Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 december 2015

Boktips Det är bara lite cancer av Klas IngessonDet är bara lite cancer av Klas Ingesson

När jag lyssnade på den här boken låg jag sjuk i hög feber i min skrivarlya. Eftersom jag alltid tänker "Det finns de som har det värre!" när jag mår dåligt, var det här en passande bok att lyssna på. För Klas Ingessons sjukdom var tusen gånger värre än lite feber, hosta och snuva, även om det tog mig flera veckor att bli frisk.

Även om jag inte är någon stor fotbollsfantast följde jag VM i USA 1994 med spänning. Det var något visst med VM 1994.  Jag är inte insatt i fotbollens alla vändningar, ändå tar jag till mig den här boken och den går rakt in i hjärtat.

Den skildrar Klas Ingessons karriär, med bland annat VM 1994. Beskedet när han får sin cancer och allt som händer i en fotbollsspelare liv. Det kändes som om jag var med honom, satt vid hans sida, stod på läktaren när han spelade, var med i omklädningsrummet, fanns med i sjukhussalen och grät vid hans dödsbädd.

Du behöver inte vara intresserad av fotboll för att tycka om den här boken, du måste bara tycka om livet. Läs boken!


Åtta år efter karriärens slut diagnostiserades Klas Ingesson med en benmärgscancer som han redan från första dagen visste skulle bli hans död. Det är bara lite cancer. Om livet, döden och myten om mig själv är Klas Ingessons självbiografi och testamente, som han arbetade med ända fram till sin död den 29 oktober 2014. I boken berättar Klas ärligt och naket om ett fotbollsliv på toppnivå, men också om den sista matchen i hans liv - och hur den gav honom ett nytt svar på frågan om vad det innebär att alltid göra sitt bästa. 


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

fredag 25 december 2015

Boktips Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr

 
Ljuset vi inte ser av Anthony Doer

En gripande skildring av Andra Världskriget ur en blind flickas synvinkel. Det är en berättelse som håller mig fast genom hela boken. Den franska flickan Marie-Laure har nyligen blivit blind när kriget bryter ut. Hennes pappa bygger modell av staden för att hon trots det ska kunna ta sig fram. Då kommer tyskarna...

I Tyskland drömmer barnhemspojken Werner om att bli radiotekniker. Han är enastående duktig på att reparera radioapparater. Han har två alternativ, att arbeta i kolgruvan eller gå med i Hitlerjugend.

Tillsammans med sin far måste Marie-Laure fly från det ockuperade Paris, samtidigt som Werner skickas på ett hemligt uppdrag. I Saint-Malo möts de båda ungdomarna medan staden förintas av bomber runt dem.

Att se kriget ur Marie-Laure synvinkel, se hur hon kämpar mot eld, sönderbombade hus, människors förakt, det griper verkligen tag i mig. Att få följa Werners kamp mot ett godare liv, samtidigt som han tvingas utföra saker i de ondas kamp, det ger hopp om att godheten segrar över det onda.

Efter att ha skrivit två böcker om andra världskriget, På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa, kan jag en hel del om andra världskriget. Den här boken gav mig nya synvinklar på kriget. Läs den!!!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

torsdag 24 december 2015

11 saker som är bra med choklad Ät julchokladen med gott samvete

God Jul!
Passa på att njuta lite extra av julchokladen i år för choklad är nyttigt!

Choklad har många goda egenskaper.

Studier har visat att mörk choklad är bra för hjärtat, sänker kolesterolvärden och blodsocker och gör dig glad. Det finns ytterligare en anledning att äta mörk choklad. Enligt en studie i Storbritannien är choklad mer effektivt än hostmedicin. 

Så nästa gång hostan kommer på besök ska du se till att ha mörk choklad hemma.

Jag vet inte om det fungerar även i förebyggande syfte, men nu när det finns choklad i de flesta hem är det ju lika bra att testa.


Här är 11 andra saker som är bra med choklad:

Choklad minskar risken för stroke!
Den som äter 60 gram choklad, ungefär en halv chokladkaka, per vecka löper minskad risk att drabbas av stroke. Det beror på att flavonoiderna, en antioxidant som är rikt förekommande i choklad, sänker blodtrycket och halterna av dåligt kolesterol!

Choklad håller dig smal!
Människor som äter måttligt med choklad varje vecka är smalare än de som bara äter det ibland. Det visar en studie som jämförde två likvärdiga grupper med människor i USA. Men exakt vad skillnaden beror på framgår inte.

Choklad skärper din syn!
En bit choklad kan göra dig till en bättre bilförare i dåligt väder. Det är förmodligen flavonoiderna som ökar blodflödet till näthinnan, vilket leder till att man ser bättre. Det gäller framför allt när det är svårt att urskilja kontraster som vid regn och dimma.

Choklad är super för hjärtat!
Den som äter 100 gram mörk choklad om dagen löper minskad risk att få hjärtinfarkt. Det beror på att chokladens antioxidanter vidgar blodkärlen, vilket minskar blodtrycket och förbättrar blodflödet.

Choklad gör dig till mattesnille!
Behöver du räkna på lånet, eller hjälpa barnen med matteläxan? Lite choklad kan göra så att du skärper dig. Studenter som åt choklad blev bättre på matte, visar en engelsk studie. Orsaken? Flavonoiderna ökar blodflödet till hjärnan.

Choklad ökar chansen till Nobelpris!
Choklad kan göra så att åldersrelaterade minnesproblem stannar av eller till och med förbättras. Det gör dig med andra ord lite smartare. För att se om det går att mäta undersökte en forskare på skoj sambandet mellan chokladkonsumtion och Nobelpris. Och ja, Schweiz där man äter mest choklad, har också flest Nobelpristagare!

Choklad kan ge dig kärleksboost!
Fungerar choklad som naturens eget Viagra? Ja och nej. Man vet att ämnet fenetylamin, som förekommer i små mängder i choklad, frigör endorfiner och ökar effekten av dopamin, vilket i sin tur påverkar sexlusten. Däremot är det inte klart om det finns tillräckligt av ämnet i choklad för att verkligen öka kärlekskänslorna.

Choklad tar itu med pms-humöret!
Choklad ökar må-bra-hormonet serotonin i hjärnan. Därför kan det fungera som en humörhöjare för kvinnor under menstruation eller pms, då serotonin-nivåerna är låga.

Choklad för dig som vill få mer hjärnkraft!
Kallpressad choklad innehåller mer näringsämnen och antioxidanter - så välj det om hjärnan behöver hjälp.

Choklad för dig som inte vill äta för mycket!
Satsa på att blanda egen varm choklad, då kan du själv påverka mängden fett och socker. Kakaopulver i sig innehåller väldigt lite fett och inget socker.

Choklad för dig som vill undvika fett och socker!
Välj hellre mörk choklad än ljus, den lite bittra smaken gör att det är lättare att bara hålla sig till en bit!

Nu förstår jag varför jag tycker om att äta choklad när jag skriver och varför mina berättelser blir extra bra när jag tillför choklad! Tyvärr kan man inte äta choklad i obegränsade mängder, även om jag som chokladälskare skulle vilja det!

Här kan du läsa mina tidigare inlägg om choklad:
Ät choklad med gott samvete och dämpa hostan.
Chokladens dag 11 november.
Många goda hälsosamma nyheter om choklad.
Du blir smart av choklad.
Du blir smal av choklad!
Visste du det här om choklad?
Mörk choklad som hjärtmedicin.
Gå ner i vikt med choklad.
Choklad ökar din uthållighet.
Choklad en grönsak i förklädnad.
Jag skriver som bäst när jag äter choklad.
Provsmakning av Zebeda choklad.
Möte med chokladmästaren Jan Hedh.
Chokladens historia.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40  böcker. Foto Bertil Knoester.

onsdag 23 december 2015

5 tips att nå sina drömmars mål

Att nå sina drömmars mål, det är något man ibland får kämpa för och inte får gratis. Många säger att jag lever det liv de drömmer om att få leva. Jättekul att höra, men jag har kämpat för att nå mitt mål och det har varit en hel del hinder i vägen.

5 tips för att nå din dröm
1. Håll drömmen levande och var fokuserad.
2. Tro på dig själv och låt dig inte trampas ned.
3. Sikta mot stjärnorna, då kanske du når till månen och det är gott nog.
4. Satsa på din dröm och gör allt för att förverkliga den.
5. Ta hjälp på vägen. 

Min väg till drömmen
Tänk att det kunde bli en sådan uppståndelse bara för att jag ville rädda livet på en hund...

Så här såg bokomslaget ut när jag debuterade på B. Wahlströms

Det var nämligen därför jag skrev berättelsen om Ramona som reser på skolresa till ruinstaden Pompeji: jag ville rädda en hund som jag hade sett på bild. I berättelsen går Ramona runt bland ruinerna och ser gipsavgjutningarna av människor och djur som dött under vulkanutbrottet, som förintade staden Pompeji och dödade alla invånarna. Ramona ser gipsavtrycket av hunden. Hon mår dåligt av alla avgjutningarna, sätter sig ned för att vila och somnar. När Ramona vaknar har hon förflyttats i tiden, till Pompeji före vulkanutbrottet...

Här ser du gipsavgjutningen på hunden
som fick mig att skriva boken Tillbaka till Pompeji

För att rädda hunden var jag tvungen att resa tillbaka i tiden, därför uppfann jag huvudpersonen Ramona. Hon får göra allt det jag inte har möjlighet att göra = förändra historien och rädda livet på hunden så att han slipper lida när aska och giftiga gaser faller över staden.

Det här är hur bokomslaget se ut idag.
Sedan 2002 ger jag ut mina böcker på eget förlag.
Det var så idén till boken Tillbaka till Pompeji föddes, även om min titel på boken var "Resa i tiden". Det var förlaget som ändrade titeln, något som jag är mycket glad för, eftersom den talar om vad boken handlar om.

Att det blev sådan uppståndelse runt boken berodde på att den sålde i 11.000 exemplar första veckan, vilket uppmärksammades av massmedia och jag blev totalt nedringd. Minns hur jag grät och inte ville heta Kim M. Kimselius längre, för jag ville ju inte bli kändis. Jag skrev bara böcker för att sätta i  min egen bokhylla...

Mitt liv förändrades totalt vid debuten. Jag fick sluta jobba, för det fanns inte tid till det, jag reste runt och föreläste, signerade, intervjuades, medverkade i tv-program, hade besök av tidningar som gjorde "Hemma-hos"-reportage och så skulle jag skriva en ny bok... Ja, det var sannerligen ett nytt liv som tog sin början. Ett liv som jag är mycket glad över att ha fått upplevt och fortfarande får uppleva.

Baksidestext till Tillbaka till Pompeji:
Förskräckt stirrar Ramona på Theo, plötsligt är allt en mardröm.
Ramona är på skolresa till ruinstaden Pompeji. Hon mår dåligt av gipsavgjutningar av dem som dött i vulkanutbrottet som utplånade staden. Hon sätter sig ner för att vila och somnar.
När Ramona plötsligt vaknar ser hon ett levande Pompeji. Ramona inser att hon blivit förflyttad i tiden till Pompeji, före vulkanutbrottet! Hon blir jätterädd. Hon vet att staden kommer att utplånas, alla människor kommer att dö, även hon och Theo, om de inte tar sig därifrån i tid. Men hon vet inte när vulkanen kommer att förinta staden, om hundra år, om tio år eller om tio minuter… 


Ramona möter Theo, som bor i staden Pompeji. Hon försöker få honom och hans familj att inse att berget är en vulkan som snart kommer att förinta staden, men ingen tror henne. Inte förrän Ramona berättar om Pluto, gipsavgjutningen hon har sett på museet. Theo känner hunden och kan inte tänka sig att hans älskade Pluto ska få ett sådant grymt slut. Theo bestämmer sig för att tro på Ramona, men då är det redan för sent...

Älskade att skriva den här boken, ja jag tyckte så mycket om att "leva i" Pompeji, att jag skrev ytterligare en bok som utkom 2010: Theos Pompeji.

Tillbaka till Pompeji är den bok som har sålt allra bäst av samtliga mina böcker. Varje år när jag utkommer med en ny bok, säljer min debutbok nästan lika mycket som den nya titeln. Dessutom är det för det mesta alltid Tillbaka till Pompeji som köps upp som första bok av andra länder. På Island blev Tillbaka till Pompeji utsedd som en av 2009 års bästa utländska ungdomsböcker. Något jag är väldigt glad och stolt över.

Tack vare den fantastiska debuten fick jag smeknamnet "Blekinges Astrid Lindgren" av massmedia. Både läskigt och roligt att få ett sådant smeknamn.

Även om jag bestämde mig som åttaåring för att bli författare skickade jag inte in något manus förrän jag var 39 år. Därefter tog förlaget 2 år på sig att läsa boken, sedan tog det ytterligare 2 år innan den kom ut. Men det var väl värt att vänta på.

Sedan hände något drastiskt som fick mig att lämna förlaget och starta eget.

Nu har jag gett ut närmare 40 böcker, de flesta handlar om Theo och Ramona som reser i tiden och får uppleva olika historiska händelser.

Jag försörjer mig på mitt författarskap, även om jag inte är rik, utan får det att gå runt. Det är gott nog för mig. Jag får leva den dröm många drömmer om att få leva, vara hemma med maken och hundarna, få skriva så mycket jag vill och få sätta in ännu en ny bok i bokhyllan flera gånger per år.

Jag älskar att vara författare.

Kämpa på, så når du dina mål också!

Lycka till!


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Kramisar Kim


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017..

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

tisdag 22 december 2015

"En medryckande och inspirerande bok" Att hitta glädje i skrivandet

Författarcoachen och spökskrivaren Johanna Wistrand har recenserat min bok Att hitta glädje i skrivandet.

Att hitta glädje i skrivandet av Kim M Kimselius

Den här boken är skriven av en enormt produktiv skönlitterär författare som ger ut sina böcker själv och säljer stort.  Kim M Kimselius har också under åren blivit något av ett proffs på sociala medier – mycket frekvent, generös och aktiv på bl a Facebook och i blogg.

Det här är en medryckande och inspirerande bok, som skriven av en kompis som inte vill något hellre än att man tror på sig själv som författare.

Boken är utgiven på Roslagstext.
r kan man läsa ett utdrag ur boken. r kan du följa Kim på Facebook.
r kan du beställa boken.

Tack Johanna för dina fina ord.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Kramisar KimHär ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Boken är tillfälligt slutsåld, utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

måndag 21 december 2015

Tickie är en änglahund

 Idag, den 21 december 2015, dog vår älskade Tickie, 11 år.

Det har varit ett hemskt år, med två av mina hundar som har dött, Pluto och Tickie, min pappa som dog i juni, min svåger som dog i november och hans hustru,  min svägerska, som dog för endast en vecka sedan, strax efter hennes mans begravning.

Tickie var pigg in i det sista och såg ut som en liten valp.


Vi har alltid kallat Tickie för "lilla monstret" eftersom det var hon som med järnhand styrde över alla våra Berner Sennenhundar. Här har Tickie nyligen kommit till vår familj och bekantar sig med övriga familjemedlemmar.

Tickie var en fin utställningshund och när hon inte var klippt och i utställningspäls såg hon ut som ovan.

Tickie har alltid älskat att träna. Imorse skällde hon uppmuntrande på mig, så vi tog en liten träningsrunda innan det var dags att åka till veterinären.

Balansgång på brädan fixade hon fortfarande, trots att den var hal och har blivit betydligt smalare under de 11 år som Tickie och de andra hundarna har tränat på den.

Trots att hon sedan i somras har varit helt blind hittade hon ändå sina träningsstenar. Här tillsammans med Tudor som väntar på sin tur att gå upp på stenen. Tickie bestämmer.

Älskar den här bilden som jag tog igår. Det är Tickie, pigg, glad och träningsvillig.

I helgen har Tickie varit trött och sovit mycket. Hon har tumörer och har svårt att uträtta sina behov. Det kändes tufft att ta bort henne, men jag vill inte att mina hundar ska lida. Så trots att jag sitter här och gråter floder vet jag att hon nu inte behöver kämpa mer.

För en kämpe har hon alltid varit. Hon har varit på massor av utställningar, vi har tävlat i agility och tränat rallylydnad. Hos veterinären idag kämpade hon mot den lugnande sprutan så hon fick en till. Även den kämpade hon emot. Jag la mig på golvet och omfamnade henne. Till slut somnade hon in i min famn.

Älskade Tickie är nu en änglahund och det är redan grymt tomt utan henne.

Tudor springer omkring och letar efter henne, ska komma in, ska springa ut, skäller och är stressad. "Valpen" i familjen måste plötsligt bli vuxen och ta över ansvaret att vakta huset.

Det här året vill jag verkligen inte ha tillbaka...

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

Ge bort en skrivarkurs i julklapp!

Bara några dagar kvar till julafton. Den närmar sig med rasande fart. De flesta julklappar är inköpta, men kanske någon inte riktigt vet vad de ska ge till alla.

Varför inte ge bort en skrivarkurs i julklapp?

Det är så många människor som tycker om att skriva. Alla drömmer inte om att bli stora, erkända författare, en del vill bara skriva sitt livs historia för att dela med sig till sina barn och barnbarn, så som min pappa gjorde. Han skrev boken Harrys äventyrliga liv och delade med sig av sitt innehållsrika liv för oss barn och barnbarn. Okej, jag hjälpte honom att skriva, eftersom pappa var dyslektiker och jag vet hur man gör en bok. Den här boken blev även en del av mitt liv, eftersom pappa berättar om mig som barn fram tills dess boken kom ut.

Därför tycker jag att du ska berätta om ditt liv och dela med dig av det, jag vet att många vill läsa om det. Du kanske inte tycker att du har haft ett spännande liv, men dina barn och barnbarn vill garanterat läsa om det. Det är bara att börja skriva, eller gå en skrivkurs.

Om det är du som är barnet eller barnbarnet är det kanske du som vill ge dina föräldrar/morföräldrar/farföräldrar en skrivarkurs i julklapp. Här hittar du mängder av olika skrivarkurser.

Du kan även gå en skrivarkurs för mig, antingen en sommarkurs, eller en distanskurs.

Drömmer du om att bli en ny deckardrottning finns det kurser för det också.

När jag var barn önskade jag mig bara böcker i julklapp, om det hade funnits skrivarkurser på den tiden hade det också stått på min önskelista. Nu gick det bra ändå. Har kommit ut med nästan 40 böcker och nästa år, 2016, kommer jag över den siffran och jobbar på mot 50. Målet är 100 böcker innan jag dör.

Lycka till!

Kimselius skrivtips eller Författartips hittar du skrivtips, skrivtävlingar och skrivarkurser.

Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?


Kramisar Kim

Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017.

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

söndag 20 december 2015

Boktips Lönnmördare av Jerker Hultén Fantasy när den är som bästLönnmördare av Jerker Hultén, andra delen i Drakhjärta och Hamnskiftare

Jerker Hultén har gjort det igen, hållit mig trollbunden genom hela boken. Han är enastående skicklig på att bygga upp de olika fantasivärldarna och måla upp en bild för läsaren så att det känns som om man är där.

Jag skulle inte tveka att flytta in hos skogsvättarna vilket dag som helst:
"Vid första anblicken såg den ut som vilken äng som helst, med högt, friskt gräs, vackra blommor och betande får, med den enda skillnaden att den befann sig i änden på en gren, svävande långt, långt ovanför marken. När de kom närmare lade de däremot märke till att det inte alls var någon vanlig fårhage utan att skogsvättarna flätat samman kvistarna längst ut på grenen medan de fortfarande växte, och gräset var inget gräs utan en del av trädets lövverk och blommorna var trädets egna. Till och med skogsvättarnas boningar, vilka hängde som jättelika bollar eller avlånga skatbon runt plattformen, var byggda av sammanflätade, friska grenar och här och var syntes små runda fönster, dörrar i glada färger och till och med en skorsten."

Precis som i första boken, Drakhjärta och Hamnskiftare, andas varje sida magi. Skickligt låter författaren nya personer ana sina magiska krafter, utan att för den skull överdriva.

Allting börjar med att Albin och Veras föräldrar blir förgiftade av en Lönnmördare som stjäl De förlorade själarnas stav. Även stadens borgmästare, Gillis Holme, som även är magiker, blir förgiftad.

Albin, Vera och den lilla draken Lill-Flamma blir tvungna att ge sig ut på jakt efter Lönnmördaren för att hitta motgiftet innan föräldrarna dör. Deras jakt för dem genom hela riket, där de möter fasansfulla monster och skrämmande natur.

Det här är en bok jag hoppas kommer att ligga i många julklappshögar i år. En bok man kan läsa om och om igen, och hela tiden upptäcka nya saker. Läs den!


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.