Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 7 november 2014

Boktips: Skymningslandet av Marie Hermanson

Skymningslandet av Marie Hermanson  är ännu en härlig bok av författaren.

Marie Hermanson har en unik förmåga fånga läsaren, samt bygga upp spänning och förväntan med små detaljer, inga blodiga beskrivningar, inte en massa mord som staplas på hög, inga ledtrådar för att hitta mördaren. Författaren beskriver en vardag som är nog så skrämmande som den värsta thriller. Jag rekommenderar dig varmt att läsa både den här boken och övriga böcker som författaren har skrivit.

Berättelsen börjar med Martina som är trött på att vara timanställd, att vara ung och inte ha någon förutsättning till att få ett bättre liv. När hon blir av med sitt andrahandskontrakt beger hon sig hem till föräldrarna för att bo i sitt gamla flickrum. Men det finns inte längre, föräldrarna har byggt om, slagit ut väggen och gjort ett enda stort rum av allt. Uppgiven beger sig Martina iväg och stöter då på sin gamla barndomsvän Tessan, som tar med henne till sitt arbete.

Tessan arbetar åt en gammal dam som är fast i det förflutna och tror att det är krigsåren. Därför måste de båda ungdomarna byta om till 40-talskläder innan de går in till damen. Tessan är husa hos den gamla damen, som snabbt anställer Martina som sin sekreterare.

Allt är frid och fröjd tills en bil kraschar i närheten och Martina och Tessan tar in den skadade unga kvinnan i huset...Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Fråga efter boken hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.


För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Dagens rubrik på Kim M Kimselius Författarblogg är "Roligt hur ålderstänket förändras".

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina 30 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

 1. Hej Kim!

  Villl bara berätta att tre av mina barn just nu slukar dina böcker på Theo och Ramona. Äldste sonen som är 13 har aldrig läst speciellt mycket, men nu slukar han bok efter bok i rasande fart. Nyligen hade han dessutom Franska revolutionen i skolan och då passade det ju hur bra som helst att läsa Giljotinen samtidigt!! :D Min dotter som är 9 har inte heller varit så intresserad av böcker. Mest läst vissa hästböcker bara och haft svårt att hitta ngt hon gillar. Men även hon älskar dina böcker och är nu på kort tid inne på sin andra bok om Theo och Ramona. Min 12-åring läser också dina böcker med intresse. Och han tar intryck av hur du skriver och använder sig av dina knep i sina skrivuppgifter i skolan :) Så tusen tack! :D

  SvaraRadera
 2. Hej Makena

  Tack för den fina kommentaren, blir oerhört glad när jag hör att mina böcker har fått dina barn att sluka böcker. Härligt att din son tar till sig mitt sätt att skriva. Bra gjort!

  Stort tack för att du berättade.

  Kram Kim :-)

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!