Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 6 december 2020

Tatra av Lisa Hågensen en oförglömlig berättelse

Tatra av Lisa Hågensen en oförglömlig berättelse

Alltsedan jag läste Lisa Hågensens debutbok, Hennes ögon blå, är jag en fan och läser allt av författaren.

Tatra är andra delen i serien Jakten, som är en fristående fortsättning av dystopiserien Purebred. Det är det bästa med författarens böcker, du behöver inte läsa hela serien för att komma in i handlingen.

Jag älskar det rappa, korrekta språket, karaktärerna som växer allteftersom berättelsen fortgår. Miljöskildringarna som ibland gör mig mörkrädd, tillsammans med en olidligt spännande handling gör det här till en perfekt bok.

Det är inte ofta jag läser om en bok, men det är just vad jag gjorde med den här. Jag tyckte så mycket om handlingen och karaktärerna. Nu väntar jag med spänning på nästa bok av Lisa Hågensen. Jag undrar vad hon kommer att överraska sina läsare med nästa gång... Läs boken! Ja, läs alla författarens böcker!
 

Boken inleds med en kort resumé på en sida. Det gör att man snabbt kommer in i handlingen. 

Europa, någon gång i framtiden. Efter den fruktansvärda händelsen i Margorz är en av vännerna försvunnen, och rollerna har blivit ombytta – de har gått från att jaga till att jagas. Det finns inget annat val än att konfrontera hotet. Utan en aning om fasan som väntar ger de sig iväg västerut för att sätta stopp för General Tarz. De fruktar att de två barn som tillverkades på The Pure Breed Plant kommer att användas till en ny elitistisk ras, eller att generalen har en ännu mer ondskefull plan på gång. Innan deras resa är över tvingas en av dem att ta ett omstörtande beslut. Kommer det att rädda dem alla, eller är allt förgäves?

Lisa Hågensen föddes 1966 i Ljungskile där hon fortfarande bor. Hon har arbetat som svetsare, ekonom, syv, lärarvikarie, elevassistent och bedrivit hästavel, men drömmen att skriva en bok har alltid funnits. År 2014 kom debutboken Hennes ögon blå och sedan dess har hon skrivit flera böcker i olika genrer.
 
   Boken får fem stjärnor av fem möjliga.

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel.  

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
 

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda. 

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!