Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 september 2020

Världens vackraste man av Lena Ackebo samt Kära Barbro och Darling Mona

Världens vackraste man av Lena Ackebo samt Kära Barbro och Darling Mona

Världens vackraste man

Systrarna Mona, pensionerad lärare, och Barbro, hemmafru, har inte mycket gemensamt trots att de vuxit upp i samma familj. Mona är präglad av mörka minnen, Barbro håller fast vid bilden av en lycklig barndom. De få gånger de träffas slutar nästan alltid i gräl och tårar. När Barbro föreslår att de ska åka på en charterresa till Mallorca för att lära känna varandra bättre följer Mona ytterst motvilligt med. Resan får oanade konsekvenser. Mellan dem kommer nämligen Världens Vackraste Man, en ytterst charmerande engelsman som är ägare till Alberts Hall, som tar Mona med storm och gör Barbro mycket misstänksam. Efter veckan på Mallorca är inte mycket sig likt i systrarnas liv.

Älskade den här boken. Mona och Barbro är två systrar som bara grälar med varandra. När Mona träffar Albert blir det kärlek vid första ögonkastet, något som gör syskonen ännu argare på varandra. Barbro blir sjuk och sängliggande i stort sett hela semesterveckan. Mona pysslar om sin syster, men passar även på att träffa engelsmannen Albert. En semesterflört säger Barbro, men Mona tycker det är något mer.

Fina miljöskildringar, starka personporträtt och en härlig berättelse helt enkelt. En bok jag tycker du ska läsa!

  Boken får fem stjärnor av fem möjliga.


Kära Barbro

Barbro reser ensam hem från Mallorca efter semesterveckan med systern Mona, som stannade kvar hos Världens Vackraste Man. Under sommaren får hon brev från Mona, ljusa skildringar av tillvaron med den nya kärleken.

Breven väcker en rastlöshet hos Barbro. Hon fylls av en känsla av tomhet, känner sig avskuren från sin man och barnen och börjar se sin krävande mamma med andra ögon.

Saknade Mona i den här berättelsen och skildringarna av Mallorca. Mycket intressant skildring av ett till synes lyckat äktenskap som ifrågasätts när Barbro vidgar vyerna. Den allestädes närvarande elaka mamman som det bara pratades om i förra boken, möter vi här.

Jag tyckte inte lika mycket om den här boken som den första, för jag tycker att systrarna borde ha vuxit mer i sitt förhållande till varandra.

  Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.


Darling Mona

Monas och Barbros mamma har just dött. Mona måste lämna sin älskade Albert och sitt nya hem på Mallorca för att åka till begravningen i Stockholm. Med hjälp av sin dagbok försöker Mona se tillbaka på sin barndom, på vad som faktiskt är hennes egna minnen, och vad som snarare är en bild som hennes mamma har skapat. Och väl i Stockholm vill Mona också göra upp med en annan del av sitt liv. Hon stämmer möte med exmaken Torbjörn för att erbjuda honom sin vänskap. Ett möte som får henne att se såväl på honom som på sig själv med andra ögon. 

Äntligen är vi tillbaka på Mallorca och får lära känna Mona och Albert lite mer. Syskonförhållandet är fortfarande lika turbulent och inte blir det bättre när Barbro kommer ner till Mallorca, utan sin man. Mona tror att hon är ute efter att stjäla Albert och så är bråket igång.

Jag lyssnade på alla böckerna i ett svept. De är fängslande, man vill veta hur det går, framförallt för Mona som lämnar allt och stannar kvar på Mallorca. Kan varmt rekommendera dig att läsa alla tre böckerna.

  Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns de på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

tisdag 22 september 2020

Kimselius 60e bok Silverskatten vid Johannishus slott

Kimselius 60e bok Silverskatten vid Johannishus slott

WOW! Det är knappt jag tror det är sant när jag håller boken i min hand. SEXTIO böcker. 

Silverskatten vid Johannishus slott är en av mina bästa böcker. Är supernöjd med den. Handlingen utspelar sig runt ett silverarmband som läsaren får följa under olika århundraden. Självklart är Theo och Ramona med, men de centrala figurerna är Agathe Wachtmeister på Johannishus slott 1865, samt Gullvor på 1100-talet.

Det är historia blandat med fiction. Jag är lika nöjd med den här boken som med Tsunamikatastrofen i Lissabon, som jag hittills har räknat som min absolut bästa bok. Nu får böckerna dela på 1a platsen.

Det är samma otroliga känsla varje gång jag håller en av mina egenhändigt skrivna böcker i handen. Tänk att jag har gjort den här. Jag slutar nog aldrig förundras över det.

Boken har redan blivit läst, så här tycker läsarna om den:

"Kim har en väldigt lättflytande och lättillgänglig författarstil." Greve Hans Wachtmeister

"Vilken fantastisk bok! Tyckte så mycket om den, som vanligt svårt att sluta läsa när man börjat." Jessica Bengtsson

"Här får vi ta del av ännu en bit av Blekinges och Sveriges historia. Med hjälp av Kims berättelse och en smula egen fantasi lyfts silverskattens väg genom tiderna fram." Ingela Rodehüser

Som vanligt fylls jag av saknad när en bok är klar. Men du känner väl mig, jag har redan påbörjat en ny bok. Det går inte att stoppa orden.

 

Baksidestext:

Ett silverarmband är det enda som finns kvar på Johannishus av den stora silverskatt som hittades i slottets närhet 1865. Vid ett besök på slottet förhäxas Ramona av armbandet, och gör allt för att få röra vid det, till slut lyckas hon. Det för henne och Theo tillbaka i tiden till 1165. De anländer till en grym värld. De får kämpa för överlevnad efter att ha förlorat smycket vid ankomsten till det förflutna. Hur ska de ta sig tillbaka till sin egen tid?

1865 blir Agathe Wachtmweister lika trollbunden av silverarmbandet och gör allt för att få det tillbaka till slottet, efter att silverskatten har lämnats till staten.

Parallellt med varandra utkämpas strider under olika århundraden, där silverarmbandet har den centrala rollen i kampen.

Kim M. Kimselius har under drygt 23 år fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Med boken Tillbaka till Pompeji gjorde Kimselius en bejublad debut. Boken har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009. Kims böcker har läsare i alla åldrar, från 7 år upp till 98 år.

 

Tänk att den äntligen är klar, boken jag har arbetat med i huvudet under tre år. En härlig känsla, men också lite sorglig. Jag har kommit att tycka mycket om Gullvor och Agathe, två starka kvinnor som levde under olika århundraden och olika förhållanden. Tur att Theo och Ramona fortsätter att följa med mig på mina historiska äventyr. Hoppas du också gör det!

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, på museet Kallvattenkuren i Ronneby och Johannishus slott, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!