Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 23 juni 2018

Enda vägen av Anna Jakobsson Lund

Enda vägen av Anna Jakobsson Lund


Anna Jakobsson Lund är en mästare på gestaltning. Tvivlar du på hur du ska gestalta, läs Annas böcker. På mina skrivarkurser får jag ständigt frågan "kan du lära mig mer om gestaltning?". Den här sommaren kommer jag att, ännu en gång, rekommendera Anna Jakobsson Lunds böcker, men den här gången för att kursdeltagarna ska lära sig att gestalta.

En proffsig författare som fångar läsaren direkt med sina starka personporträtt, när de skickligt vävs in i miljöskildringarna. Tillsammans ger de en bild av en skrämmande framtid, men också en fascinerande sådan, där människorna har utvecklat gåvor av olika slag.

Jag älskar verkligen Anna Jakobsson Lunds böcker och rekommenderar dem varmt. Läs ALLT hon har skrivit!


När Systemet visar sina svagheter - hur långt är du beredd att gå för att störta det?

Efter attentatet i periferian försätts huvudstaden i undantagstillstånd. Ava, Levi och Leymah ger sig av i jakt på en uråldrig hemlighet som kan störta Systemet. En hemlighet de inte är ensamma om att vilja utnyttja.

Ava kämpar med att leda en grupp med många viljor. Samtidigt söker hon svar hon trodde var begravda för alltid. Finns det människor i Rörelsen som vet något om hennes förflutna?

Levi försöker hitta en plats i en kamp där våld, kunskap och kärlek blandas ihop. Kan det finnas ett annat sätt att göra motstånd? En annorlunda revolution?
 Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, Storytel och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.

 

fredag 22 juni 2018

Den sista mrs Parrish av Liv Constantine

Den sista mrs Parrish av Liv Constantine

Det här är en bok med många vändningar. Den gick absolut inte att sluta lyssna på, en oväntad handling, starka karaktärer och bra gestaltning gör det till en bok jag kommer att minnas länge.

En väg in i de rikas värld är allt Amber Patterson önskar sig och hon tror sig ha hittat en, genom Daphne Parrish och hennes man, fastighetsmogulen Jackson, som är ett drömpar i allas ögon. Det som de har vill också Amber ha. Jag lyssnar ivrigt för att se om hon ska lyckas, tycker synd om Daphne, men kan ändå inte låta bli att heja lite på Amber, sedan vänder det. En  halsbrytande vändning som ställer allt på huvudet och får mig att tänka om, sympatin skiftar och jag kan absolut inte sluta lyssna. En av de bästa böcker jag har lyssnat på det här året, bra inläsning och en makalöst spännande berättelse. Läs den! Gör det!


Vissa kvinnor får allt. Andra får vad de förtjänar. Amber Patterson har fått nog. Hon är trött på att vara en oattraktiv, tråkig kvinna som ingen lägger märke till. Hon tycker att hon förtjänar mer - ett liv med pengar och inflytande, ett sådant liv som den blonda, blåögda och vackra Daphne Parrish tar för givet. I det lilla kustsamhället Bishops Harbor i Connecticut är societetsdrottningen och filantropen Daphne och hennes man, fastighetsmogulen Jackson, drömparet i allas ögon. Avundsjukan skulle äta upp Amber inifrån, om det inte var så att hon hade en plan. Genom att spela på Daphnes välvilja börjar Amber nästla sig in i familjen Parrishs liv - ett första steg i hennes noggrant uträknade plan för att krossa deras äktenskap. Snart är hon Daphnes förtrogna, reser med paret och deras döttrar på semester till Europa och tar sig allt närmare sitt mål, Jackson. Men det finns en skugga i Ambers förflutna, och om någon får reda på vem hon egentligen är riskerar allt att glida henne ur händerna.Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus, CDON.COM och Storytel

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

torsdag 21 juni 2018

Hemligt projekt 2 Blekinge Skärgårdstrafik

Hemligt projekt 2 Blekinge Skärgårdstrafik

Under våren har jag haft många spännande projekt på gång, förutom att har jag skrivit flera böcker. Tidigare berättade jag om ett av de hemliga projekten, att jag hade blivit låtskrivare. Nu kan jag äntligen avslöja nästa projekt: Jag har skrivit barntexterna till samtliga turer på Blekingetrafikens Skärgårdsbåtars audioguider.

Inläsning av texterna till Blekingetrafikens Skärgårdsbåtars audioguider. Här på Nordic Frames där Sven-Gunnar Pettersson ansvarade för ljudupptagningen.
När de kontaktade mig tänkte jag först tacka nej, eftersom jag hade så mycket att göra. Sedan tänkte jag "varför inte" och tackade ja. Det har jag inte ångrat.

När Blekingetrafiken hade fått mina texter, hörde Ann Förberg av sig och sa att hon hörde min röst när hon läste texten. Därefter frågade hon om jag kunde tänka mig att läsa in texterna. Jag blev jätteglad. På dagens invigning fick de runt 150-200 gästerna lyssna på en av mina texter. Flera kommenterade att det var härligt att lyssna på min röst, för den var så mjuk och lätt att lyssna på.

Igår var det alltså dags för den stora invigningen. Maken och jag åkte från Ronneby, på båten Astrid som dagen till ära hade fått nytt namn och döptes i Ronneby hamn. Här ser du mig på båten innan avfärd.

Alla är spända av förväntan på vad som ska hända under invigningen. Närmast i bild ser du min man Jan.

Ronnebyån är makalöst vacker. Jag har promenerat utefter den många, många gånger, eftersom jag arbetade på vänstra sidan av ån och brukade gå på lunchpromenad utefter ån.

Om du åker Ronnebybåten kan du höra mig berätta om det här rosa huset.

Jag bara njuter. Det var jätteblåsigt och molnigt, ändå var det härligt.
 Blir du sugen att åka med på en tur efter att ha sett de här bilderna?

Här anländer vi till Ronneby hamn där festligheterna startade. Ett väl genomfört arrangemang av Blekingetrafiken. Alla blev väl mottagna, god mat, dryck och tårta.

Jag fick gå upp på scen och bli intervjuad. När jag hade blivit utfrågad spelades det upp ett stycke av min inlästa text. Jag hann inte lyssna så mycket, för när jag steg av scenen, efter att ha fått ett säsongskort på samtliga båtar, blev jag mottagen av en fotograf.

Innan hemfärd gjorde vi också en filminspelning, ute på kajen i vildsint blåst. Jag undrar hur ljudet blev? Det blev några omtagningar, innan filmteamet från Paraply var nöjda.

Här ser du frikortet jag fick till mig och Jan. Nu ska vi ut och åka skärgårdsbåt i sommar. Kanske vi ses på någon av turerna?

När jag kom hem var jag helt slut. Då hade jag två inlagor (texten i boken) att läsa och godkänna: 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär och Tsunamikatastrofen i Lissabon. Det gick bra med massor av te, innan det var dags för hundarnas eftermiddagspromenad.

Nu har jag inga fler hemliga projekt på gång, men många spännande böcker att skriva.

Befinner du dig i Blekinge? Kanske vill du vara med om samma upplevelse som jag har haft?

PREMIÄR! Kom förbi Handelshamnen lördagen den 30:e juni och var med på invigning av Karlskronas nya skärgårdstrafik, Hop-on Hop-off. Under invigningsdagen åker du gratis med båda båtarna. Njuta av glittrande hav, ta dig mellan sevärdheter och inspireras av guidningen ombord. Vi finns på plats i Handelshamnen kl. 10-14 och bjuder på musikunderhållning, ansiktsmålning för barn, korv med bröd, dryck och fika.

Ha en fin midsommarhelg!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


onsdag 20 juni 2018

Skrivarkurser sommaren 2018

Skrivarkurser sommaren 2018

Om två veckor börjar de, sommarens skrivarkurser på Färgargården.

Det här huset har något speciellt. Direkt du kliver in över tröskeln vill du skriva. Det var så jag kände första gången jag steg in i huset, det var det som gav mig idén att hålla skrivarkurser i huset. Samma känsla har många av skrivkursdeltagarna fått när de kommit in på Färgargården för första gången. Därför är det kanske inte underligt att många kommer tillbaka år efter år efter år. Två deltagare har varit med sedan start 2014.

I den här stunden, när jag skriver blogginlägget, bubblar det inom mig av förväntan. Tänk att få möta alla skrivsugna igen. Att sitta på Färgargården och invänta första deltagarens ankomst, visa runt de nya, medan de som varit med förr genast skyndar upp till andra våningen för att se om deras favoritrum är ledigt. Huset ser inte stort ut utifrån, men här ryms tio sängplatser, tre stora vardagsrum och två kök. Det trodde du inte, eller hur? Dessutom finns här två toaletter med dusch.

Första året var huset helt omodernt, med utedass och vatten i en kran utomhus. Men det gick det också. Deltagarna sa att de tyckte det var charmigt. Jag hade städat utomhustoaletten, ställt in handfat och vattenkanna, samt lagt in handdukar. Det såg gemytligt ut, trots sin enkelhet.

Även om huset nu har renoverats har det behållit sin enkelhet och charm. Det är inget lyxboende, men det lockar till skrivande. Orden finns i väggarna och ju fler skrivkursdeltagare som besöker huset, desto fler ord samlas där. Jag älskar Färgargården, jag äger inte huset, hyr det bara, men en del av mitt föräldrahem finns där, eftersom jag tog med mig allt porslin från mitt föräldrahem när pappa hade dött. Det känns härligt att äta på de välkända faten, eller dricka ur en mugg som har följt med under många, många år.

Varje år händer det nya saker på Färgargården, det ska bli spännande att se vad som är nytt för i år.

Bredbandet som länge varit utlovat har ännu inte kopplats in, det får vi klara oss utan även i år. Kanske är det just det som är charmen, att vi inte riktigt lever i nutid, utan i det förflutna när vi är på Färgargården.

För varje år har jag ett tema, i år är det historia. Varje kursdeltagare kommer att få ett häfte med Färgargårdens historia och lite om byn. Jag utmanar dem med nytt tema varje år, nya saker att försöka knåpa ihop till nästa Färgargårdsbok.
1:a Färgargårdsboken
2:a Färgargårdsboken
3:e Färgargårdsboken
På grund av återbud har jag några platser kvar på kurserna.
Datum för skrivarkurserna 2018:
Vecka 27, 5-8 juli Eget skrivande.
Några få platser kvar

Vecka 28, 12-15 juli Eget skrivande.
Några få platser kvar

Vecka 29, 19-22 juli Eget skrivande.
Några få platser kvar

Vecka 30, 26-29 juli Grundkurs. Fullbokad

Vecka 31, 2-5 augusti Grundkurs. Några få platser kvar

Vecka 44, 1-4 november Grundkurs

Se där kom även höstens kurs med. Då har vi Skräck som tema, passande för Allhelgonahelgen.

Fortfarande är det mycket kvar att förbereda inför kursstart, råvarorna till maten ska inhandlas, maten ska lagas, listor med allergier gås igenom och sista kursbrevet skickas ut för att välkomna kursdeltagarna.

Sedan sitter jag där, i fem veckor, och bara myser medan jag gör vad jag kan för att lyfta och inspirera kursdeltagarna att skriva mästerverk. Många är de som blivit antagna och utgivna efter kurserna, en del av de fortsätter komma. Mest för gemenskapens skull, men jag tror även det är för att de behöver en liten spark i baken, att känna att de hör till, att de inte är ensamma i sitt skrivande. Oavsett vad skälet är, är jag lika glad varje gång jag får träffa skrivkursdeltagarna.

Snart är det dags! Är du en av dem jag kommer att få träffa i sommar?
"Under två dagar har jag fått ny inspiration och ännu mer fart på mitt skrivande.
Jag kan varmt rekommendera Kims skrivarkurser.
Hon är en perfekt coach som gör skrivandet ännu roligare."
Annie Svensson
Hjärtligt välkommen!

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

tisdag 19 juni 2018

Vinn bokutgivning och omslagsdesign

Vinn bokutgivning och omslagsdesign

Dags för en tävling. Den här gången är det BoD som utlyser en tävling. Priset är bokutgivning och omslagsdesign. Om du redan funderar på att ge ut din bok kanske detta ger dig en knuff att ta steget. Nedan kan du läsa mer om vad som gäller. Jag lade även in en fråga som tävlingen hade fått, eftersom jag tyckte svaret på frågan förtydligade tävlingen. Lycka till!


Sommartävling: 

Vinn en bokutgivning och omslagsdesign!

Nu har du chansen att låta din författardröm gå i uppfyllelse och ge ut din bok som tryckt bok och e-bok i bokhandeln gratis. Ta chansen och var med i vår sommartävling!

Vi bär alla på en historia, en berättelse, en saga, en kunskap eller kanske en erfarenhet som vi gärna skulle vilja dela med oss av. Oavsett om du redan har skrivit den för länge sedan eller om du inte har påbörjat den ännu, så har du i sommar chansen att ge ut just din berättelse i form av bok och e-bok gratis. Inte nog med det, vinnaren får även en gratis omslagsdesign på boken och BoD:s anteckningsbok.

Vi vill motivera nya och erfarna författare att skriva. Sommaren är en utmärkt period på året, eftersom den brukar vara lugnare och semestern ger dig mer tid för skrivandet. Så nu har du chansen att bli en av BoD:s nästa författare. Vi hjälper dig gärna att förverkliga dina författardrömmar. Vi vill inspirera dig att komma igång och komma vidare med dina skrivprojekt  ­– ända in i mål!

Var med i vår sommartävling och låt dina ord flöda!

SÅ HÄR DELTAR DU

För att vara med i tävlingen behöver du endast skapa och slutföra ett bokprojekt med BoD Fun, på minst 24 sidor. Läs vidare om BoD Fun här.
Bidraget får ej tidigare ha publicerats. BoD:s jury väljer ut det vinnande bidraget efter tävlingens slut.
Informera oss per mejl när ditt bokprojekt är slutfört till event@bod.se. Ange bokens titel, ditt/författarens namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
PRISER
Det vinnande bidraget får:
  • Gratis utgivning av boken med BoD Classic
  • E-bok och tryckt bok med mjukpärm
  • Gratis omslagsdesign
  • En BoD-anteckningsbok

Tävlingsvillkoren för utlottningen finner du här.
Vi bör få in ditt skrivarbidrag i form av ett FUN projekt senaste den 1 september 2018.

 (P.s. BoD Fun kan alltid uppgraderas till BoD Classic.)

Hejsan!
Det här lät ju kul och spännande, men dessvärre förstår jag inte riktigt informationen. Menar ni att man till att börja med skickar in minst 24 sidor av ens skriv-projekt senast 1/9 och därefter meddelar er per mail när hela projektet är klart?
Och vad det gäller vinsten så är jag kanske korkad men står det nånstans hur många exemplar man får ge ut om man vinner? Eller är vinsten engångsavgiften på 799:- ?
Hälsningar Susanne
 
 
Linda Reumann den 12.06.2018, 11:32 :
Hej Susanne,
Man gör färdigt sitt bokprojekt som ett FUN projekt i myBoD. För att kunna genomföra ett bokprojekt med BoD så måste inlagan (tryckfärdiga PDF-filen) ha minst 24 sidor.
Informera oss sedan per mejl när ditt bokprojekt är slutfört till event@bod.se. Ange bokens titel, ditt/författarens namn, adress, telefonnummer och e-postadress.
Vinsten är en gratis bokutgivning för 799 kr och en omslagsdesign. Vill man beställa egna exemplar av boken så kan man självklart göra det, men de ingår inte i vinsten.
Jag hoppas att mina svar hjälpte dig på vägen!
Ring oss gärna annars så förklarar vi mer i detalj.
Hälsningar
Linda /BoD


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius

Kanske vill du gå en skrivarkurs sommaren 2018 för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.


 

måndag 18 juni 2018

Mysteriet med guldgubbarna En spännande bok att läsa

Mysteriet med guldgubbarna En spännande bok att läsa

Författaren Åsa Persson har läst min bok Mysteriet med Guldgubbarna och har gett den ett mycket fint omdöme. Nedan kan du läsa vad hon tycker om boken.Jag har nu läst ut Mysteriet med Guldgubbarna av Kim M. Kimselius
Först rent generellt: det slår mig åter vilken bredd Kims böcker har. Om jag tänker mig hennes böcker, tänker jag direkt på barnböcker. Men när jag läser dem upptäcker jag att de är så mycket mer. Jag tror det är de speciella och mycket fina omslagen som väcker tanken. En annan sak jag uppskattar är de korta kapitlen. Om man som mig har svårt att läsa av olika anledningar under lättar det väsentligt =) böckerna är lätta att komma in i, går fort att läsa och är varierat skrivna så de passar alla åldrar

Mysteriet med Guldgubbarna köpte jag på Kims release och då hade jag knappt hört talas om Björketorpsstenen, Västra Vång, Guldgubbar eller gravfältet i Hjortsberga. Något jag också tyckte var kul var att få veta hur Listerby fått sitt namn! Bor själv i Ronneby men är inte alls påläst historia och därför uppskattade jag boken mycket. Inte nog med att det är en spännande bok att läsa, det är fullspäckat med fakta och sevärdheter i slutet också. Ord, viktiga årtal, fynd och en översiktlig karta finns med. Historia är inte bara "något som har funnits" utan den länkar oss samman med det förflutna. Så har jag inte sett på det tidigare. Jag kommer definitivt att se annorlunda på historia efter den här boken. Man kan säga att ett nytt intresse har vaknat och att jag ska försöka ta mig några dagar om året att utforska det.

Ramona och Theo är personer jag tycker mycket om. Jag har läst några med dem som huvudpersoner och tycker det var kul att återse dem. Denna gång hamnar de i järnåldern och alltså i Blekinge, och man dras direkt in i äventyret då paret landar i en så kallad Förbannelsering, vilket är Björketorpsstenen som finns inte långt från E22 och det så kallade Tvingkrysset. Historien börjar där och tar en rasande fart. Spännande grejer avlöser varandra och varvas med historia och beskrivning hur man bodde och levde den här tiden. Slavhandel, marknader, onda människor - vilka vägar tar de och vad är de beredda att göra för att få det de vill ha? Offer till Gudarna, egna byar, vad folk gör för att överleva? Vad händer med gamla som inte har någon som tar hand om dem? Och det här med att inte ses, jag undrar hur många såna vi har i vårt samhälle? Den där tysta grå som ingen bryr sig om och som därför kan höra och se så mycket mer än alla andra. Livet var hårt på den är tiden, men det slår mig att så är det än idag, fast på annat vis. Det råa och barbariska klimatet finns kvar fast i annan form. Theo och Ramona har turen att hamna hos "goda" människor. Men vad händer när de "onda" bestämmer för att agera?
Åsa Persson

Tack Åsa för en fantastisk recension, du skriver omdömet lika bra som du skriver dina böcker. En fröjd att läsa. Stort tack!


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.
 
 
 

söndag 17 juni 2018

1922 Stephen King

1922 Stephen King

En rysligt spännande bok som definitivt inte gick att sluta lyssna på. Den går som film på Netflix och jag önskar jag kunde se filmen, samtidigt inte, för berättelsen var riktigt, riktigt skrämmande, som det mesta Stephen King har skrivit.

Berättelsen är på engelska och jag har lyssnat på den på Storytel. En helt vanlig bonde blir till en annan människa när hans hustru bestämmer sig för att sälja den bit mark hon äger. Enda sättet att behålla marken är att döda henne, till hjälp tar han sin fjortonåriga son. Genom listiga lögner får han sonen på sin sida. Riktigt, riktigt, riktigt bra bok! Lyssna på den! Läs den!

The chilling novella featured in Stephen King's New York Times bestselling short story collection Full Dark, No Starsnow a Netflix original film starring Thomas Jane and Molly Parker. A violence awakens inside a man when his wife proposes selling off the family homestead, setting in motion a grisly train of murder and madness.Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Storytel, Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här