Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 16 januari 2021

Döden som vakar av Anne-Marie Schjetlein

 Döden som vakar av Anne-Marie Schjetlein

Började först att lyssna på boken som ljudbok, med Katarina Everlöf som inläsare, men det fungerade inte alls. Jag fick ingen känsla för vilken person det handlade om just då. Dessutom har uppläsaren en förmåga att ändra ljudläget, högt och lågt, så att det bitvis är svårt att uppfatta vad som sägs, medan det ibland kan bli för högt. Jag gav upp att lyssna, hade jag fortsatt hade det nog bara blivit en 2-3:a som betyg.

Men som tur var hade jag ett fint recensionsexemplar som jag grep tag i och började läsa, sedan kunde jag inte sluta. Nu var det lätt att se vem det var som pratade. Blankraderna innebar att jag såg att det nu handlade om en ny person, en ny röst, och det var många personer inblandade i boken.

En spännande bok som jag sträckläste när jag väl börjat med pappersboken.

Välskildrad sjukhusmiljö och bra personporträtt. Jag har inte läst alla böckerna i serien, bara de två första och denna. Det märks att författaren har utvecklats mycket sedan den första boken, som redan den var bra.

En bok jag varmt rekommenderar dig att LÄSA, inte lyssna på!

ANDREAS, STINA OCH BARNEN är lyckliga i sin stora bonus-familj och njuter av tillvaron med bebisen Julia. Men för Andreas tar arbetet på sjukhuset ut sin rätt. Personalen är slutkörd och stressen hotar kvaliteten på vården. Andreas oroar sig även för en av sina svårt sjuka patienter som har sin pappa vid sin sida dag som natt. När hon äntligen vaknar upp ur koman är pappan som bortblåst och patienten hävdar att hennes föräldrar är omkomna sedan länge.

Hemma börjar Stina känna sig rastlös. Hon vill vara mer än fembarnsmamma och bestämmer sig för att ta tag i sina gamla frisördrömmar. Nu behöver hon och Andreas anpassa sig till en ny vardag om inte familjelyckan ska hotas. Samtidigt oroar sig vännen Lena för sin frånvarande man. Andreas kan inte släppa mysteriet med den försvunne pappan, och upptäcker snart liknande fall runt om i Sverige. Vem är han och varför utgav han sig för att vara patientens närmaste anhörig? När Andreas börjar lägga ett pussel framträder en bild av det mest förbjudna.
 

   Boken får fyra stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!