Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 25 juni 2011

Uppfylld av lycka!

Just nu känner jag mig pirrande glad och lycklig. Jag har precis skrivit sista ordet i boken På flykt från andra världskrigets fasa. Jag är SÅ NÖJD!!! Ska bli så spännande att höra vad mina läsare tycker om den här boken.
Vet att du alltid tror att boken är HELT KLAR nu, men det är den inte. Nu väntar en hel del jobb fortfarande. Ännu har jag inte läst boken, bara skrivit den. Med andra ord ska jag sätta mig ned och läsa igenom boken och känna efter att allt stämmer, se om något behöver läggas till eller tas bort. Ja, bearbeta boken helt enkelt.

Därefter ska den "brytas om", det ska göras boksidor av den flytande wordtexten. Sedan går berättelsen iväg till mina korrekturläsare, som den här gången får väldigt kort tid på sig, eftersom det nu är BRÅTTOM att få iväg boken till tryck. På liv och död i andra världskrigets skugga har redan gått iväg till tryckeriet och tanken är att båda böckerna ska komma ut samtidigt. Vi får se om vi klarar av det...

Att boken blivit försenad beror på att jag tyckte det var bättre att skriva en bra bok, än att göra ett dåligt jobb bara för att boken skulle bli klar. Nu känner jag mig JÄTTENÖJD och lätt euforisk. Längtar så efter att läsa igenom boken, för att se om jag kan bibehålla den här lyckokänslan inom mig.

Vill du läsa några provrader ur boken kan du göra det på www.theoochramona.se annars får du ge dig till tåls till augusti när böckerna om andra världskriget kommer ut.

Längtar så efter att bli klar med På flykt från andra världskrigets fasa, eftersom jag har många ord inom mig till min "Hemliga bok", som jag längtar efter att få fortsätta skriva på. Men en sak i taget. Nu först långpromenad med hundarna, sedan ska jag sätta mig för att läsa igenom boken och korrigera den.

Åh, vad spännande det ska bli att läsa HELA boken!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

fredag 24 juni 2011

Boken inom dig

"Många har en bok inom sig, en del har ett helt bibliotek."

De orden har länge suttit på min vägg i min skrivarlya. Jag har ett helt bibliotek inom mig, det känns som om orden aldrig kommer att ta slut.

Hur är det för dig? Har du en enda bok inom dig, eller har du fler?

Ett förlag vill hellre satsa på en författare som de vet har fler böcker att ge ut, därför är det inte helt fel att skriva flera böcker som du kan visa upp för förlaget. Det räcker att skicka in en av berättelserna, men bifoga en lista på "ditt bibliotek" = de andra böckerna du har skrivit.

Jag har sagt det förr, men jag känner att det behövs upprepas: Skriv från hjärtat, om något som berör dig, försök inte härma någon annan, hitta din egen stil och skriv till dig själv! Då blir boken bra.

När Harry Potter-böckerna slog igenom var det många som ville skriva böcker som liknade Harry Potter-böckerna. Nu är det många som vill skriva nya Twilightböcker. Men det går inte att efterapa, det gäller att komma på något nytt. Att hitta just DIN bok inom dig. Om du dessutom har ett helt bibliotek inom dig så är det ett stort plus.

Har du en bok inom dig, så vänta inte på att du ska få tid att skriva den. Sätt dig ned och skriv! Ta lite av tv-tiden och skriv. Bestäm dig för att skriva en timma varje regnig dag under sommaren, eller kanske bara en kvart. Det viktigaste är att du skriver den där boken som pockar på att få komma ut.

Lycka till med din bok!

Kramisar Kim

Här kan du läsa tidigare Skrivtipsinlägg:
Min allra första bok
Skriva en bok
Ge ut böcker på eget förlag 
Bokomslag, från idé till färdig produkt 
När blir du författare?
Min källa till inspiration 

Skriv en bok, föreläsning på Bokmässan i Göteborg 23 september 2010

Att arbeta med flera böcker samtidigt 


Spökskrivare 
Tänk vad ett ord betyder mycket
Lugn och harmonisk av böcker
Skrivarskolor Sommarkurser 2010
Skrivarkurser Sommaren 2011 


Skrivprocess
Skicka din berättelse till förlag
Jobba med gula lappar och se exempel.
Nya gula lappar och skrivtips.
Hitta ditt författarspråk 
Kött på benet

Huller om buller-tekniken
Första meningen
Slutet 
Ge dig tid att stanna upp

Om jag ändå kunde tänja på tiden
Motivation och disciplin
Snart klar 
Korrekturläsning
När allting finns där och har bråttom att komma ut 

Det kom ett mail 
Skriva för skrivandets skull
Skriva synops 

Att arbeta med ordspråk

Synonymer, en spännande lek med ord
Läsarna är viktiga

Att använda sig av livserfarenhet i sina böcker

När inspirationen flödar 
Sprudlande skrivarglädje 
Kreativitet och vardagsbestyr
Skrivprocess och drömmar

Mellan dröm och verklighet
Skrivandet och livserfarenhet
Korrekturläsarna

Skrivkramp? 
Vad händer på nätet när jag dör?
Skrivglädje 
Skriv medan du sover
Skriv direkt ur hjärtat!
Iaktta och memorera...
Tid att skrivaBygg upp din berättelse
Skrivandets alla små stunder
Skrivlängtan
Skrivklådan stillad...
Skrivar-endorfiner
När skrivandet känns som bäst
Vad ska jag berätta om?
Skriva för barn och ungdomar
Så många ord!
Steg för steg

Ord föder ord

Hur viktig är bokens titel och hur väljer du namn på boken?
Skicka din berättelse till ett bokförlag
Det händer något magiskt... 
Att ta kritik
Glöm inte backupen!!!
Skriva slutet först...
Fasta Gula lappar 
När fantasin tar över kan det bli så här...

Berättelsen färdig, fortsätt jobba!  

Skriv din berättelse genom någon annan / Spökskrivare
Hur gammal ska man vara för att bli författare?

Hjälp på vägen
En gång

Det är så många ord 
Första raden i berättelsen

Svar på många frågor 
Bli en ny Camilla Läckberg!


Vill du ha fler skrivtips kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se 

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

torsdag 23 juni 2011

Signering Lövmarknad Bokia Karlskrona

Lövmarknaden i Karlskrona är något alldeles speciellt. Torget med omnejd fylls av blommor i överflöd, mest framträdande är Blåklint och Prästkragar. Här finns otaliga med olika hantverkare, men även godis, sockervadd, leksaker, tofflor, jordgubbar, körsbär... Ja, allt som hör en marknad till.

Idag signerade jag för första gången under Lövmarknaden. Men jag hade inget eget bord, utan befann mig inne i Bokhandeln. Genom de stora panoramafönstren såg jag utkanten på Lövmarknaden, där det var packat med folk.

Jag kom till butiken 1,5 timma före signeringstiden, eftersom jag tänkte jag skulle hinna äta lunch och kanske se lite av marknaden innan. Men så blev det inte. Böckerna låg uppackade på ett stort bord och folk stod redan och väntade... Det var bara att sätta igång och signera, vilket jag glatt gjorde.

Det tog ett tag innan jag kom på att jag kanske skulle ta upp kameran ur väskan, så fotona gör inte alls rättvisa av hur mycket folk det var där. Mitt nya butiksrekord för den här butiken är nu 63 sålda böcker, vilket är jättebra!
Vid sidan om mig hade jag en författarkollega: Lasse Larsson som signerade sina fantastiskt vackra böcker om Karlskrona och Blekinge. Vi hann få en liten pratstund då och då och tiden gick väldigt fort. Lasse berättade för mig att några flickor förtjust hade kommit fram till böckerna och pekat ut vilka böcker de hade läst och då sa en liten flicka som var med dem: "Åh, det är ju sagan om Theo!" Det tyckte jag lät fint!

Fansen kom och hälsade på, trots att de inte hade några böcker att köpa, eftersom de redan alla böckerna. De väntar med spänning på att böckerna om andra världskriget ska komma ut. Ja, nu är det inte lång tid kvar, för På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa kommer i augusti!

Det är så roligt att träffa alla entusiastiska fans. Ibland kom de in i butiken flera gånger bara för att titta på mig... och säga hej!

Här var ett gäng som kom precis när det var dags för mig att ge mig av. Maria med flera böcker i famnen, är min facebookvän och hon kom med andan i halsen, efter att ha cyklat som en galning genom halva Karlskrona för att hinna i tid. De övriga är en familj som alla älskade mina böcker och köpte en var, även mamman i familjen som flera gånger berättade hur bra mina böcker var. En mycket bra avslutning på min signering, trodde jag... För när jag varit ute i personalrummet och kom tillbaka ut i butiken hade fler människor kommit som ville köpa mina böcker... En sanslöst rolig dag.

Till slut gav jag mig i alla fall av, trots att det stod fans och väntade på att föräldrarna skulle komma, det var de som hade pengarna. Jag kom ut i ett somrigt, blåsigt och soligt Karlskrona där "festen" var i full gång. Här bands det kransar och lövades midsommarstång.
De här bilderna visar verkligen varför det heter "Lövmarknad".
Det var rofyllt att komma ut i grönskan, även om det var mitt inne i stan.
 Ser du hur midsommarstången börjar ta form?
På väg till bilen passade jag på att kika in i alla hantverksstånden som låg samlade här.
Det var hemslöjd...
Hemmagjorda hattar...
Blåklint, jordgubbar och hembakt...
Vackra blomsterarrangemang, blåklint och prästkragar...
Om du tror att jag var alldeles ensam bland marknadsstånden tar du fel, jag fick stoppa upp folk, eller snabbt knäppa ett kort, sticka kameran mellan människor och verkligen jaga platser där det gick att fotografera. På ovanstående bild ser du hur mycket folk det är.
Här kunde man köpa och provsmaka Barkbröd... Något jag tyckte var intressant att smaka eftersom jag har arbetat med andra världskriget under en längre tid. Tyckte barkbrödet smakade sött, vilket kvinnan tyckte var konstigt. Sedan förstod jag att det var den söta doften av brända mandlar som slunkit ned tillsammans med barkbrödet...
De här figurerna tyckte jag var mycket charmiga, och hade nog köpt någon av dem till min väninna på Nya Zeeland om det inte var för att de var så tunga...
När jag precis skulle svänga in i gången där det var STORA blomsterstånd, jordgubbar och körsbär, mötte jag några personer som kom ut ur den gången. Den ena sa "Det var så trångt att jag knappt kunde andas". Det fick mig att hejda mig en sekund, sedan tog jag ett djupt andetag och trängde mig in mellan alla människor.

Har du aldrig besökt en Lövmarknad i Karlskrona tycker jag du ska passa på nästa år, för det är något alldeles speciellt. Lövmarknaden hålls alltid torsdagen före midsommarafton, bara för att alla ska kunna köpa blommor och blomsterkransar till midsommar. Kika in här och läs mer om lövmarknaden och se marknaden och Karlskrona från ovan.

Eftersom det var en sådan otroligt rolig dag, med signeringsrekord för den här butiken, så bokade vi redan nu signering inför nästa års Lövmarknad. Något jag ser fram emot! Kanske kommer du också då?

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

onsdag 22 juni 2011

Jag är ingen häxa

Så tokigt det kan bli ibland...
Så här såg bokomslaget ut när
boken kom ut på B. Wahlströms
1998
Efter den bejublade debuten med Tillbaka till Pompeji, var B. Wahlströms förlag intresserade av att ge ut ännu en av mina böcker. När jag skickade in mitt manus Tillbaka till Pompeji till dem, hade jag även bifogat en lista med alla de andra berättelser som låg i mina byrålådor.

Förlaget ville snabbt ha ut en ny bok och valde en av böckerna på listan: Häxjakten. Jag blev som du förstår otroligt glad, ja till och med sprudlande jätteglad. Men jag höll mig trots det lugn och sa: "Det var ett tag sedan jag skrev den boken så jag behöver nog läsa igenom den igen". "Det är okej", sa de på förlaget, och tillade: "Du får en månad".

Det tyckte jag räckte gott och väl ända tills förlagsredaktören avslutade samtalet med att säga: "Det ska bli spännande att läsa ännu en historisk äventyrsbok av Kim M. Kimselius."

Jag höll på att svälja tungan...

Så här ser omslaget på
Jag är ingen häxa ut nu
Innan jag hann protestera, eller säga ett enda ord, hade redaktören lagt på luren. Jag satt där och stirrade på min telefonlur och visste inte vad jag skulle ta mig till.

"Häxjakten" var inte alls någon historisk äventyrsbok. Det var en fantasybok, med häxor, trollkarlar, eldsprutande drakar och massor av magi.

Jag ville ju för allt i världen inte missa chansen att få ännu en bok utgiven, så jag satte mig helt enkelt ned och skrev en historisk äventyrsbok om häxförföljelsen på 1600-talet.

Som du vet är jag mycket noga med fakta, att allt stämmer och blir rätt. Därför var jag extra glad över att jag faktiskt hade läst in 1600-talet när jag skrev min bok Snapphanar (ja, den skrevs 30 år innan den kom ut). Dessutom hade jag läst om häxförföljelsen i samband med att jag skulle skriva min fantasybok om häxor. Vilket innebar att jag hade all fakta samlad i olika mappar. Det var bara att fräscha upp kunskaperna och skriva.

Nu är det trots allt inte så lätt att skriva en historisk faktabaserad äventyrsbok på en enda månad, vilket gjorde att jag inte var riktigt, riktigt nöjd med Jag är ingen häxa. Men den dög och läsarna tyckte om den.

Det bästa av allt var att läsarna tyckte så mycket om Jag är ingen häxa att även den här boken sålde i 11.000 ex första veckan, precis som min debutbok, och snabbt sålde slut.

När jag många år senare skulle ge ut Jag är ingen häxa på eget förlag tog jag chansen att förbättra boken. Slutresultatet blev SJUTTIO sidor mer text! Flera fans läste båda versionerna och sa ungefär samma sak: "Jag vet inte vad det är du har gjort med den nya boken, men den är klart mycket bättre!" Kul!

Baksidestext till Jag är ingen häxa
"Nej, inte nu igen!" ropar Ramona förskräckt.
Theo vet precis vad som har fått henne att skrika: En ny tidsresa! Vart är de på väg?
I nästa stund står de framför ett brinnande bål med en flicka bunden högst upp. Utan att tveka reser de en stege mot bålet. Ramona kilar upp och tar loss flickan. Människorna runtom står som förstenade och ser vad som händer. Men när Theo, Ramona och flickan springer därifrån börjar den vilda häxjakten. De har kommit till häxförföljelsens tid. Snart står de själva anklagade för att vara häxor. Därmed väntar samma öde dem, som flickan de tidigare räddat.

Flickan Anna visar sig verkligen vara en "häxa", hon har helande kraft, kan bota sjuka och är synsk. För att kunna berätta om alla örter som Anna och hennes mor Anja använder sig av, lärde jag mig mycket om örter. Min grannfru lagade till dekokter åt mig och jag testade. Annars hade jag inte kunnat beskriva hur saker och ting smakade, eller hur de användes.

Min gammelmoster Maja-Stina hade nyligen dött i Estoniakatastrofen. Jag ville hylla hennes minne och gav henne därför en plats i bokens handling.

Ni skulle ha sett mig när jag stod här hemma och försökte göra de balansövningar som Theo är tvungen att utföra för att ta sig över en mosse. Jag praktiserade på stenar för att se om rörelserna var möjliga att utföra, och det var de...

Det som var roligt med Jag är ingen häxa, var att jag kunde knyta ihop den med Snapphanar som jag redan skrivit tidigare. När sedan  Snapphaneresan skrevs, knöt jag ihop även denna bok med de två tidigare om 1600-talet. Det har jag gjort genom att de påhittade personerna i boken: Anna, Stina, Mor Anja, Svedeman med flera, återkommer i alla tre böckerna. På så sätt kan man följa deras liv och vad som händer dem. Ändå behöver man inte läsa böckerna i den ordning de har kommit ut.

I Jag är ingen häxa berättar jag om hur många olika tecken som fanns på att "man var häxa". Ibland kunde det vara barn som ville göra sig märkvärdiga och sa att grannfrun tagit med dem på kvasten till Blåkulla, och då satte häxanklagelsen fart.

De hade många sätt att testa om man var häxa under häxförföljelsen tid och i min bok får personerna genomgå just de testerna. Några av dem blir också dömda i rättegång.

Ja, det här var en mycket spännande bok att skriva och nu när den kommit ut i omarbetad nyutgåva är jag JÄTTENÖJD med boken.

Några recensioner av Jag är ingen häxa
"En spännande bok för slukaråldern." BTJ, lektör Agneta Warheim.

"Tempot är högt och händelseförloppet är spännande på ett klart lockande sätt." BJT, lektör Gunnar Åberg.

"Förflyttningar i tiden, historiska händelser och en hel del magi ingår i Kimselius bokidé. En idé som hon utan tvivel haft framgång med... De jag pratat med älskar Kimselius böcker, läser allt och vill ha mer. Utan tvivel det viktigaste för en författare!" Blekinge Läns Tidning, Kulturredaktör Jane Betts.

"Att jag gillar Kimselius böcker så mycket beror på den perfekta blandningen mellan spännande berättelse och historisk fakta, som gör att man lär sig något nytt med varje bok man läser", skriver Helena på Livet på Citronodlingen.

"Som Kimselius andra böcker är boken lärorik samtidigt som den är spännande", skriver Kultureliten.

"Jag tycker verkligen om Kimselius historiska böcker", skriver Bookhousegirl.

"Den var jättebra!" skriver Skåpet, Folkbiblioteken i Lunds Boktipsblogg.

"Kommer ihåg att jag fick rysningar när jag läste det..." skriver Kimseliusbook.


"Boken var bra och man lär sig historia på ett roligt sätt", skriver Bokspanarna.

"Kimselius har skrivit historiska böcker som handlar om två ungdomar som reser tillbaka i tiden. Min personliga favorit är Jag är ingen häxa, men alla böckerna är jättebra", skriver Jenny Eriksson på Mimersbrunn.


"Boken är spännande och lite läskig", skriver Backaboken.

Här kan du läsa några kapitel ur Jag är ingen häxa och själv bilda dig en uppfattning om boken.

Ja, nu vet du lite mer om den andra boken i serien om Theo och Ramona som reser tillbaka i tiden och upplever många historiska händelser. Någon hade kommenterat här på min blogg att serien om Theo och Ramona är en "never-ending-story"/"en aldrig avslutad historia", eftersom nya historiska händelser sker hela tiden. Vi får väl se...

Här kan du läsa min berättelse om hur min debutbok Tillbaka till Pompeji blev till.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

tisdag 21 juni 2011

Medeltidsläger

Igår var jag och föreläste på Medeltidslägret i Lockansmåla som arrangeras av Horsahallens Gille.

Är du sugen på ett skogligt äventyr med spännande uppdrag, bad och fiske?
Vill du skjuta med pil och båge? Veta hur man gör medeltidskläder?
Vara med i sagolajv och bli dubbad till riddare?
Vi lär oss ringbrynjeteknik, medeltida hantverk, spel, dans och lekar.
På kvällen sjunger vi sånger vid lägerelden.
Tycker du att detta låter spännande? Då har vi lägret för dig!
Här får du bo i tidsenliga hus i den naturskönt belägna medeltidsbyn
vid Horsasjön och leva med solen som förr: utan el och rinnande vatten.
Vårt rymliga, knuttimrade utedass går inte heller av för hackor.
Och all mat lagar vi över öppen eld – tillsammans,
för det är viktigt att alla är delaktiga!
Medeltidsläger i Blekinge den 20 – 22 juni 2011
Plats: medeltidsbyn vid Horsasjön i Lockansmåla, ca två mil norr om Ronneby.
Arrangör: Horsahallens Gille i samarbete med RLS – Ronneby Lajvsällskap.
Arrangemanget stöds av Victoriafonden.
Gruppen var uppdelad i två när jag anlände. Den ena gruppen lärde sig runskrift och den andra spelade spel i stearinljusens sken. När jag kom från ljuset in i den mörka stugan såg jag först ingenting annat än stearinljusens lågor. Det är först nu, när jag har tittat på fotona från gårdagskvällen som jag verkligen ser hur det såg ut där.

De verkade ha haft en tuff dag, för två av ledarna låg utslagna i stora sängen i salen...

...medan barnen trötta och rödkindade satt och värmde sig vid brasan. Det hade kommit en hel del regn under dagen. Men solen hade också tittat fram och då hade alla barnen passat på att bada i Horsasjön som ligger precis vid Medeltidsbyn.

Den andra gruppen kom in, en efter en. Många tog i hand och presenterade sig. På bilden ovan ser du ett stort fan till mina böcker. Jag upptäckte att det var många som hade läst mina böcker och tyckte väldigt mycket om dem. Dessutom fick jag höra att många hade frågat efter mitt besök hela dagen: "När kommer Kim?" var den ständiga frågan.

Till slut var alla samlade inne i värmen. Det är ingen mikrofon jag håller i handen, utan en ficklampa för att lysa upp omslagen på mina böcker. Här finns ingen elektricitet, inget rinnande vatten. Här lever man som de gjorde på medeltiden.

Det är trångt i stugan, men plats för alla. Oljelampan brinner med så stark låga att jag inte behövde ficklampan senare när jag läste högt ur min bok "Svarta Döden".

Efter föreläsningen blev det korvgrillning i den stora, fina öppna spisen. Det finns även en grillplats ute på bytorget, men på grund av vädret grillades korven inomhus idag.

Något mer som var populärt att grilla var Marshmallows. När jag påpekade att det nog inte var medeltidsmat, skrattade ledaren och sa: "Visste du inte att det var vikingarna som uppfann marshmallows?"

När jag kom ut höll alla barnen på med medeltida stridsteknik. Solen hade kommit fram och molnen skingrats. Dofterna var starka från naturen, luften ljummen och fuktig. Barnen var mycket trötta och någon frågade när man fick gå och lägga sig. Då tänkte jag: Undrar hur många som kommer att ha svårt att sova inatt.  Jag hade just läst ur min bok Svarta Döden som utspelar sig under medeltiden och pestens tid...

Visst är det ett spännande jobb jag har som författare. Är ute på en mängd roliga saker när jag inte sitter hemma på min kammare och skriver. Den 3 juni ska jag inviga Berättarfestivalen i Blekinge, ett spännande arrangemang som jag också ser fram emot. Kanske vi ses?

Här kan du läsa tidigare blogginlägg om Horsahallens Gille och se fler bilder från medeltidsbyn.

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

måndag 20 juni 2011

Vinnare av en bok är...

Då var det dags att dra en vinnare i tävlingen "Vinn en bok". Det var en lätt tävling, där man bara behövde skriva vilken bok man ville ha och varför man ville ha just den boken. Här kan du läsa vad de tävlande har skrivit:

Carina Abrahamsson sa...
Skulle va kul att vinna "Jag är ingen häxa", de verkar va min melodi..
Monica O Kolkman sa...
Tycker att alla dina böcker låter spännande! Jag skulle vilja vinna en för mina barns skull. De läser inte svenska, bara lite (den äldsta), men kanske skulle en spännande ungdomsbok få det att släppa lite. Historia gillar det. En sådan som Boudicas strid mot romarna låter som en bra bok att börja med! //Monica
Jessica sa...
Kul med en tävling! Jag har ju redan alla böcker =) Men jag skulle vilja vinna "Tillbaka till Pompeji" och ge den som present till min äldsta systerdotter. Kram
Annika Marin sa...
Hej, jag skulle jätte gärna få Pompeiji för att ( lite konstigt som det låter ) har aldrig läst den !! Jag har läst alla de andra böckerna som funnits på biblioteket ( jätte bra böcker :) ) Så jag skulle bli väldigt glad om jag vann boken. MVH Annika Marin
Helena sa...
Hej Kim, jag vill jättegärna vinna en av dina böcker, för jag gillar dom så mycket och det går ju inte att få tag på dom här på Sicilien. Om jag vinner skulle jag vilja ha vikingaträl, som är nästa i ordningen för mig. kram!
Författarvisionären Ebba sa...
Oj - vad svårt! Kan inte bestämma mig, det var många att välja på ... måste tänka. Inte ofta jag har habegär - men det drabbades jag av nu - vill ha allihop:-) Kram Ebba
Anki sa...
Jag hade ju turen för några månader sen,jag vann ju B´s strid mot romarna,som förövrigt var mycket läsvärd.Jag kunde inte lägga den ifrån mig.Det måste vara ett BRA betyg.Jag har läst om Theo och Ramona,Jag är ingen häxa,skulle vara trevligt att lära känna Kimberlie!?
Tilda sa...
Hej! Jag älskar böckerna av dig som jag läst en så länge och skulle verkligen bli jätte glad om jag fick vinna en bok och ha i sommar och njuta av i solen. Och jag tycker du ger jätte bra skrivtips här på bloggen! Om jag vinner vill jag gärna ha Giljotinen! Den verkar jätte spännande och läskig! Kram :)
Vicky sa...
Å min dotters vägnar skulle jag gärna vilja vinna Teos Pompeji. Av de tre första som hon läst så gillade hon Tillbaka till Pompeji allra allra mest så jag tror att hon kommer sluka även den minst lika fort.
Anneli sa...
Klart man vill vinna en bok. Jag kan knappt välja, men jag tror att det får bli Boudicas strid mot Romarna. Kram!
Jack Hansen sa...
Den som tar mig till romarrikets dagar, den vill jag vinna. Varför? Jo, för att jag tror att jag varit barn till en romersk ståthållare i ett tidigare liv och vill se om jag känner igen mig. Kanske kan din research väcka liv i mina gener?
Trillingnöten sa...
Jag skulle vilja vinna "Tillbaka till Pompeji" för att kunna läsa en av dina böcker äntligen och för att läsa den för mina elever i höst när vi är tillbaka i skolan igen :) Gäller att tänka framåt!
Izabelle sa...
Jag skulle vilja vinna första boken - "Theos Pompeji" - för att den verkar bra och få se lite hur du skriver. Det är ju massor som har gett dig bra recensioner och då vill jag se hur du formerar ord. Så kanske jag kan lära mig något nytt mer än faktan!
Kristina sa...
Vilken bra ide´! Önskar verkligen att jag kunde vinna en bok till min son som läser men lätt fastnar i div dataspel, så att läsandet kan få ta över. Jag älskar ju att läsa och önskar honom samma njutning ! Du inspirerar mig !
franziengland sa...
Hej Kim! Vad kul med tävling. Det gillar jag även om jag inte själv brukar vinna någonting, men jag blir glad för alla andra som vinner och jag har tur på så många andra sätt. Skam den som ger sig dock. Jag skulle gärna vilja vinna "Jag är ingen häxa". Tycker inte någon av våra barn har fått läsa något om den historiebiten i skolorna och tror vi alla skulle tycka det var väldigt spännande att få se vad Theo och Ramona råkar ut för. Lycka till med utlottningen! Kram.
...med näsan i en bok... sa...
Jag skulle jättegärna vinna din debutbok Tillbaka till Pompeji
Katarina Roos sa...
Hej Kim! Mina 2-3:or älskar dina böcker, minst lika mycket som mig! Jag har läst Theos Pompeji, Tillbaka till Pompeji och Snapphanar för dem. Den senare var deras favorit. Eftersom vi håller oss i Skåne känns Snapphanarna rätt nära och jag skulle gärna vilja vinna Snapphaneresan och läsa den för dem till hösten :) Den har jag inte läst själv heller. Kramar från Katarina Roos
Linda Ågren sa...
Jag skulle vilja vinna den om Marie Antoinette, eftersom den inspirerade mitt val av historiskt framträdande i skolan... speciellt eftersom du sålde dina böcker i en sådan vacker klänning!
anette sa...
HejKim! Jag skulle vilja ha chansen att vinna Theos Pompeji, till mina pojkar här hemma. Skulle bli min "semester" sommar bok till dom. Min stora pojke Kevin har lånat dom flesta av dina böcker på daisy skivor, men skulle vara kul att läsa någon för honom och lille bror som nu oxå står inför dyslexi utredning. Kramizar Anette
Cecilia sa...
Vi i vår familj älskar dina böcker men har inte de sista tre. Vi skulle gärna vilja ha någon av dessa till vår samling och då gärna signerad som de andra är. Vi har till och med första utgåvan av dina första böcker. Familjen Falck
Annelie sa...
Jag skulle vilja vinna "Kimberlie - äventyr på Nya Zeeland." Det skulle bli min sommarläsning och en utsökt sådan eftersom jag nämligen alltid drömt om att åka just till Nya Zeeland. Kram
Anonym sa...
Hej! Jag skulle vilja läsa den första boken, Tillbaka till Pompeji. Tack för att du vill vara min kompis på facebook. Jag har som ett litet projekt att läsa alla mina fb-kompisars böcker och eftersom du skrivit 17 st (!) blir det ju lite av en utmaning. Min yngsta dotter är 14, kanske hon skulle gilla den med? Jag har varit i Italien, men tog mig aldrig till Pompeji, det ångrar jag faktiskt. /Pebbles
tereseh sa...
Jag skulle vilja vinna Det glömda kriget 1808-1809, för det var den boken du föreläste om när jag träffade dig i Helsingfors. Jag minns fortfarande den dagen, jag gick länge och funderade varför namnet Kim M Kimselius lät så bekant. Och sen när du pratade om att skriva och om din första bok Tillbaka till Pompeji så slog det mig att det var min favoritförfattare från när jag var liten stod framför mig. Det kom som en chock, en glad chock. :)
Anonym sa...
Hej Kim! Jag älskar dina böcker och vet inte riktigt vilken bok jag ska välja, alla dina böcker är FANTASTISKA, jag vill också bli en lika bra författare som du...boken som jag gärna vill vinna är Theos Pompeji jag har inte läst den och vill gärna berätta om boken till min vän som kom till Sverige ett år sedan och hon kan inte Svenska så bra, hon brukar fråga mig vad saker och ting betyder som jag berättade ur boken så jag förklarar vad det betyder, hon älskar dina böcker JÄTTEMYCKET hon säger när hon förstår Svenska lika bra som jag ska hon läsa dom själv, också vill jag gärna ha den boken för att jag reser inte så mycket jag vill resa till Italien jättemycket och om jag reser det är det ett + att jag kan lite om det landet...själv gillar jag historia och att läsa... om jag får boken kan du då signera den :)
Frida Quist sa...
Jag skulle vilja vinna äventyr på nya zeeland(: Jag har ingen bok att läsa nu och har aldrig läst en av dina böcker förut. Brukar inte delta i tävlingar för jag vinner aldrig och har aldrig gjort det. Men det här är en kul tävling och jag skulle jätte gärna vilja läsa en av dina böcker :)
Anonym sa...
Hej! Jag skulle vilja läsa boken Kimberlie - äventyr på Nya Zeeland, för jag tycker att boken "Ett nytt liv" är bra och vill därför läsa även denna.
Ja, det var alltså alla kommentarerna, som jag har haft stort nöje att läsa. Det var svårt att välja ut EN vinnare, så jag bestämde mig för att tre av de tävlande skulle få vinna.

De tre jag valt är Helena på Sicilien som vinner boken Vikingaträl.Frida Quist som vinner boken Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland.Anette som vill motivera sina pojkar att läsa med boken Theos Pompeji. GRATTIS! Kontakta mig så att jag får er adress och kan skicka böckerna till er!

Till dig som inte hade turen att vinna den här gången, kan jag berätta att du snart har chans att delta i ännu en utlottning av mina böcker, om du har lagt till dig som bloggföljare av min blogg. För så fort böckerna På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa kommer från tryckeriet lottar jag ut några av de böckerna till mina bloggföljare. Har du ännu inte blivit bloggföljare är det bara att gå in här till höger på min blogg och klicka på Följ och därefter följa instruktionerna. Lycka till nästa gång!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se