
Det här är en bok som jag kan rekommendera till alla. Längst bak i boken finns en bra faktadel för de som vill veta mer.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris och  Bokus.

Tack så mycket för den fina recensionen.


Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

måndag 3 november 2014

Inte utan min...

Vad är det jag inte kan vara utan? Jo den här:
Det är en liten väska som min vän Roxana Kaboli köpte till mig i Persien, när hon var där och gjorde research för mig inför min bok Persiens Pärla.

Jag älskar den här lilla väskan, perfekt storlek för att hänga runt halsen med mobilen i. Eftersom jag lyssnar på ljudböcker i mobilen innebär det att den här lilla behändiga, och vackra, väskan hänger runt min hals jämnt. Hoppas jag inte sliter ut den!

Risken är stor eftersom den följer med mig på alla mina resor, hittills har den varit med mig till Island och runtom i Sverige när jag har varit iväg och föreläst.

Tack snälla Roxana för den underbara, för mig ovärderliga presenten.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 26 böcker. Foto Bertil Knoester.

söndag 2 november 2014

Boktips: Svart gryning av Cilla och Rolf Börjlind, ruskigt otäckt bok

Svart gryning av Cilla och Rolf Börjlind är en ruskigt otäck bok som gjorde mig mycket rädd. I tredje boken om Oliva Rönning hittar vi henne i skånska Höganäs där hon har fått en tjänst. Olivia blir inblandad i ett hemskt barnmord och börjar nysta i trådarna. Något som gör att hon blir hotad till livet.

I Stockholm får Tom Stilton en bok med massor av tidningsurklipp, de handlar om ett olöst mordfall som han hade hand om när han arbetade som kriminalare. Till slut knyts Oliva och Toms liv åter ihop genom DNA-test i de båda fallen.

En mer skrämmande verklighet än vad man först anade.

Jag tycker om Cilla och Rolfs sätt att direkt fånga läsaren och sedan hålla ett järnhårt grepp. Inte för ett ögonblick släpper de taget om läsaren. Handlingen går trots det inte i ett rafflande tempo, utan det finns tid för eftertankar, funderingar, miljöskildringar och rejäla personskildringar, något som bara förhöjer boken.

En bok jag varmt rekommenderar dig om du tycker om deckare.Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.