Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 7 december 2019

Generalens älskarinna Del 2 av Lisa Hågensen

Generalens älskarinna Del 2av Lisa Hågensen

Böckerna i serien Pure Bred handlar om den fiktiva framtiden som tar sin början i staden Olympo. I varje bok får vi följa olika huvudpersoner. I böckerna Generalens älskarinna del 1 och 2 får vi följa Whanzi. Det är en karaktär som bara var i utkanten i de tidigare berättelserna, men som nu har blivit en stark huvudperson. I Generalens älskarinna Del 1, hamnar Whanzi i dödsläger och får uppleva allt det fruktansvärda som sker där. Med sina sista krafter lyckas hon ta sig därifrån. Färden för henne till Högborgen, där den fruktade Generalen styr över die Herrenvolks armé och alla dödsläger. Hon blir infiltratör och spion åt motståndsrörelsen. I Generalens älskarinna Del 2, fortsätter hon sin kamp mot Die Herrenfolk tillsammans med motståndsrörelsen.

Lisa Hågensen  är en skicklig författare, som genom sina miljöskildringar och personbeskrivningar fångar läsaren och håller dem i ett hårt grepp till sista sidan. Det är många trådar som slingrar sig genom alla böckerna, men författaren väver skickligt ihop dem till en skimrande väv av ord.

Det som är skrämmande med den här serien är trådarna till det förflutna, andra världskriget, Adolf Hitler, den rena rasen och koncentrationslägren.

Det går absolut inte att sluta läsa. Jag älskar Lisa Hågensens böcker. Hennes författarskap växer för varje bok. Tycker du om fantasy ska du defintivt läsa serien Pure Bred, du kommer inte att bli besviken. Läs!Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
  

fredag 6 december 2019

Främlingen från Cornwall av Liz Fenwick

Främlingen från Cornwall av Liz Fenwick

Det är något visst med Liz Fenwicks böcker som får mig att läsa den ena efter den andra. Böckerna är rätt förutsägbara, men mycket avkopplande. Jag behöver inte tänka så mycket, eftersom jag vet varthän det bär. Dessutom älskar jag miljön som beskrivs, Cornwall. Det är den gemensamma nämnaren för samtliga böcker. Efter att ha läst flera av böckerna känns det som om jag har besökt Cornwall.

En mysbok att koppla av med tillsammans med en kopp te, medan du läser om rykande storm och kamp för livet. Rekommenderas varmt!


När hennes nittiotvååriga farmor Jaunty drabbas av sjukdom och blir för klen för att leva ensam flyttar Gabriella Blythe in hos henne i den avlägset belägna stugan vid havsviken Frenchman's Creek i Cornwall för att hjälpa till. Jaunty vägrar att lämna stugan där hon bott i decennier. En gång var Jaunty en berömd konstnär men lever sedan länge tillbakadraget, fortfarande upptagen av händelser i sitt förflutna som inbegriper ett skeppsbrott under andra världskriget.

Gabriellas och Jauntys stillsamma liv vid havet får ett avbrott när en främling dyker upp under en storm ute på havet. Fin, som främlingen heter, har sökt sig till Frenchman's Creek eftersom han ärvt en vackert målad akvarell med motiv av en ensligt belägen stuga och målningen har något med hans egen familj att göra. När Fin försöker undersöka historien bakom målningen samtidigt som han lär känna Gabriella och Jaunty uppdagas en märklig familjehemlighet om ett långtgående svek. 


Boken får tre stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

torsdag 5 december 2019

Nyutgåva av den populära boken På flykt från andra världskrigets fasa av Kimselius

Nyutgåva av den populära boken På flykt från andra världskrigets fasa av Kimselius

Länge har På flykt från andra världskrigets fasa varit den bok jag tyckt mest om av alla mina böcker i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona. Jag älskar den fortfarande, men 2018 kom Tsunamikatastrofen i Lissabon ut och den boken är den absoluta favoriten just nu.

Att boken trycks om och om och om, är ett tecken på att den är bra, att den har nått ut till läsarna, eller att jag har skrivit om ett populärt ämne, eller kombinationen av alla sakerna.

Baksidestext På flykt från andra världskrigets fasa:
Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.


Om du läser boken får du väldigt gärna skriva till mig och berätta vad du tyckte om den. Nedan kan du läsa några av alla recensioner av boken.

Recensioner av På flykt från andra världskrigets fasa:
"Kim har faktiskt överträffat sig själv! ... Hon har funnit en ny vinkel i tidsresandet som är en riktig nervkittlare. ... LÄÄÄÄÄS!!!! Annelie Nilsson

"Detta är nog den bästa bok Kim M Kimselius har skrivit ... Jag satt på helspänn hela tiden, för det var dramatik från första till sista sidan." Kristina Simars Bokblogg.     

"Något som är typiskt för författaren är hennes miljöskildringar, jag läser inte boken, jag är med i den. Jag är den tredje huvudpersonen. ... Jag ser vad dom ser, jag hör vad dom hör och jag kan till och med lukta det dom luktar!" Roxana Kaboli

"Författarinna som är väl värd att nämnas. Det här är dramatik, kan jag säga från sida ett till sista sidan. Vi vet aldrig vad som händer när Kim skriver sina historier. Kim M Kimselius är en OTROLIGT duktig författarinna på att få läsaren att hänga kvar." Bokgudinnan/Bokhandlare Ulrika Larsson Akademibokhandeln Halmstad

Jag njuter av att sätta in ännu ett exemplar i min bokhylla med alla böcker. (Ser att jag behöver uppdatera den här bilden, för det har kommit några fler böcker sedan den här bilden togs.)Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
   


 

onsdag 4 december 2019

Boken som berör Den där dagen av Kim M Kimselius

Boken som berör Den där dagen av Kim M Kimselius

När man börjar dagen genom att hitta en sådan här fin recension i inkorgen, då vet man att resten av dagen kommer att bli jättebra. Den där dagen är baserad på en självupplevd händelse och är den bästa bok jag har skrivit. Jag har inte ändrat ett enda ord, inte ett kommatecken ens, från det jag skrev boken tills den gick i tryck. Nedan kan du läsa vad Jessica Pettersson tyckte om boken. Så fina ord, guldkant på dagen!Boken som berör
Kim M Kimselius är mest känd för sin serie av historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona, men utöver dem har hon även skrivit andra böcker, däribland boken ”Den där dagen”, en relativt kort och lättläst bok om ett väldigt allvarligt ämne. Boken är otroligt välskriven och lämnar mig som läsare djupt berörd. 

I boken möter vi Angelica som bär på en hemlighet kring vad som hände under sommarlovet som hon så gärna vill berätta för sin kille, men fruktar att inte bli förstådd och att få skulden för något som absolut inte är hennes fel. Vi får möta Angelica i hennes tankar, minnen och ensamhet, och till sist även se vad utfallet kan bli av att ett offer upplever skuld och skam för något som den absolut inte har någon skuld i. 
 
Boken slår an på många känslor, och man känner verkligen med huvudpersonen Angelica när man följer hennes historia. Sättet boken är skriven på får den att krypa in under skinnet på en. Kimselius ger målande beskrivningar av känslor, miljöer och händelser.

Förbered dig på att må illa, bli ledsen, frustrerad och arg när du läser denna hemska, men ack så viktiga och väl författade bok. 

Helt klart fem av fem stjärnor! Jessica Pettersson
 

Tack Jessica för de fina orden! 

Baksidestext:

Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt. Angelica sätter sig ned och börjar skriva:

"Jag har försökt att glömma det som har hänt. Jag har försökt att intala mig, att du säkert inte skulle ta illa vid dig. Att du skulle tro på mig och förstå. Men jag kan inte glömma det som hände den där dagen, därför har jag bestämt mig för att...

Det här är berättelsen om en tonårsflickas tysta rop på hjälp.Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

tisdag 3 december 2019

När orden pockar på

När orden pockar på

Sitter fortfarande i morgonrocken när jag skriver det här. Ibland tvingar orden sig på mig. Jag måste helt enkelt hoppa ur sängen, slänga på mig morgonrocken och glömma alla andra morgonbestyr. Det är bara att sätta igång med skrivandet.

Vissa dagar händer det att jag inte kommer i kläderna förrän framåt 10-11-tiden, eftersom jag vill skriva av mig. Men idag var jag uppe så tidigt att orden nu har kommit ut.

Det roliga är att det inte är ord till den bok jag skriver på just nu, utan en av alla de andra böcker som jag skriver på lite då och då. De som ligger i bakhuvudet och växer till sig för att sedan explodera och kräva att få komma ut. En sådan bok är det jag har skrivit på.

Jag är av den åsikten att man ska passa på att skriva när orden flödar ur en. Vissa dagar går det självklart inte, speciellt inte de dagar när jag ska iväg för att föreläsa. Eller förr när jag jobbade. Vid sådana tillfällen är det bara att trycka tillbaka explosionen av ord och låta dem rulla runt inom mig för att skriva av mig så fort jag får tillfälle. Det innebär i en skrivbok, på papperslappar, på post-it-lappar, på anteckningar inför föreläsningen, ja på allt jag kommer åt när jag får en liten stund över.

Orden är viktiga för mig. Skrivandet är detsamma som att andas. Om jag inte skriver lever jag inte, samma som gäller för andningen.

Men nu är det tillbaka till verkligheten, in i duschen och fokusera på den bok jag just nu håller på med, Silverskatten vid Johannishus slott. Dagen har börjat!


Hur gör du när orden pockar på hos dig? Sätter du dig och skriver direkt, eller låter du orden rulla runt inom dig ett tag innan du skriver ner dem?

Ha en fin dag! Min dag har startat alldeles förträffligt!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka! måndag 2 december 2019

Årets första snö för Kooikerhunden Kotten

Årets första snö för Kooikerhunden Kotten

Då kom den, äntligen tycker hundarna. Visst är det fint, speciellt nu när snön ligger som ett täcke över allt, det inte är geggigt och smutsigt... Men det innebär halka och skrapa bilar. Än så länge har vi inte fått så mycket att vi har behövt skotta, bara sopa undan. Det är svårt att få Kotten och Kiara att komma in nu. De slår dövörat till och hör inget alls när de rusar runt och busar i snön, som blir allt plattare för varje dag efter att de har rullat runt i den.

Vilda, glada hundar i snön, Kotten och Kiara.

Men innan snön kom var det +8 grader och geggigt. Mycket träning blev det eftersom jag fortfarande inte promenerar något.

Jag har suttit inomhus och tittat på hundarnas lek genom fönstret, eller stått stilla ute och njutit av att se deras lek.

Vi besökte även Lena och Smilla. Efter att ha fått följa med i bilen under några timmar avslutade vi med ett besök i Lenas lägenhet. Hundarna nöjde sig med att vara ute i den lilla "hundgården". Här Kotten och Kiara. Fotot är inte så värst bra eftersom jag tog det genom fönstret. Smilla låg precis nedanför fönstret och är utanför bilden.

Det blev även ett besök hos Karina. På bilden är det Rambo längst fram, Kotten till vänster, Soya till höger och Kiara som sitter och kliar sig i bakgrunden.
Godisutdelning till alla lydiga hundar. Här är det Karina som sköter godiset.

Kotten med sina två tjejer, 17-åriga Bea, som Kotten har stor respekt för och är beredd att fly om hon gör utfall när han uppvaktar. Sedan är det 12-veckor gamla Soya.

Full fart på hundarna hemma hos Karina.

Då kom den äntligen, den första snön. Kotten och Kiara gör allt för att äta upp så mycket som möjligt av den.

Båda hundarna tyckte det var spännande med alla snöflingor som föll.

De rusade omkring i vår lilla skog, jagande varandra och snöflingorna.

Visst är det vackert med snön. Nu gäller det att tänka på att ta bort snön från växthuset i vinter. Förra vintern spräcktes två glasrutor av tyngden.

Kiara vill inte komma in när det snöar.

Inte heller Kotten, så de får stanna ute en stund till och busa runt i snön.

Och busar gör de, hela tiden. De är helt vilda nu när vi har snö.

Mitt paradis i vinterskrud.

Hundbus.

Jag behöver inte gå många meter just nu, för Kiara och Kotten busar hela tiden.

Helgen bjöd på soligt väder och vad är väl vackrare än när snöklädd omgivning glittrar i solstrålarna.

Det har inte varit lätt att fånga hundarna på bild den här veckan. Därför har det blivit många filmsnuttar hur de far runt i snön och busar med varandra.

Ännu ligger snön kvar. I helgen var det -9 grader, idag är det -2. Vi får se hur länge snön ligger kvar. Hoppas det ligger fram till jul, för det är en fröjd att se hundarnas glädje. Jag blir alldeles varm i hjärtat.


Ha en fin dag!

Läs tidigare inlägg om Kotten, en Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.
Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater.
Kooikervalpen Kotten börjar grundkurs på Brukshundsklubben.
Nästan en vecka utan Kooikervalpen Kotten. 
Kooikervalpen Kotten fem månader
.
Kooikervalpen Kottens första värmebölja.
Kooikervalpen Kotten testar spår.
Kooikervalpen möter haren.
Kotten på Kooikerträff och Berner Sennenträff.
Kooikervalpen Kotten sex månader.
Kooikervalpen Kotten tar sin första simtur.
Bernersennenträff och simning för Kooikervalpen Kotten
Kooikervalpen Kotten 7 månader.
Kooikervalpen Kotten en sakletare.
Utställningsträning för Kooikerhunden Kotten.
Kooikerhunden Kottens första besök i skrivarstugan.
Kooikerhunden Kotten på skrivarkurs.
Kooikerhunden Kotten får besök av Berner Sennenvalparna M och M. 
Kooikerhunden Kotten på upptäcktsfärd i Kristianopel.
Kooikerhunden Kottens första arbetsdag i Kimselius skrivarlya.

Kooikerhunden Kotten på Kimselius Öppet hus

Kooikerhunden Kotten på sin första utställning.

Kooikerhunden Kotten åker hiss för första gången.

Kooikerhunden Kotten börjar fortsättningskurs.

En varm vecka för Kooikerhunden Kotten

Kooikerhunden Kotten 10 månader.

Kooikerhunden Kotten ute i spårskogen

Kooikerhunden Kotten testar rallylydnad.

Kooikerhunden Koten 11 månader

Kotten och Kiara njuter av att vara i skrivarstugan i Skåne.  

Kotten på besök hos mormor Smilla.

Kotten provar på agility

Kooikerhunden Kotten på Skrivarkurs.

Kooikerhunden Kotten ett år

Aktiveringsbräda till Kooikerhunden Kotten

En aktiveringsvecka för Kooikerhunden Kotten
 
 
Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  

 


söndag 1 december 2019

Jag kunde inte sluta läsa Mördande foto av Kim M Kimselius

Jag kunde inte sluta läsa Mördande foto av Kim M Kimselius

Den här fina recensionen av Mördande foto har jag fått av Monica Ivesköld som recenserat boken på bloggen Milord Inspiration. När jag klickade på länken som Monica lagt upp på bloggen upptäckte jag att Mördande foto låg på 1:a plats bland alla deckare på Wattpad. Wow! Vilken känsla. Nedan kan du läsa Monicas recension av boken.
Mördande foto av Kim M Kimselius

Den här fina boken läste jag ut på några timmar. Kim är fantastisk med sitt skrivande. Jag rekommenderar den verkligen. Och bäst av allt är att du kan läsa den helt gratis på Wattpad. Klicka här för att läsa boken gratis!

Med 57 lättlästa kapitel för Kim oss in i en tänkvärd historia. Den passar verkligen i dagens samhälle med alla sociala medier och människor som inte alltid vill synas och höras.

En enorm mängd läsare har redan varit inne och läst boken. (Nästan 60.000 läsningar. Kims anmärkning.) Över 1.700 röster har tyckt till.

Så här skriver Kim om innehållet i den:

Klassen får besök av en författare. Hon vill gärna fotografera eleverna. Marina vet att hennes mamma har förbjudit henne att lägga ut bilder på nätet. Marina har glömt varför. När de den här dagen har en vikarie som inte känner till fotoförbudet, tar Marina chansen att få vara precis som alla andra. Hon går med på att bli fotograferad och få bilden utlagd på författarens blogg, utan att ha en aning om de skrämmande konsekvenserna.

"Kära Dagbok. Jag skriver till dig igen, eftersom det idag har hänt något läskigt, sorgligt och samtidigt väldigt spännande. Men allra mest skrämmande. Så här var det..."

Den greppade tag i mig direkt. Jag kunde inte sluta läsa. Ville verkligen veta vad som händer i boken, även om jag förstod och kunde lista ut lite av handlingen på egen hand.

Monica Ivesköld

Tack snälla Monica för den fina recensionen.


Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!