Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 2 augusti 2019

Blue monday av Nicci French

Blue monday av Nicci French


Blue Monday av Nicci French är den första boken jag lyssnar på av författaren, men definitivt inte den sista.

Huvudpersonen är psykologen Frieda Klein. En femårig liten pojke, Matthew Faraday, försvinner. Frieda Klein har en patient som berättar saker, som gör henne misstänksam. Utan tillräckliga bevis för att kontakta polisen, ger sig Frieda själv in i jakten på kidnapparen.

Berättelsen gick inte att förutse, många oväntade vändningar och ett makalöst slut gör att jag kommer att lyssna på fler böcker av den här författaren.

Hon har förmåga att beskriva karaktärerna så man blir rädd för personen, känner medlidande, eller fäller en tår.

En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa/lyssna på!

Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller på ditt bibliotek. Boken finns även på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


torsdag 1 augusti 2019

Direktsändning i radio och tomt skrivbord

Direktsändning i radio och tomt skrivbord

Den här dagen började på ett helt annat sätt än vad jag hade planerat. Vaknade för sent för att hinna skriva blogginlägg innan jag skulle vara på Ronneby Airport 08.00 för att hämta min guddotter Matilda. När jag satt där och väntade ringde telefonen. Det var från Radio Blekinge, de ville komma hem och intervjua mig. Jättekul!

Igår städade jag det sista på mitt kontor. Skäms nästan att berätta det, men jag har inte röjt på skrivborden sedan min pappa dog 2015. Pappershögarna var gigantiska. Det har tagit en vecka att röja och ta hand om allt material.

Nu känner jag inte igen mig när jag kommer upp i skrivarlyan. Den där förväntansfulla känslan jag alltid får när jag ser röran, alla gula lappar, gamla korrektur och beundrarbrev, den är liksom bortstädad.

Det känns kliniskt rent och inte som "Kim". Jag försöker njuta och intala mig själv att jag kommer att skriva helt magiska böcker nu när jag har så stora ytor att breda ut mig på, men jag tror inte riktigt på mig själv.

Då känns det bra att gå ner till bottenvåningen där böckerna är uppladdade i all sin prakt. Journalisten Charlotte från P4 Radio Blekinge blev imponerad av att jag hade skrivit 57 böcker på 22 år. När jag tänker på det, är det inte utan att jag själv blir lite imponerad. Samtidigt känns det som om det är någon annan än jag som har skrivit alla de här böckerna.

Det blev en trevlig timma med Charlotte från radio. Om du vill lyssna på inslaget sändes det i P4 Radio Blekinge mellan 10.30 och 11.30. Lite musik och annan information emellan de två intervjupassen.

Idag anländer personalen som ska hjälpa till under Öppet Hus, nu i helgen 3-4 augusti 2019. Det är redan full fart på de olika "stationerna". Jag ska laga lunch och sedan fortsätta stålsätta mig från att inte gå upp i skrivarlyan och börja skriva på en ny bok, bara för glädjen att fylla skrivbordet med gula lappar. Åh, vilken lycka med tomt skrivbord, egentligen. Nu kan jag sätta upp alla gula lappar över ena skrivbordet och bygga upp berättelsen där. En fördel med tomt skrivbord med andra ord. Men jag lovar dig, det kommer inte att se ut så här länge till.

Hoppas vi ses i helgen. Är så nyfiken på att höra vad du tycker om min skrivarlya.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare
Copyright Kim M. Kimselius


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!onsdag 31 juli 2019

Boktugg om Kimselius Öppet hus 3-4 augusti 2019

Boktugg om Kimselius Öppet hus 3-4 augusti 2019

Boktugg är en nättidning som alltid håller reda på allt som händer i branschen. Jag älskar att läsa den. Sölve Dahlgren var snabb med att skicka frågor till mig om mitt Öppet Hus i helgen 3-4 augusti och idag ligger det en jättefin artikel om det på Boktugg.

Artikeln börjar så här:
Författaren Kim M. Kimselius kommer inte att ställa ut på Bokmässan i Göteborg 2019. I helgen har hon istället Öppet hus för sina fans vilket blir en bokmässa i miniatyr. Hon ser en trend – inte minst egenutgivare satsar hellre på flera små mässor än en stor.
Egenutgivare eller mikroförlag, Roslagstext har gett ut Kim M. Kimselius böcker ända sedan hon lämnade B Wahlströms förlag. Hon är en produktiv författare som denna vecka släpper sin 57:e bok. Det är den 30:e fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona, Pirater och vulkanutbrott på Island.
– Den blir min 57:e bok. Wow! Det känns magiskt att nämna den siffran. Aldrig trodde jag att det skulle bli så många böcker när jag bestämde mig som åttaåring att bli författare. Det börjar bli trångt på hyllorna med mina egna böcker. Jag måste köpa fler bokhyllor. Innan året är slut lär jag nog ha gett ut 60 böcker. Mitt mål, 100 böcker innan jag dör, känns inte längre ouppnåeligt, säger Kim till Boktugg.

Kika in på Boktugg för att läsa artikeln i sin helhet. Om du ännu inte prenumerera på nättidningen tycker jag att du ska göra det. Här får du läsa om allt som händer i branschen och det är helt gratis.

Igår gjorde vi klart "montern" här hemma. Eftersom den stora pyramiden vi brukar ha på bokmässan inte fick plats löste vi det på ett annat sätt.

Bild från bokmässan i Göteborg 2018 då vi hade boksläpp på Tsunamikatastrofen i Lissabon och Spöket på Torpa Stenhus, samt Häxjakten.

Eftersom jag för varje år har skrivit allt fler böcker började det bli ont om plats på den stora pyramiden på bokmässan. Därför gjorde Jan en minipyramid att ha bredvid den stora. Det är den lilla pyramiden vi nu använder oss av hemma. Den som såg så liten ut på bokmässan ser rätt stor ut när man sätter den i matsalen, eller vad tycker du? Kotten var med hela tiden vi packade upp böcker,  självklart kom han med på ett hörn när jag fotograferade pyramiden.

Eftersom Sölve ville ha ett nytaget foto till Boktugg, skyndade vi oss att ta ett sådant. Jag brydde mig inte om att måla mig, för det syns ändå inte på bild, eller? Jag var glad att jag var rätt fint klädd, så klädseln fungerade också. Det var bara att ta ett foto och skicka iväg. Som du ser på Boktuggs foto ovan lade de in bilden på Pirater och vulkanutbrott på Island i ovanstående bild.

En av mina skrivkursdeltagare, Marie Robé Stormbringer, som varit på besök hemma hos mig, skrev så här när jag lade ut Sydöstrans bild om Öppet hus hemma hos mig:
"Åh, det där rummet med alla böckerna... 😍 Det är som att få en titt in i himmelriket. 💖💖💖
Jag kommer ihåg känslan när vi fick vara där inne. 🤗😍 Böcker, böcker, böcker... Alla fina omslag, lukten av nya böcker. Påtagligheten i att du skapat allt det där. Det var bara: WOW! ❤"


Varje gång jag blir fotograferad här, något som sker varje gång det kommer en ny journalist/fotograf, tänker jag på att jag borde ta bort alla gamla böcker i bakgrunden och bara ha mina böcker där. En dag ska jag göra det, men inte nu. Det är fortfarande en del pyssel innan jag öppnar portarna till mitt paradis på lördag 12.00. Om du missade gårdagens inlägg om Öppet Hus kan du läsa all information om vad som händer lördag-söndag 3-4 augusti hemma hos mig i Kolshult, Eringsboda, Blekinge.

Hjärtligt välkommen!

(Och medan jag skrev den här artikeln for Kotten fram och tillbaka i "kooikerfnatt", ut i trädgården, in och upp i soffan, attackerade Kiara och for iväg ut igen... Dags att aktivera Kotten en stund med andra ord.)


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare
Copyright Kim M. Kimselius


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


 

tisdag 30 juli 2019

Hjärtligt välkommen på Öppet hus hos Kimselius 3-4 augusti 2019

Hjärtligt välkommen på Öppet hus hos Kimselius 3-4 augusti 2019

Då var det snart dags att öppna dörrarna till min skrivarlya och släppa in fans och läsare. Bara några dagar kvar och det känns som om jag har full kontroll på allting, nästan... Pirr pirr pirr...

Kiara och Kotten kommer att vara där. Ibland behöver de dock gå in och vila en stund från besökarna, men jag är övertygad om att du kommer få en chans att hälsa på dem.

Vi har tagit hem en hel del böcker och hoppas att ingen blir utan den titel de vill ha. Men eftersom vi normalt inte säljer böcker hemifrån är det inga gigantiska mängder vi har tagit hem. Först till kvarn...

Programmet för de båda dagarna hittar du nedan i tidigare inlägg. Däremot har en programpunkt tillkommit. Det är Lennart Guldbrandsson, spökskrivare till flera bästsäljare och handböcker om skrivandet, som kommer och berättar hur du bäst bygger upp din bok. Lennart är här hela lördagen.

Vi har fått till bra stämning i Rysliga rummet där Oskar Bengtsson ska läsa högt ur Petit och Rödben möter Monsterkatten.

Om jag får tro alla väderkartor jag har konsulterat de senaste dagarna kommer det att regna onsdag, torsdag, fredag, men vara fint lördag söndag. Inte riktigt så varmt som de senaste dagarna då det har varit runt 30 grader. Bara lite över 20 grader, men det är nog mer lagom för oss svenskar, eller hur?

Nu ska jag gå ut och rycka lite mer ogräs. För det är det gott om i våra rabatter, något du kommer att upptäcka när du kommer hit. Här prioriterar vi nämligen skrivandet och hälsan framför ogräset. Men vet du, ogräs kan vara riktigt, riktigt vackert, något du kommer att märka när du kommer hit i helgen.

Vi ses snart!

Hjärtligt välkommen!

Samtliga foton i ovanstående inlägg (förutom Kiara och Tudor, samt bokomslaget) är tagna av Louise Lennartsson, journalist och fotograf på tidningen BLT. Tack för att jag får lov att använda bilderna, Louise!


Tidigare blogginlägg om Öppet Hus 3-4 augusti
Blogginlägg 24 juli 2019

Måla med illustratören till Petitböckerna på Kimselius Öppet hus 3 till 4 augusti

Den 3 och 4 augusti är det boksläpp för Petit och Rödbens äventyr, samt Pirater och vulkanutbrott på Island. Det händer många spännande saker här hemma hos mig. Bland annat kommer illustratören till Petitböckerna hit för att visa hur du målar dina egna Petit och Rödbenfigurer.


Här är Petit och Rödben framför Kalmar slott, där alla berättelser utspelar sig. Idén till böckerna om Petit och Rödben tog form efter att Kim hade gjort ett upplevelseäventyr om musen och katten på uppdrag av Kalmar slott. Med andra ord kan du hälsa på Petit och Rödben på riktigt och ta del av deras äventyr på Kalmar slott.


Lördag 3 augusti 12.00-18.00
Kim M. Kimselius finns på plats, har boksläpp på årets nya böcker och signerar samtliga sina 57 böcker. Du kommer att få möjlighet att ha en pratstund med henne och njuta av Kims paradis. Dessutom är det guidade turer genom Kims skrivarlya. Du kommer att bli förvånad över hur stor den är.

Sagoläsning i Rysliga rummet. Oscar och Jessica Bengtsson kommer att läsa ur Petit och Rödben möter Monsterkatten.

Mästerkonditorn kommer att sälja himmelskt gott kaffebröd. Det finns också kaffe, te och läsk till försäljning.

Ulrika Amador kommer med sin allra senaste bok Mellan silverbibelns rader, samt övriga titlar.

Åsa Persson har boksläpp på Skuggor av hopp.

Karin Sallander har boksläpp på Ondskan i ett arv.  Alla ovanstående författare skriver fängslande, hudnära böcker.

Tipspromenad runt Kims paradis.Söndagen 4 augusti 12.00-18.00
Kim M. Kimselius finns på plats, har boksläpp på årets nya böcker och signerar samtliga sina 57 böcker. Du kommer att få möjlighet att ha en pratstund med henne och njuta av Kims paradis. Dessutom är det guidade turer genom Kims skrivarlya. Du kommer att bli förvånad över hur stor den är.

Illustratören till Petitböckerna, Sofie Andersson finns på plats hela dagen. Tillsammans med Sofie kommer du att få måla dina egna Petit och Rödbenfigurer.

Sagoläsning i Rysliga rummet. Oscar och Jessica Bengtsson kommer att läsa ur Petit och Rödben möter Monsterkatten.

Mästerkonditorn kommer att sälja himmelskt gott kaffebröd. Det finns också kaffe, te och läsk till försäljning.

Ulrika Amador kommer med sin allra senaste bok Mellan silverbibelns rader, samt övriga titlar.

Åsa Persson säljer sin nya bok Skuggor av hopp samt tidigare titlar.

Karin Sallander säljer sin nya bok Ondskan i ett arv samt tidigare titlar.  Alla ovanstående författare skriver fängslande, hudnära böcker.

Tipspromenad runt Kims paradis.


Allt sker i härlig miljö mitt ute på landet i Kolshult, Eringsboda, Blekinge.

Eftersom jag öppnar mitt hem första helgen i augusti för bokförsäljning, hoppas jag alla respekterar att inte komma övriga tider under sommaren.


Inlägg 18 juli 2019:
Kombinera Öppet Hus hos Kimselius 3-4 augusti med Skärgårdsfestivalen i Karlskrona

Nu närmar sig Öppet Hus-helgen med stormsteg. Det är mycket att förbereda och många trådar att hålla i. Är det något jag har glömt, är den ständiga frågan inom mig. Om du kommer långväga ifrån tycker jag att du ska kombinera mitt Öppet Hus med Skärgårdsfestivalen i Karlskrona.
Det känns lite märkligt att ha boksläpp hemma hos mig. Tre helt nya böcker, Pirater och vulkanutbrott på Island, Slottsmusen Petit och spökkatten Rödben på Kalmar slott och Petit och Rödben möter Monsterkatten. Dessutom är det två nya böcker som kom ut i juni: Historiens vingslag runt Färgargården och Staden på andra sidan Pyramiden. Med andra ord fem nya böcker för mina läsare. Lite som på Bokmässan i Göteborg med andra ord. Du har väl inte missat att jag inte kommer till den i år, utan har Öppet Hus istället?

Samtliga böcker kommer att finnas till försäljning till bra priser, det kommer att vara tipspromenad, sagoläsning för de mindre, naturskön omgivning, gästande författare, fika bakat av en mästerkonditor... Ja, det kommer att hända mycket här hemma hos mig i Kolshult, Eringsboda 3-4 augusti.

Vi slår upp portarna 12.00 och stänger dem igen 18.00. Du kommer att ha sex timmar på dig att njuta av mitt paradis och allt som händer här. Eftersom jag i år öppnar mitt hus på det här sättet, hoppas jag du respekterar att jag inte tar emot besök övriga dagar under året.

De gästande författarna är:
Ulrika Amador

Åsa Persson

Karin Sallander
Alla tre författarna har boksläpp av sina nya böcker här på Öppet Hus. Med andra ord finns det många spännande böcker att ta del av.

Här är GPS-koordinaterna till mitt hus som ligger mitt ute på landet, utan några kommunikationer. Gå gärna samman och åk i en bil. Adress Kolshult 28, 372 98 Eringsboda, Blekinge.


HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!
 29 maj 2019 om Öppet Hus

Kommer du på Öppet Hus
hos Kim M Kimselius
3-4 augusti 2019?


3 till 4 augusti 2019 har jag Öppet Hus här hemma hos mig Kolshult 28, Eringsboda, Blekinge

Vill du försäkra dig om att få exemplar av de nya böckerna kan det vara bra att berätta att du tänker komma. Då är chansen större att jag har tillräckligt många böcker hemma för att du ska få ditt signerade exemplar. Mejla Kim M. Kimselius, döp mejlet till ÖPPET HUS, eller skriv här i kommentarer att du planerar att komma.

Som du vet har jag inte längre alla böcker hemma, utan jag tar hem det antal böcker jag tror kommer att gå åt.

Redan nu har två titlar kommit ut: Staden på andra sidan Pyramiden och Historiens vingslag runt Färgargården.

Under Öppet Hus har jag boksläpp på FYRA nya böcker om allt går som planerat. Jag jobbar på!

Gästförfattarna släpper även de nya böcker samma helg (berättar mer om dem längre fram). Med andra ord händer det mycket spännande saker i mitt Paradis den helgen. Du kan läsa mer nedan på de tidigare inläggen om Öppet Hus.

Hoppas vi ses! Glöm inte berätta om du planerar att komma!


24 februari 2019 om Öppet Hus
Då var det bestämd. Första helgen i augusti blir det Öppet Hus hemma hos mig, Kim M Kimselius. Till dess är tanken att jag ska ha presterat fler än de 50 böcker jag har skrivit och gett ut fram till nu. Med andra ord kommer det att finnas nya böcker att köpa. Någon av dem kommer förmodligen att släppas under de här dagarna.ÖPPET HUS
3 TILL 4 AUGUSTI 2019
12.00-18.00
Hemma hos Kim M. Kimselius

I fredags träffades kärntruppen för Öppet hus. Våren hade kommit på avvägar och vi hade fått 10 cm snö dagen innan.  Det var soligt och vackert och vi plumsade i snön för att diskutera var allt skulle ske.

Här ser ni alla de som bollade idéer. Många av dem kommer att medverka under de båda dagarna i augusti.

Kim M Kimselius böcker till Bokmässepris
Självklart kommer mina böcker att finnas till försäljning med Bokmässepriser, eftersom vi gör det här istället för att åka till Bokmässan i september.


Gästande författare
Det kommer att finnas andra författare på plats för att visa upp och sälja sina böcker.


Aktiviteter för barnen
Eftersom vi även hade barn i kärntruppen kommer det att finnas aktiviteter för barn.

Aktiviteter för alla
Dessutom kommer vi att ha aktiviteter som passar alla åldrar, ung som gammal.

Kaffe och fikabröd
Vi kommer även att sälja kaffe och fantastiskt gott kaffebröd, bland annat kladdkaka som efterfrågades av de yngre, eftersom de vet hur god min kladdkaka är.

Korvgrillning
Det kommer även att finnas grillad korv till försäljning.

Välkomna!
Nu hoppas vi på fint väder och att alla mina läsare vill komma för att hälsa på, pussa på hundarna, besöka min skrivarlya och se hur jag bor.

Eftersom jag öppnar mitt hem första helgen i augusti för bokförsäljning, hoppas jag alla respekterar att inte komma övriga tider under sommaren.

Vi ses första helgen i augusti!

Hjärtligt välkomna


Blogginlägg:
Hemma hos Kimselius.
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
   

måndag 29 juli 2019

Kooikerhunden Kottens första arbetsdag i Kimselius skrivarlya

Kooikerhunden Kottens första arbetsdag i Kimselius skrivarlya

Då har Kotten blivit så stor och lydig att han får vara med i skrivarlyan. Jag vet inte om han tyckte det var så speciellt mycket bättre, men han uppförde sig väl hela tiden. Stal vedträn ur korgen och barkade av dem. Han har alltid något roligt för sig.

Sedan somnade han gott vid mina fötter.

Nytt för den här veckan är alla grodyngel som dyker upp. Till höger i den här bilden kanske du kan se det lilla grodynglet? Kotten har full kontroll och följer grodan med blicken.
Han lärde sig en sak... Man ska inte ta grodyngel i munnen. De verkar smaka lika illa som paddor...

Vilken överraskning! Precis när vi klev ut genom grinden dök en främmande hund upp. Precis lika stor som Kotten och gul. Kotten älskar alla gula hundar. Även om Kotten blev stormförtjust blev inte den sjuårige hanen lika glad, även om han lät Kotten leka med honom. Kiara höll Kotten under uppsikt så den främmande hunden inte skulle göra honom illa.

Vi gick inte åt samma håll som den främmande hunden, utan åt andra hållet, eftersom vi brukar träffa Frida ibland på morgonpromenaden. Strax dök hon upp och Kotten gick sida vid sida med henne. Han älskar verkligen Frida som är 11 år och lika busig som han. Kiara får inte vara med och leka längre. Men jag tror inte att hon är så besviken för det.

Rosdoften sprider sig runt om i trädgården. Den ena rosen vackrare än den andra.

Kotten samlar ihop alla gosedjur och fällar, ibland ligger han mot dem, ibland ligger han högst upp på högen av dem.

Den vita rosen har aldrig varit vackra än i år. STORA rosor med ljuvlig doft mot den röda husfärgen.

I lördags var det artiklar i båda Blekingetidningarna, med anledning av att jag har Öppet hus helgen som kommer. Du är hjärtligt välkommen!
....
Igår var det varmt. 27 grader. Det blåste halv storm. Vindarna var varma och svalkade inte värst mycket, men de höll alla bitande, flygande djur på avstånd. Kotten och Kiara höll sig i skuggan medan husse och jag trotsade vinden och satte upp ett partytält inför helgen.

Just där hundarna ligger i skuggan är tomtens svalaste plats. Här blåser det alltid. Här har alla hundar tyckt om att ligga.

Kiara kröp in och lade sig i ett av uthusen. Där hade hon full uppsikt över oss alla. Kotten som inte kan vara stilla värst långa stunder utomhus hittade en gren att terrorisera.
....
Det blev sen kväll. Kotten är trött, men kan inte komma till ro förrän vi har gått in så han får lägga sig på sin plats.
En knotig rot blir perfekt att sysselsätta sig med i väntan på att husse och matte ska bli klara med sitt beting.

I helgen har Kottens uppfödare lagt upp bilder på alla valpar hon har levererat i helgen, en ny kull, nya lyckliga familjer. När Kotten blir två år ska vi ha en Kooiker till, det är en sak som är säker! Vi älskar verkligen Kooikerhondje.

Ha en fin dag! Här har de lovat 31 grader. Det är vindstilla och Kotten tyckte morgonpromenaden på 22 grader var en plåga... Han lär nog hålla sig i skuggan i dag också. Få se om vi tar en tur till badvatten senare idag.

Läs tidigare inlägg om Kotten, vår nya flockmedlem, en Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.
Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater.
Kooikervalpen Kotten börjar grundkurs på Brukshundsklubben.
Nästan en vecka utan Kooikervalpen Kotten. 
Kooikervalpen Kotten fem månader
.
Kooikervalpen Kottens första värmebölja.
Kooikervalpen Kotten testar spår.
Kooikervalpen möter haren.
Kotten på Kooikerträff och Berner Sennenträff.
Kooikervalpen Kotten sex månader.
Kooikervalpen Kotten tar sin första simtur.
Bernersennenträff och simning för Kooikervalpen Kotten
Kooikervalpen Kotten 7 månader.
Kooikervalpen Kotten en sakletare.
Utställningsträning för Kooikerhunden Kotten.
Kooikerhunden Kottens första besök i skrivarstugan.
Kooikerhunden Kotten på skrivarkurs.
Kooikerhunden Kotten får besök av Berner Sennenvalparna M och M. 
Kooikerhunden Kotten på upptäcktsfärd i Kristianopel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

  

söndag 28 juli 2019

Tillbaka till den lilla ön i havet av Jenny Colgan

Tillbaka till den lilla ön i havet av Jenny Colgan

Inte en av mina favoriter. Handlingen känns lite krystad. Visst har boken sina guldkorn och det får mig att läsa vidare. Ingen berättelse som har satt några nämnvärda spår inom mig.


Flora har precis börjat återanpassa sig till livet på Mure, den lilla ön utanför Skottlands kust. Bytet av ett myllrande London mot oändliga tomma stränder och vidunderligt vacker natur känns helt rätt. Caféet som hon driver i det rosa huset nere vid hamnen går bra, hon har äntligen återförenats med sin något stökiga familj och har till råga på allt lyckats få sin urgulliga chef Joel att stanna på Mure med henne.

Men hur hon än försöker, verkar det omöjligt att komma sin nya kärlek in på livet. Varför håller Joel henne på en armlängds avstånd? Det blir inte lättare av att han behöver resa till New York titt som tätt i affärer.

Floras bästa vän Lorna har kärat ner sig i den lokala läkaren, Saif, som kom till ön efter flykten från Syrien. Han får kämpa hårt för att vinna öbornas förtroende samtidigt som han väntar på besked om vad som hänt hans familj som splittrades längs vägen. Inte ens lugnet på ön kan hjälpa mot de skakande nyheter han nås av, nyheter som kommer att förändra både hans och öbornas liv drastiskt. 
 

Den får tre stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!