Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 17 oktober 2009

Kimselius är i farten igen


Har fått schema för min Islandsresa. Spännande och fullspäckat program. Ska hålla föredragen på engelska. Borde inte bekymra mig eftersom jag pratar mycket engelska, men...
Okej, det går säkert bra. Ska skriva ned föredraget direkt på engelska och sedan lyssna och höra hur det låter. Blir säkert bra. De skrev att jag skulle ha regnkläder med mig... En av mina vänner åker söderut till värmen och jag åker till regn och kyla. Förhoppningsvis är det varmt och skönt på B&B där jag ska bo. Ingen idé att oroa sig i förväg. Det blir vad man gör det till och jag brukar alltid njuta av mina resor eftersom jag har en förmåga att vända negativa saker till positiva.
Nu sitter jag här och är ivrig att fortsätta jobba med "Kimberlie - Ett nytt liv". Nu är jag verkligen taggad och har som ambition att bli klar med boken innan min resa, så att korrekturläsarna blir glada och nöjda. För det är inte bara fansen som längtar efter de nya böckerna, även mina korrekturläsare gör det. Och jag... jag längtar efter att få sätta ännu en bok, skriven av mig, i min bokhylla och njuta av anblicken. Skrivdags!
Kramisar från Kim

Kimselius är överraskad över Kimberlieboken


Oj, vilken trevlig överraskning. Igår satte jag mig och läste Kimberlie - Ett nytt liv, 2:a boken i den nya Kimberlieserien och jag blev glatt överraskad, eftersom den var så bra. Det är trots allt 19 år sedan jag skrev boken, som därefter har legat i mina manushögar. När jag började bearbeta manuset inför utgivningen kändes det som ett alltför stort hopp i handlingen en bit in i boken, därför behåller jag början och skriver nytt material. Det andra materialet kommer in i Kimberlie3. Det ska ju bli en serie. Jag tycker det är SÅ ROLIGT att jobba med Kimberlie och Andy. Nya fräscha karaktärer och nya fräscha omslag. Är jättenöjd med den nya illustratören som verkligen lyckats fånga Nya Zeeland och dess mystiska natur.
Sitter här med levande ljus tända. Har varit vaken drygt en timma nu, klockan är 6.20, utanför är det becksvart, alldeles tyst, hundarna har gått och lagt sig igen efter att de har varit ute och skällt ut älgjägaren som sitter på pass strax utanför tomten. Hundarna har därmed sannolikt skrämt iväg alla älgar för honom, precis som alla andra morgnar den här veckan. Ingen bra plats att ha ett älgpass på med andra ord! Har inte hört några skott, så jag tror inte att han har skjutit någon av mina älgar.
Längtar efter att fortsätta jobba med Kimberlieboken, så det är bäst jag slutar skriva här och ägnar mig åt något mer produktivt som resulterar i en ny bok. Vet att fansen längtar och väntar. Det tycker jag om, för det inspirerar mig att skriva mer! TACK, alla ni som skriver till mig och berättar hur mycket ni tycker om mina böcker, ni är min drivkraft!
Kramisar från Kim

torsdag 15 oktober 2009

En kylig dag med snö/Sociala medier


Idag har årets första snö kommit till Kolshult. Riktiga Julflingor singlade ned mot marken. Vinden var bitande kall och sände rysningar genom kroppen. Speciellt som pannan är sönder och det är isande kallt även inomhus. Snöflingorna var så vackra och jag blev glad över att se dem. Som tur var lade de sig inte till ro på marken utan försvann direkt de landade. Annars hade vi varit tvungna att skotta snö, och det känns som lite för tidigt. Däremot kändes kylan och snön som förberedelse inför min Islandsresa. Kanske är det en annan kyla där, så att jag slipper frysa så mycket.
Större delen av dagen har gått åt till att gå igenom alla mail som lagrats medan internet har legat nere, vilket det fortfarande gör, vårt ADLS alltså. Nu har vi skaffat mobilt bredband och det fungerar, om än något långsammare än ADLS, men det fungerar!
Visst är det typiskt att när tidningen har en helsidesartikel om mig och sociala medier så försvinner vår internettäckning! Vilket innebär att jag är så långt ifrån sociala medier som det är möjligt. Men nu är jag tillbaka igen.
Nu stänger jag internet för idag och sätter mig och författar.
Vi hörs snart igen!
Kramisar från Kim

onsdag 14 oktober 2009

Äntligen ute på nätet igen!

Åh vad det är jobbigt när internet ligger nere och man bara får tala med oförstående personal efter att ha suttit i telefonkö en halvtimma. När jag ställde frågan om personen själv varit utan internet i en veckas tid och visste hur det kändes, blev det helt tyst i luren. Nu för tiden är hela samhället uppbyggt på att alla har tillgång till internet. Men då borde också internet fungera för ALLA och inte bara för de som bor i staden. Efter att ha haft stora problem i somras och varit utan internet i flera omgångar och nu återigen drabbats så var mitt tålamod slut. Jag åkte till staden och köpte ett mobilt bredband. Än så länge har det fungerat, cirka 30 minuter... Täckningen är något sämre, men det fungerar i alla fall.
Med andra ord blev det inte så mycket skrivet som var planerat. Men det får jag ta igen, historien finns i mitt huvud, det ska bara in i datorn också.
Vi hörs snart igen!
Kramisar från Kim

måndag 12 oktober 2009

Kimselius är laddad med spännande berättelser!

Har haft en fantastisk dag, fylld av föreläsningar och inspirerande åhörare, vilket alltid gör mig så skrivsugen. Idag har jag föreläst på olika skolor runtom i Vinslöv. Fantastiska elever och lärare. De har varit så entusiastiska och ställt många frågor. Dessutom har de berättat att de tycker om mina böcker, vilket gör mig väldigt glad och inspirerad.
I lördags var jag på Akademibokhandeln i Växjö och signerade. Mycket nöjd med den dagen också. Att jag inte har hört av mig tidigare beror på att vår internetuppkoppling har legat nere sedan i fredags... Ska bli spännande att se om den fungerar igen när jag kommer hem. Annars får det bli små korta twittrande från mobilen ett tag.
På väg ned till Skåne i morse ringde Jan och berättade att vår panna gått sönder. På onsdag kommer de för att visa en katalog så vi kan välja ny panna, och sedan tar det säkerligen en vecka till. Fryser bara jag tänker på det. Jag var glad att jag skulle bo på hotell i natt så jag slapp frysa, men här sitter jag med två tröjor och ytterjackan på! Har beställt upp extra täcke till rummet. Tänk att det kan vara så kallt inne när det inte alls är så kallt ute.
Försökte lägga ut en ny film på youtube, men jag hade inte sparat den i rätt program innan jag lade den på pinnen, så jag kunde inte lägga ut den. Gör ett nytt försök när internet fungerar hemifrån igen!
Nu ska jag skriva på min bok. Ni har väl inte missat det nya omslaget: Kimberlie - Ett nytt liv?
Kramisar från Kim