Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 21 juni 2011

Medeltidsläger

Igår var jag och föreläste på Medeltidslägret i Lockansmåla som arrangeras av Horsahallens Gille.

Är du sugen på ett skogligt äventyr med spännande uppdrag, bad och fiske?
Vill du skjuta med pil och båge? Veta hur man gör medeltidskläder?
Vara med i sagolajv och bli dubbad till riddare?
Vi lär oss ringbrynjeteknik, medeltida hantverk, spel, dans och lekar.
På kvällen sjunger vi sånger vid lägerelden.
Tycker du att detta låter spännande? Då har vi lägret för dig!
Här får du bo i tidsenliga hus i den naturskönt belägna medeltidsbyn
vid Horsasjön och leva med solen som förr: utan el och rinnande vatten.
Vårt rymliga, knuttimrade utedass går inte heller av för hackor.
Och all mat lagar vi över öppen eld – tillsammans,
för det är viktigt att alla är delaktiga!
Medeltidsläger i Blekinge den 20 – 22 juni 2011
Plats: medeltidsbyn vid Horsasjön i Lockansmåla, ca två mil norr om Ronneby.
Arrangör: Horsahallens Gille i samarbete med RLS – Ronneby Lajvsällskap.
Arrangemanget stöds av Victoriafonden.
Gruppen var uppdelad i två när jag anlände. Den ena gruppen lärde sig runskrift och den andra spelade spel i stearinljusens sken. När jag kom från ljuset in i den mörka stugan såg jag först ingenting annat än stearinljusens lågor. Det är först nu, när jag har tittat på fotona från gårdagskvällen som jag verkligen ser hur det såg ut där.

De verkade ha haft en tuff dag, för två av ledarna låg utslagna i stora sängen i salen...

...medan barnen trötta och rödkindade satt och värmde sig vid brasan. Det hade kommit en hel del regn under dagen. Men solen hade också tittat fram och då hade alla barnen passat på att bada i Horsasjön som ligger precis vid Medeltidsbyn.

Den andra gruppen kom in, en efter en. Många tog i hand och presenterade sig. På bilden ovan ser du ett stort fan till mina böcker. Jag upptäckte att det var många som hade läst mina böcker och tyckte väldigt mycket om dem. Dessutom fick jag höra att många hade frågat efter mitt besök hela dagen: "När kommer Kim?" var den ständiga frågan.

Till slut var alla samlade inne i värmen. Det är ingen mikrofon jag håller i handen, utan en ficklampa för att lysa upp omslagen på mina böcker. Här finns ingen elektricitet, inget rinnande vatten. Här lever man som de gjorde på medeltiden.

Det är trångt i stugan, men plats för alla. Oljelampan brinner med så stark låga att jag inte behövde ficklampan senare när jag läste högt ur min bok "Svarta Döden".

Efter föreläsningen blev det korvgrillning i den stora, fina öppna spisen. Det finns även en grillplats ute på bytorget, men på grund av vädret grillades korven inomhus idag.

Något mer som var populärt att grilla var Marshmallows. När jag påpekade att det nog inte var medeltidsmat, skrattade ledaren och sa: "Visste du inte att det var vikingarna som uppfann marshmallows?"

När jag kom ut höll alla barnen på med medeltida stridsteknik. Solen hade kommit fram och molnen skingrats. Dofterna var starka från naturen, luften ljummen och fuktig. Barnen var mycket trötta och någon frågade när man fick gå och lägga sig. Då tänkte jag: Undrar hur många som kommer att ha svårt att sova inatt.  Jag hade just läst ur min bok Svarta Döden som utspelar sig under medeltiden och pestens tid...

Visst är det ett spännande jobb jag har som författare. Är ute på en mängd roliga saker när jag inte sitter hemma på min kammare och skriver. Den 3 juni ska jag inviga Berättarfestivalen i Blekinge, ett spännande arrangemang som jag också ser fram emot. Kanske vi ses?

Här kan du läsa tidigare blogginlägg om Horsahallens Gille och se fler bilder från medeltidsbyn.

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

2 kommentarer:

 1. det låter jättehärligt!
  Efter att ha fått ett tips om att använda en av dina böcker ("Jag är ingen häxa") till elevernas läsning i höst på svenska skolan i Singapore är jag ännu mer nyfiken, så nu får det nog bli en liten bokjakt så jag får läsa boken!

  SvaraRadera
 2. Hej Marina
  Jättekul. Vet att svenska skolan i Kuala Lumpur och i Bryssel använder mina böcker i undervisningen. Känns som ett mycket bra sammanträffande att jag idag har bloggat om boken "Jag är ingen häxa": http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/06/jag-ar-ingen-haxa.html
  Ska bli spännande att höra vad du och dina elever tycker om boken!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!