Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 mars 2016

Boktips Konsekvenser av att dö av Rose Marie Bouw
Konsekvenser av att dö av Rose Marie Bouw

"Jag dog när min son föddes. När han tog sitt första andetag var jag redan död."

Redan med de inledande raderna tar författaren greppet om mig, sedan för hon mig med en på en halsbrytande färd genom alla helvetets kval som inte många pratar om när man får sitt första barn. Jag blir arg och upprörd, jag gråter och känner smärtan hos Ann-Sofie.

Det här är en naken skildring om förlossning, om hur det kan kännas att få sitt första barn och hur livet kan förändras på grund av oförstående människor. En bok som berör. Läs den!

Rose Marie Bouw har en sagolik förmåga att genom orden berätta så det berör. Hon får orden att krypa in i kroppen och göra läsaren delaktig i händelserna hon skildrar. Jag älskar hennes böcker och hoppas få läsa många, många fler. Jag har tidigare läst Det krävs tusen vackra ord, som var den bok som fick mig att upptäcka författaren. Har du ännu inte läst något av Rose Marie Bouw rekommenderar jag dig varmt att läsa hennes böcker. De kommer att bli oförglömliga minnen för dig!

Baksidestext:
Ann-Sofi svimmar under förlossningen och vaknar upp till en värld förvrängd av psykosen hon drabbats av. Hennes enda chans att få behålla sitt barn är att låtsas, och hennes livs största skådespel börjar.Konsekvenser av att dö är en drabbande och naken skildring av hur den lyckligaste dagen i livet blir den värsta. När varken babylycka eller moderskänslor infinner sig. Den rosa bubblan spricker och en hård verklighet kraschar in.


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 25 mars 2016

Boktips Kvinnan på stranden av Margit Sandemo 34:e boken i Sagan om Isfolket


 
Kvinnan på stranden av Margit Sandemo 34:e boken i Sagan om Isfolket

Det här är lite som en deckare, där André Brink av Isfolket söker efter fler ättlingar till Isfolket. Han hör talas om en kvinna som fått ett dödfött, starkt missbildat barn, mycket likt de drabbade barn isfolkets ättlingar får varje generation.

André Brink ger sig ut på jakt efter ledtrådar i sin nyinköpta automobil. Han får hjälp av kvinnorna Mali och Nette. Spåren leder dem till Sverige där ondskan väntar på dem för att hämnas.

Mycket spännande bok om isfolket, annorlunda mot de tidigare böckerna. Klart läsvärd!


Den får fyra stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 24 mars 2016

Noveller sökes

Tycker du om att skriva noveller. Då kanske du vill skicka in till Hemmets Veckotidning som ständigt söker nya noveller. Läs mer nedan:

Är du bra på att skriva noveller?

Hör av dig till oss om du är duktig på att skriva så läser vi dina noveller! I bästa fall får du nästan 400.000 läsare!

Om du vill få dina noveller publicerade skickar du dem i ett bifogat Word-dokument till novell@hemmets.aller.se (vi tar endast emot noveller digitalt).

Ett par praktiska detaljer bara!
1)    Novellernas längd: 5 000, 8 000 eller 12 000-13 000 nedslag inklusive blanksteg. OBS! Vi kan endast publicera dessa tre längder!

2)    Skicka endast ett novellmanus per mejl.

3)   Ange följande information i mejlets ämnesrad uppe i mejlhuvudet: Novellens längd, årstid den utspelar sig och vilken genre den tillhör (spänning, romantik, humor, feelgood).

Skicka inte noveller som redan är publicerade i annat forum eller som du tänker skicka till en annan tidning.

Vi betalar honorar för publicerat material.

Vi hör av oss så snart vi har hunnit läsa din novell!

Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

onsdag 23 mars 2016

Att hålla föredrag i skolor, hur man blir bokad och vad man tar betalt

Att hålla föredrag i skolor
Det är något av det roligaste jag vet, även om det ibland kan vara intensivt och ta mycket energi.
Just nu är jag inne i en intensiv föreläsningsperiod, många skolor och fyra lektioner per dag.

När jag efter skolbesöket får ett tjockt brev från en av skolklasserna, där de har skrivit fortsättningen på min bok Tillbaka till Pompeji, då känns det helt underbart. Att möta elever som har läst mina böcker innan besöket ger en positiv känsla i klassrummet. De är delaktiga på ett helt annat sätt än om de aldrig tidigare har läst någon av mina böcker. Att kliva in i ett klassrum där läraren just sitter och högläser ur en av mina böcker kan vara en både ryslig och ljuvlig upplevelse. Jag vet hur vartenda ord ska betonas. Att höra berättelsen läsas entonigt, utan känsla, det skär i kroppen. Nu senast fick jag uppleva en lärare som läste så bra att jag uppmanade henne att fortsätta läsa tills kapitlet var slut.

Hur många föreläsningar per dag?
Första gången jag träffade författaren Ulf Nilsson när jag var ute och föreläste, uppmanade han mig att aldrig ta mer än tre föreläsningar per dag. Jag förstår vad han menade, för den fjärde lektionen är alltid jobbig.

När jag har stått och sagt samma sak under flera lektioner, blir det allt svårare att komma ihåg om jag har sagt det i den här klassen, eller om jag sagt det i någon av de tidigare klasserna.

Därför brukar jag alltid börja med att tala om för eleverna på tredje och fjärde lektionen, hur viktigt det är att de inte avbryter mig, om jag kommer av mig kanske de missar en hel del av föreläsningen, eftersom jag kan få för mig att jag redan har sagt de där sakerna. Eleverna är duktiga, lyssnar och är tysta. Men en del lärare har lite svårare för att inte avbryta, förmodligen för att de är så vana vid att det är de som pratar på lektionerna.

Återkommande bokningar högsta betyg

Lärarrummet på Snapphaneskolan är en solig oas där det är lätt att koppla av.

Att få återkomma år efter år till samma skola, det tar jag som högsta betyg. Även om det ibland kan dröja tre-fyra år mellan bokningarna, på grund av att jag har föreläst för samtliga elever i skolan och måste invänta nya årskullar. En sådan skola är Snapphaneskolan i Kävlinge. Där var jag allra första gången när min bok Snapphanar kommit ut. Det var 2006. Då var Tickie valp och följde med mig till skolan. I år kändes det tungt vid minnet av den gången, på grund av att Tickie dog strax före jul 2015.

Det är flera skolor som bokar mig om och om igen. Om jag föreläser för en årskull, till exempel sjuorna, då får jag ofta komma tillbaka året efter. Det är lite svårare om jag föreläser för femmorna, sexorna och sjuorna.

Tänk på att ha återkommande bokningar som en mätare på om dina föreläsningar är bra eller inte.

Påskpynt i Snapphaneskolan. Jag tyckte de var så fina och blev påmind om att det snart var påsk.
Skapande skola
Det finns något som kallas för Skapande Skola. Där kan man som författare vara med och få bokningar genom Författarcentrum. Många skolor blir glada när jag upplyser dem om att jag är med i projekt Skapande Skola, eftersom skolorna då kan få bidrag till författarbesöket. 

Att vara med i Författarcentrum har jag förstått står som en kvalitetsstämpel för de som bokar, men också för att man genom det ger skolorna möjlighet att begära pengar till föreläsningarna.

Om du ännu inte är medlem hos Författarcentrum tycker jag du ska anmäla ditt intresse. Där får du en helt egen bokningssida. Så här ser min, Kim M Kimselius bokningssida ut på Författarcentrum. (Ser att jag behöver uppdatera informationen på sidan.)

Om du dessutom kommer med i Skapande Skola får du en A-4-sida om dig och dina föreläsningar. Så här ser min, Kim M Kimselius Skapande Skola-sida ut


Hur man blir bokad till föreläsningar i skolorna
Ett av sätten är att vara med i Författarcentrum, se ovan under Skapande Skola. Men du kan också själv kontakta skolorna och höra om de är intresserade av att du kommer och håller en föreläsning hos dem.


Se till att ta betalt för din föreläsning!
Viktigt att du tar betalt för ditt arbete. Lärarna står inte i skolan hela dagarna utan lön, varför ska du göra det? Om du tror att de 35 elever du föreläser för ska rusa till bokhandeln för att köpa dina böcker, då tar du fel. Kanske blir de sugna på att läsa din bok, då går de till skolans bibliotek och lånar den. Det är endast en bråkdel av de som lyssnat på dig som köper din bok, alltså inte tillräckligt många för att det ska gå ihop ekonomiskt för dig.


Ibland kan man bjuda på sig själv
Har under mina föreläsningar de senaste veckorna besökt Svaleboskolan.
Så här fin är deras fasad. Ser du svalboet?
Ibland händer det dock att jag bjuder på en föreläsning, men bara en. Fyra stycken på en dag tar alltför mycket energi.

När jag bjuder på en föreläsning gör jag det till exempel till den skolklass mitt barnbarn går i. Eller byskolan som ligger fem minuter hemifrån. Eller när jag vill återgälda en vän som har ställt upp för mig, då bjuder jag tillbaka med en föreläsning för vännens barn.


Vad ska du föreläsa om?
Prata om det du är bäst på, att skriva böcker, att skriva deckare, att skriva spökböcker och så vidare. Du kan också hålla skrivarkurser, lämna skrivtips, eller hålla inspirationsföredrag för att få igång eleverna att läsa och skriva. Det är bara din fantasi som sätter gränser.


Vad man tar för sina föreläsningar
Jag följer Författarcentrums rekommendationer, som 2016 är:
En lektion (max 60 min)/klass (max 35 elever) 3000 kr
Två lektioner 4000 kr
Tre lektioner 5000 kr
Fyra lektioner 6000 kr
Aulasamling/kickoff (fler än 35 elever) 60 minuter 6000 kr

Ha en fungerande hemsida
Ja, nu kan du allt det här. Nu är det bara att sätta igång och förbereda dig. Se till att ha en fungerande hemsida där lärarna lätt hittar uppgifter om dig och dina föreläsningar. Jag har en gedigen hemsida, www.kimselius.se som jag har byggt upp under mina 19 år som etablerad författare. Känn dig fram vad du vill ha sagt på hemsidan och ta hjälp för att ge hemsidan ett proffsigt intryck när lärarna klickar in på den.

Du är din bästa marknadsförare!

Lycka till och ha det så kul när du är ute och föreläser.

Blogginlägg om mina föreläsningar
Samma dag som jag besökte Söderparkskolan skrev bibliotekarien ett blogginlägg om besöket:
Onsdagen den 9 mars kom författaren Kim M. Kimselius på besök till årskurserna 4, 5 och 6 på Söderparkskolan. Dagen innan var hon på Annelundsskolan och bokpratade för år 3-6, vilket var mycket uppskattat. Hon bjöd både på läsinspiration och skrivinspiration till klasserna när hon berättade om sitt författarskap och vad som får henne att skriva böcker.Kim Kimselius har gett ut många böcker och har ett mycket rikt författarskap. Särskilt kända är hennes fristående historiska äventyrsromaner om Theo och Ramona som reser genom tiden och hamnar i olika historiska epoker. Böckerna är uppbyggda kring verkliga historiska händelser.

Biblioteksbubbel kan du läsa hela blogginlägget.


Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

tisdag 22 mars 2016

Manus sökes av Ordkonst

Det här är ingen tävling, utan Ordkonst som söker texter. Läs mer nedan:

Ordkonst söker bidrag till tema Anonym

Övervakningssamhället, FRA och Robert Aschberg på trolljakt. Clownnäsa och lösmustasch, buskiga ögonbryn, källskydd och dolda IP-nummer.

Dold.se säger:
Visste du att det är möjligt att lagra information om dig utan att du märker det? Visste du att din internetoperatör lagrar varje länk du följer på internet, varje sökning du gör på Google, ämnesraden i varje mail du skickar? Din IP-adress avslöjar var du bor och vad du gör på nätet.

Edward Snowden säger:
Det handlar inte om att man inte har något att dölja, det handlar om att vi har något att förlora om vi hela tiden är övervakade. Det mänskliga, det som formar oss och gör att vi kan tänka och utvecklas, det som formar oss som individer.

Jag vill bara vara
1. icke namngiven namnlös okänd onämnd hemlig osignerad utan underskrift
2. opersonlig omärklig oigenkänd obemärkt
*
Jag vill inte vara
1. icke namngiven namnlös okänd onämnd hemlig osignerad utan underskrift
2. opersonlig omärkbar oigenkänd obemärkt

Författare i TV-soffor, femton minuter i rampljus. Jag måste bli någon. Göra mig ett namn. Bara någon, vem som helst. Att vara anonym är att inte vara någon. Att passera obemärkt. Motsatsen till att vara anonym är att vara känd. Eller personlig. Det är att vara NÅGON.
*
Att skriva det som man annars inte vågar stå för. Utlämningslitteratur och anonyma insändare. Sådant som skrivs under pseudonym.

“Give a man a mask and he will tell you the truth.”

Vad händer om alla namn försvinner. Vad skulle du skriva om du fick vara helt anonym? Kommer du att skriva någonting alls?
* * *
Tidskriften Ordkonst söker texter och bilder till nästa nummer med tema Anonym. I det här numret kommer ingen att stå med namn. Vi är alla anonyma.

Vi publicerar alla sorters skönlitterära texter, essäer, recensioner och illustrationer. Även sådant som inte är relaterat till temat är intressant. Se bara till att inte skriva med ditt namn i dokumentet då inskickat material bedöms anonymt.

Skicka ditt bidrag till: bidragtidskriftenordkonst@gmail.com senast den 27 mars.

 
Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

måndag 21 mars 2016

Vill du gå på en konferens om läsandet?

Det här tycker jag låter som en mycket intressant konferens om läsandet, ReadMe. Läs mer nedan:


En konferens om läsandet ReadMe 13 april 2016

Vad är sant?

Vad tar vi oss till i en värld där allt fler får allt svårare att skilja mellan fakta, lögner och konspirationsteorier?

Vad händer med samhället när hot och hat präglar mer och mer av vårt informationsflöde? Hur hotad är yttrandefriheten?

Än en gång samlar vi kloka människor från skola, bibliotek, forskning och mediebransch för en djuplodande heldag om vår tids mest brännande samhällsfrågor.
 
README är en konferens som inte liknar någon annan.

Vi har det uttalade målet att förändra – och vi vill göra det tillsammans med dig! 
 
TID: 13 april klockan 9-17 med efterföljande mingel och fest
PLATS: Orkanen, Malmö högskola
PRIS: 1 400 kronor + moms.

Program
Del 1: Hot och hat

Hot och hat.
Sofia Mirjamsdotter, ledarskribent Sundsvalls Tidning, MittMedia.

Vilka riskerar konsekvenserna bli för det öppna samtalet?
Emma Kronqvist, chef SVT Syd.

Hatarna är inte Den Andre: hatarna är vi. 
Varför näthat uppstår, vilka sanningar vi inte vill höra och vad vi kan göra för att förändra situationen.
Elza Dunkels, Umeå universitet, författare till Nätmobbning, näthat och nätkärlek.

Vad är det egentligen som pågår i det politiska landskapet?
Karin Pettersson, politisk chefredaktör Aftonbladet

Mitt i hatstormen.
Vad som hände efter Julia Caesar-artikeln.
Annika Hamrud, journalist

Yttrandefriheten 250 år. Hur hotad är den?
(Talare tillkommer)
Is fear of being offensive killing free speech?
Mick Hume, redaktör Spiked, författare ”Trigger Warning

Vår vardag.
Gymnasieskolan Spyken, Lund.

Del 2: Fakta, lögner och konspirationsteorier

Varför uppkommer konspirationsteorier?
Erik Åsard, professor emeritus Nordamerikastudier, Uppsala.
Författare ”Konspirationsteorierna och verkligheten".

Virala lögner och vandringshistorier.
Hur och varför vi blir lurade på nätet – och vad vi kan göra åt det.
Jack Werner, journalist, bloggare, debattör. Vinnare av Stora Journalistpriset, grundare av Viralgranskaren.

Vad är sant?
Lina Ekdahl, poet

Vår kunskaps vita fläckar. 
Vad händer med våra verklighetsbilder när den oberoende journalistiken vittrar sönder?
Martin Schibbye, chefredaktör, Blank Spot Project.

Vad blir bibliotekens roll i en värld som ser ut som den här?
Karin Linder och Krister Hansson, utredare Nationell biblioteksstrategi.

Wikipedias särställning i faktalandskapet – kommer den att bestå?
Lennart Guldbrandsson, författare, medgrundare Wikimedia Sverige.

Nya digitala platser för sanning
README:s återkommande trendspanare Pelle Sten, innehålls-strateg, Rebel & Bird
.
Tydlig moralisk hållning = mindre chans att du blir lurad. 
Sreedhari Desai, forskare, University of North Carolina at Chapel Hill, USA.
(Medverkar via Skype)

Vårt behov av civilkurage i en värld av hat.
Brian Palmer, författare, föreläsare, antropolog.

Programmet är under arbete. Fler talare tillkommer löpande.
Välkommen att delta i diskussionerna om ämnen, vinklar och talare på vår Facebooksida!

Ha det så kul. Berätta gärna om du deltar och vad du tyckte om evenemanget.

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs till sommaren för mig, Kim M Kimselius?
Du kanske vill gå en skrivarkurs på distans för mig?

Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017. Boken finns fortfarande som e-bok.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 20 mars 2016

Boktips Aldrig ensamma av Anna Jakobsson Lund i klass med Hungerspelen

Aldrig ensamma av Anna Jakobsson Lund

Jag tycker om författarens raka, enkla språk. Något som får mig att tänka på senaste nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitjs bok De sista vittnena, som även hon skildrar händelser med naket och enkelt språk. Nu vill jag inte påstå att Anna Jakobsson Lund är är nästa nobelpristagare, men Anna är en mycket skicklig författare som skildrar en skrämmande framtid, med ord som gör att det känns som om jag är där, precis som Svetlana.

Det är en annorlunda, spännande framtidsversion i klass med de senaste amerikanska bästsäljarna Hungerspelen och Divergent. Ja, till och med ett strå vassare. Det här är andra boken i en trilogi och den är minst lika bra, om inte bättre, än första boken i serien.

Den får 10 stjärnor av 5 möjliga. Egentligen kan jag inte ge betyg 10, eftersom 5 är högsta betyg. Men jag vill att du ska veta hur mycket jag tycker om den här boken. Jag hoppas att författaren lyckas få tag på en agent som marknadsför böckerna till den amerikanska marknaden. För de här böckerna vill jag se som film.

Håll utkik efter Anna Jakobsson Lund och hennes böcker, hon kommer att bli en mycket stor författare!

Baksidestext:
När Systemet inte är det största hotet - vem väljer du att lita på?

Tillbaka i huvudstaden. Allt ser ut som vanligt, men ingenting är sig likt. Samtidigt som de högklassade förbereder sig för val planerar rebellerna ett attentat som ska ändra spelreglerna för alltid. Ava blir inblandad på båda sidor. Lögn, myt och sanning trasslas ihop och snart vet hon inte vem hon kan lita på.Levi kämpar mot vansinnet. Leymah säger att han har glömt vem han egentligen är. Att han är stark nog att kontrollera sin förmåga. Han måste tro henne om han ska kunna rädda sin syster.

Ava, Levi och Leymah tvingas ta hjälp av gamla vänner och oväntade bundsförvanter för att få den kunskap de behöver. Men vem är det som förföljer dem? Vem har räknat ut sanningen?Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.