Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 20 februari 2021

Mörkrets barn av Sofie Bjarup

Mörkrets barn av Sofie Bjarup

En ren njutning att läsa denna bok. Oerhört välskriven och genomarbetad.

Det här är en historisk detektivroman och samtidigt en skönlitterär bok som tar dig med på en resa under det engelska klassamhället på 1800-talet. Skillnaden mellan rika och fattiga skildras så väl att det känns som om man är där, mitt i allt som händer, ser de rikas överflöd och de fattigas kamp för överlevnad, känner stanken av smutsen och den starka doften av parfym.

Författaren målar med ord och gör berättelsen levande, samtidigt som hon bygger upp en spännande detektivroman. Starka personskildringar, härliga miljöskildringar.

Jag har hela tiden förundrats över hur skickligt författaren byggt upp berättelsen och genom det håller mig fångad från första till sista raden. Det är med saknad jag lägger ifrån mig boken. Nu vill jag läsa mer av Sofie Bjarup. En otroligt skicklig författare.
 

Hösten 1888 skickas den unge journalisten William Sinclair till Londons East End för att rapportera om Jack the Rippers härjningar.

Mötet med slummen får hans världsbild att vackla. Det gör även hans häftiga förälskelse i den radikale kollegan James, samt det plötsliga försvinnandet av dottern till en av hans mors vänner.

Alla är så uppslukade av Rippermorden, att ingen lägger märke till att armen av en ung kvinna en morgon sköljts upp på Themsens strand. 

   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!