Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 1 december 2010

Gunga åt Öster Spännande Fantasybok

På bokmässan i Göteborg träffade jag för första gången författaren Anna-Klara Mehlich. Vi bytte böcker och nu har jag äntligen läst hennes fantasybok "Gunga åt Öster mot tidens härskare".

En bok som griper tag, har bra språk och är spännande. Det jag tyckte kändes så speciellt med boken var att den tar upp ämnet tid, hur stressade vi människor är och hur vi glömmer bort varandra på grund av all stress. Det är inget som Anna-Klara skriver i direkta ord, men du känner att hon har det som grund när du läser berättelsen.

Aina kan inte tro sina ögon. Det är mitt i natten och i gungstolen hos morfar sitter plötsligt en okänd kvinna. Hon gungar fram och tillbaka, och hon släpper inte Aina med blicken. Plötsligt stannar hon. "Aina, du enda. Vi behöver din hjälp."
Det är början på det äventyr som ska ta Aina till Öster där hon och den nya vännen Elmi är ödesbestämda att försöka hindra härskaren från att fortsätta missbruka Iluret. Det är den klocka som styr tiden inte bara i Öster, utan också i vår värld.
Den här sommaren i Dalsland blir allt annat än vanlig. Faror finns där man minst anar det, men även vänner i udda skepnader. Aina som till vardags är rädd för det mesta utsätts för de svåraste prövningar och står inför hotet om att förlora allt hon håller kärt.

Ett bra julklappstips att ge bort till någon som tycker om spännande fantasyböcker.

Kramisar Kim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!