Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 21 juli 2012

Boktips: Till offer åt Molok av Åsa Larsson

Det här är den första boken jag läser/lyssnar på av Åsa Larsson. Inledningen kändes lite trög, men boken fängslade mig och jag tyckte mycket om personskildringarna. Det är en mycket annorlunda berättelse och jag kommer definitivt att läsa/lyssna på fler böcker av författaren. Älskar boken!!!

Något roligt hände när jag höll på att lyssna på den här boken. Jag fick stanna för ett vägarbete. Den unga flickan som stod där med röd flagga och stoppade trafiken, kom fram till min bil. Jag vevade ned rutan för att höra efter vad hon ville. Hon förklarade på norrländska att det var vägarbete längre fram och det kunde ta en stund innan jag kunde köra vidare. Uppslukad som jag var av boken jag lyssnat på svarade jag henne med samma dialekt som jag lyssnat på så länge, norrländska. Hur stor är chansen att man möter en kvinna från Norrland i Blekinge, när man suttit och lyssnat på en bok med den dialekten? Världen är bra liten!

Till offer åt Molok är den femte boken med Rebecka Martinsson.
"Besiktningsmannen skär upp buken på björnen.
"Jaha, skall vi kolla vad nalle har ätit?" säger han.
Det ryker om det stinkande maginnehållet. Besiktningsmannen rotar runt i sörjan med en pinne. Mungiporna far ner i en misstrogen min.
"Vad i helvete är det den har käkat?" mumlar han.
Karlarna i jaktlaget kommer närmare, kliar sig i bakhuvudena så att kepsskärmarna glider ner i pannorna. Någon får fram sina glasögon. De vet ju att björnen har ätit upp Samuel Johanssons gråhund.
Besiktningsmannen reser sig. Håller en liten benbit mellan fingrarna.
"Vet ni vad det här är?" frågar han.
Han är alldeles grå i ansiktet. Skogen har tystnat, ingen vind, ingen fågel. Det är som att den tiger om en hemlighet.
"Det är inte hund i alla fall. Så mycket kan jag berätta."

Man skjuter en björn i byn Lainio. I björnmagen finner man en tumme från en människa. Några månader senare hittar man en kvinna mördad i sitt hem. Hon har blivit brutalt ihjälstucken med en grep.
Kammaråklagare Rebecka Martinsson leder till en början förundersökningen, men blir bortkopplad från utredningen. På egen hand börjar hon forska i mordet på kvinnan och ett antal dödsfall som tidigare har avskrivits som olyckor. Det gäller att hitta sambandet innan fler faller offer.
Till offer åt Molok är Åsa Larssons femte bok med Rebecka Martinsson.


Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker) Läs mer om Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.
Här kan du köpa mina böcker.

fredag 20 juli 2012

Gästberättare: Clara från Bjärehovsskolan "Bussen"

BUSSEN
Smilla är nio år och älskar balett. Imorgon ska hon på balettläger. Smilla och hennes mamma packar väskan, den är stor och svart med rosa text, där står det BIY. Det står för "Balett i Ystad". Det är i den klubben Smilla tränar. Hon går på balett fyra dagar i veckan. Hennes mamma gillar inte att hon lägger ner så mycket tid på balett, men Smilla håller inte med, för hon vill verkligen bli en balettedansös när hon blir stor!

Smillas väckarklocka ringer. Det står 06.00. Hon kastar sig upp från sängen, sätter på sig morgonrocken och går till köket. På vägen möts hon av doften av gröt och nybakta frukostbullar.

"Godmorgon, bussen går om en timma till Norrland..."

Smilla avbryter.

"Norrland?!"

"Ja, det är ju där du ska tävla."

"Ja just det glömde."

Smilla har inte varit mer norrut än Stockholm.

Kasta i dig maten nu, du kommer behöva mat när du ska åka buss i 12 timmar.

När Smilla var klar med maten lägger hennes mamma fram mjukiskläder som hon ska ha på sig i bussen. Hon lade fram ett par mjukisbyxor som är svarta och en kofta som är rosa med "Hello Kitty" på baksidan av ryggen.


Smilla sätter upp håret i en hästsvans, hennes hår är rödbrunt och långt och lite vågigt. Smillas mamma brukar säga att hon har världens finaste hår. Men det tycker inte Smilla, hon vill ha rakt blont hår precis som hennes bästis Julia. Julia går också på balett, men kommer inte så ofta på träningarna för hon lägger mer tid på sin gymnastik.


Julia och Smilla ska sitta tillsammans på bussen har de bestämt. Klockan börjar närma sig sju.


"Smilla!" ropar hennes mamma. "Det är dags att åka nu, bussen går om fem minuter."


"Okej!" säger Smilla och ger sin mamma en kram.


"Jag kommer att sakna dig!"


"Jag ringer när vi kommit fram. Puss, puss!"


På gatan ser Smilla Julia. HEJ skriker de båda i kör. Julia och Smilla tar sätet i mitten. Bakom dem sitter Vilma och Erika. De är riktigt dumma och själviska! Alla som går på balett är rädda för dem. 

Smilla kollar på sin klocka. Nu har de åkt i cirka fem timmar. Ja, då var det dags för lunch, alla i bussen tar fram sina ryggsäckar. I dem ligger det mackor och annat fika. I Smillas matsäck finns det risifrutti och köttbullar med gurka och en Mer pärondricka.


Smilla vaknar med ett ryck. Bussen skakar och alla skriker. Ta't lugnt hojtar busschauffören. Bussen stannar på en liten grusväg. Alla i bussen är knäpptysta. De kliver ut ur bussen och väntar på att chauffören och tränaren ska komma fram till vad de ska göra. Smilla och Julia är rädda och håller varandra i handen.

"Uppmärksamhet tack", ropar tränaren.

Alla blir tysta.

"Läget är så här, däcket har exploderat och vi sitter fast..."

"Men har vi inget extra däck då?"

"Nej, tyvärr", svarar busschauffören.

Vi har bestämt att sova i bussen i natt och vänta på vad som händer imorgon.

Smilla får solen i ansiktet. Hon sträcker på sig och gäspar. Julia sover fortfarande. Smilla kollar på klockan och den står på 06:16. Smilla tar fram mobilen och skickar ett sms till sin mamma. Hon skriver: Hej mamma, bussens däck har sprängts och vi sitter fast här i Norrlands skog. Vi vet inte vad vi ska göra HJÄLP oss! Kram Smilla <3.

Alla i bussen har vaknat nu. Och nu ska alla äta frukost. De går ut från bussen och dukar upp fint med mackor, juice och mat. TUUUUT TUT!!! Låter det. Alla barn hoppar upp som kängurus, så rädda blir de. Smilla kollar på bilen. Det är mamma som vinkar. Men hon känner inte igen bilen. Hennes mamma hoppar ut ur bilen och säger:

"Hej tjejer. Jag fick ditt sms Smilla och kom för att ta er till tävlingen. Jag ringde min pappa och frågade om han kunde köra oss hit, för vår bil är på lagning. Så skynda på nu, tävlingen börjar om en timma."

Chauffören sätter motorn i högsta fart. Efter 45 minuter är de framme på balettävlingen. Smilla och Julia hjälper varandra att sätta upp håret i en knut, och så sätter de på sig ett vitt linne och en rosa hög kjol.

Ur högtalarna hörs: "Ja, då var det dags för de första tävlande BIY! Välkommen upp på scen!"  De möts av applåder och jublande. De möter FBG, det står för "Förening balett Göteborg". Musiken sätts på och alla på scen börjar att dansa. Till höger om scenen sitter tre personer, det är juryn. Dansen slutar och juryn ger till oss: 20 poäng och det mesta man kan få är 25 poäng. FBG får bara 12 poäng.

Smilla kollar på poängtavlan, hennes lag leder och är redo inför semifinal. Innan semifinalen tar de lite att dricka, och börjar att värma upp. "Då var det dags för semifinal och de tävlande är LBC, det står för Lunds balett club. Och så har vi BIY och det står för Balett i Ystad. Säger en person i mikrofonen. Smilla är lite rädd för hon har mött LBC innan och då förlorade de stenhårt!


Musiken sätts på och de börjar att dansa. Nu var det dags för poäng. LBC var väldigt duktiga, de får 23 poäng, men BIY var bättre, de får 24 poäng! Alla i Smillas lag börjar att skrika vi är i FINAL!


Det tar ett tag innan det blir final, men plötsligt är det dags. Det kommer fram tjejer i en rad och säger "heja Stockholms balett!".


Kom igen nu tjejer, säger Smillas tränare, detta tar vi hem. Musiken sätts på och alla börjar dansa.


AAAA! skriker Erika. Hon ligger på scenen som en räka och tar sig på sin fot. Hon bärs ut från scenen och juryn säger börja dansa igen, de tar hand om er kompis. Vi börjar att dansa igen. Nu var det dags för juryn att ge poäng och BIY får 23 poäng. Det är riktigt bra, tänker Smilla i sitt huvud. Juryn säger att Stockholms balett får 21 poäng, men det enda Smilla hör är 21 poäng, det första som kommer upp i hennes huvud är att dom vinner! Alla i laget hoppar upp och er och säger JAAAAA!!!! Erika kommer in på scenen med kryckor. Erika säger att hon stukade foten, men det kommer att bli bra om en cirka en vecka igen. Tjejer med guldmedaljer och blommor och diplom och en stor buckla kommer in på scenen.


Efter en lång bussfärd är Smilla hemma i Ystad igen. Hon öppnar dörren och går in på sitt rum, hon hör att hennes mamma duschar. Smilla lägger medaljen på sin byrå.

Smilla vaknar. Klockan står på 06.00. Var allt bara en dröm?

Kommer allt att hända idag?

Det här var Clara Hedlunds berättelse. Hon går på Bjärehovsskolan i Bjärred. Som jag berättat tidigare får de elever jag har arbetat tillsammans med under våren skicka in sina berättelser till mig, den bästa berättelsen från varje skola/klass publiceras här på min blogg och vinner en bok. Här kan du läsa tidigare gästberättare.

Det var många fina berättelser från Bjärehovsskolan. Det märks att eleverna älskar att skriva och har entusiastiska lärare som uppmuntrar deras skrivande!

Kul att läsa en annorlunda berättelse, eller hur?

Grattis Clara!

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker) Läs mer om Faraos förbannelse.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.
Här kan du köpa mina böcker.

torsdag 19 juli 2012

Mayafolkets Hemlighet har anlänt!

Äntligen är den här, Mayafolkets Hemlighet. Jag har fått plocka upp det första exemplaret, lukta, känna och njuta av att kunna sätta in ännu en av mina egenhändigt skrivna böcker i min bokhylla. Nu står det 20 böcker där, innan det här året är slut kommer det att stå ytterligare tre böcker där. Längtar!

Här är en av tre pallar med Mayafolkets Hemlighet. Just den här pallen var skadad, något som händer ibland, men som tur är inte så ofta.

Min man Jan, och Tony ägaren av lagerhotellet Selo skär av de hårda banden som håller ihop hela pallen med böcker. Jag står bredvid och stampar av otålighet, ivrig att få hålla det första exemplaret av Mayafolkets Hemlighet i min hand.

ÄNTLIGEN! Jag lyfter ut den allra första boken bland alla de tusentals exemplaren. Det här är mitt exemplar!

Även Jan får ett eget exemplar och här håller jag våra böcker i handen, innan jag skriver i dem och lägger undan dem i bilen.

Nu dröjer det inte så länge innan det är boksläpp på Mayafolkets Hemlighet.


Orden som kom ur schamanens mun var starka och hördes långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, liksom människorna blev tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han vräkte ur sig förbannelsen, som i slutändan drabbar Theo och Ramona. De har genom en liten mayafigur färdats genom tiden till mayafolkets stad Palenque i Mexiko på 600-talet, där de genast drabbas av schamanens vrede.
Mayafolkets flera tusen år gamla kalender slutar den 21 december 2012. Det har fått många att tro att jorden kommer att gå under just denna dag. Hade mayafolket någon annan orsak till att låta kalendern upphöra den här dagen, eller är det verkligen jordens undergång?
I Mayafolkets Hemlighet får du ta del av mayafolkets visdom och deras fantastiska kultur. En bok som överraskar från första till sista sidan och håller dig fångad i ett järngrepp.
 


"Måste sträckläsas!" Lektör Ingela Svensson

"Som alltid bjuder Kim sina läsare på en spännande blandning av myt, fiktion, fantasi och historia, presenterat i miljöer som vittnar om hennes noggranna researcharbete och kunskap om de tider och platser där bokens händelse utspelar sig." Lektör Kristina Fridensköld

"Mayafolkets Hemlighet är en bok som fick min fantasi att flöda och gav mig en känsla av att magi är möjligt!" Lektör Roxana KaboliNu är min längtan över, antar att du fortfarande längtar efter boken...

Kramisar Kim


Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker) Läs mer om Mayafolkets Hemlighet.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker.
Här kan du köpa mina böcker.

onsdag 18 juli 2012

Vill du ha boken Mayafolkets Hemlighet? Nu lottar jag ut flera exemplar!

Snart kommer den sjuttonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. Som vanligt kommer jag att lotta ut några böcker till mina bloggföljare. Ju fler följare, desto fler böcker lottar jag ut.

Om ofta läser min blogg, men ännu inte lagt till dig som bloggföljare är det kanske dags nu. Snart lottar jag ut Mayafolkets Hemlighet här på bloggen!


Baksidestext Mayafolkets Hemlighet:
Orden som kom ur schamanens mun var starka och hördes långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, liksom människorna blev tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han vräkte ur sig förbannelsen, som i slutändan drabbar Theo och Ramona. De har genom en liten mayafigur färdats genom tiden till mayafolkets stad Palenque i Mexiko på 600-talet, där de genast drabbas av schamanens vrede.


Mayafolkets flera tusen år gamla kalender slutar den 21 december 2012. Det har fått många att tro att jorden kommer att gå under just denna dag. Hade mayafolket någon annan orsak till att låta kalendern upphöra den här dagen, eller är det verkligen jordens undergång?
I Mayafolkets Hemlighet får du ta del av mayafolkets visdom och deras fantastiska kultur. En bok som överraskar från första till sista sidan och håller dig fångad i ett järngrepp.


Omdömen om Mayafolkets Hemlighet:" Måste sträckläsas!" Lektör Ingela Svensson
"Som alltid bjuder Kim sina läsare på en spännande blandning av myt, fiktion, fantasi och historia, presenterat i miljöer som vittnar om hennes noggranna researcharbete och kunskap om de tider och platser där bokens händelse utspelar sig.
Lektör Kristina Fridensköld
"Mayafolkets Hemlighet är en bok som fick min fantasi att flöda och gav mig en känsla av att magi är möjligt!"
Lektör Roxana Kaboli
 Lät det som en bok du gärna vill läsa? Lägg då till dig som bloggföljare här till höger på bloggen, då har du chans att vinna den nya boken och få läsa den före alla andra! Måndag den 23 juli får du veta vilka de lyckliga vinnarna av Mayafolkets Hemlighet är.

Lycka till!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Den där dagen.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

tisdag 17 juli 2012

Spännande Skrivartävling!

Nu är det Backpackings tur att utlysa en tävling. Kanske du har varit ute och rest och vill skriva en reseberättelse och skicka till dem. Det är helt okej!

Fram till och med 31 augusti 2012 pågår en skrivartävling här på Backpacking.se - vi kommer att utse 10 vinnare och det enda du behöver göra för att delta är att skriva en reseberättelse under den tidsperioden.

Reseberättelser är en ny typ av berättelse som man från och med nu kan skriva på Backpacking.se.

Tidigare har vi haft researtiklar, som är lite längre reportage och artiklar med bilder, och resedagböcker.

Men nu kan du även skriva reseberättelser som endast utgörs av text och inga bilder, men inte är lika tidsstyrda som resedagboken.

Så skriv om precis vad du vill som är reserelaterat och publicera din resebeättelse på Backpacking.se senast 31 augusti, så deltar du i tävlingen. Juryn som utser vinnarna består av redaktionen på Backpacking.se, bland annat Christer Pettersson som även skrivit barn- och ungdomsboken "Ligan på Koh Lanta", och några erfarna skribenter på Backpacking.se, bland annat Johanna Lagerfors.

Lycka till med ditt skrivande!

Redaktionen på Backpacking.se

PS: Och ja, det är helt OK att skriva flera reseberättelser!

Plats 1: 500 kronor + en valfri produkt bland de 10 priserna

Plats 2 - 10: en valfri produkt bland de 10 priserna

Se priserna här.


Nu är det så många skrivartävlingar att du knappt hinner producera texter, eller? Lycka till!

Kramisar Kim

Vinn en signerad bok: (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Att skriva med glädje.

Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.

måndag 16 juli 2012

Blir du intresserad av de böcker jag boktipsar om? Köp mina böcker på Bokbörsen

Nästan varje vecka lämnar jag ett boktips här på bloggen. För det mesta är det CD-böcker eller MP3-böcker, men det händer även att det blir någon helt vanlig pappersbok.

Efter att jag boktipsat om boken brukar jag lägga ut dem på Bokbörsen. Det innebär att du har möjlighet att köpa boken mycket billigt om du väldigt gärna vill läsa den. Till höger under MINA SIDOR kan du läsa samtliga boktips under Mina boktips.


Just nu har jag lagt de här titlarna till försäljning på Bokbörsen:
I minnenas tecken av Reginald Hill
Röd snö av Thomas Ringstedt
Död mans fotspår av Peter James
Skämmerskans dotter av Lene Kaaberbol
Bad Boy av Peter Robinson
Hon som tittade in av Karin Wahlberg
Rapsbaggarna av Karin Brunk Holmqvist
Aprilväder av Viveca Lärn
Värmebölja av Viveca Lärn
Mord i högre skola av John Le Carré
Nära av Roderick Gordon och Brian Williams
Gälla för död av Ruth Rendell
Fyrvaktaren av Camilla Läckberg
Patienten av P.D. James
Hämnden av Reginald Hill
Roms portar av Conn Iggulden
Djingis Khans Hemlighet av Clive Cussler

Här nedan följder några av mina boktips:Navigatören av Clive Cussler.
Fängslande bok!

Död mans fotspår av Peter James.
Olidligt spännande!

Sankta Psyko av Johan Theorin.
En sanslöst bra bok!

Mörk Jord av Belinda Bauer.
Behövs bara ett enda ord LÄS!!!

Röd snö av Thomas Ringstedt.
Fick mig att tänka på pesten/digerdöden. En otäckt spännande bok!

Öster om Heden av Viveca Lärn.
En bok med Saltöanda, en bok att älska och skratta till.
Oskuld och arsenik av Dorothy Sayers.
En läsupplevelse utöver det vanliga!

I djävulens sällskap av Peter Robinson.
En mycket spännande bok med oväntad upplösning!

Lilla Stjärna av John Ajvide Lindqvist.

Få författare kan skrämma mig så som John Ajvide Lindqvist. Jag läser alla hans böcker med skräckblandad förtjusning.

Flickan som överlevde av Barbie Probert-Wright och Jean Ritchie.
Detta är en sann berättelse som griper tag från första början!  


Krigskatt av Robert Westall.
Boken är otroligt spännande och mycket annorlunda!


Förföljd av det förflutna av Nora Roberts.
En mycket spännande bok som jag varmt rekommenderar dig att läsa, speciellt om du tycker om hundar!

Det ögat inte ser av Lee Child.
En mycket fängslande bok!

Tussan Kavat och Rak av Helena Svedlund.
En kärleksfull bok


Barkhes döttrar av Bodil Mårtensson.
Det här är absolut den bästa bok Bodil har skrivit! Väntar med spänning på fortsättningen!


Smaragdernas bok av John Stephens
Det här är en bok att älska, att uppslukas av, att tänka tillbaka på, att ta till sitt hjärta...

Imorgon när kriget kom av John Marsden
En mycket bra och väldigt annorlunda bok som jag sträckläste!

Drakväktaren av Carole Wilkinson.
En kärlekfull skildring av Kina under Handynastin.
Maisie Dobbs av Jacqueline Winspear.
Maisie Dobbs och den tid hon lever i känns levande, hon blir min vän och låter mig vara med och uppleva det hon gör.
Isporten av Jonna Berggren.
En ny spännande fantasyserie har fångat mig, uppslukat mig och tagit mig med till spännande nya världar.


Bläckhjärta av Cornelia Funke.
Ingenting blir sig likt efter att man har läst Bläckhjärta!


Eldvittnet av Lars Keppler.
En bok som kidnappar dig och håller dig fången tills du läst ut den.


Grand Final i skojarbranschen av Kerstin Ekman.
Oj, vilken bok! Suveränt bra. Oväntade vändningar och som vanligt ett spännande språk. LÄS BOKEN!
Rapsbaggarna av Karin brunk Holmqvist.
En fantastiskt skildring av Karin Brunk Holmqvist, både när det gäller miljö och persongestaltning. En bok du kommer att tycka mycket om!

Spökriddaren och hans väpnare av Cornelia Funke.
Spökriddaren av Cornelia Funke är en riktigt gammaldags berättelse om andar, riddare och mod.Livet är kort Rytkönen lång är en sanslöst rolig bok, med dråpliga händelser, mycket kärlek och medmänsklighet. Tycker om värmen i Arto Paasilinnas böcker.
Niceville av Kathryn Stockett
Ska du bara läsa en enda skönlitterär bok i år tycker jag du ska välja Niceville av Kathryn Stockett. En oförglömlig bok.

Mord i högre skolan av John le Carré.
Boken är skickligt uppbyggd och många ledtrådar leder fram till en mördare, men är det den rätta mördaren? Berättelsen är klurigt skriven och tar många oväntade vändningar.

Dolda djup av Ann Cleeves.
Boken var spännande, och helt omöjlig att lista ut vem som var mördaren.

Nära av Roderick Gordon & Brian Williams
Blev faktiskt lite besviken. Den här boken har inte samma flyt som de tidigare.

Rivieraruffel av Bo Wiberg.
Den här boken tyckte jag om direkt. Den är skrivet med ett härligt flyt, rakt och enkelt språk, bra miljöskildringar och är mycket spännande.

Dehlis vackraste händer av Mikael Bergstrand.
En bok jag önskar att jag hade kvar att läsa... Om jag skulle dela ut poäng på den här boken så är det en tiopoängare av tio möjliga! Tycker du om Hundraåringen ska du absolut läsa den här boken!!!

Pansarhjärta av Jo Nesbo.
Det här var en riktig nagelbitare, otroligt spännande.


Rödhake av Jo Nesbo.
Det här var en otroligt spännande bok!

Det goda inom dig av Linda Olsson
Det här är en bok som är väl värd att läsa!

Mörka vatten av Clive Cussler.
Oerhört fängslande och svår att lägga ifrån sig. En annorlunda spänningsroman!

Den här boken tyckte jag om. Den var annorlunda och fängslande.


Hämnden av Reginald Hill
Det här är en bok som inte gjorde mig besviken.


Det mörka tornet av Stephen King

En oförglömlig fantasyserie på sju böcker. 
Godnatt Mister Tom av Michelle Magorian

 


Odd Thomas av Dean Koontz
Sarahs Nyckel av Tatiana de Rosnay


 Snömannen och Fladdermusmannen av Jo Nesbo
 


  Flickan från ovan av Alice Sebold


Gunga åt Öster av Anna-Klara Mehlich Isporten av Jonna Berggren
Himlen börjar här av Jandy Nelson


 Morgongåvan av Eva Ibbottson

  Tunnlar av Roderick Gordon


Alvklingan av Nick Perumov


Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones
Molly Moon-böckerna


 

 

"Bärböckerna"

Böckerna om Harry Potter, ett magiskt äventyr

Spänningsroman när den är som bäst:
Öga för tand av Conny Svenning

Vinn en signerad bok  (Välj fritt bland mina utkomna böcker.) Läs mer om Tillbaka till Pompeji.

 Jag skulle bli mycket glad om du berättar vad du tycker om det du just har läst. Kika in på min hemsida www.kimselius.se om du vill veta mer om mig och mina böcker. Här kan du köpa mina böcker.