Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 7 december 2013

Julklappstips: Alvas önskehund av Susanne Pelger

Det här är precis en sådan bok jag skulle vilja läsa när jag var barn. Då ville jag också ha en hund, och en häst. Till slut uppfylldes min dröm, även om det innebar mycket tjat.

Alvas önskehund av Susanne Pelger är en bok jag sträckläste. Jag älskade verkligen boken. Språket är rakt och enkelt, och tilltalar mig mycket. Med små medel får författaren mig att förstå exakt hur Alva känner sig, hur mycket hon längtar efter en egen hund och hur lycklig hon blir när grannen bryter benet och Alva på så sätt får en hund. Men bara under en begränsad tid. Grannens ben läker och snart är det dags att lämna tillbaka Cesar som har kommit att bli Alvas bästa vän och förtrogna.

Cesar har öppnat en alldeles ny värld för Alva, den har gett henne nya vänner och även fått den pojke hon i smyg har tittat på, att komma fram och prata med henne. När nu Cesar ska lämnas tillbaka är Alva rädd för att allt detta underbara kommer att tas ifrån henne. Ödet vill något helt annat.

Det här är en bok jag vill att alla mina barnbarn ska läsa, en bok jag kommer att berätta om och dela med mig av, för Alvas önskehund har verkligen tagit sig in i mitt hjärta för att stanna där.

Det här är en perfekt present, en julklapp, till något barn du vill ge något alldeles extra. Eller varför inte läsa den själv?

Fråga efter boken hos din bokhandlare, be dem ta hem Alvas önskehund, eller beställ den hos någon av alla internetbokhandlare, till exempel Adlibris och Bokus.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

fredag 6 december 2013

Stormen Sven och Signering i Skåne i helgen

Igår föll ett stort träd över min parkering mitt under Klass 3-stormen i Skåne. På bilden ser du en bit av den gren som låg över min bil. Här är grannen nästan klar med arbetet. Bara "finputs" kvar.
Igår var en hemsk dag när stormen Sven slog till med full kraft över Skåne, där jag just nu bor i min lilla skrivarstuga när jag är ute och signerar.

Jag var riktigt, riktigt rädd igår när de starka vindbyarna skakade om huset och fick mig att huka varje gång det kom en extra kraftig vindby, vilket det gjorde konstant hela tiden.

Strax före sju mojnade vinden något lite och jag skyndade mig ut för att rasta hunden. Vinden ven, ruskade om träd och piskade regnet mot mig. Rakt över min parkering hade en stor björk fallit. Hade haft en liten föraning om vad som skulle kunna hända och hade flyttat ut bilden från parkeringen, vilket var mycket tur, för nu hade bara en gren fallit över motorhuven, utan att falla ned på den, eftersom grenen hängde över den för i år nya grinden som räddade bilen, men blev förstörd.

Eftersom det var en tjock gren, som stängde in bilen, kunde jag inte flytta bilen utan att såga av grenen. Jag ringde mina grannar, som genast erbjöd sig att komma med motorsåg för att hjälpa mig. Eftersom de inte bor precis bredvid, och ännu en björk svajade betänkligt, med riktning rakt mot bilen, fick jag fram en vanlig, liten såg och började såga allt vad jag var värd. Jag var livrädd. Vinden tjöt runt mig, björken vinglade och jag slängde hela tiden ett öga mot den, eftersom det var bättre att bilen blev krossad än att jag blev det.

När det händer något får man oanade styrka, har jag hört, och det var precis vad som hände mig. I rasande fart sågade jag av den tjocka grenen, medan jag nästan grät av rädsla och frustration.

Jag fick av grenen och kunde klämma mig in i bilen och körde ut den ur härvan med grenar. Då kom grannen gående, med make och son. När väl motorsågen var igång gick det fort att såga av grenar och stammen så att jag lättare kunde ta mig in och ut ur trädgården.

Strax efter att vi var klara tog vinden i med förnyad styrka, vilket SMHI hade förutspått. Det var bara att gå in och huka sig vid stormvindarna igen.

Hela natten har stormen ylat utanför. Det har dånat till, vilket kanske innebär att något mer träd har fallit. Min stuga ligger på en höjd, omgärdad av stora björkar och bokträd. Det har inte blivit så värst många timmars sömn.

Snön har fallit i ett tunt lager och vinden tjuter fortfarande utanför. Hunden vägrar gå ut, bara jag närmar mig dörren går hon och lägger sig.

Nu är det klass 2 varning i Skåne och jag inser att jag inte kommer att kunna köra till Landskrona för att signera idag. Måste därför tyvärr meddela att  

på grund av stormen Sven och
dagens klass 2 varning är
dagens signering i Landskrona inställd
och flyttad till nästa vecka. 
Återkommer om dag och tid.


Imorgon, lördag, är jag i Helsingborg och signerar. 

Bilden är tagen hos Bokia Helsingborg förra året, när Mayafolkets Hemlighet var årets nya Theo och Ramonabok.

7 december 11.00-13.00
signerar Kim M Kimselius sina böcker hos Bokia/Akademibokhandeln Helsingborg


Kom gärna och hälsa på mig. Har du böcker du ännu inte har fått signerade är du välkommen att ta med dem!Om du inte har möjlighet att komma på den här signeringen kanske du har möjlighet att komma på någon av mina andra signeringar i Skåne. Kika in på Kimselius hemsida för att se alla evenemang.

Årets nyheter är:

Persiens Pärla
”Sträckläste hela boken, knappt utan pauser den var så himla bra!! Med alla beskrivningar i boken så var jag nästan "där". Jag kunde se platserna de befann sig på. --- Spänningen tog aldrig slut, som vanligt, och jag satt som fastnaglad i boken för att kunna läsa vidare om vad som hände Theo och Ramona.” Christoffer van Woensel


Månstenen
"Mycket spännande och på vissa ställen väldigt skrämmande. Katastrofen som Kim beskriver i boken känns verklig, som att det faktiskt skulle kunna hända." Gabriella Poopuu

 Spöket på Stora Mossen

"Gud vad bra den var! Det var så jag blev spökrädd och det har jag inte varit på väldigt många år." Christoffer van Woensel

Back to Pompeii (Debutboken Tillbaka till Pompeji som nu utkommit på engelska)
"I just finished Back to Pompeii. Wow! What an exciting (and fairly terrifying) story! I would really love to know more about the adventures of Theo, Pluto and Ramona." Dr. Sarah Russell
 Min skrivbok Att skriva med glädje har fått jättefina recensioner.
"Av de skatter jag tog med mig hem från årets Bokmässa är nog Kim M. Kimselius Att skriva med glädje den jag känner varmast för. Inte bara för att jag fick boken signerad, och dessutom en trevlig pratstund med författaren, utan också för att den verkligen väcker glädjen att skriva." Susanne Pelger på bloggen Naturvetarspråk.


 

Hoppas vi ses!

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

torsdag 5 december 2013

Kimselius nya hemsida

Genom ett projekt på BTH, Blekinge Tekniska Högskola, har min hemsida fått ett nytt, fräscht utseende. Direkt du kommer in på sidan får du välja vilket språk du vill läsa sidan på.

Ambitionen är att det ska finnas lika mycket text på samtliga språk, men just nu är det den svenska sidan som är komplett. De andra är under uppbyggnad.

Du hittar tydliga rubriker för att hitta runt på hemsidan. Vi börjar med OM KIM.

På Om Kim kan du läsa mycket om mig, vad som fick mig att börja skriva och så vidare.

Därefter hittar du KONTAKT.

Här finns en sida med PRESSFOTON.

Du hittar även en FAKTARUTA.

Dessutom har du den engelska intervjun INTERVIEWS THAT MATTER.


Hundarna är en viktig del av mitt liv, och även av mitt skrivande. Därför har min kennel, Jamakis, fått en central plats på hemsidan och du kan se bilder från Pompejikullen, som är döpt efter min bok Tillbaka till Pompeji. Min hund Pluto som kommer från den här kullen, illustreras på omslaget till Theos Pompeji.


Här kan du läsa lite om min kennel på JAMAKIS KENNEL

Du kan se BLANDADE FOTON på mig och mina hundar (under uppbyggnad).

Du kan läsa RAPPORT FRÅN VALPLÅDAN del 1

 RAPPORT FRÅN VALPLÅDAN del 2

 RAPPORT FRÅN VALPLÅDAN del 3

Dessutom kan du följa hela Pompejikullen från mammas mage, födseln och till leverans under rubriken POMPEJIKULLEN

Därefter kommer vi till BÖCKERNA
Under BÖCKERNA hittar du samtliga böcker som jag har gett ut.

Här kan du också se böckerna i kronologisk ordning, om det är så att du vill läsa historien efter det årtal händelserna utspelar sig. Det gör du under rubriken BÖCKER I ÅRTALSORDNING.

I och med den nya hemsidan har Theo och Ramona fått en alldeles egen sida. Den hittar du under rubriken THEO OCH RAMONA.

Även Kimberlieböckerna har fått en egen sida under rubriken KIMBERLIE OCH ANDY.

Nästa rubrik är FÖREDRAG.

Under FÖREDRAG kan du läsa om de olika föredrag jag håller när jag är ute i skolorna.

Under SKAPANDE SKOLA kan du läsa om vad jag gör i projektet skapande skola och hur jag bokas för föredrag.

Alldeles nytt är också att jag har lagt ut den taxa som gäller för föredrag enligt Författarcentrums rekommendationer. Den hittar du under rubriken KOSTNAD.

Under rubriken FÖRFATTARTIPS hittar du skrivtips och svar på många av de frågor som mina läsare har ställt till mig.

Mitt förlag Roslagstext har fått många rubriker.

Under ROSLAGSTEXT berättar jag lite om förlaget.

 OM ROSLAGSTEXT berättar lite mer om förlaget.

 KONTAKT ger dig kontaktuppgifter.

PRESSFOTO berättar var du hittar foton på Kim M Kimselius och bokomslagen.

ROSLAGSTEXT PÅ NÄTET ger dig länkar till Roslagstext.se samt Roslagstext blogg och den fyrsidiga artikeln om mig i Svensk Bokhandels tidning.

Under LÄNKAR hittar du länkar till alla de platser där du hittar Kim, fanklubbarna om Kim och lite annat, t.ex. illustratörerna till bokomslagen på mina böcker.

Du hittar videofilmer, signeringstider, smakprover ur böckerna, var du kan köpa böckerna och mycket mer på min hemsida www.kimselius.se. Kika in på sidan och hoppa runt bland alla rubrikerna. Hör gärna av dig och berätta om det är något du tycker saknas.

Kramisar Kim
Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här

onsdag 4 december 2013

Så roligt att signera i juletid

Just nu reser jag runt i Skåne och signerar. Jag har så roligt, du kan inte ana. Visst, jag jobbar, det blir långa dagar och mycket bilkörning, men jag får träffa mina läsare, ha många trevliga pratstunder med folk som blir nyfikna på mina böcker och dessutom får jag julklappar!

När jag var på Akademibokhandeln Gleerups i Lund i lördags fick jag en ny adventskalender till min samling. Jag brukar alltid välja motiv som kan hänga framme hela året och självklart öppnar jag inte luckorna, motiven är alldeles för vackra för att förstöra. Just den här almanackan väckte minnen. När jag ser på den påminns jag om min syster. Just så där såg vi ut när vi var små, precis så brukade vi gå omkring, min storasyster stolt hållande mig i handen.

Av min fan Roxana fick jag julklappen ovan, ja egentligen fick jag den av Roxanas mamma Negar, som överlämnade den, eftersom Roxana inte kunde komma själv. Det var så fullt upp hela tiden hos Akademibokhandeln Gleerups att jag faktiskt inte hann med att ta några kort. Efter signeringen träffade jag en Twittervän för allra första gången och vi hade hur kul som helst. Det var som vi hade känt varandra hela livet.

På söndagen, 1:a advent signerade jag hos Akademibokhandeln Nova Lund. Där var det lite lugnare och jag fick i allafall tagit två foton...

Siri kom på besök. Hon hade varit till Gleerups dagen innan, men det hade varit så mycket folk framför mitt signeringsbord, att hon inte kunde vänta, ja egentligen var det hennes pappa som inte kunde vänta, sa Siri. Därför hade hon fått honom att köra henne till Nova Lund så vi kunde träffas där. Siri är en blivande författare, med andra ord en blivande kollega!


Tänk... Jag har varit etablerad författare i sexton år nu, har kommit ut med tjugosex böcker, men blir lika galet glad varje gång jag ser att de skyltar upp mina böcker lite extra. Här är det Månstenen som fått en hedersplats bland nya böcker. Jag älskar omslaget på den här boken.


Butiken hade sålt mycket av mina böcker innan min signering, vilket gjorde att det var rätt utplockat på mitt signeringsbord. Här ser du hur böckerna står i butiken. Visst är det snyggt?Även den här gången kom fans och vänner på besök. Efter signeringen tog jag tog mig tid att fika med Christina och Ingrid. Vi hade så kul tillsammans. Christina har jag lärt känna när hon köpt mina böcker, hon är ett stort fan till böckerna. Ingrid och jag har blivit vänner över nätet, men har träffats ett par gånger tidigare. Tänk vad internet knyter ihop människor.

När jag lämnade Akademibokhandeln Nova Lund brann himlen i vackra färger. Jag var helt enkelt tvungen att ta ett foto, trots att det fanns bilar i förgrunden. Visst är det vackert?Något annat som är otroligt vackert, är julklappen jag fick av Christina. Hon har egenhändigt gjort den här vackra minnesboken till mig. Hon är fantastiskt som varje år kommer med nya presenter. När jag sa att jag inte hade något till henne, skrattade hon bara och sa att det hade jag visst, jag gav henne ord i alla mina böcker och det räckte långt för henne. Tack Christina!

Så här fin är minnesboken inuti, med små fickor, och lappar. På en del är det recept som Christina har skrivit, ibland är det bara kloka ord.

Jag njuter när jag bläddrar i boken som Christina har gjort med Scrapbooking.

Som om det inte räckte med den fina boken gav Christina mig det här fina kortet, med vidhängande paket.

Jag älskar verkligen mina fans, de är fantastiska. Jag är tacksam att ni finns, att ni skriver till mig och berättar vad ni tycker om mina böcker, att ni kommer och hälsar på mig när jag signerar, ja att ni finns! För utan er skulle jag inte kunna skriva mina böcker.

Förresten... Jag har säkert berättat att den nya bokserien Theo- och Ramonaäventyr är det ni, fans, som bestämmer vad böckerna ska handla om. Siri hade en alldeles utmärkt idé, som du snart kan läsa om som en bok!

Jag har fortfarande många signeringar kvar i Skåne, har du missat den här helgen kanske vi ses någon av de andra dagarna. Kika in på Kimselius hemsida för att se alla tider och platser.

Kramisar Kim

Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. 
Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här