Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 14 mars 2020

Superhjältemamman flyger in i väggen av Camilla Gunnarsson

Superhjältemamman flyger in i väggen av Camilla Gunnarsson

En rolig bok som förklarar hur barn ser utmattningssyndrom från sin synvinkel. Jag tycker om den humoristiska biten som förklarar hur mamman flyger in i väggen. Hon som normalt har klarat allt tidigare har nu slutat flyga.

Jag tror det här är en bra bok att sätta i händerna på barn vars föräldrar har drabbats av utmattningssyndrom. Rekommenderar dig att läsa boken!


Oskars mamma är en Superhjälte. Hon kan allt. Hon hinner allt. Hon flyger jättefort. Men allt förändras när hon en dag flyger in i en vägg.


Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 

 Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 

fredag 13 mars 2020

Dylan Grönöga och jag av Mia-Maria Lindberg

Dylan Grönöga och jag av Mia-Maria Lindberg

Det går inte att undgå att charmas av Mia-Maria Lindbergs böcker. Hon berättar viktiga saker på ett sätt som alla förstår. Den här gången tar hon upp dövhet och utanförskapet som det innebär, men också den gemenskap den kan föra med sig. Speciellt om man ser teckenspråket som sitt eget hemliga språk.

Jag rekommenderar varmt denna bok, både till dig som har problem med hörseln, men även för dig som vill läsa en angelägen och fängslande bok. Läs den! Och sprid den vidare!

Dan håller på att bli döv. Hans mamma kan lite teckenspråk men hon "talar" helst med Dan med hjälp av penna och papper. Dylan, en stark tjej från Wales, är Dans bästa vän. Båda använder teckenspråk, och de önskar att fler gjorde det. Hörselnedsättningen gör att Dan blir utsatt, och efter en jobbig händelse i skolan vill han inte gå tillbaka dit.

Under sommarlovet upptäcker Dan och Dylan en gammal, magisk stenbro och nya tankar och känslor väcks till liv. Plötsligt vänds allt till det bättre. Dan och Dylan bestämmer sig för att bli överlevare... och ta teckenspråket med sig! Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  

torsdag 12 mars 2020

Öppet hus hos Kimselius 2020

Öppet hus hos Kimselius 2020

2019 hade jag Öppet hus för första gången här hemma hos mig i Kolshult, Eringsboda, Blekinge.

Det blev så lyckat att jag tänkte fortsätta låta mina läsare komma hem till mig för att se min skrivarlya och träffa mina hundar. På bilden ser du hur Kiara överöses med pussar och kramar, medan Kotten som är ny i sådana här stora sociala sammanhang håller sig i trygghet tätt intill Kiara.

1 och 2 augusti, 12.00-18.00 öppnar jag portarna till mitt hus och skrivarlya igen
Hjärtligt välkommen!

Precis som förra året kommer det att finnas gästförfattare som visar upp sina böcker. Något som fick tidningarna att kalla mitt Öppet hur för "Eringsboda får en egen Bokmässa". Kanske blir det så... I gästboken hade besökarna kallat mitt Öppet hus för "Kolshults Bokmässa". Kärt barn har många namn.

De författare som var här 2019, Åsa Persson, Karin Sallander, Ulrika Amador och Lennart Guldbrandsson, var mycket nöjda med de två dagarna. Flera av dem nämnda att de aldrig tidigare hade sålt så många böcker vid en signering. Jättekul!

I år kommer det nya spännande författare. En av dem är Lisa Hågensen, som jag är en stor fan till. Jag älskar alla hennes böcker. Hon skriver i olika genrer och jag kommer att presentera henne mer ingående i ett senare blogginlägg.

Annika Andebark har gått skrivarkurs för mig och debuterar som författare i år, 2020. Hon är en av de författare som kommer till mitt Öppet Hus. En kvinna full av energi och glädje. Även hon kommer att få en längre presentation i ett senare blogginlägg.

Flera författare kommer att finnas på plats för att visa upp sina senaste alster och berätta om sitt författarskap.

Du kommer att få en guidad tur runt min skrivarlya och möjlighet att njuta av mitt vackra Paradis när det blommar som bäst.

Vi kommer att ha flera aktiviteter på gång och självklart kommer du att få träffa mina hundar även i år.

Mästerkonditorn kommer med sina goda bakverk. Nytt för i år är att det även kommer att finnas mer matnyttiga saker för dig. Förra året märkte vi att många hade rest långt och ville ha mer än kakor att mätta sig med, därför kommer det att finnas lite lättare mat att köpa också.

Som du ser på fotona på den här sidan hade jag ingen speciell plats för signering. Det var bara att hejda mig där jag fanns för tillfället, för att få böckerna signerade. En gång hamnade jag vid alla goda bakverk i köket. Så förföriskt doftande att jag var tvungen att ta en kaka innan jag fortsatte min rundvandring för att hinna träffa så många som möjligt av besökarna.

Ta sikte på den här grinden, som öppnas exakt 12.00 den 1 och 2 augusti och stänger 18.00. Kanske blir du en av alla de som blir fotograferade här vid grinden? Kika in här för att se foton från 2019 års Öppet Hus.


Hitta till mig 1 till 2 augusti 2020 när jag har Öppet Hus  Kolshult 28, Eringsboda, Blekinge
 

Vill du försäkra dig om att få exemplar av de nya böckerna kan det vara bra att berätta att du tänker komma. Då är chansen större att jag har tillräckligt många böcker hemma för att du ska få ditt signerade exemplar. Mejla Kim M. Kimselius, döp mejlet till ÖPPET HUS, eller skriv här i kommentaren att du planerar att komma.


De böcker som redan har kommit ut är:
Petit, Rödben och Riddaren
3:e boken i serien Petit och Rödbens äventyr.

Det är dags för ridddarspel på Kalmar Slott. Riddaren Rickard som Petit hjälpte att vinna vid riddarens första tornering, står darrande på borggården. Rödben och Petit ser honom oroligt se sig omkring på de andra betydligt större riddarna.
"Vi måste hjälpa honom! sa Petit, som genast hade känt igen den lille riddaren.
"Visst!" sa Spökkatten Rödben och började fundera ut en plan.

Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien
En ny handbok om skrivandet. Perfekt för dig som vill skriva din självbiografi.

Du behöver inte vara en känd person för att ha något att berätta. Här får du råd av en erfaren författare som skrivit flera handböcker om skrivprocessen. Du får hjälp att komma igång och bygga upp boken, från idé till färdig produkt. Alla har en historia att berätta, även du. En lättläst och glädjefylld bok för alla som vill skriva om sitt liv.

 
Skräcken på Färgargården
Femte novellsamlingen som jag har gjort tillsammans med de fantastiska författarna på 2018 och 2019 års skrivarkurser.

Vad är det egentligen som händer i den gamla Färgargården? Människor försvinner i allt större mängd från Eringsboda. Mystiska saker sker. Vem är det som är roten till allt det onda? En bok fylld av skräckhistorier som får håret att resa sig på dig. Läs och njut! Moahahaha....

Skräckfyllda berättelser av skickliga författare, gör att det här är en bok du inte kan lägga ifrån dig förrän den är slut.


Boksläpp på Silverskatten vid Johannishus slott
Det här är den 31:e boken om Theo och Ramona. Tänk så många böcker det har blivit om dem, så mycket historia jag har förmedlat till mina läsare. Underbart. Den här boken har alltså boksläpp 1-2 augusti 2020, till ett riktigt bra pris.

Ett silverarmband är det enda som finns kvar på Johannishus av den stora silverskatten som hittades i slottets närhet. Vid ett besök på slottet kan Ramona inte låta bli att röra vid silverarmbandet, efter att hon har fått höra dess fascinerande historia. I nästa stund färdas Ramona och Theo genom tid och rum och står med ens öga mot öga med skattens ursprungliga ägare på 1000-talet. Där är skatten i sin helhet, glimrande och lockande. Det är många som är ute efter skatten. Ägaren tror att även Theo och Ramona tillhör dem som vill stjäla hans rikedom.
 
Ja, det var lite om vad som händer den 1-2 augusti 2020 här hemma hos mig. Hoppas du kommer!

Vi ses!

Vill du läsa tidigare blogginlägg om Öppet hus kan du klicka här.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  


 

onsdag 11 mars 2020

Ny handbok om skrivandet av Kimselius

Ny handbok om skrivandet av Kimselius


Ibland blir det bara en bok... Egentligen utan att det var planerat.

Det är just så mina böcker blir till. De poppar ur mig. Att Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien blev till kom sig av att Tre Hattar: Kristina Svensson, Lennart Guldbrandsson och jag, just nu arbetar med en bok i det ämnet.

När det blev förseningar på den boken, som var tänkt att användas som kursmaterial i Studieförbundet Vuxenskolans skrivkurs, satte jag snabbt ihop den här boken.

Eftersom jag både har skrivit min egen självbiografi: Författare Från dröm till verklighet, samt pappas biografi, Harrys äventyrliga liv, vet jag hur man ska bygga upp en bok om att skriva om sitt liv.

Dessutom har jag några släktingar som enträget uppmanar sina närmaste att berätta om sina liv. Därifrån har jag också fått många tips om vad man bör ha med i boken.

Nu är den här. Fortfarande ligger böckerna i kartong. Har varit för sjuk för att riktigt njuta av den nya boken. Men visst är det ett vackert omslag?

Från början hade jag tänkt ha en molnbild, lite som slutet av sitt liv. Fina molnbilder har jag från mina resor på Island där molnen är helt magiska. Medan jag bläddrade runt bland alla bilderna dök den här bilden upp.

Fotot tog jag när jag på eftermiddagen var på väg från dagens föreläsning på en skola, tillbaka till hotellet som låg nere i dalen i Akureyri på Island. Träden stod i guldgult och vägen syntes oändlig. När jag såg den här bilden tänkte jag på Livets väg. Precis vad en självbiografi ska symbolisera, eller hur.

Boken är på gång till Förlagssystem och kan snart beställas både hos din bokhandel och hos nätbutikerna, till exempel Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln (de två sistnämnda internetbutikerna höll på med serviceunderhåll och kunde inte länkas till).

Berätta gärna för mig om du läser boken och vad du tycker om den.

Kanske vill du gå skrivkursen hos Studieförbundet Vuxenskolan i Karlskrona som handlar just om att skriva om sitt liv. 18 april håller jag kursen Skriv om ditt liv. Hjärtligt välkommen!

Hade jag inte varit så sjuk som jag är hade jag firat med champange att ännu en bok kan sättas i bokhyllan. Jippi!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

 
Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 
 
tisdag 10 mars 2020

Skrivtävling Skriv om ett liv

Skrivtävling Skriv om ett liv
Ibland behöver man resa bort för att skriva sitt mästerverk. Nu har du chansen att vinna ett vistelsestipendium på Sigtunastiftelsen. Skriv om ett liv och var med i tidningen Skrivas novelltävling. Till hjälp har du min bok Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien som snart finns ute på marknaden. Eller någon av mina andra handböcker om skrivprocessen.

Eftersom deadline inte är förrän 10 juni hinner du även gå en skrivkurs för mig vecka 15.

Lycka till!

Skriv ett liv och vinn ett vistelsestipendium på Sigtunastiftelsen

Har du hittat ett fängslande livsöde du vill skildra? Då ska du delta i vår tävling! Skriv första kapitlet i en livsskildring och vinn ett vistelsestipendium på Sigtunastiftelsen.
VAD: Stor skrivtävling i samarbete med Sigtunastiftelsen.
HUR: Skriv det första kapitlet i en livsskildring av dig själv, en släkting eller annan levande eller död person. Litterär kvalitet och förmågan att väcka nyfikenhet på fortsättningen premieras. Berättelsen ska vara non-fiction eller verklighetsbaserad – inte ren fiktion. Vi tar endast emot bidrag på svenska.
VEM: Tävlingen är öppen för Skrivas prenumeranter, och det är endast tillåtet att skicka in ett bidrag per person. Om du vill delta men inte redan är prenumerant kan du teckna din prenumeration här.
LÄNGD: Max 9 000 tecken inklusive blanksteg.
NÄR: Skicka in ditt bidrag via formuläret nedan senast den 10 juni. Vinnarbidragen publiceras i Skriva #4, som finns ute i mitten av augusti.

1:A PLATS:
Ett femdagars vistelsestipendium på anrika Sigtunastiftelsen. Här har otaliga svenska författare vistats och skrivit sedan mitten av 1930-talet då Sigtunastiftelsens författarstipendium började delas ut. I priset ingår helpension samt tillgång till Sigtunastiftelsens unika K-märkta bibliotek och arkiv. Läs mer på sigtunastiftelsen.se.

2:A–5:E PLATS:
Bokpaket från Offside Press.

Tips: Är du intresserad av att skildra människoöden utifrån verkliga berättelser? Vill du lära dig allt om hur du gör research, orienterar dig i arkiven, gör intervjuer, gestaltar livsöden – och inte minst få veta vad förläggarna säger? Missa då inte vårt event Skriv ett liv, som arrangeras i Göteborg den 18 april. Läs mer här och boka din plats!

Tävlingen är ett samarbete mellan Skriva och Sigtunastiftelsen.

Lycka till!


 Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! 
 

måndag 9 mars 2020

Skrivtävling Skriv en kärleksdikt

Skrivtävling Skriv en kärleksdikt


Dikten får handla om vad du vill som har med kärlek att göra. 
 
Dikten ska inte skickas in till oss. 

Du ska lägga upp den i Min skrivbok på Barnens bibliotek. Vet du inte var det är? Klicka HÄR. 

För att kunna skriva i Min skrivbok måste du vara inloggad på Barnens bibliotek. Är du inte det? Det är såklart gratis och superlätt att fixa. Du måste ha en mailadress. Prata med någon vuxen (hemma, i skolan eller på biblioteket) så hjälper de dig!

Tävlingen avslutas söndagen 22 mars kl 23.59! Två lyckliga vinnare kommer att få Mårten Melins diktsamling Min längtan kvar signerad. Lycka till!

Här hittar du fler skrivtävlingar.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!