Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 12 maj 2018

Mellody Looh Födelsemärket av Gabriella P Kjeilén

Mellody Looh Födelsemärket av Gabriella P Kjeilén

Ett riktigt guldkorn! En recensionsbok som länge legat och lockat mig, nu tog jag med den på resan och sträckläste boken. Gabriella P. Kjeilén har lyckats med att skriva en fantastiskt bra bok. Jag är imponerad. Första meningen griper tag, sedan håller författaren ett hårt grepp om mig genom hela boken. Den går inte att lägga ifrån sig. Bra språk, bra miljöskildringar och fina personporträtt gör att boken känns levande och riktig. Allt det där kan finnas mitt ibland oss, precis som författaren skriver. Tänk om det är så...

En mycket bra fantasybok som jag hoppas upptäcks av många, många, många fler. Läs boken!


Vad gör du om du en dag får lära dig att du inte är den du trodde ... och den du egentligen är kanske inte är den du vill vara?

Märket på Erikas hals har alltid fått henne att känna sig annorlunda. När hon får veta att jorden inte är hennes hem och återvänder till planeten Lavida, en planet befolkad av varelser hon bara trott fanns i sagorna, hoppas hon på att äntligen få passa in.

Men trots att hon har formskiftarnas märke verkar det inte vara det hon är. Krafterna hon bär inom sig är allt för mörka. Dessutom dras hon till en av de förvisade vampyrerna.

Hon kastas in mitt i en uråldrig strid mellan ont och gott där det är svårt att skilja vän från fiende, med ett öde som väger tungt på hennes axlar. De vill att hon väljer sida. Ett val som visar sig vara svårare än hon trott. 
Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.


fredag 11 maj 2018

Rysligt spännande Den du borde frukta av Ingrid Elfberg

Rysligt spännande Den du borde frukta av Ingrid Elfberg

Ibland har en bok förmåga att gripa tag i mig och hålla kvar greppet till sista ordet. Precis så var det med Den du borde frukta av Ingrid Elfberg.

Jag började lyssna på boken när jag körde hemifrån för ett par timmars bilresa till Tranemo. Färden gick betydligt fortare än normalt. När jag kom fram var jag tvungen att fortsätta lyssna, för jag ville veta vem som var mördaren och vem som var nästa offer. Författaren bygger skickligt upp spänningen och mystiken tätnar alltmer ju längre in i boken jag kom.

Ibland händer det att man känner en konstig otillfredsställelse när man lägger ifrån sig en bra bok, eftersom slutet varit en besvikelse. Men det var ingen risk här. Slutet är helt perfekt och jag satt med ett leende på läpparna när boken tystnade i öronen på mig, lagom tills jag kom fram till Kungsbacka, där jag skulle hålla skrivarkurser. Vilken tur att jag har haft så trevligt ressällskap under de här dagarna.

Jag kan förlåta de VART som har dykt upp istället för ordet VAR, eftersom handlingen var olidligt spännande. En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa!

En välkänd företagares kropp hittas flytande i Göta älv. Hans flotta lägenhet är tömd på allt av värde. Mordutredningen går snart in i en återvändsgränd men oväntat upptäcks märkliga likheter med andra fall där fler män har blivit plundrade och sedan försvunnit spårlöst. Alla har dejtat på nätet.

Zoras liv vänds upp och ned när hon får sparken från sitt jobb som copywriter på en reklambyrå i Stockholm samtidigt som hennes sambo gör slut. Hon återvänder stukad till barndomsstaden Göteborg och börjar nätdejta. Men hon inser att det vid snart fyllda femtio är svårare än hon väntat.

När hon är på väg att ge upp får hon kontakt med den kultiverade och charmige Carl. Men är Carl för bra för att vara sann? Varför vill han aldrig prata om sig själv och sitt förflutna? Döljer han något? Snart dras Zora in i smutsiga familjehemligheter, dramatiska händelser och en ödesdiger kamp mot en osynlig motståndare.

Den du borde frukta är en hyperaktuell psykologisk thriller som speglar farorna vi kan möta i vårt sökande på nätet efter den stora kärleken.

Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.torsdag 10 maj 2018

Vill du utveckla ditt skrivande på en skrivarkurs för Kim M Kimselius?

Vill du utveckla ditt skrivande på en skrivarkurs för Kim M. Kimselius?

Några av 2017 års skrivkursdeltagare. Flera av dem kommer tillbaka i sommar igen.


Kim M. Kimselius är en flitigt anlitad föreläsare och skrivkurslärare. Hon håller många skrivarkurser runt om i landet. Kim skriver med glädje och vill i skrivarkursen Att känna glädje i skrivandet, förmedla skrivglädje till dig.

I Grundkursen får du lära dig känna glädje i skrivandet, bygga upp en berättelse, fånga läsarna, skapa karaktärer, gestalta, skriva miljöskildringar, dialoger och mycket mer. Kim tipsar om hur du tar dig ur skrivkramp och hur du korrekturläser din text innan du skickar till förlag.

I Eget skrivande läggs fokus på det egna skrivandet och fördjupning inom gestaltning, med mera. I denna kurs går Kim igenom din berättelse och ger tips om hur du kan förbättra den. För att gå denna kurs ska du ha läst Kims handbok Att hitta glädje i skrivandet. Något som underlättar eftersom de flesta på denna kurs har gått grundkurs för Kim.

Det spelar ingen roll vad målet med ditt skrivande är: att skriva om ditt liv, din släkt, en deckare, roman, en barnbok, bilderbok eller en faktabok. Kim har över 20 års erfarenhet som etablerad författare och delar med sig av sina kunskaper, på ett sätt som får dig att komma igång att skriva din bok.

Flera personer som har gått Kims helgkurser på Färgargården i Eringsboda, har fått bokkontrakt (se Wall of Fame  på Kims hemsida), noveller antagna i tidningar och litteraturpris.

"Helgen då din kurs är, är alltid de bästa dagarna på hela året!❤
Skrivarkursdagarna är bättre än både julafton, födelsedagar och alla sådana speciella dagar!❤ Kram" Irma Kjellström

Kim har gett ut närmare 50 böcker, bland annat Att skriva med glädje, Att hitta glädje i skrivandet, Författare Från dröm till verklighet, 10 misstag författare gör, 10 tips för att leva på din kreativitet samt 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär. Kims böcker är populära, används i många skolor som temaböcker och är översatta till flera språk. Kim började arbeta på Göteborgs Posten när hon var 14 år, har sedan dess bland annat arbetat på tryckeri och reklambyråer. Dessutom har Kim haft egen reklambyrå och sätteri, numera har hon eget förlag. Kim har erfarenhet av bokbranschen genom alla led.


2014 höll Kim sin första skrivarkurs på hemmaplan. Sedan dess håller Kim sina uppskattade skrivarkurser i Blekinge varje sommar och under höstlovet vecka 44. Längre ner kan du anmäla dig till nästa skrivkurs, på Kims hemsida kan du läsa vad tidigare kursdeltagare tycker om Kims skrivarkurser.

Platserna tar fort slut, anmäl dig så snart du kan! Anmäl dig här! Läs mer om kursen nedan.
Anmäl dig till skrivarkursen genom att mejla Kim M Kimselius. Märk mejlet "Skrivkurs 2018". Skriv namn, adress, mobilnummer och ålder i mejlet, berätta lite om dig själv och vad du vill få ut av kursen.

"Under två dagar har jag fått ny inspiration och ännu mer fart på mitt skrivande.
Jag kan varmt rekommendera Kims skrivarkurser.
Hon är en perfekt coach som gör skrivandet ännu roligare."
Annie Svensson

Om Kim:
Debutboken Tillbaka till Pompeji gjorde dundersuccé och sålde i 11.000 exemplar första veckan. Boken är översatt till sex språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island.
Kim har gett ut närmare 50 böcker.
Hon har föreläst i Singapore, Finland, Island och Sverige.
Skrivböckerna Att skriva med glädje och Att hitta glädje i skrivandet, har fått högsta betyg av samtliga som har recenserat böckerna. Många författarcoacher använder böckerna som uppslagsverk och kallar dem för “sin bibel”.

Hjärtligt välkommen på skrivarkurs för Kim M. Kimselius


"Kim M. Kimselius du är en legend! Du är en av anledningarna till att jag bestämde mig för att satsa allt på mitt skrivande och hittade så mycket glädje." Författaren Mariette Lindstein

Vill du gå skrivarkurs för Kim 2018?

Datum för skrivarkurserna 2018:
Vecka 27, 5-8 juli Eget skrivande.
Enstaka platser kvar pga återbud

Vecka 28, 12-15 juli Eget skrivande.

Vecka 29, 19-22 juli Eget skrivande. Enstaka platser kvar pga återbud.

Vecka 30, 26-29 juli Grundkurs FULLBOKAD
ställ dig på reserv

Vecka 31, 2-5 augusti Grundkurs FULLBOKAD
ställ dig på reserv

Vecka 44, 1-4 november Grundkurs


3.800 för 2018 års kurser (en dag mer än 2017). I priset ingår kursen, mat och sovplats i huset. I grundkursen ingår även kursbok.

Om någon av kurserna är full kan du ställa dig på reservplats. Mycket kan hända fram till kursstart. Dessutom kan du anmäla dig till Kimselius skrivarkurs på distans.

Platserna tar fort slut, anmäl dig så snart du kan! Anmäl dig här! Läs mer om kursen nedan.Anmäl dig till skrivarkursen genom att mejla Kim M Kimselius. Märk mejlet "Skrivkurs 2018". Skriv namn, adress, mobilnummer och ålder i mejlet, berätta lite om dig själv och vad du vill få ut av kursen. Du kan redan nu göra en intresseanmälan som inte är bindande.

"Mitt mål var att få tillbaka lusten att skriva. Och målet har uppnåtts!
Skrivlusten är tillbaka! Kim tryckte på helt rätt knappar
och hjälpte mig att hitta porten till min skrivarglädje. Tack!!!"
Maria Johansson

  
Skrivkursdeltagarnas novellsamlingar
Tillsammans med skrivkursdeltagarna har Kim gett ut novellsamlingar: Färgargårdens andar och Morden på Färgargården. 2018 kommer Den magiska porten vid Färgargården.
Kanske du kommer med i nästa novellsamling, efter att ha gått skrivarkurs för Kim M Kimselius?

Hoppas vi ses!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

onsdag 9 maj 2018

Tjuvkik på 2019 års historiska äventyrsböcker

Tjuvkik på 2019 års historiska äventyrsböcker

Det är ett helt år tills 2019 års böcker kommer ut, men redan nu ligger bokomslagen färdiga. Mats Minnhagen blev så inspirerad när jag berättade vad böckerna skulle handla om att han undrade om han fick göra bokomslagen så fort han var klar med 2018 års bokomslag. Självklart fick han göra det.

Här är den 24:e historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. Kan du gissa vad den handlar om och var den utspelar sig?

Här är den 7:e boken i serien Theo- och Ramonaäventyr. Även den en historisk bok, men du vet väl att det är du som läsare som bestämmer vad jag ska skriva om i den här serien. Kan du föreställa dig vad boken handlar om och var den utspelar sig?

När de här två har kommit ut har jag skrivit 31 böcker om Theo och Ramonas äventyr. När  debutboken, Tillbaka till Pompeji, kom ut fick jag frågan om hur många böcker det skulle bli i serien. Mitt svar blev att det förmodligen inte skulle bli fler än 10. Det har jag överskridit med råge nu och än finns det ingen hejd på idéerna till nya tidsresor till historiska platser för Theo och Ramona.

Är det något du tycker jag har glömt att skriva om? Hör isåfall av dig till Kim M. Kimselius per mejl. Kanske får du se just den historiska händelse du vill läsa om som en färdig bok.

Nå, vad tror du ovanstående böcker handlar om och var utspelar de sig? Om du gissar rätt läggs du till utlottningen av den bok du har gissat på och har chansen att bli en av de första som får läsa boken. Mejla mig ditt svar till Kim M. Kimselius. Ser fram emot att höra vad du tror.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


tisdag 8 maj 2018

Orättvis behandling av egenutgivarna

Orättvis behandling av egenutgivarna

På grund av Arbetsförmedlingens diskriminering av Egenutgivare när de sökte barn- och ungdomsförfattare till en resa till Lissabon, blev jag intervjuad av Boktugg, artikeln kan du läsa här

Jag hade betydligt mer att berätta än vad som kom med i inlägget på Boktugg. Här kan du läsa alla svaren på de frågor jag fick till artikeln. Frågorna är ställda av Conny Palmkvist på Boktugg.


1. Vad tycker du den största skillnaden är rent spontant, mellan att bli utgiven på ett vanligt förlag och ge ut själv? Varför tittar man så surt på egenutgivare ibland? (jag har också gett ut en bok på eget förlag)
Att ge ut på ett etablerat förlag ger en kvalitetsstämpel, som egenutgivarna inte har. Att köpa in böcker från etablerade förlag garanterar att boken blivit korrekturläst, rätt satt, bra omslag, bra baksidestext, samt att boken med största sannolikhet kommer ut hos bokhandlarna genom centrala inköp.
 
Många egenutgivare vet inte vad det innebär att ge ut en bok, det finns många skrämmande exempel på det. Men överlag håller de flesta egenutgivare samma höga kvalité som böcker utgivna hos de större förlagen.
 
När jag hoppade av B. Wahlströms efter att ha sålt Tillbaka till Pompeji och Jag är ingen Häxa i 11.000 ex vardera på en enda vecka och därmed gjort dundersuccé, hade jag inga svårigheter att få vissa bokhandlare att ta in min första egenutgivna bok, Faraos förbannelse. Det var de bokhandlare som kände till mina tidigare böcker och visste att de sålde.
 
Däremot hade jag ingen chans att få in min bok hos andra bokhandlare, de som inte hade hört talas om mina böcker och mitt namn. Där fick jag kalla handen direkt, eftersom jag hade gett ut boken själv. “Det vet man ju vilken sorts böcker det är, när de ges ut själv!” var det en surmulen bokhandlare som sa, innan han slängde luren i örat på mig.
 
Ofta får jag höra “det är ju lätt för dig att sälja in dina böcker som egenutgivare, du gjorde ju succé med dina första böcker hos stort förlag”. Men så var det alltså inte. Även jag har fått kämpa för att göra mig ett namn som egenutgivare, genom att visa på att egenutgivare visst håller samma kvalité som de större förlagen, att vi har en lika bra berättelse, ibland bättre,  att vi duger trots att vi har gett ut böckerna själv.
 
2. Har du tidigare upptäckt att man bli diskriminerad som egenutgivare? Har du något exempel? (inklusive Lissabon)
Som egenutgivare har man ingen chans till de litterära priserna. I vissa fall är det de stora förlagen som har gått samman och startat priserna. Där är det i stort sett omöjligt att komma in.
 
Man räknas liksom inte om man inte har gett ut på ett stort förlag. Jag närmar mig nu 50 utgivna böcker, samtliga på eget förlag. Mina böcker är översatta till sex språk och jag är jättestor författare på Island, där jag ges ut av ett etablerat förlag. Där har jag fått pris för “En av årets bästa utländska böcker!”
 
Att sedan få veta att jag är utestängd från att resa till Lissabon för att promota mina böcker hos de portugisiska förlagen, för att jag ger ut själv, det känns som ett hån, inte bara mot mig, utan mot alla de fantastiska författare som ger ut på eget förlag. För mig känns det extra hårt eftersom jag i år släpper Tsunamikatastrofen i Lissabon. När jag gjorde research i Lissabon sa alla jag pratade med “Åh, den boken behövs här!” Gissa om jag önskar att jag var en av dem som fick åka till Lissabon...
 
 
Som jag pratade om i tidigare frågan är det svårare för egenutgivare att få in sina böcker hos bokhandlarna, till och med att få komma och signera. Många egenutgivare orkar inte bry sig om att kämpa. De är glada om de får sina böcker utgivna. Kanske tänker de som jag “underbart att få sätta ännu en av mina egna böcker i bokhyllan”, för det är just det som driver mig att skriva.
 
Du anar inte hur många egenutgivna böcker jag har läst som är betydligt bättre än många förlagsutgivna översatta böcker. Vi har en bortglömd litterär skatt hos egenutgivarna. Det är dags att de böckerna lyfts fram, att egenutgivarna får en annan status.
 
3. Vad tror du det beror på att man formulerar en platsannons på det sättet? Vad vill man uppnå? Vad blir resultatet? https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Lediga-jobb/Platsbanken/annonser/10499387
Det är förmodligen en person på arbetsförmedlingen som har haft kontakt med någon på de stora förlagen, en person ur den gamla skolan, som inte tycker att egenutgivna böcker duger. De vill sända kvalitetsböcker till Lissabon, visa det bästa av svensk litteratur, men åh, så många de går miste om när de gör på det här sättet. Jag blev helt galen när jag läste formuleringen och jag tror många med mig tänker på samma sätt, i alla fall de som kommer ut på eget förlag.
 
Jag hoppas att resultatet blir ett ramaskri, att egenutgivarna börjar ta plats på ett helt annat sätt, att bokhandlarna och media inser hur många fantastiska egenutgivna böcker det finns här i Sverige.
 
4. Finns det något sätt, som du ser det, att komma runt den här problematiken? Att komma tillrätta med det fördomsfulla/diskriminering?
Det där är en svår fråga. Jag tror att det enda sättet är att bevisa hur bra böcker man skriver, är att inte ge upp, att fortsätta visa upp sina böcker i alla lägen, vara på mässor, kontakta bokhandlarna och de centrala inköparna. Att inte bara skriva en bra berättelse, utan också vara ytterst noga med korrekturläsningen, gärna ta hjälp av någon utomstående, se till att sättningen blir bra, samt att göra ett kvalitétsomslag, som inte skriker EGENUTGIVEN. Ibland är det värt att satsa pengar på ett bra omslag. Köparna bryr sig inte om ifall boken är egenutgiven eller om den kommer från ett stor förlag. De ser på omslagen, är det lockande vänder de på boken och läser baksidestexten. Är den välformulerad och fångar läsaren, då köper de boken, oavsett vilket förlag som har gett ut den. Men... Först ska boken komma ut i handeln för att kunna nå läsarna.
 
Biblioteken spelar en stor roll där. Om de tar in egenutgivna böcker får läsarna upp ögonen för författarna. Biblioteken kan bli det skyltfönster bokhandeln inte är för egenutgivarna. De som ger ut böcker själv har oftast något viktigt att berätta, en intensiv historia, eller en berättelse som bränner hål på dem om de inte får ge ut den som bok. Det borde biblioteken utnyttja och bjuda in fler egenutgivare till föreläsningar, mot betalning, för det är också en signal på att egenutgivaren är värd lika mycket som en författare från ett av de större förlagen.
 
5. Vad vi som är etablerade författare kan göra
Efter 21 år som etablerad författare, varav många av dem som egenutgivare, kämpar jag för alla som ger ut själv. Under mina skrivarkurser lär jag inte bara ut hur kursdeltagarna ska skriva en bok, utan jag berättar även om de olika möjligheterna att få ställa sin egenskrivna bok i bokhyllan, ett exempel är då egenutgivning. Därför är det extra roligt att se hur många av mina kursdeltagare har blivit utgivna på större förlag, eller gett ut böcker själv. En av mina skrivkursdeltagare som tagit Sverige med storm är Elias Wåhlund, som tillsammans med sin fru Agnes ger ut Handbok för superhjältar. De som gett ut böcker själv är desto fler och jag gläds med dem varje gång de lägger ut ett nytt bokomslag på sociala medier, och bifogar slående recensioner.
 
Egenutgivarna är en kraft att räkna med, utan dem skulle det inte alls finnas det utbud för läsarna som det finns idag. Där är ljudboks/ebokssajterna till stor hjälp. Där kan en egenutgiven bok bli upptäckt, trots att den kanske bara har blivit utgiven som e-bok.
 
Om varje författare som kommit ut på stort förlag tog en egenutgivare under sina vingars beskydd och lyfte fram personen och berättelsen, för samarbetet något gott med sig för båda partner.
 
Att “skicka vidare” är något jag alltid gör. Om du har missat filmen med samma namn, kan jag berätta at den handlar om en liten pojke som gjorde stor skillnad. Han hjälpte människor. Istället för att få ersättning för det han gjorde bad han att de han hade hjälpt i sin tur skulle hjälpa tre andra. När jag startade eget förlag som egenutgivare, fick jag hjälp av Lennart Frick, som då hade eget förlag, samt Jörgen Högberg på Rabén & Sjögren. Utan deras hjälp hade det förmodligen inte gått lika bra för mig. Jag kan aldrig betala dem för all den tid de satsade på att lotsa mig fram i den djungel det då var att ge ut en egen bok. Däremot kan jag “skicka vidare” och i min tur hjälpa andra att ta sig fram bland skären. Det gör jag genom mina skrivarkurser, mina handböcker om skrivandet, egenutgivning med mera, samt att jag är mentor för många egenutgivare.
 
När jag kom ut med min första egenutgivna bok 2002, var det ovanligt att folk gav ut böcker själv. Nuförtiden finns det mängder av företag som hjälper personer som vill ge ut en bok. Det finns hybridförlag, där författaren och förlaget delar på kostnaden för utgivningen och Print-on-demand. Med andra ord har det blivit lättare att ge ut en egen bok.
 
Vi måste visa världen att egenutgivna böcker är lika bra som de förlagsutgivna och som jag sa tidigare, ibland till och med bättre.
 
Upp till kamp mina kära egenutgivarkollegor! Det kommer en dag när alla är lika värda, det är jag övertygad om, jag hoppas bara att jag får uppleva den dagen.
 

Kramisar Kim
Roslagstext förlag (eget förlag)
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


 
måndag 7 maj 2018

Researchresa och skrivarkurs

Researchresa och skrivarkurs

Igår anlände jag till Tranemo i strålande solsken och sommarvärme. Efter tre timmars bilresa var det skönt att checka in på Lilla Hotellet, som är ett litet hus med stor säng, vardagsrum, kök och matplats. Eget boende, som en liten skrivarlya. Därefter tog jag en timmas promenad och njöt av att se alla som badade i sjön, lekte på gräsplanen och bara satt och tog igen sig en stund.

Idag ska jag iväg på research och träffa en guide på Torpa Stenhus inför boken Spöket på Torpa Stenhus. Den blir den sjätte boken i serien Theo- och Ramonaäventyr och totalt den 29:e boken, om Theo och Ramona om man räknar in den historiska äventyrsserien också, och det gör läsarna. Jag också.

Det ska bli spännande att få se minsta skrymsle och vrå på slottet, höra talas om sägner och spökhistorier för att sedan komma tillbaka till hotellet och skriva.

Imorgon åker jag vidare till Kungsbacka där jag ska hålla skrivarkurs för flera klasser. Det ser jag fram emot. Vädret ska bli fint hela veckan efter vad jag har hört, det är perfekt när man är ute och reser. Livet blir lite lättare då.

Önskar dig en fin, innehållsrik vecka, med möjlighet att varva ned och vara.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


söndag 6 maj 2018

Grattis till vinnarna av födelsedagsboken

Grattis till vinnarna av födelsedagsboken

Oj, vilket gensvar det blev på utlottningen av födelsedagsboken. Tack alla vänner och läsare. Eftersom ni var så många som skrev vill jag inte bara välja en person, utan det blir tre som vinner ett signerat exemplar av en av alla mina böcker.

En av vinnarna är Oskar Bengtsson som hade önskat sig Svarta döden. En riktigt läskig bok om pestens härjningar i Florens. Den boken skrev jag för att jag ville resa till Italien och Florens i synnerhet. Grattis Oskar!

Emelie Fagerström är också en av vinnarna. Hon hade inte önskat sig någon speciell bok och utifrån vad hon skrev i sin kommentar tycker jag att boken Författare Från dröm till verklighet passar bra. Det här är berättelsen om mitt liv, från det att jag drömde om att bli författare, fram till i höstas då boken gick i tryck. Detta är den inbundna boken som är 100 sidor tjockare än pocketupplagan som gavs ut till bokmässan 2017. Den inbundna boken kom ut i januari 2018. Det är även en bok som hjälper dig att förverkliga drömmen om att bli författare. Här hittar du tips och råd om hur du ska lyckas. Grattis Emelie!


Persiens Pärla är en bok som betyder mycket för mig. Ser du i nedre bården av boken, där står mitt namn, precis som i övre bården. I den här boken knyter jag ihop många av de trådar jag lämnat hängande i tidigare böcker. Här får läsarna svar på de flesta av sina frågor. Jag älskar verkligen den här boken. Den som vinner den här är Anna Helgesson, som inte heller hon hade önskat någon speciell bok, utan bara en av mina historiska äventyrsböcker. Jag tror den här blir perfekt för henne. Grattis Anna!

Stort tack till alla er andra som var med och önskade böcker. Ni kommer snart att få en ny chans att vinna böcker. Håll utkik! För snart lottar jag ut Häxjakten, Tsunamikatastrofen i Lissabon, Spöket på Torpa Stenhus och Staden på andra sidan Pyramiden. Kanske har du bättre tur nästa gång.

Vill du vara en av testläsarna till de nya böckerna? Mejla Kim M. Kimselius!

Stort grattis till vinnarna. Hör gärna av er när ni har läst böckerna och berätta vad ni tyckte om dem.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare och Föreläsare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.