Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 8 december 2020

Dags att dela ut Kimselius årliga julklapp

Dags att dela ut Kimselius årliga julklapp

Då är det snart jul och som vanligt skänker jag en av mina böcker till mina läsare. Vill du vara en av dem som får en julklappsbok i år?

För att få en julklappsbok av mig behöver du bara skriva en kommentar här i bloggen OCH mejla mig din postadress. De som bara skriver en kommentar tas inte med i tävlingen, adressen måste komma med, för att jag snabbt ska få iväg boken till dig.  

Du kan även enbart mejla mig din kommentar, adress och vilken av mina böcker du önskar dig i julklapp!

Skriv varför just DU förtjänar min julklappsbok. Glöm inte mejla vilken bok du önskar dig!

Självklart får du boken signerad.  

Fram till den 16 december har du möjlighet att önska dig en av mina böcker.  

Vinnaren meddelas här på bloggen på julafton. Därefter postas boken direkt efter jul. En liten försenad julklapp, men de är oftast de bästa. 

 

Gå in på min hemsida kimselius.se och frossa runt bland alla 60 böcker.

 

Här ser du årets nya böcker:

Silverskatten vid Johannishus slott

Ett silverarmband är det enda som finns kvar på Johannishus av den stora silverskatt som hittades i slottets närhet 1865. Vid ett besök på slottet förhäxas Ramona av armbandet, och gör allt för att få röra vid det, till slut lyckas hon. Det för henne och Theo tillbaka i tiden till 1165. De anländer till en grym värld. De får kämpa för överlevnad efter att ha förlorat smycket vid ankomsten till det förflutna. Hur ska de ta sig tillbaka till sin egen tid?

1865 blir Agathe Wachtmweister lika trollbunden av silverarmbandet och gör allt för att få det tillbaka till slottet, efter att silverskatten har lämnats till staten.

Parallellt med varandra utkämpas strider under olika århundraden, där silverarmbandet har den centrala rollen i kampen.

 

Skriv om ditt liv Gör avtryck i historien

Du behöver inte vara en känd person för att ha något att berätta. Här får du råd av en erfaren författare som skrivit flera handböcker om skrivprocessen. Du får hjälp att komma igång och bygga upp boken, från idé till färdig produkt. Alla har en historia att berätta, även du. En lättläst och glädjefylld bok för alla som vill skriva om sitt liv.

Kim M. Kimselius är en flitigt anlitad föreläsare och skrivkursledare. Hon håller skrivarkurser i skolor, Studieförbundet Vuxenskolan, samt på Färgargården i Blekinge. Dessutom har hon distanskurser i skrivandet.

Kim har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut över 60 böcker. Kimselius debutbok Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.

Det finns även en distanskurs Skriv om ditt liv, baserad på boken.

 

Skräcken på Färgargården

Vad är det egentligen som händer i den gamla Färgargården? Människor försvinner i allt större mängd från Eringsboda. Mystiska saker sker. Vem är det som är roten till allt det onda? En bok fylld av skräckhistorier som får håret att resa sig på dig. Läs och njut! Moahahaha....

Skräckfyllda berättelser av skickliga författare, gör att det här är en bok du inte kan lägga ifrån dig förrän den är slut.

 

Din självbiografi 10 råd för att skriva ditt liv

Det finns många skäl att skriva din självbiografi nu: att ge dina barnbarn ditt livs historia, att förstå dig själv eller ge allmänheten en läsupplevelse utöver det vanliga.

I den här boken får du praktiska råd om hur du skriver en biografi du kan vara stolt över. Du får lära dig hur du kommer igång med skrivandet, tar fram de mest intressanta delarna av ditt liv, skriver medryckande och gör boken snygg.

Bakom boken ligger tre proffs med sammanlagt närmare 50 års erfarenhet. Kim M. Kimselius, Lennart Guldbrandsson och Kristina Svensson ger dig alla förutsättningar att faktiskt få folk intresserade av vem du är.

Du får välja en av samtliga de böcker jag har gett ut själv, med undantag för 10 misstag författare gör, 10 tips för att leva på din kreativitet, 10 sätt samarbete lyfter din kreativa karriär, Din självbiografi 10 råd för att skriva ditt livFärgargårdens andar Morden på Färgargården, Den magiska porten vid Färgargården, Historiens vingslag runt Färgargården, Skräcken på Färgargården, där jag har medförfattare. Annars kan du välja fritt bland mina andra andra böcker.

 

Vad väntar du på?

Det är bara att gå in på min hemsida kimselius.se och frossa runt bland alla 60 böcker.

Mejla mig din kommentar, vilken bok du önskar, samt din adress! Kanske har du turen att vinna en julklappsbok

Lycka till!

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

 

måndag 7 december 2020

Novelltävling med deadline 31 januari 2021

Novelltävling med deadline 31 januari 2021

Här har jag hittat en novelltävling med valfritt tema och valfri genre. Kanske är det något för dig? Läs mer nedan.

Lycka till!

Älskar du att skriva? Har du en novell som bara ligger och väntar på att publiceras? Förlaget Ekström & Garay vill uppmuntra skrivande och utlyser nu tillsammans med kulturmagasinet Opulens, Göteborgs-Tidningen, Sparbanken Syd och Kvällsposten årets novelltävling.

Priser

 • Första pris 35.000 kr*
 • Andra pris 10.000 kr*
 • Tredje pris 5.000 kr*
 • De 10 vinnande bidragen publiceras i en antologi som ges ut av förlaget Ekström & Garay.
 • Vinnarna erhåller tio exemplar vardera av boken.
 • Vinnaren och boken presenteras i Göteborg, Lund och Malmö under våren 2021.
 • Samtliga 10 vinnarbidrag publiceras under sommaren 2021 i kulturmagasinet Opulens, Göteborgs-Tidningen och Kvällsposten.
*För eventuella skatter, sociala avgifter eller dylikt ansvarar författaren.

Villkor

 • Valfri genre och valfritt tema.
 • Novellen ska vara skriven på svenska.
 • Texten får vara max 22 000 tecken inklusive blanksteg.
 • Man ska vara årsprenumerant på kulturmagasinet Opulens.
 • Årsprenumerationsavgift ska erläggas i samband med att tävlingsbidraget skickas in och senast den 31 januari 2021.
 • Bidraget ska vara oss tillhanda senast 1 februari 2021.
 • Bidraget får inte tidigare ha publicerats i bokform.
 • Författaren måste äga alla rättigheter till novellen.
 • Endast ett tävlingsbidrag per person.

 

Gör så här för att delta!

 1. Skicka ditt bidrag

Fyll i formuläret här nedan eller maila ditt bidrag till novell2020@ekstromgaray.se. Om du mailar, döp ditt dokument till ditt för- och efternamn.

 1. Lös årsprenumeration på Opulens

Du måste prenumerera på Opulens för att delta. Prenumererar du inte sedan tidigare behöver du lösa en årsprenumeration. Betala prenumerationsavgiften 500 kr via Swish, bankgiro eller Paypal. Skriv ditt för- och efternamn och novellens titel på inbetalningen.

Swish 123 181 87 56

Bankgiro 5337-0029

Som helårsprenumerant på det nätbaserade och dagliga kulturmagasinet Opulens får du tillgång till allt låst material samt tre månaders obegränsad tillgång till hela utbudet av kvalitetsfilmer från Draken Film (värde 237 kr).

Om du är under 18 år måste målsman göra köpet åt dig.

Ange din mailadress under “meddelande” när du gör din betalning.

Jury

De vinnande bidragen väljs ut av en jury bestående av Lina Wolff (Författare), Åsa Foster (Författare), Paul Nilsson (Poet och projektledare, Ekström & Garay), Carolina Thelin (Redaktör, poesi och prosa-avdelningen, Opulens), Christer El-Mochantaf (Chefredaktör, GT), Sanna Wikström (Nyhetsredaktör, GT), Emma Lefdal (Kommunikationschef Sparbanken Syd), Lovisa Åkesson, (Nyhetschef Kvällsposten) och Maria Rydhagen, (Chefredaktör Kvällsposten).

Tävlingsbidragen avidentifieras innan de överlämnas till juryn.

 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

 


söndag 6 december 2020

Tatra av Lisa Hågensen en oförglömlig berättelse

Tatra av Lisa Hågensen en oförglömlig berättelse

Alltsedan jag läste Lisa Hågensens debutbok, Hennes ögon blå, är jag en fan och läser allt av författaren.

Tatra är andra delen i serien Jakten, som är en fristående fortsättning av dystopiserien Purebred. Det är det bästa med författarens böcker, du behöver inte läsa hela serien för att komma in i handlingen.

Jag älskar det rappa, korrekta språket, karaktärerna som växer allteftersom berättelsen fortgår. Miljöskildringarna som ibland gör mig mörkrädd, tillsammans med en olidligt spännande handling gör det här till en perfekt bok.

Det är inte ofta jag läser om en bok, men det är just vad jag gjorde med den här. Jag tyckte så mycket om handlingen och karaktärerna. Nu väntar jag med spänning på nästa bok av Lisa Hågensen. Jag undrar vad hon kommer att överraska sina läsare med nästa gång... Läs boken! Ja, läs alla författarens böcker!
 

Boken inleds med en kort resumé på en sida. Det gör att man snabbt kommer in i handlingen. 

Europa, någon gång i framtiden. Efter den fruktansvärda händelsen i Margorz är en av vännerna försvunnen, och rollerna har blivit ombytta – de har gått från att jaga till att jagas. Det finns inget annat val än att konfrontera hotet. Utan en aning om fasan som väntar ger de sig iväg västerut för att sätta stopp för General Tarz. De fruktar att de två barn som tillverkades på The Pure Breed Plant kommer att användas till en ny elitistisk ras, eller att generalen har en ännu mer ondskefull plan på gång. Innan deras resa är över tvingas en av dem att ta ett omstörtande beslut. Kommer det att rädda dem alla, eller är allt förgäves?

Lisa Hågensen föddes 1966 i Ljungskile där hon fortfarande bor. Hon har arbetat som svetsare, ekonom, syv, lärarvikarie, elevassistent och bedrivit hästavel, men drömmen att skriva en bok har alltid funnits. År 2014 kom debutboken Hennes ögon blå och sedan dess har hon skrivit flera böcker i olika genrer.
 
   Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel.  

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
 

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda. 

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!