Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 23 mars 2019

Drömmen runt hörnet av Lucy Dillon

Drömmen runt hörnet av Lucy Dillon

En tragisk bok som gjorde mig lite ledsen, kanske för att den handlade om hundar, men även om äldre människor som dör. I början ville jag sluta lyssna, men jag fortsatte, för jag ville se hur det gick för hunden vars matte hade dött och för Lorna som tagit hand om den. Fick inte samma känsla för den här boken som för tidigare böcker av Lucy Dillon, men tycker du ska läsa den och bilda dig en egen uppfattning. För hur det nu än är så var den bra!


"Drömmen runt hörnet" är Lucy Dillons åttonde bok på svenska, en varm feelgoodroman med ingredienser som hemlig kärlek och härliga hundar. Här handlar det om Lorna som har sökt sig tillbaka till Longhampton för att förverkliga en dröm. Lorna är plågsamt medveten om att hon måste hantera spöken från det förflutna. Hennes förr så tajta familj har splittrats och slutat att prata med varann. Och själv har hon en hemlig kärlek. Av sin väninna Betty har hon lärt sig att mod är något man sätter på sig som rött läppstift, även om paniken bultar i kroppen. Nu känner sig Lorna ungefär lika modig som Bettys ängsligt darrande tax. Men till slut vågar hon öppna sig mot livet och kan se världen med nya ögon. Det är aldrig för sent att börja om!Den får tre stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


fredag 22 mars 2019

Härlig dag på Läredaskolan i Hässleholm

Härlig dag på Läredaskolan i Hässleholm

Tänk att det kan bli en så perfekt dag när man gör ett skolbesök. Även om dagen startade lite stressigt. Jag hade beräknat 30 minuter till skolan, men när jag satte på gps:n i bilen visade den på 43 minuter. Stressen tickade igång. Bara 15 minuter till godo innan jag skulle föreläsa. Hjälp!

Jag körde iväg på slingriga skånska vägar i dimma. Kom ut på stora vägen mellan Malmö och Hässleholm, långtradare, långtradare, långtradare och vägarbete. Jag insåg att jag skulle komma för sent där jag stod i en kö och väntade och minuterna tickade iväg.

Men oturen vände och gick över till tur. En parkeringsplats precis utanför skolans ingång. Elever som såg mig komma gående genom fönstret sprang ut för att möta mig och läraren skyndade ut och tog emot. Prick på klockslaget startade jag föreläsningen, om än lite med andan i halsen.

Eleverna satt som gjutna i stolarna och lyssnade, när det var frågestund var de engagerade och helt underbara.

Fikapaus och på det igen, nu fick jag sällskap av rektorn och vi tog oss tre trappor upp i den gamla skolbyggnaden. Vi kom till en mysig vindsvåning där ännu fler engagerade elever väntade. Där möttes jag av kramar och mina böcker stod uppställda överallt. När eleverna började peka ut böckerna sa jag "Vet ni, jag såg det direkt jag kom in och jag blev så glad, för varje gång jag ser mina böcker någonstans spritter det till av glädje inom mig, precis som nu."

Frågorna var många efter att jag hade pratat klart. Rektorn var en av dem som hade många frågor. Jag blev så glad att hon stannade hela tiden, för hon hade sagt att hon bara skulle vara med en liten stund. När jag frågade henne om detta efteråt svarade hon att det var så intressant att hon var tvungen att fortsätta lyssna.

Hon följde mig till matsalen och berättade att skolan var så ansedd att de tyvärr måste tacka nej till elever som ville gå där. Jag förstod att skolan är omtyckt, för läraren var helt underbara, precis som eleverna.

Sista klassen för dagen var en sjätteklass. Där fanns många fans och några som följde mig på Facebook. Efter föreläsningen blev det fotografering när många av barnen ville fotograferas tillsammans med mig. Där blev det även många goa kramar.

När jag körde därifrån log jag, sedan blev jag lite fundersam över vad min gps höll på med. Istället för att ta mig tillbaka samma väg som jag hade kommit, tog den mig på slingriga vägar mitt in i city, men jag kom trots det tillbaka till skrivarstugan till slut.

Där väntade en lycklig Kiara och vi tog en långpromenad, trots att benen helst ville lägga sig i högläge efter att ha stått upp hela dagen.

Nu sitter jag här och ler och tänker tillbaka på alla goa kommentarer, fina ord om mina böcker: Läraren som sa att hon hade sträckläst Spöket på Torpa Stenhus för det gick inte att lägga ifrån sig boken, elever som kommenterade vilken som var deras favoritbok. Ja, det var en bra dag helt enkelt.

Efter att jag har skrivit klart det här blogginlägget ska jag packa ihop och köra hem till Blekinge, men först ska Kiara och jag ta en rejäl promenad i solskenet. Sedan ska vi hem och pussa på maken och Kotten. Därefter ska jag förbereda nästa veckas föreläsningar, som är av en helt annan karaktär än den här veckans. Livet är oförutsägbart och spännande som författare.

En liten bild som jag vill dela med gårdagens elever och lärare, som jag alla ser som hjältar/heroes. Så hjälpsamma, härliga, vänliga, en skola fylld av harmoni och glädje. Kan det bli bättre?

Älskar att vara författare!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

  
onsdag 20 mars 2019

Sprudlande glad över ord om Tsunamikatastrofen i Lissabon

Sprudlande glad över ord om Tsunamikatastrofen i Lissabon

Just nu har jag en intensiv period av föreläsningar. För tillfället befinner jag mig i Skåne. Här håller jag föreläsningar och skrivkurser. Under tiden kommer nya bokningsförfrågningar om inspirationsföredrag och skrivarkurser på skolor. Med andra ord har jag en fullspäckad vår med skolbesök.

Sedan kom ett telefonsamtal från Mellerud, en skola jag ska till om två veckor. När jag lade på luren kände jag mig uppspelt och sprudlande glad.

Läraren som ringde berättade att de såg fram emot mitt besök, speciellt eftersom de läste och arbetade med min bok Tsunamikatastrofen i Lissabon och alla älskade boken. Läraren hade varit i Lissabon i höstas och hade gjort ett bildspel om alla de platser jag berättar om i boken. Åh, vad kul det ska bli att få komma dit och se det bildspelet, om tid finns.

Allt går i ett just nu och de lediga stunderna tillbringar jag med att skriva, pussa på Kiara som är med på resan och ta promenader med henne för att få igång geniknölarna.

Om du inte ser mig så ofta ute på sociala medier vet du nu varför.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

  

måndag 18 mars 2019

Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater

Kooikervalpen Kotten får nya lekkamrater

Kotten växer, utforskar världen, får nya vänner och lär sig många nya saker. Världen är spännande för en liten Kooikervalp. Han lockar oss till många skratt och vi ångrar inte att han flyttade hem till oss. Även om jag ibland får gnugga geniknölarna får att hitta på nya saker att lära honom, men det är bara roligt.

Här lägger sig Kotten på kvällen, då har han full kontroll över hela huset, ingen kan passera honom utan att se honom. Det här var tidigare Kiaras plats. Nu ligger hon bredvid biabädden och låter sin "valp" ta bästa platsen i huset.

Vi har en runda i tomten, en liten skogsrunda där vi har en "agilitybana" med naturliga hinder och några balansbrädor. En runda alla hundar älskar. Här står Kotten på den största stenen, förr fick han bara upp tassarna på den. Nu är han så glad att han kan stå högst upp på den. Kiara sitter nedanför och tittar på när jag förevigar Kottens lycka.


Här försöker Kiara stjäla min näsduk ur fickan, medan Kotten nyfiket tittar på. Det är inte bara bra saker en vuxen hund kan lära en liten valp.

Ibland blir Kiara lite trött på Kotten. Aldrig sover han, tycks hon tänka när hon lagt sig till ro i hundsoffan efter morgonpromenaden. Kotten har inte gått lika långt och har fortfarande energi kvar att busa med henne och leksakerna.

Stenmurarna är spännande att utforska.
Här är ännu ett träningstillfälle. Först Kiara som står och väntar på Kotten, som snart kommer rusande, för att hoppa upp och sedan snabbt iväg igen. Det finns så mycket spännande att uppleva i en stor trädgård där det finns katter.

När Kotten kommer in är han trött. Här ligger han i biabädden i köket. Tofflorna fick jag i julklapp av min goda vän Lena Westerlund, med tanke på att Kotten nog skulle tycka om dem. Han älskar dem och har dem som sina valpkompisar. Konstigt nog har han inte bitit sönder dem alls. Han bara gosar med dem.

Husses knä är det bästa som finns tycker Kotten. Så fort husse sätter sig i hundsoffan hoppar Kotten upp och lägger sig tätt intill honom och somnar. Trygg hos husse.

Kiara sitter på trappan och tittar på Kotten som far omkring i hundgården. Det finns alltid något att hitta på för en liten valp.

Här är det full fart på Kotten. Han älskar när jag kallar på honom. Hit = Godis för Kotten.

När han är riktigt trött lägger han sig så att huvudet hänger ner, oavsett var på soffan Kotten ligger.

Det regnade en hel del i helgen och det blev en stor sjö i vår lilla skog. Först tyckte Kotten inte alls det var kul, men när Kiara hade plaskat omkring ett tag gick han fram för att testa. Men nej, bada var ingenting för honom.

Ju äldre Kotten blir, desto modigare blir han. Kiara är en bra följeslagare när matte inte vill gå in bland träden utan bara följer stigen.

Helena Månsson kom på besök med Matti 11 år och Timmi sju år. Här med Kiara i mitten.

Kotten blev genast förälskad i Timmi och följde honom överallt.
.
De vuxna hundarna hade stort tålamod med den lilla Kooikervalpen.


Matti och Kotten leker så fint tillsammans.

Glasgången är ett nytt område för Kotten att utforska. Rätt som det var hade han hoppat upp till Kiara i soffan, som såg ut att tänka "Ånej, nu får jag inte vara ifred någonstans." Men hon lät honom vara kvar. Kotten var mest intresserad av att kunna titta ut genom fönstret från soffan. Det här var Tudors favoritplats, här hade han full uppsikt över tomten åt båda håll.

Ja, ännu en vecka har gått med Kotten och än så länge har vi inte ångrat vårt val av ras. Nu ligger en ny vecka framför oss. Kiara och jag packar väskan och reser till Skåne där jag ska föreläsa och vi ska ha lite "tjejmys" medans husse och Kotten är hemma och har "killmys".

Läs tidigare inlägg om Kotten, vår nya flockmedlem, en liten Nederlandse Kooikerhondje, Kooiker:
Välkommen hem lilla Kotten.
En vecka med Kotten.
En vecka utan Tudor två med Kotten.
Kotten, Kiara och Smilla.
Snön ligger lika djup som Kotten är hög.
Kooikervalpen Kotten 13 veckor.
Intensiv vecka för Kooikervalpen Kotten.
Så mycket folk tyckte Kooikervalpen Kotten.
Kooikervalpen Kotten ute på nya äventyr.
Kooikervalpen Kotten fyra månader.Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

 

 

söndag 17 mars 2019

Underbart härlig bok Författare Från dröm till verklighet av Kimselius

Underbart härlig bok Författare Från dröm till verklighet av Kimselius
Jag hittade den här fantastisk fina recensionen av min bok Författare Från dröm till verklighet på Bokus. Blev så glad över alla fina ord.


 Underbart härlig bok!
"Jag är imponerad av all research som Kim gjort inför sina böcker som hon ska skriva.

Genom hennes uppriktighet är det som om jag varit med på resan från författarens första tankar och ända till bokutgivning. Rest i alla länder där Kim gjort research, träffat alla rara människor och fått se miljön genom alla foton som hon delar med sig. Även historiken som vi får ta del av i slutet av böckerna. Jag kände skräcken på torget i Kina när gruppen gick förbi alla vakterna. Jag fortsatte att gå.

Det som gör att jag tycker om boken är att den är ärlig, så här är det att vara författare, ingen glamour.

Vi får vara med och dela både glädje och sorg tillsammans med Kim. Tårarna rann när jag läste om "Min stora dag".

Alla tips och all uppmuntran som ges i boken är berikande. Om du tänkt bli författare eller bara läsa om hur det är att vara författare.

Dessa ord säger allt: "Det får mig att både känna mig liten och som en del av alltet."
(s362 i den inbundna utgåvan av Författare Från dröm till verklighet)" 5 stjärnor av 5 möjliga. Leila på Bokus 

Tack snälla Leila för alla dina fina ord om en bok där jag har delat med mig av min själ, mina tankar och mitt författarliv.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.