Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 23 december 2015

5 tips att nå sina drömmars mål

Att nå sina drömmars mål, det är något man ibland får kämpa för och inte får gratis. Många säger att jag lever det liv de drömmer om att få leva. Jättekul att höra, men jag har kämpat för att nå mitt mål och det har varit en hel del hinder i vägen.

5 tips för att nå din dröm
1. Håll drömmen levande och var fokuserad.
2. Tro på dig själv och låt dig inte trampas ned.
3. Sikta mot stjärnorna, då kanske du når till månen och det är gott nog.
4. Satsa på din dröm och gör allt för att förverkliga den.
5. Ta hjälp på vägen. 

Min väg till drömmen
Tänk att det kunde bli en sådan uppståndelse bara för att jag ville rädda livet på en hund...

Så här såg bokomslaget ut när jag debuterade på B. Wahlströms

Det var nämligen därför jag skrev berättelsen om Ramona som reser på skolresa till ruinstaden Pompeji: jag ville rädda en hund som jag hade sett på bild. I berättelsen går Ramona runt bland ruinerna och ser gipsavgjutningarna av människor och djur som dött under vulkanutbrottet, som förintade staden Pompeji och dödade alla invånarna. Ramona ser gipsavtrycket av hunden. Hon mår dåligt av alla avgjutningarna, sätter sig ned för att vila och somnar. När Ramona vaknar har hon förflyttats i tiden, till Pompeji före vulkanutbrottet...

Här ser du gipsavgjutningen på hunden
som fick mig att skriva boken Tillbaka till Pompeji

För att rädda hunden var jag tvungen att resa tillbaka i tiden, därför uppfann jag huvudpersonen Ramona. Hon får göra allt det jag inte har möjlighet att göra = förändra historien och rädda livet på hunden så att han slipper lida när aska och giftiga gaser faller över staden.

Det här är hur bokomslaget se ut idag.
Sedan 2002 ger jag ut mina böcker på eget förlag.
Det var så idén till boken Tillbaka till Pompeji föddes, även om min titel på boken var "Resa i tiden". Det var förlaget som ändrade titeln, något som jag är mycket glad för, eftersom den talar om vad boken handlar om.

Att det blev sådan uppståndelse runt boken berodde på att den sålde i 11.000 exemplar första veckan, vilket uppmärksammades av massmedia och jag blev totalt nedringd. Minns hur jag grät och inte ville heta Kim M. Kimselius längre, för jag ville ju inte bli kändis. Jag skrev bara böcker för att sätta i  min egen bokhylla...

Mitt liv förändrades totalt vid debuten. Jag fick sluta jobba, för det fanns inte tid till det, jag reste runt och föreläste, signerade, intervjuades, medverkade i tv-program, hade besök av tidningar som gjorde "Hemma-hos"-reportage och så skulle jag skriva en ny bok... Ja, det var sannerligen ett nytt liv som tog sin början. Ett liv som jag är mycket glad över att ha fått upplevt och fortfarande får uppleva.

Baksidestext till Tillbaka till Pompeji:
Förskräckt stirrar Ramona på Theo, plötsligt är allt en mardröm.
Ramona är på skolresa till ruinstaden Pompeji. Hon mår dåligt av gipsavgjutningar av dem som dött i vulkanutbrottet som utplånade staden. Hon sätter sig ner för att vila och somnar.
När Ramona plötsligt vaknar ser hon ett levande Pompeji. Ramona inser att hon blivit förflyttad i tiden till Pompeji, före vulkanutbrottet! Hon blir jätterädd. Hon vet att staden kommer att utplånas, alla människor kommer att dö, även hon och Theo, om de inte tar sig därifrån i tid. Men hon vet inte när vulkanen kommer att förinta staden, om hundra år, om tio år eller om tio minuter… 


Ramona möter Theo, som bor i staden Pompeji. Hon försöker få honom och hans familj att inse att berget är en vulkan som snart kommer att förinta staden, men ingen tror henne. Inte förrän Ramona berättar om Pluto, gipsavgjutningen hon har sett på museet. Theo känner hunden och kan inte tänka sig att hans älskade Pluto ska få ett sådant grymt slut. Theo bestämmer sig för att tro på Ramona, men då är det redan för sent...

Älskade att skriva den här boken, ja jag tyckte så mycket om att "leva i" Pompeji, att jag skrev ytterligare en bok som utkom 2010: Theos Pompeji.

Tillbaka till Pompeji är den bok som har sålt allra bäst av samtliga mina böcker. Varje år när jag utkommer med en ny bok, säljer min debutbok nästan lika mycket som den nya titeln. Dessutom är det för det mesta alltid Tillbaka till Pompeji som köps upp som första bok av andra länder. På Island blev Tillbaka till Pompeji utsedd som en av 2009 års bästa utländska ungdomsböcker. Något jag är väldigt glad och stolt över.

Tack vare den fantastiska debuten fick jag smeknamnet "Blekinges Astrid Lindgren" av massmedia. Både läskigt och roligt att få ett sådant smeknamn.

Även om jag bestämde mig som åttaåring för att bli författare skickade jag inte in något manus förrän jag var 39 år. Därefter tog förlaget 2 år på sig att läsa boken, sedan tog det ytterligare 2 år innan den kom ut. Men det var väl värt att vänta på.

Sedan hände något drastiskt som fick mig att lämna förlaget och starta eget.

Nu har jag gett ut närmare 40 böcker, de flesta handlar om Theo och Ramona som reser i tiden och får uppleva olika historiska händelser.

Jag försörjer mig på mitt författarskap, även om jag inte är rik, utan får det att gå runt. Det är gott nog för mig. Jag får leva den dröm många drömmer om att få leva, vara hemma med maken och hundarna, få skriva så mycket jag vill och få sätta in ännu en ny bok i bokhyllan flera gånger per år.

Jag älskar att vara författare.

Kämpa på, så når du dina mål också!

Lycka till!


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Kramisar Kim


Här ser du mina skrivböcker:
Att hitta glädje i skrivandet  Fråga efter den hos din bokhandlare, eller beställ den på nätet.

"Kimselius delar frikostigt, handfast och inspirerande med sig av sina erfarenheter, kunskaper och upplevelser av att skriva berättelser och att vara författare. Att hitta glädje i skrivandet är en bok som fungerar som både sporre och handbok och passar för såväl deltagare på skrivarkurser
som aspirerande författare i blandade åldrar eller allmänt intresserade." BTJ-häftet nr 20, 2015. Lektör Henric Ahlgren


Att skriva med glädje, finns att låna på biblioteket, både som vanlig bok och e-bok. Tyvärr är boken tillfälligt slut och utkommer i nyreviderad utgåva 2016/2017..

"Det är en ovanligt inspirerande bok. Så fort du släpper den går du direkt till datorn och börjar skriva själv. Därför att lusten blir SÅ stor efter att ha läst i denna bok att du helt enkelt inte vill göra något annat än att skriva!" Helena Milton

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här
 
Jag med några av mina närmare 40 böcker.  Foto Bertil Knoester.

3 kommentarer:

  1. Mål ska man alltid ha. Kanske blir de fler när det är dags för ett nytt år men de är lika viktiga hela tiden.
    Kram^
    Eva

    SvaraRadera
  2. Kändes skönt att läsa det här inlägget. Jag har alltid velat bli författare och försöker kämpa på trots alla refuseringar som jag hittills har fått.

    SvaraRadera
  3. Hej Eva
    Ja, det är viktigt med mål. Du verkar vara mycket målmedveten och vet vad du vill. Håller tummarna för att du når dina drömmars mål.
    Kram Kim


    Hej Anna
    Fortsätt att kämpa, ge inte upp. Om du är envis så når du dina drömmars mål! Lycka till!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!