Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 24 september 2011

Bokmässan 2011, Dag 3 Maria Montazami, Elsi Johansson, Dolph Lundgren... 24 september

Idag har jag haft rekordsignering på bokmässan i Göteborg. Ja, det har varit en helt fantastiskt dag och jag har firat med ett glas champagne för det har hänt så mycket otroligt spännande för mig. Om det berättar jag en annan gång.

Vi har inte många böcker kvar inför morgondagen, så om du har tänkt komma för att köpa På liv och död i andra världskrigets skugga, eller På flykt från andra världskrigets fasa, gäller det att vara tidigt på bokmässan, för böckerna kommer med största sannolikhet att vara slutsålda före lunch! 

Dolph Lundgren besökte bokmässan och mina fans som hjälper mig i montern var där och förevigade honom. Själv satt jag som klistrad vid signeringsbordet hela dagen.

Redan från tidiga morgonen var det full fart i montern. Här är det Jenny som berättar om mina böcker.

Här får jag besök av besök av Johan med vän, stora fans sedan många år tillbaka.

Här är ännu ett troget fan som kommer varje år för att köpa mina nya böcker.

Här berättar Linda om mina böcker.

Här är både Linda och Jenny i farten och berättar om mina böcker för intresserade köpare.

Efter den första intensiva anstormningen av fans blev det en liten lugn stund då jag passade på att gå upp på andra våningen till Zebeda Choklad som jag bloggade om förra året. Nu passade jag på att gå upp för att provsmaka och köpa på mig ett förråd av deras underbara choklad, för det dröjer ju ett år till nästa bokmässa.

Här ser du lite av chokladen...

När jag kom tillbaka ned till montern var där full fart och det var bara att sätta sig och signera igen.

Jenny hade fullt upp att ta betalt av alla kunderna...

Medan Linda berättade om böckerna av egen erfarenhet eftersom hon har läst de flera gånger.

Jag signerade för fullt och hade många trevliga pratstunder med läsarna...
Här kontrollerar Linda så att inte böckerna tagit slut på pyramiden, för flickorna hade fullt upp att fylla på nya böcker hela tiden.

Här ser ni den utsikt jag har från min monter, vilket påminner mig om att min monter var med på 21-nyheterna igår på aktuellt. Häftigt!

Det blev många fotograferingar tillsammans med glada fans...

Här är Kristina som har Kimselius fanklubb på Facebook, hon köpte böcker till sin son Samuel.

Det är tur att flickorna turas om att fotografera vad som händer runt montern, eftersom jag inte ser annat än de sidor jag signerar och fansen som står framför mig. Tack vare alla foton får jag i efterhand ta del av allt som har hänt runt omkring mig. Här är det Roxana som talar med läsarna.

Här är A-Lott, som är farmor och köpte hela serien böcker till sina barnbarn, 19 stycken böcker!


Kim M Kimselius (my favorite author) and I at the book fair in Göteborg. An amazing author with the ability to write profound books that teach you so much at the same time as you're having a splendid time reading them! After my exam I'm so re-reading her books. Ramona and Theo, here I come!  (skrivet av Jessica på hennes fb-sida till denna bild)
En ivrig fan kom fram och sa "Tack för att du finns!"  för hon tyckte jag hade förändrat hennes liv med mina historiska äventyrsböcker...


Här är ännu ett ivrigt fans, Clara, som köade länge för att få sina böcker signerade...

Även i år kom Paulina för att köpa signerade böcker. I år ville hon även ha sin t-shirt signerad.
Jag får höra så mycket fint om mina böcker, att jag ibland blir alldeles tårögd av alla fina kommentarer.

Önskar jag kunde lägga in foton på alla fans som har besökt mig idag, och att jag hade kunnat berätta om allt fint de har sagt...

Elsi Johansson besökte ABFs monter som ligger mittemot vår monter B09:20.

Kön av läsare och bokköpare ringlade sig lång vissa tider och när jag såg det här foto insåg jag att någon smugit in i montern för att fotografera mig... Kul!

Jag blev även intervjuad av en skrivarsajt och fick lämna mitt bästa skrivtips, som du ser är jag i full fart här!

Den här pojken väntade länge på att få sina böcker signerade av mig, sedan fick han vänta länge medan mamma gick för att hämta ut pengar på bankomaten, där det också var långa köer.

Min kära kusin Kristina kom på besök istället för sin mamma Titti, min kära faster som alltid har kommit och hälsat på mig i min monter, men som tyvärr hastigt dog i våras....

Även Maria Montazami var på bokmässan och trots att hon var trött ställde hon villigt upp för fotografering.

Det har varit en helt, helt otrolig dag. Jag har är så glad och ser med spänd förväntan fram emot vad den här bokmässans sådda frön kommer att medföra i framtiden... Jag lovar dig, du kommer att vara en av de första som får ta del av nyheten om allt går i lås! Håll tummarna!!!

Kramisar från en trött, glad och mycket nöjd Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

fredag 23 september 2011

Bokmässan 2011, Dag 2 Magnus Uggla, Lennart Hellsing, Katarina von Bredow, Eva Swedenmark och många fler, 23 september

 
Idag fungerar uppkopplingen på bokmässan och jag sitter nu i min monter och bloggar. Signalen har ljudit, mässan har stängt, besökarna börjar dra sig mot utgången, utställarna börjar packa ihop, i en del montrar minglas det, vinglasen klirrar och doften av mat böljar genom gången.

Det har varit en intensiv dag som inleddes med att min vän och författarkollega Katarina von Bredow besökte montern och vi bytte böcker med varandra.

Strax därpå kom vännen och författarkollegan Eva Swedenmark och vi fick en liten pratstund innan det var dags för Eva att skynda iväg och för mig väntade signering av böcker.

Dagen inleddes intensivt med många besökare. Här visar jag stolt upp mina nya böcker På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa.

Som vanligt var det full fart på Linda, Jenny och Roxana (som är här på bild), som sålde böcker för fullt...

...medan jag signerade till glada läsare.

Besökarna kom i stötar hela tiden, ibland var det fullt upp och sedan blev det en liten lugn stund. Här är det fullt ös i montern och Jenny står vid vår gamla kassaapparat från 1800-talet och tar betalt.

Min käre lillebror Olle kom på besök med sin dotter Linda, min guddotter. Det var trevligt att ha dem i montern! Här skämtar jag om att han är liten...

Lennart Hellsing passerade förbi många gånger i sin färgstarka kostym. Det går aldrig att ta miste på vem han är, eftersom han alltid har klara starka färger på kostymerna. Underbart!

Det är alltid lika roligt att prata böcker...

Ibland slank mina medarbetare iväg och tog foton på de kändisar de kände igen, här är det Magnus Uggla som sände direkt i radio. Vilket hördes med jämna mellanrum, när applåderna rungade genom hallen.

Här är en vy över bokmässan, du ser hur mycket folk det är i gångarna!

Även idag fick vi besök av Inger Sandberg med barnbarnet Cornelia, blivande författare. Idag fick vi tid att prata lite längre.

Min vän och författarkollega Riitta Jacobsson kom och hälsade på. Hon och jag var samtidigt på B. Wahlströms förlag och har varit på Bokmässa tillsammans för Wahlströms förlag. Då hade vi jättekul och vi hade en hel del att prata om idag!

Ibland blev det kö, när personalen i montern var flitiga och berättade om böckerna. Ibland behövde de inte berätta så mycket om böckerna eftersom fansen kom rusande direkt portarna öppnades för allmänheten och stod i kö för att köpa böckerna innan de tog slut.

Här är foldrarna som varje bokköpare får med sig hem. Här kan de se alla böckerna i serien och läsa lite om vad de handlar om. Perfekt för mor- och farföräldrar att pricka för vad de har köpt till sina barnbarn.

Nu börjar det bli allt mindre folk i gångarna. Roxana och Jan har packat ihop i montern och det är dags att åka iväg till vårt boende och få i oss lite mat, innan vi slänger oss i våra sängar för att vila ut inför morgondagen, som brukar vara den mest intensiva av alla bokmässans dagar.

Måste berätta att jag har fått väldigt många besök från bloggföljare, och även några av de som vann biljetter till bokmässan här på min blogg. Jättekul att ni kom hit och presenterade er. Hoppas få möta fler av er imorgon!

Nu stänger jag ned och skriver mer imorgon!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

torsdag 22 september 2011

Bokmässan 2011, Dag 1 Jan Guillou och andra författarkolleger 22 september

Här ser du den färdigbyggda montern, där jag och personalen: Jenny, Linda och Roxana, väntar på att de första besökarna ska anlända till vår monter B09:20

Dagen började med frukostmingel i vår monter där vi bjöd på lite ost och tilltugg med cider och vatten. Här är det ägaren till Opals förlag, Bengt Christell, och jag som har en trevlig pratstund tillsammans. Bengt Christell är jättetrevlig. Jag uppskattar mycket att få träffa honom och höra  honom berätta. Idag talade vi om Cornelia Funke som kommit ut med nya böcker på Opal förlag.

Besökarna anlände tidigt till vår monter. Det var ovanligt mycket folk på hela bokmässan för att vara en torsdag, då bokmässan är öppen endast för branschfolk.

Det blev många böcker att signera...

...och många trevliga pratstunder med läsarna...

Här är det Roxana som talar med besökarna och berättar om mina böcker.

Författarkollegan Lars Magnar, Vikingaexperten, kom på snabbvisit innan han fortsatte vidare till Bryssel för att föreläsa om runskrift.

Ibland fick jag möjlighet att resa mig från signeringsbordet och tala om mina böcker med de intressserade besökarna.

Sedan var det dags för lite mingel igen, när författarkollegan Elisabeth Goldstein från Finland kom på besök. Det var tre år sedan vi senast sågs i Oravais i Finland. Men det kändes som om det hade varit förra veckan vi sågs sist.

Snart var det dags att sätta mig vid signeringsbordet igen för att signera böcker.

Här har vi en snygg kille i sin nyinköpta Theo/Ramona-t-shirt...

Sedan var det kändisbesök, från postkodlotteriet...

Roxana är i farten igen, Linda bakom kameran och Jenny vid kassaapparaten.

Vi hade även besök av författaren Inger Sandbergs barnbarn, som tycker mycket om mina böcker och ska gå i farföräldrarnas fotspår genom att bli författare.

Författarkollegorna Lars Ramble och Sölve Dahlgren kom på besök, och det var svårt att motstå att bli fotograferad med två så snygga gentlemän!

Dagen avslutades med mingel i många montrar och jag, Jenny, Linda och Roxana gick runt till så många som möjligt. Jag för att träffa kollegor och de för att se så många kändisar som möjligt. Här stöter vi på Jan Guillou och passade på att hälsa och ta ett foto tillsammans.

Försökte blogga på bokmässan, men det var helt hopplöst att komma ut på nätet och när jag väl kom till stället där jag bor under mässan, hade jag ingen täckning på min dator. Efter mycket letande fick jag till slut låna en dator för att kunna rapportera om dagens bokmässa för dig.

Imorgon blir en lång dag, då kommer först fackfolket och därefter kommer allmänheten 14.00. Vi börjar 8.00 och håller på till 19.00. En lång dag med andra ord. Men blir morgondagen lika händelserik och positiv som dagen, så kommer jag att vara pigg och glad och fylld av energi och orka skriva ytterligare ett blogginlägg, förmodligen även då på lånad dator, men nu vet jag i alla fall var jag ska hitta en!

Godnatt! Nu ska jag förbereda inför morgondagen och tänka tillbaka på en intensiv och mycket händelserik dag, som jag endast kunnat berätta en bråkdel av här på bloggen. Om du besöker bokmässan i Göteborg, kika in till mig i monter B09:20. Det skulle vara jättekul! Välkommen!

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se