Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 december 2015

Boktips Det är bara lite cancer av Klas IngessonDet är bara lite cancer av Klas Ingesson

När jag lyssnade på den här boken låg jag sjuk i hög feber i min skrivarlya. Eftersom jag alltid tänker "Det finns de som har det värre!" när jag mår dåligt, var det här en passande bok att lyssna på. För Klas Ingessons sjukdom var tusen gånger värre än lite feber, hosta och snuva, även om det tog mig flera veckor att bli frisk.

Även om jag inte är någon stor fotbollsfantast följde jag VM i USA 1994 med spänning. Det var något visst med VM 1994.  Jag är inte insatt i fotbollens alla vändningar, ändå tar jag till mig den här boken och den går rakt in i hjärtat.

Den skildrar Klas Ingessons karriär, med bland annat VM 1994. Beskedet när han får sin cancer och allt som händer i en fotbollsspelare liv. Det kändes som om jag var med honom, satt vid hans sida, stod på läktaren när han spelade, var med i omklädningsrummet, fanns med i sjukhussalen och grät vid hans dödsbädd.

Du behöver inte vara intresserad av fotboll för att tycka om den här boken, du måste bara tycka om livet. Läs boken!


Åtta år efter karriärens slut diagnostiserades Klas Ingesson med en benmärgscancer som han redan från första dagen visste skulle bli hans död. Det är bara lite cancer. Om livet, döden och myten om mig själv är Klas Ingessons självbiografi och testamente, som han arbetade med ända fram till sin död den 29 oktober 2014. I boken berättar Klas ärligt och naket om ett fotbollsliv på toppnivå, men också om den sista matchen i hans liv - och hur den gav honom ett nytt svar på frågan om vad det innebär att alltid göra sitt bästa. 


Den får fem stjärnor av fem möjliga.


Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 40 böcker. Foto Bertil Knoester.

2 kommentarer:

  1. Såg en dokumentär om honom. Mycket gripande den också. Blir ledsen av att bara läsa din recension. Så tragiskt. Vill läsa boken. Tack för tipset, Kim! Kram från Ethel

    SvaraRadera
  2. Hej Ethel

    Ja, det är verkligen tragiskt. Hoppas du läser boken.
    Kram Kim :-D

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!