Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 22 augusti 2015

Boktips Demonologi för nybörjare av Caroline L Jensen

Demonologi för nybörjare av Caroline L Jensen

En sådan härlig bok. Jag har skrattat och sträckläst boken. Någon har jämfört den med Liftarens guide till galaxen, men jag tycker den här boken är bättre. Den är sammanhängande och ger en trovärdig bild av helvetet och himlen. Lite läskig är den kanske, men jag upplever den mest som spännande och kul.

Allteftersom jag läser boken förstår jag mer och mer vad omslaget syftar på. Det är kul att kunna kika på omslaget, medan jag befinner mig på de olika nivåerna i helvetet.

Isak är en helt vanlig pojke, tror han. Han älskar sin lillasyster, Thea, som också är helt vanlig, men inte värst omtyckt. Till slut får han reda på varför ingen tycker om hans syster. Trots hennes ondskefullhet älskar han henne och är beredd att gå i döden för henne. Isak upptäcker att lillasystern inte heller är så värst vanlig.

Grannens råtta, Beatrice, dyker upp och berättar för Isak att det är bara han som kan förhindra jordens undergång. Tillsammans med sin vän, Rufus, ger Isak sig av sig av på en resa till Helvetet för att rädda Satan, sin syster och resten av världen.

Caroline L Jensen väver skickligt in detaljerna i handlingen och får mig att känna det som om jag är där, även om det inte är några speciellt trevliga ställen författaren tar mig till. Trovärdigt skildrar hon syndarnas plågor efter döden och väver ihop allt till en spännande berättelse som inte går att sluta läsa. Läs den!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 21 augusti 2015

Boktips: Till himlen och tillbaka

Läs den!

Till himlen och tillbaka av Eben Alexander

Det här är en otroligt intressant bok. Att läsa den dagen efter pappas begravning gjorde att det kändes något lättare. Boken höll mig fångad från första till sista sidan och de allra sista sidorna läste jag om. Jag blev helt tagen efter att ha läst boken, så omskakande och givande var den. Läs den!

Tusentals människor har nära-döden-upplevelser även om forskarna hävdar att det är omöjligt. Doktor Eben Alexander var en av de forskarna. Som välrenommerad neurokirurg visste han att nära-döden-upplevelser känns verkliga, men egentligen bara är ett spratt hjärnan spelar oss när den utsätts för extrem stress.

En dag i november 2008 drabbades Alexander av en sällsynt bakteriell hjärnhinneinflammation – den del av hjärnan som kontrollerar tankar och känslor, och alltså gör oss mänskliga, slutade helt att fungera. I sju dagar låg han i koma. När läkarna insåg att allt hopp var ute och bestämde sig för att upphöra med den livsuppehållande behandlingen så öppnade han plötsligt ögonen. Han var tillbaka.

Det var ett medicinskt mirakel. Men miraklet var egentligen ett annat, för medan hans kropp befann sig i koma reste Alexander bortom vår verklighet och nådde platser som är utom räckhåll för oss levande. Han befann sig i livet efter döden.

I den här fascinerande berättelsen delar Alexander med sig av sina erfarenheter och förklarar varför hjärnan inte kan ha fabricerat hans resa. Följ med in i den andliga världen och ta del av det som händer med oss efter döden!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 20 augusti 2015

Boken är fantastiskt bra! Den är inte lik någon annan skrivarbok jag läst.

Fina ord om min nya skrivbok, Att hitta glädje i skrivandet. Det är Anni Svensson som har skrivit nedanstående rader.

 

Att hitta glädje i skrivandet är en skrivarbok av författaren Kim M. Kimselius som gett ut ytterligare en bok om skrivande. Men Kim är kanske främst känd för sina historiska äventyrsböcker.

Jag upplever att den här boken inte bara berättar om skrivandet, den beskriver även tydligt ”hur” man går tillväga när man vill skriva en bok.

Från början med hur man kan hitta idéer, t.ex. genom drömmar och egna livserfarenheter Den ger även konkreta tips kring upplägg och innehållsplanering, ända från början, fram till en färdig bok med olika möjligheter till publicering, marknadsföring osv.

Det berättas även om de klassiska delarna inom skrivandet man behöver behärska som skicklig författare; karaktärer, miljöskildring, gestaltning, dialog m.m. Det finns också gott om konkreta tips, råd och till och med mallar för innehållsplanering, uppdelning av långa texter, hur man kan göra för att skriva flera berättelser samtidigt och mycket annat.

En annan bra sak är att boken är lättläst. Den är omfattande (416 sidor), men har en tydlig uppdelning med många, korta kapitel. Det gör att man kan sträckläsa boken (som jag gjorde eftersom jag omöjligen kunde sluta när jag väl börjat), men det går lika bra att slå upp de delar men är mest intresserad av och läsa bara en del i taget i den ordning man vill. Perfekt om man har ont om tid, men söker snabba svar för att komma framåt snabbt i skrivandet.

Det som också är fint med boken är att den verkligen inger hopp till alla människor som älskar att skriva. Man kan om man vill. Viktigast av allt är att skriva med glädje. Det ska vara kul att skriva! Om man älskar det man gör, blir det ofta bra.

Boken är fantastiskt bra. Den är inte lik någon annan skrivarbok jag läst. Den ger dig både idéer, kunskap, mallar och kanske framför allt hopp, glädje och inspiration. När även du en dröm om att bli författare - läs! Som Kim skriver; ”Allting går – bara man vill och bestämmer sig för det.” 

Och lyckas du så småningom med ditt skrivprojekt. Berätta om det, hur du gjorde och hjälp andra att uppfylla sin skrivardröm. Att ”skicka vidare” gör oss alla rikare. Ett fint, ärligt budskap som genomsyrar hela boken. Jag skriver Kim, jag skriver!

Anni Svensson

Tack för de fina orden om min skrivbok, Anni. Det låter bra att du skriver, fortsätt så, jag förstår att du har blivit oerhört inspirerad, det gör mig jätteglad :-D


Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.Ännu fler skrivtips i Att hitta glädje i skrivandet.
"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

onsdag 19 augusti 2015

Signeringsdags av Sveriges Pompeji Sandby borgs öde och Att hitta glädje i skrivandet

Nu är det dags för första signeringen av Sveriges Pompeji Sandby borgs öde och Att hitta glädje i skrivandet.

29 augusti 11-15 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund. Första signering av Sveriges Pompeji Sandby borgs öde och Att hitta glädje i skrivandet.

30 augusti 12-15 signerar Kim sina böcker hos Akademibokhandeln Nova Lund.


Baksidestext
Det här är en bok för dig som drömmer om att bli författare, eller bara vill förbättra ditt skrivande. Sedan debuten 1997, med 11.000 böcker sålda på en vecka, har Kim M. Kimselius gett ut närmare 40 böcker och vet hur glädjefyllt det är att skriva. Här ger Kim tips om hur du skriver en bra berättelse, råd vad du ska göra vid skrivkramp och information som gör att du hittar glädje i skrivandet. En bok som gör det möjligt för alla att skriva, på ett roligt och inspirerande sätt!

Omdömen om boken

"Kim M. Kimselius är ett proffs att ta fram och hålla kvar en bra text." Liza Licazzo

"Man blir lyrisk av omslaget utan att man öppnat boken." Carita Hägglund

"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg


Baksidestext
Theo och Ramona är med vid utgrävningen av Sandby borg på Öland. Här hittar de både skatter och mänskliga skelett. Genom fynden förstår de att borgens invånare har mött ett hemskt öde. Ett silverspänne fångar Ramonas intresse och gör att hon vill veta mer. Med hjälp av Månstenen reser de till borgen på 400-talet. De vill försöka förhindra händelsen som blir invånarnas undergång. Ondskefulla krafter har redan satt allt i rullning och slår till direkt vännerna anländer till det förflutna. 


Omdömen om boken
"Ett spännande och fartfyllt äventyr i järnåldern där vänskapen spelar en oerhört stor roll." Sandra Petojevic

"Spännande historia i rafflande tempo som för läsaren genom tid och rum.Jag tror att boken kommer bli läst och omtyckt av många ungdomar! Vilket tempo!" Anna-Karin Andersson, arkeolog och författare

"Sandby borg var okänd för mig innan jag läste den här boken. Även om man inte vet så mycket om borgens öde så gör Kim historien levande med sin fantasi. Spänningen hålls uppe genom hela boken och läsaren kan aldrig riktigt slappna av. En bok som är väldigt svår att lägga ifrån sig!" Ingela Svensson

"Kul att vara tillbaka i ett äventyr i Sverige. Som vanligt väl researchat och tidstroget." Annelie Nilsson

Hoppas vi ses!

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

tisdag 18 augusti 2015

"Den är viktigt Mycket viktigt" Att skriva med glädje


Den här fina recensionen av min första skrivbok Att skriva med glädje hittade jag hos SlaktarStina. Tack snälla Stina för de orden.

 Att skriva med glädje - början på en saga


Just nu läser jag "Att skriva med glädje" av Kim M Kimselius. Som en mental förberedelse inför höstens utmaningar, som en inspirationskälla för vad jag vill bli. För Kim är en framgångsrik författare. Hon har gett ut massvis med böcker och hyllas ofta för sitt fängslande sätt att skriva. I den här boken delar hon frikostligt med sig av sina kunskaper kring skrivandets konst, både vad gäller strategier för själva skrivandet men även på vägen till att bli publicerad.


Boken är inte alls vad jag hade förväntat mig. De första kapitlen läste jag på en lunchrestaurang i stan, i tron om att jag skulle kunna suga i mig lite matnyttig fakta i kombination med en barnledig lunch. (Ultimat effektivitet - en småbarnsförälder superkraft/svaghet)  Det blev inte så. Det slutade med att jag satt och storgrät där vid bordet, med huvudet nerböjt över tallriken i ett misslyckat försök att dölja mina översvämmande känslor. Jag höll på att missa tiden hos tandläkaren. Sedan dess har jag ömsint förvarat boken på ett barnsäkert ställe - den får inte gå sönder. Den är viktigt. Mycket viktigt.

Hur som helst. I ett av kapitlen uppmanar Kim läsaren att skriva en saga. Så det har jag nu gjort. Eller iallafall början på en. Och här kommer den, håll till godo.

Linnéa och Silverkattens äventyr

En bit inne i skogen, bland blånande berg och granar som viskar, finns en liten gård. Det bor en familj där. I det röda huset, med pelargoner i fönstren och gångjärn som knarrar, bor Linnéa. Linnéa som vet vart alla myror är på väg, eftersom hon har frågat dem. Den Linnéa bor där. 

Ja, det förstås, hennes mor och far bor där också. Och katten. Silver-Katten. Han som har en päls lika vacker som prinsar och prinsessors glänsande smycken. Fast mjuk. Mjuk, precis så som en kattpäls ska vara. Men kanske ändå lite extra mjuk, för Silverkatten är en mycket speciell katt. Det säger alla som besöker den lilla gården ute i skogen. De bedyrar hans skönhet och blir betagna av de kloka ögonen. Så att Silverkatten är speciell är det ingen tvekan om. Men hur speciell han egentligen är, det vet bara Linnéa. 

En dag, när svalorna flög högt över himlen och solen började värma det daggfuktiga gräset, viskade Linnéa till Silverkatten "Kom, vi går ut i skogen på äventyr. Jag vill veta mer om den stora vida världen!"

Kika i på SlaktarStinas blogg för att läsa fortsättningen av sagan. Tack för de härliga orden om min skrivbok, Stina.

Kramisar Kim

Att skriva med glädje finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.I sommar, 2015, kommer min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet.


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

måndag 17 augusti 2015

Hur du använder Sociala medier i marknadsföring Egenutgivardagen


Egenutgivardagen i Stockholm
Lördag, den 12 september 2015, klockan 10.00-16.00

Den 12 september kan du komma och lyssna på mig, och många andra, på Egenutgivardagen i Stockholm. Det är BoD som arrangerar det hela. Många intressanta föreläsare kommer, så missa inte det här! Jag ska tala om hur du använder Sociala medier i marknadsföring. Läs här vad BoD skriver på sin hemsida om arrangemanget:

Under Egenutgivardagen koncentrerar vi oss på hur du som författare kan fånga läsarnas uppmärksamhet med din bok. Om du redan har gett ut en bok, planerar att göra det eller generellt är intresserad av bokbranschen är detta det perfekta tillfället att få mångfaldig information kring marknadsföringen av din bok.

Att ge ut sin bok helt själv är i dag hur enkelt som helst, men det är bara första steget i processen. Redan innan utgivningen är det viktigt att fundera på hur läsarna ska hitta din bok bland alla publikationer. 

Marknadsföring av boken är inte alltid en självklarhet och inte heller så lätt, därför organiserar vi Egenutgivardagen.

Egenutgivardagen är en mötesplats för inspiration och erfarenhetsutbyte, men även till för att erbjuda ökad kunskap för egenutgivare. Denna dag är också en utmärkt möjlighet att nätverka.

Dagen organiseras i samarbete med föreningarna Egenutgivarna och Seriff, som kommer att vara på plats och berätta om sin verksamhet samt svara på eventuella frågor.

egenutgivardagen goes #pubnpub
Under dagen kommer experter från olika områden berätta hur du kan marknadsföra din bok och främja försäljningen. Senare på eftermiddagen gästar Leander Wattig, grundaren till den internationella eventserien #pubnpub, eventet. Leander är en etablerad bloggare, talare och konsult inom publicering och hans event #pubnpub har spridit sig från Berlin till hela Tyskland, Österrike och till Nederländerna. Nu debuterar vi i Sverige!

Programmet för eftermiddagen består av en presentation om att organisera olika event och nätverka samt en paneldiskussion med egenutgivare. Här är det fritt fram, och önskat, att delta i diskussionen och utbyta erfarenheter med alla deltagare.

Välkommen att inspireras!Information om eventet

När?
Lördag, den 12 september 2015, klockan 10.00-16.00

Var?
Kulturhuset Nalen (salen "Stacken"), Regeringsgatan 74, 111 39 Stockholm

Vem?
Till alla som har gett ut en eller flera böcker, som vill ge ut en bok eller som bara generellt intresserar sig för egenutgivning och bokbranschen.

Vad kostar det?
Biljetten kostar 250 kr, är du medlem i Egenutgivarna eller Seriff kostar det 200 kr (kontakta din förening för rabattkod). Lunch och kaffe är inkluderade i priset.

Köp din biljett här »
 
Om du har ytterligare frågor om evenemanget, kan du gärna kontakta Vera Wunderlich per e-post: vera.wunderlich@bod.se


Program
10.00 Välkommen, presentation av deltagarna samt Egentugivarna & Seriff
 
10.45 Sociala medier i marknadsföring
Kim M. Kimselius, författare och egenutgivare

11.30 PR- och mediearbete vid publicering
Carin Balfe Arbman, PR-konsult och barnboksförfattare 

12.00 Lunch
 
13.00 Att göra boken intressant för biblioteken
Bibliotekstjänsten BTJ

13.45 Att skapa ett säljande omslag
Jens Andersson, prisbelönt omslagsdesigner

14.30 #pubnpub: Paneldiskussion och networking
Leander Wattig, bloggare, talare och konsult inom publicering. Presentation av konceptet #pubnpub samt paneldiskussion med de erfarna egenutgivarna Sara Önnebo, Kim Larsson och Christian Gripenvik. Öppen diskussionsrunda.

16.00 Tack för dagen 


Talare

Kim M Kimselius

Kim M. Kimselius debuterade som egenutgivare redan 1997 och har utkommit med närmare 40 böcker i olika genrer, sedan 2002 på det egna förlaget Roslagstext.
Kim håller skrivarkurser, lämnar skrivtips och marknadsföringstips på sin blogg, hemsidan och Facebook. Kim är även aktiv på många andra sociala medier, bl.a. Twitter, Instagram och Pinterest, som hon använder för marknadsföringen.

Carin Balfe Arbman
Carin Balfe Arbman har arbetat med PR under många år, inom flera olika områden och branscher. Idag arbetar hon främst med strategisk kommunikation och medierelationer för bland annat kulturinstitutioner och innovationsföretag, och hon utbildar även inom PR och kommunikation. Carin har också skrivit och givit ut en barnbok på eget förlag – ”Saga lär sig japanska” – och hon kommer på Egenutgivardagen att berätta om hur man kan jobba med PR för sin bok som egenutgivare. 


BTJ
BTJ är den ledande leverantören i Norden av informationstjänster och medieprodukter. BTJ:s lösningar förenklar och sparar resurser åt bibliotek, företag och andra verksamheter med behov av effektiv informationsförsörjning. Biblioteken i Sverige köper sitt sortiment från BTJ


JENS ANDERSSON
Jens jobbar med bokformgivining till förlag och institutioner. Han driver designbyrån Bok & Form samt förlagen Sanatorium och Placebo Press. Han är flerfaldigt prisbelönt för sin formgivning. Vid den senaste utdelningen av Svensk Bokkonst vann han det nyinstiftade priset ”Årets vackraste bok” för The Second in line – from the sketchbooks of Mattias Adolfsson (Sanatorium förlag).

Leander Wattig
Leander är bloggare i medie- och litteraturbranschen, föreläsare, förlagskonsult och docent vid konstuniversitetet i Berlin. Med sina projekt såsom eventet #pubnpub och nätverket "Ich mach was mit Büchern” (Jag befattar mig med böcker) för han samman aktörer inom medier och kultur –för bl.a. bättre arbetsmöjligheter, eventorganisering samt kunskapsförmedling inom branschen.

Författarna i paneldiskussionen

I paneldiskussionen deltar författarna Sara Önnebo (bl.a. Tulisaari-trilogin), Kim Larsson (bl.a. ”Fallet Catrine Da Costa”) och Christian Gripenvik (”Broder själ, syster flamma”) som berättar om sina egna erfarenheter av utgivning och marknadsföring.

Visst låter det här som ett mycket spännande evenemang! Jag kommer att vara kvar där hela dagen och lyssna på de andra talarna, och förhoppningsvis få tillfälle att träffa författarkollegor och läsare. Kanske till och med hinna fika med några.

Hoppas vi ses!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Du hittar även skrivtips i min skrivbok Att skriva med glädje, som finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok.

"En väldigt bra bok för dem som skriver som hobby, har författardrömmar eller redan är författare" Tanja Dianovas bokblogg.

Läs mer om Att skriva med glädje.Nu finns min andra skrivbok Att hitta glädje i skrivandet ute i handeln. Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.
"Än en gång lyckas Kim dela med sig av sin skrivglädje och inspirera till att låta orden flöda. --- Att hitta glädje i skrivandet är boken för alla de som drömmer om att skriva, men inte har en aning om hur de ska gå tillväga för att skriva en hel bok. Det är också boken till de som skrivit ett tag, men tappat glädjen i skrivandet. --- Kim delar verkligen med sig av skrivglädje och jag längtar efter att få skriva mina berättelser." Emmelie Hardenborg


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 16 augusti 2015

Boktips Personligt av Lee Child

Personligt av Lee Child

Alltsedan jag läste den första boken om Jack Reacher är jag fast för hjälten. Han är lite som James Bond, klarar allt, vet allt och tar sig ur alla svårigheter. Men han går inte osårbar ur striderna. Allt känns äkta.

Det här är 19:e boken om Jack Reacher och jag har inte tröttnat ännu. Blir lika glad varje gång det kommer en ny bok.

I Personligt har Frankrikes president blivit utsatt för ett mordförsök. Någon har skjutit skarpt och avståndet mellan skytten och målet är häpnadsväckande stort. Det finns bara en man som kan skjuta från den distansen. Jack Reacher är den ende som vet vem det är. De har träffats förr, då fick Jack Reacher skytten i fängelse. 

Genom en efterlysning i en armétidning ber en av Jack Reachers tidigare chefer Jack att kontakta honom. Det gör Jack Reacher, för han har en skuld att betala till mannen. Sedan rullar allt igång. Han får i uppdrag att jaga rätt på skytten tillsammans med en nyutexaminerad analytiker, Casey Nice, som knaprar antidepressiva tabletter för att klara av arbetet.

Jakten tar dem runt om i världen. Ska de hinna få fart på mördaren innan G8-mötet i England där världens ledare ska samlas? Tiden börjar rinna ifrån Jack Reacher.

En mycket spännande bok som jag rekommenderar dig att läsa om du tycker om fartfyllda thrillers.


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.