Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 30 november 2013

Dollar av Lee Child


Dollar av Lee Child är en av många böcker om Jack Reacher. Som vanligt blir jag inte besviken. Lee Child har förmågan att beskriva detaljer och få mig att känna det som om jag är där. Vilket gör det ännu mer spännande att läsa boken. Efter att ha läst många av Lee Childs böcker är det som om jag känner Jack Reacher. Jag tycker om honom, samtidigt som jag tycker det är lite otäckt att han har så lätt för att döda.

Eftersom jag inte har läst böckerna i ordning blir jag glad att jag för en gång skull har lyckats pricka in en bok som följer på den jag läste tidigare. I förra boken fick Jack Reacher ett vykort av sin bror, något som får honom att hoppa av Greyhoundbussen i en sömnig liten håla i Georgia, USA. Eftersom vykortet kom från den här platsen och  texten på vykortet har gjort Jack nyfiken på en person i staden.

Jack Reacher har inga planer på att stanna, men det blir inte riktigt som han har tänkt sig. Inom loppet av en timme har han gripits och kastats i fängelse, misstänkt för mord. Reacher är den ende främlingen i stan och det första mordet som inträffat i Margrave på trettio år sätts omedelbart i samband med honom.

Jack Reacher är ingen vanlig lösdrivare. Långa, tuffa år som militärpolis har format hans psyke och kropp och tränat honom att tänka snabbt och handla ännu snabbare. När så rykten och detaljer om den skoningslösa konspiration som ligger bakom mordet börjar läcka ut, sprider sig paniken och händelseutvecklingen tycks okontrollerbar. Snart blir det också allt mer uppenbart för gärningsmännen att Jack Reacher är en livsfarlig motståndare.

Det här var en bok som höll mig fångad och fick mig att komma Jack Reacher närmare än i någon av de tidigare böckerna. Läs den!

Du hittar boken hos din bokhandlare, eller hos någon av alla nätbutiker, till exempel Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

fredag 29 november 2013

I helgen träffar du mig hos Akademibokhandeln Gleerups och Nova i Lund


Bild från förra årets signering hos Akademibokhandeln Nova Lund.

Nu ger jag mig iväg på julsigneringsturné. Den här helgen kan du träffa mig i Lund båda dagarna. Förra helgen var jag hos Lundins Bokhandel i Karlshamn.


30 november 11.00-14.00 
signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund


1 december 11.00-14.00
signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Akademibokhandeln Nova Lund.
Kom gärna och hälsa på mig. Har du böcker du ännu inte har fått signerade är du välkommen att ta med dem!


Förra året när jag var ute på min julsigneringsturné låg snön som ett vitt täcke över världen. Önskar att snön väntar med att komma tills jag är tillbaka hemma igen.


Hoppas att den här signeringen blir lika sprakande rolig som förra. Har redan hört av flera läsare som kommer för att hälsa på. Kommer du också?

Om du inte har möjlighet att komma på den här signeringen kanske du har möjlighet att komma på någon av mina andra signeringar i Skåne. Kika in på Kimselius hemsida för att se alla evenemang.

Årets nyheter är:

Persiens Pärla
”Sträckläste hela boken, knappt utan pauser den var så himla bra!! Med alla beskrivningar i boken så var jag nästan "där". Jag kunde se platserna de befann sig på. --- Spänningen tog aldrig slut, som vanligt, och jag satt som fastnaglad i boken för att kunna läsa vidare om vad som hände Theo och Ramona.” Christoffer van Woensel


Månstenen
"Spänningen växer för varje kapitel - Beskrivnigar, dialoger och skildringar av miljöer och omgivningar är lika levande som vanligt!" Ingela Svensson


 Spöket på Stora Mossen

"Gud vad bra den var! Det var så jag blev spökrädd och det har jag inte varit på väldigt många år." Christoffer van Woensel
Back to Pompeii (Debutboken Tillbaka till Pompeji som nu utkommit på engelska)
"I just finished Back to Pompeii. Wow! What an exciting (and fairly terrifying) story! I would really love to know more about the adventures of Theo, Pluto and Ramona." Dr. Sarah Russell
 Min skrivbok Att skriva med glädje har fått jättefina recensioner.
"Av de skatter jag tog med mig hem från årets Bokmässa är nog Kim M. Kimselius Att skriva med glädje den jag känner varmast för. Inte bara för att jag fick boken signerad, och dessutom en trevlig pratstund med författaren, utan också för att den verkligen väcker glädjen att skriva." Susanne Pelger på bloggen Naturvetarspråk.


 

Samtliga av mina böcker hittar du både hos Akademibokhandeln Gleerups och Nova Lund. Hoppas vi ses!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

torsdag 28 november 2013

Lyft fram din bok på Facebook Bra Bokmarknadsföringstips

Bokmarknadsföringstips har jag pratat om tidigare. De har många bra tips. Här kommer ytterligare ett, som berättar om hur du ska lyfta fram din bok på Facebook.


Jobba med omslagsbilden på din Facebook-sida

Välkommen till det fjortonde av våra 52 tips för att sprida din bok. Hoppas du gillar tipsen och att de är till hjälp för dig i marknadsföringen av din bok. Och pass på, för nu kommer nästa!

Har du en gillasida på Facebook för din bok eller för dig själv som författare? Då kan du arbeta lite med omslagsbilden för att få sidan att synas mer. Och om du funderar på vad vi menar med omslagsbilden så är det stora bilden på din sida, den som fungerar som en slags bakgrund.
Tips nummer 14
För ett tag sedan ändrade Facebook reglerna från att du knappt fick göra något med omslagsbilden, mer än låta den utgöras av en vanlig bild utan några marknadsförande budskap, till att du nu får göra en hel del. En förändring som gett dig som vill marknadsföra din titel betydligt större möjligheter.

Här kommer därför ett par finfina tips på hur du som författare/egenutgivare/förlag nu kan göra för att "blinga" din omslagsbild:
  • Se till att dina böcker syns där med titel och allt
  • Plocka ett citat ur din bok
  • Skriva adressen till din webbplats
  • Byta ut omslagsbilden så fort du ger ut en ny bok, så att det alltid är din senaste bok som syns där
  • Göra en omslagsbild som illustrerar något ur boken eller leka lite med omslagsbilden (under förutsättning att Facebook-sidan handlar om din bok)
  • Skriva när boken släpps
  • Skriva dit citat från recensioner
Stora möjligheter som synes. Men lite får du tyvärr hålla dig i hatten - det är inte mer än 20% av bilden som får bestå av säljande textbudskap. Tänk på det för att hålla Facebook på gott humör.

Bara att sätta igång att skapa Facebooks bästa omslagsbild alltså! Och håll utkik efter nästa tips där du får reda på hur du kan genomföra en effektiv kampanj på nätet för din bok trots att du inte har den fetaste plånboken.

Är du redo att lyfta din egen bok? Boka in din kostnadsfria rådgivning på www.bokmarknadsforing.se eller kontakta oss direkt på kontakt@bokmarknadsforing.se.

Bästa hälsningar, Vi på Bokmarknadsföring.se

Hoppas att detta var till någon hjälp för dig :-)

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

onsdag 27 november 2013

Vill du ha en julklapp av mig?

Du vet säkert redan att jag är en person som tycker om att ge bort presenter. Nu när vi närmar oss jul kom jag på att det skulle vara roligt att ge bort en signerad bok i julklapp till någon av mina läsare.

Skulle du vilja ha en av mina böcker signerade?

Du väljer fritt bland de utgivna böckerna och skriver en motivering till varför just DU ska få julklappen. Du kan antingen skriva motiveringen här i kommentarer eller mejla Kim M Kimselius.

OBS! För att du ska vara med i utlottningen måste du mejla mig din adress, så att jag snabbt får iväg boken när jag kommer hem från alla mina julsigneringar. Sätt rubriken JULKLAPPSBOK på mejlet.

Åh, vad kul det ska bli att ge bort en julklapp. Ska bli spännande att se vem som blir den lyckliga!

Du har på dig fram till och med den 15 december att höra av dig om du vill vara med i utlottningen av julklappsboken. Den 16 december meddelas vinnaren här på min blogg.

Kika längre ned på blogginlägget för att se alla böcker du har att välja på, eller gå in på min hemsida www.kimselius.se


Om du vill träffa mig före jul hittar du mig i dessa butiker:
30 november 11.00-14.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund


1 december 11.00-14.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Akademibokhandeln Nova Lund.

6 december 11.00-13.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhandeln i Landskrona

7 december 11-13 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhandeln Helsingborg

12 december 11.00-14.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Akademibokhandeln Nova Lund.

13 december 11.00-14.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund.

14 december 11.00-14.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhahandeln i Jägersro/Malmö

15 december signarar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhandeln Center Syd. Tid inte fastställd ännu

16 december 11.00-14.00 signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhandeln Burlöv center Arlöv/Malmö

20 december signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhandel i Karlskrona

Välkommen!

Här kan du läsa lite om alla mina böcker. De senaste böckerna hittar du längre ned på den här sidan. 2013 har jag kommit ut med 26 böcker. Många av dem är översatta till flera språk.

Serien Theo och Ramona
Den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona har läsare från 7 år upp till 98 år. Här får du Spänning för stunden och Lärdom för livet.

Tillbaka till Pompeji
är min debutbok, som kom ut julen 1997. Den sålde i 11.000 exemplar första veckan.

Detta är första boken i den fristående historiska äventyrsserien om Theo och Ramona som reser i tiden och upplever många spännande äventyr.

Ramona vet att staden kommer att utplånas i ett vulkanutbrott och att alla människor kommer att dö, även hon och Theo om de inte kan ta sig därifrån i tid. Men hon vet inte när det kommer att ske, om hundra år, om tio år eller om tio minuter...

LÄS MER HÄR 

Vill du veta vad som fick mig att skriva Tillbaka till Pompeji och läsa om min debut kan du kika här.Jag är ingen häxa,
är andra boken i serien om Theo och Ramona.

Den här gången reser Theo och Ramona tillbaka i tiden till Häxförföljelsens tid. Plötsligt står de framför ett brinnande bål med en människa fastbunden vid en påle på bålet. Theo och Ramona lyckas rädda flickan.

När Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.

LÄS MER HÄR
Vill du veta hur jag skrev Jag är ingen häxa, kan du läsa om det här.
Faraos förbannelse
tredje fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

I en gravkammare i Egypten försvinner Ramona plötsligt och hamnar i ett mörkt, kallt och kusligt utrymme.

Theos sökande efter Ramona för honom på en resa genom tiden, längre bort än han någonsin vågat drömma om, till cirka 1323 f.Kr. och farao Tutankhamons rike. En tid av makt, överflödande rikedom och intriger. Där väntar många fler faror än Tutankhamons förbannelse på Theo och Ramona.


Vill du veta vad som fick mig att skriva Faraos förbannelse kan du läsa om det här.


Den gömda Inkastaden
fjärde boken om Theo och Ramona.

En spännande äventyrsbok som tar dig med till Inkariket när conquistadorerna invaderar landet och dödar inkafolket i jakt på gyllene skatter.

Av Inkahövdingen Inka Manco får Theo och Ramona ett, i deras ögon, omöjligt uppdrag. De inser snart att de har många fiender. Oräkneliga krafter är delaktiga i de händelser som kastar dem mellan hopp och förtvivlan. Ska de någonsin kunna ta sig levande tillbaka till sin egen tid?

LÄS MER HÄR 


Läs hemligheten bakom Den gömda Inkastaden och hur nära den här boken var att få mig att ge upp böckerna om Theo och Ramona.Vikingaträl
femte fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Under ett oväder förflyttas Theo och Ramona plötsligt i tiden och blir tillfångatagna av vikingar.

Theo och Ramona inser att den lugna fisketuren har bytts ut till något betydligt farligare. De har förflyttats till 900-talet och vikingatiden. Nu börjar en kamp på liv och död.


LÄS MER HÄR

Svarta Döden
sjätte fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. En otroligt otäck och fängslande bok som du garanterat inte lägger ifrån dig i första taget.

Det är pestens år 1348 i Florens. Pesten utplånar allt i sin väg och lämnar byar och städer öde. Theo och Ramona förflyttas i tiden och hamnar i den pestsjuka staden. De inser att de måste ta sig därifrån så fort de kan. Deras flykt gör att de till slut står öga mot öga med SVARTA DÖDEN!

LÄS MER HÄR
Snapphanar!
sjunde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. Här får du för första gången möta Ramonas kusin Robert.

I en gammal kista hittar Ramona ett dokument som för henne på en virvlande färd genom tiden. Hon hamnar hos Snapphanarna. Vid en olycka förlorar hon minnet. Theo och Robert lyckas följa efter Ramona, men hamnar på motståndarsidan. Plötsligt möts de tidigare vännerna  i en strid på liv och död.

LÄS MER HÄR 
Giljotinen
åttonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona och också en av mina favoritböcker.

År 1793, franska folket gör uppror och avrättar sin kung med giljotinen...

Giljotinbladet föll med ett svischande, ödesmättat ljud. Med en duns föll huvudet i korgen. Ramona stupade till marken. 

"Vidunderligt bra! En författare som har mycket att ge dagens läsare." Bokrecensent/Bokhandlare Lars-Olof Wiksten.

LÄS MER  HÄR

Riddarsvärdet
nionde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Boken utspelar sig under riddartiden i Normandie.

Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte har kommit tillbaka till sin egen tid. Planer smids om ond, bråd död, som även inkluderar Theo och Ramona...

LÄS MER HÄR
Det glömda kriget 1808-1809
tionde boken om Theo och Ramona och ännu en av mina favoritböcker.

Den här gången förflyttas Ramona i tiden medan Theo och Robert gör allt de kan för att resa efter henne.

Ramona kämpar för sitt liv i det finska kriget, där kulorna viner runt henne, folk sprängs i bitar och döden ständigt lurar bakom nästa vägkrök. Ska Theo och Robert hinna rädda Ramona innan det är för sent?Snapphaneresan
elfte boken i den historiska äventyrsserien om Theo och Ramona och en fristående fortsättning på boken Snapphanar!

Theo, Ramona och Robert hittar en skattkarta och färdas i tiden för att hitta Loshultsskatten.

Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.

LÄS MER HÄR 
Kinesiska draken
tolfte boken om Theo och Ramona. En av mina absoluta favoriter bland mina böcker. Missa inte denna mycket spännande berättelse, som är något utöver det vanliga!

Kejsare Qin Shi Huangdi och kejsare Wu, lät ingen stå i deras väg i strävan efter makt och evigt liv. Theo och Ramona har oturen att fara genom tiden och möta just dessa två skrämmande personer i det historiska Kina.

LÄS MER HÄR


Theos Pompeji
trettonde fristående historiska äventyrsboken i serien om Theo och Ramona.

Detta är en bok som utspelar sig före boken Tillbaka till Pompeji.

Här får du följa de dramatiska händelser som formar Theo till den person han är när han möter Ramona. En bok fylld av nervpirrande äventyr i väntan på vulkanutbrottet som förintar Pompeji.


Älskar den här boken! Har varit så roligt att skriva den!

LÄS MER  HÄRBoudicas strid mot Romarna
fjortonde fristående historiska äventyrsboken i serien om Theo och Ramona. En otroligt spännande bok som tar dig med till druider, kelter, romarna och givetvis till kelternas drottning Boudica.

Den här gången blir tidsresan till Britannien en mardrömsupplevelse som aldrig verkar ta slut.

LÄS MER HÄRPå liv och död i andra världskrigets skugga
femtonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona. En mycket efterlängtad bok.

En judestjärna kastar Theo och Ramona in i andra världskrigets fasor. Till deras förvåning har någon annan rest med dem i tiden. En person som ställer till det rejält för dem i sin okunnighet om tidsresor. De hamnar direkt i allvarliga svårigheter som bara har en enda utväg: Döden!

På flykt från andra världskrigets fasa
sextonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona, även den en mycket efterlängtad bok, eftersom den berör samma tema som den 15:e boken i serien.

Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.

LÄS MER HÄR

Mayafolkets hemlighet
sjuttonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Orden som kom ur schamanens mun var starka och hördes långt in i djungeln. Aporna och fåglarna, liksom människorna blev tysta, stumma av skräck över styrkan i schamanens ord, när han vräker ur sig förbannelsen, som i slutändan drabbar Theo och Ramona. De har genom en liten mayafigur färdats genom tiden till mayafolkets stad Palenque i Mexiko på 600-talet, där de genast drabbas av schamanens vrede.
LÄS MER HÄR.

Persiens pärla
artonde fristående historiska äventyrsboken om Theo och Ramona.

Plötsligt står Ramona på en mörk gata i en okänd stad. I nästa stund rusar en kvinna ut ur en gränd, griper tag i Ramona och ber henne springa för livet. Upprörda röster och trampet av många fötter ekar mellan husväggarna. Ramona flyr tillsammans med den okända kvinnan. Ramona har förts flera tusen år tillbaka i tiden, till Persiska riket och kung Kyros på 500-talet f.Kr. Där möter en stor överraskning, som drar in henne i en kamp om livet.
Theo och Robert reser efter Ramona i tiden. Vid ankomst skiljs de båda vännerna åt. Theo får en oväntad följeslagare i sökandet efter Ramona. Är det en person att lita på? Ödet spelar vännerna många spratt och blandar in döden i leken.

Utkommer 15 augusti 2013

LÄS MER HÄR.Ny serie!
Theo- och Ramonaäventyr


Månstenen
1 boken i den nya fristående serien Theo- och Ramonaäventyr


En ovanlig sten fångar Ramonas uppmärksamhet under strandpromenaden. Theo kallar den för månsten på grund av dess blodröda färg och annorlunda form. Ingen av dem anar hur nära sanningen Theo har kommit.
Ramona plockar upp stenen. I samma sekund bryter ett gigantiskt oväder ut. Himlen blir blåsvart, regnet vräker ned, vinden hotar att blåsa omkull dem och tar andan ur dem, blixtar slår ned runt dem där de står på den ödsliga stranden. Vågorna växer sig allt högre och hotar slå in över dem. Theo och Ramona blir rädda och önskar att de kunde ta sig därifrån, men den starka vinden gör det omöjligt att röra sig.
Då börjar Månsten glöda. I nästa stund befinner de sig på en helt annan plats. Då griper skräcken tag i dem på allvar!

Läs mer här!Fristående böcker av Kim M Kimselius:

Spöket på Stora Mossen
en spökbok/hästbok/deckare. En bok som har allt! Bered dig på spännande läsning.

Meya och hennes vänner brukar träffas vid kanten av Stora Mossen för att berätta spökhistorier. En kväll hör de ett förskräckligt skri från mossen och alla rusar hastigt hem, skrämda av ljudet.
Av sin pappa får Meya höra talas om spöket på mossen. Tillsammans med sina vänner bestämmer hon sig för att ta reda på om det verkligen finns ett spöket.
Av misstag blir hon ensam i mörkret och hör återigen ljudet. Som den detektiv hon är, låter hon sig inte skrämmas, utan ger sig på jakt för att hitta spöket. Då råkar hon ut för något som är ännu mer skrämmande än spöken!


LÄS MER HÄR.
 
 

Att skriva med glädje.
En bok om skrivandets glädje.

Med en dunderdebut: 11.000 sålda böcker på en vecka, 23 böcker utgivna och 15 år som författare, vet Kim M Kimselius hur man skriver en bok.
Här delar hon generöst med sig av sina kunskaper i en glädjefylld bok där hon berättar om allt, från första början till färdig bok.
En bok som gör det möjligt för alla att skriva, på ett roligt och inspirerande sätt.
Läs mer här.Den där dagen
Kimselius första tonårsbok.
Angelica är med om en fruktansvärd upplevelse, som för all framtid förändrar hennes liv. Hon bryter kontakten med alla hon känner och går in i sig själv. Till slut står hon inte ut längre och fattar ett beslut: Hon ska berätta! Hon ska hämnas, på sitt alldeles egna sätt.
Det här är berättelsen om en tonårsflickas tysta rop på hjälp.
Läs mer här.Mysrys - Novellsamling

Kryp ned under filten och följ med på en spännande resa genom Kim M. Kimselius noveller. Här möter du både glädje, sorg och berättelser om andar.
En bok som både är mysig och rysligt att läsa! Den här boken lämar inte någon oberörd.
Många läsare har fascinerats av Kim M. Kimselius historiska äventyrsböcker. I denna novellsamling kommer du Kim närmare än du har gjort i någon annan av hennes böcker.
"Känner du mig?" börjar Kim med att fråga. Efter att ha läst denna novellsamling lovar jag dig att du har lärt känna både författaren, hennes flödande berättarglädje och sprudlande livsglädje.

Läs mer här.

En serie som utspelar sig på Nya Zeeland är Kimberlieserien om Kimberlie och Andy.

Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland
första boken om Kimberlie och Andy.

Här möts Kimberlie och Andy på ett mycket dramatiskt sätt. En bok fylld av äventyr från första till sista sidan.

Plötsligt inser Kimberlie att hon har gett sig in i något riktigt otäckt som hon inte kan ta sig ur.

LÄS MER  HÄR


Kimberlie - Ett nytt liv
andra boken om Kimberlie och Andy.

En bok som fått många att ligga sömnlösa eftersom de inte har kunnat lägga ifrån sig boken.

Något fruktansvärt händer som för alltid förändrar Kimberlies liv. På grund av detta fattar hon ett ödesdigert beslut och drar omedvetet med sig Andy i de händelser som följer.

LÄS MER HÄR 
Kimberlie - Främlingar
tredje boken om Kimberlie och Andy.

Fru Moonwinds hus döljer en hemlighet som är flera hundra år gammal. Kimberlie och Andy bestämmer sig för att lösa husets gåta, men det går inte riktigt som de har tänkt sig. Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin. De verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned, och ingenting blir sig likt, när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

LÄS MER HÄR
Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

tisdag 26 november 2013

"Översållad med tips och råd" recension av skrivboken Att skriva med glädje

Här kommer en recension av min skrivbok, Att skriva med glädje. Det är Laura Popa, som på sin blogg Lauras bibliotek, har recenserat boken. Nedan kan du läsa Lauras recension.


”Att skriva med glädje” är en bok om skrivande av författaren Kim M. Kimselius. I boken berättar författaren om den egna skrivprocessen, om det som är viktigt för henne när hon bygger upp sina berättelser. Boken är även avsedd som tips- och inspirationsbok för de som drömmer om att bli författare.
 
Kim M. Kimselius lever för sina böcker. Hon skriver sedan hon är åtta år gammal och drömmer om att bli författare. Hon tänker på sina böcker, fantiserar kring dem, drömmer om dem. När skrivprocessen är som intensivast glömmer hon bort omvärlden helt och hållet. Att skriva är livets mening för Kim M. Kimselius. Men alla ord måste komma från hjärtat, säger hon. Det är dock mycket lättare att skriva från hjärtat och tro på sig själv när man säljer enorma upplagor på 11 000 böcker. 

I sitt skrivande använder sig Kim av gula klisterlappar. Med hjälp av dessa bygger hon skelettet i sin historia för att sedan sätta sig vid datorn och skriva från morgon till kväll tills hon har vävt ihop en hel berättelse. Det är viktigt med en bra början som fängslar läsaren och ett bra slut. Slutet ska man egentligen ha klart för sig innan man har börjat skriva ner berättelsen. Hon belyser sina exempel med hjälp av texter ur egna böcker.
Kim M. Kimselius skriver också om livet som författare, hur allting började och hur mycket tid man behöver lägga ner på föreläsningar, signeringar, workshops med barn m.m. Det är en tröttsam men inspirerande process. Kim trivs med det och önskar att alla som drömmer om att bli författare ska finna inspiration i denna bok. För alla lyckas om de skriver från hjärtat och tror på sig själva.

Boken kretsar väldigt mycket kring författarens egen skrivprocess och författarkarriär. Den är dock översållad med tips och råd för den som vill sparka igång sin kreativitet och börja skriva sin första bok.  
(Läs hela recensionen på Lauras Bibliotek.)

Har du läst och recenserat någon av mina böcker får du gärna höra av dig på mejl till Kim M Kimselius och berätta vad du tyckte om boken.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

måndag 25 november 2013

Autografkort Kim M Kimselius böcker

Sedan många år tillbaka trycker jag upp autografkort på böckerna. Varje år blir det ett nytt autografkort. Här ser du 2013 års autografkort över de böcker som har kommit ut i år. Det här kortet blev riktigt snyggt, tycker jag. Vad tycker du?

När jag är ute och föreläser och signerar skriver jag autografen på de här korten. Oftast har jag skrivit autograferna i förväg. Är jag ute på föreläsningsresa brukar det vara kvällssysselsättning för mig. Många tror att autografen är tryck på baksidan av korten, men så är det inte, alla är handskrivna och äkta. Även om många har erbjudit sig att skriva autografer för mig på bokmässan, när min hand och arm börjar värka av allt skrivande :-)

Många fans samlar på mina autografkort. Är du en av dem? Har du alla korten? Här ser du alla autografkort som har tryckts upp:Ja, det där var alla autografkorten, även om det inte var alla böcker. Nå, vilket autografkort är din favorit?


Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här